Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Opetja033

#2926 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Opetja033 »

Katamaran_Sa wrote:
JoseMujica wrote:I ne smetnite s uma da DF nije stranka već pokret, samo još ni oni ne znaju za šta :?
Treba pitati Piriju sa Stupa (Esmeralda), poznatog ugostitelja koji prijeti odsjecanjem ruke.
Naknadno sam skontao da je bio na osnivackoj skupstini :-) :-)
Pirija na osnivackoj skupstini DF?! Dakle ko god od Komsicevih pristalica bude spomenuo vise "crnce" - licemjeran je. :D
biske

#2927 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

Nova negativna vijest! :shock:

Ni pljuvachi nisu shto su nekad bili. :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2928 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

Katamaran_Sa wrote:
JoseMujica wrote:I ne smetnite s uma da DF nije stranka već pokret, samo još ni oni ne znaju za šta :?
Treba pitati Piriju sa Stupa (Esmeralda), poznatog ugostitelja koji prijeti odsjecanjem ruke.
jel to neki vaš "privrednik" odmetnut od jata? dok mu znate sve grijehe
Opetja033

#2929 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Opetja033 »

JoseMujica wrote:
Katamaran_Sa wrote:
jel to neki vaš "privrednik" odmetnut od jata? dok mu znate sve grijehe
Je li se to pravis senilan ili fakat ne znas? :)

Pa kada se trebalo izglasavati nepovjerenje Musicevoj vladi KS, ovaj delegat je zvao i prijetio. Govorio poslanicima kako ce im rezati ruke, pobiti djecu. SDP-ov pulen, sada valjda u DF.
JoseMujica

#2930 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

Nisam fakat znao....znači to mu je socijaldemokratska osnova :D i socijalno senzibilizirani djelatnici.....biće predizborna: svi pemzineri džaba kod Pirije :lol:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#2931 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

dustaban wrote:@tvsabina

naravno da ti ni najmanje ne zamjeram na "zajedljivim" recenicama vec ti zahvaljujem na komentarima na ono sto napisah jer je trebalo odvojiti vrijeme i paznju da se to procita.
Tvoj je fokus koliko vidim na moje trpanje NS medju SDP-ove disidente, sto je, priznajem, neprecizno jer SDU i nS zaista ne pripadaju istoj skupini.

Ali, sa druge strane, mislim da zaista trebamo malo uprostiti stvari. Sve ovo sto ne pripada nacionalnim strankama zaista pripada toj nekoj zajednickoj skupini i ako cemo bas o NS, ja i njih dozivljavam kao konurenciju SDP-u a ne SDA-u bez obzira sto NS nije nastao otcjepljenjem od SDP-a. Uostalom, podsjetimo se slucaja onog njihovog gradonacelnika u Petrovcu!

U ovome ostalom, koliko vidim, slazemo se u dobroj mjeri. I sve se svodi na to da sam Zeljko Komsic zaista nema taj personalni kapacitet koji mu se na momente pripisuje, ali da to u ovom slucaju nije uopce bitno ukoliko se ovaj pokret opredjeli i ukoliko u tome uspije, da se deporsanilizira tj. da postane mjesto okupljanja svih zdravih, nacionalizmom nezatrovanih pojedinaca i da na celo tog pokreta dodju oni najbolji i najkorisniji a ne oni kojima ce DF biti sredstvo do neke funkcije, kako je to slucaj sa svim drugim strankama.

Jelda da je ovo samo jedno fantaziranje?!

:roll:
Dustaban, ukoliko će Željko Komšić biti okidač koji će dovesti do toga da se sistem vrijednosti koji je uspostavila vladajuća kamarila (koja nam siše krv sve ove godine) obori , da se banditi pod najstrožom oružanom pratnjom strpaju u ćelije , da im se oduzme ničim zarađena imovina , i da konačno postanemo SLOBODNI makar na djeliću teritorija naše zemlje (neće ni RS ni dio federacije sa "hrvatskim predznakom" moći to nijemo posmatrati , oni će slijediti takav put jer su također siromašni, prevareni i pokradeni) pružam mu ruku od srca. Stojim uz njega do kraja.
Nisam optimistkinja jer nema novce , nije naravio selekciju u izboru kadrova i nema najvažnije - CILJ. Koji je njegov cilj ? Promjena . Čega ? Na stranu on kao ličnost , on nema cilj , kadrove i novce. To je moj prijatelju problem :thumbup:
@cortomaltese.
Mogao je budući osnivač NS-a poslati pismo i Obami i kriviti ga za loš položaj Bosne i Hercegovine ali to ne znači da pripada upolitičkom smislu DS-u Amerike. Niti jedan istaknuti član NS-a nije bio istaknuti član SDP-a.
Porediti NS i SDU je...pamflet...
Last edited by sabina1 on 21/04/2013 19:07, edited 2 times in total.
JoseMujica

#2932 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

;bitno je samo perfidno zgditi ljudima sve konkurente sda
sabina1

#2933 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

JoseMujica wrote:;bitno je samo perfidno zgditi ljudima sve konkurente sda
Jose...nemate pojma koliko sam umorna od njih....sa njihovim "advokatima" nikada (ili jako rijetko) ne ulazim u diskusije (ni verbalne ni forumske) oni jednostavno NISU TOGA VRIJEDNI (ne advokati , takvi su samo žrtve , nego ONI , SISTEM) pa me to toliko i ne umara , umorna sam od života , od sistema vrijednosti u kom moram dati 200 % sebe da bih preživjela dok istovremeno gledam....horor , etički , socijalni , obrazovni , svakakav....

Njihov kraj nije poraz na izborima. Njihov kraj će biti kada na izborima dobiju broj glasova u okviru statističke greške. Promjena nema, neće ih biti
Pozdrav
JoseMujica

#2934 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

Dugo će trajati, ali će promjena biti........društvena regresija koju su kriminalci proizveli nužno vodi ekonomskoj propasti. Kad ekonomski propadnu svi režimi se urušavaju......a onda će doći da mole manjinu koja čita knjige, ako iko ostane, jer sami neće biti sposobni ni za šta....osim da idu vladiki na rukopoloženije :D
sabina1

#2935 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

JoseMujica wrote:Dugo će trajati, ali će promjena biti........društvena regresija koju su kriminalci proizveli nužno vodi ekonomskoj propasti. Kad ekonomski propadnu svi režimi se urušavaju......a onda će doći da mole manjinu koja čita knjige, ako iko ostane, jer sami neće biti sposobni ni za šta....osim da idu vladiki na rukopoloženije :D
Pa da....krivo sam se izrazila...samo je to daaaaaaaaaleeeeeeeeko :roll: ..a vladici se izgleda polaže nešto drugo... :roll: :roll:
dustaban

#2936 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

tvsabina wrote:
dustaban wrote:...
Jelda da je ovo samo jedno fantaziranje?![/u]
Dustaban, ukoliko će Željko Komšić biti okidač koji će dovesti do toga da se sistem vrijednosti koji je uspostavila vladajuća kamarila (koja nam siše krv sve ove godine) obori , da se banditi pod najstrožom oružanom pratnjom strpaju u ćelije , da im se oduzme ničim zarađena imovina , i da konačno postanemo SLOBODNI makar na djeliću teritorija naše zemlje (neće ni RS ni dio federacije sa "hrvatskim predznakom" moći to nijemo posmatrati , oni će slijediti takav put jer su također siromašni, prevareni i pokradeni) pružam mu ruku od srca. Stojim uz njega do kraja.
Nisam optimistkinja jer nema novce , nije naravio selekciju u izboru kadrova i nema najvažnije - CILJ. Koji je njegov cilj ? Promjena . Čega ? Na stranu on kao ličnost , on nema cilj , kadrove i novce. To je moj prijatelju problem :thumbup:
@cortomaltese.
Mogao je budući osnivač NS-a poslati pismo i Obami i kriviti ga za loš položaj Bosne i Hercegovine ali to ne znači da pripada upolitičkom smislu DS-u Amerike. Niti jedan istaknuti član NS-a nije bio istaknuti član SDP-a.
Porediti NS i SDU je...pamflet...
Ok, skontao sam sta hoces reci i sa tim se potpuno slazem. Ali dopusti mi da to malo reinterpretiram:

Dakle nebitno ko i nebitno na kojem dijelu teritorija i birackog korpusa PRVI POKRENE I DOVEDE DO KRAJA makar jedan krivicni proces protiv makar jednog kapitalca... taj ima sanse da ujedini ovu drzavu i sve njene narode, bez obzira sto je u tu bitku krenuo sa "neizbalansiranim" sastavom!

SA OVIM SE U POTPUNOSTI SLAZEM.

Dakle "nemoguca misija" - objedinjavanje svih postenih Bosanaca i Hercegovaca, svih nacija i iz svih njenih dijelova moze zapravo biti veoma brza i efikasna - dovoljno je klepiti jednu veliku ribetinu, nebitno koju.

Ja se ne bih sekunde libio da glasam za SRPSKU stranku ako ce ona dohakati kriminalcu Dodiku. Na mene moze racunati i HRVATSKA stranka koja ce stati ukraj Covicevom lopovluku.
Ali, budimo realni, najbolje sanse za taj povjesni dogadjaj ima Komsic u obracunu sa nekim od sarajevskih lopina.

Zato ce dobiti moj glas. Vrijedi rizikovati.
vivaldi

#2937 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vivaldi »

dustaban wrote:PRVI POKRENE I DOVEDE DO KRAJA makar jedan krivicni proces protiv makar jednog kapitalca... taj ima sanse da ujedini ovu drzavu i sve njene narode
ne moze nama pomoci nikakav sudski proces, zabluda
webby-x

#2938 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

vivaldi wrote:
dustaban wrote:PRVI POKRENE I DOVEDE DO KRAJA makar jedan krivicni proces protiv makar jednog kapitalca... taj ima sanse da ujedini ovu drzavu i sve njene narode
ne moze nama pomoci nikakav sudski proces, zabluda
Najveća. Kakva crna borba protiv kriminala?
Bez rješenja nacionalnog pitanja nema nikakvog pomaka.
Priča o ekonomiji služi samo ovim jadnim strankama koje
nemaju prostora jahati na nacionalnoj priči.
muzicar_iz_parka

#2939 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by muzicar_iz_parka »

dustaban wrote:
Ok, skontao sam sta hoces reci i sa tim se potpuno slazem. Ali dopusti mi da to malo reinterpretiram:

Dakle nebitno ko i nebitno na kojem dijelu teritorija i birackog korpusa PRVI POKRENE I DOVEDE DO KRAJA makar jedan krivicni proces protiv makar jednog kapitalca... taj ima sanse da ujedini ovu drzavu i sve njene narode, bez obzira sto je u tu bitku krenuo sa "neizbalansiranim" sastavom!

SA OVIM SE U POTPUNOSTI SLAZEM.

Dakle "nemoguca misija" - objedinjavanje svih postenih Bosanaca i Hercegovaca, svih nacija i iz svih njenih dijelova moze zapravo biti veoma brza i efikasna - dovoljno je klepiti jednu veliku ribetinu, nebitno koju.

Ja se ne bih sekunde libio da glasam za SRPSKU stranku ako ce ona dohakati kriminalcu Dodiku. Na mene moze racunati i HRVATSKA stranka koja ce stati ukraj Covicevom lopovluku.
Ali, budimo realni, najbolje sanse za taj povjesni dogadjaj ima Komsic u obracunu sa nekim od sarajevskih lopina.

Zato ce dobiti moj glas. Vrijedi rizikovati.
To ni Austrougarskoj nije pošlo za rukom. :D
dustaban

#2940 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

muzicar_iz_parka wrote: To ni Austrougarskoj nije pošlo za rukom. :D
Glede Austrougarske... ne znam sta je Austrougarima poslo za rukom a sta ne, ali znam da je jednom atentatoru poslo za rukom da pokrene njih!

Dakle, ima vise nacina da se pokrenu velike promjene.
Corto Maltese

#2941 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

dustaban wrote:
Glede Austrougarske... ne znam sta je Austrougarima poslo za rukom a sta ne, ali znam da je jednom atentatoru poslo za rukom da pokrene njih!

E jes' nas usrećio!
nosara

#2942 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

Corto Maltese wrote:
dustaban wrote:

E jes' nas usrećio!
S njim ili bez, od tebe nikad ne bi postalo nesto sto nisi... A njemu svaka cast... ;-)
PapakizSarajeva

#2943 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by PapakizSarajeva »

'ebem mu misa, s*+baste me skroz ... Ja se taman ponadam da ce neko (neka nova stranka) nesto pokrenuti, zatalasati, a vi svaku vrstu drvlja i kamenja po "novitetu". Eto citam i pratim ovu temu od samog pocetka. I ja sam bio jedan od onih odusevljenih pojavljivanjem DF-a na politickoj sceni. Prvo sto su lijevo orjentisani za sada (tako se izjasnjavaju), sto su za gradjansku opciju, sto bi da nesto ocuvaju (BiH) i nesto da razvale (sadasnju politicku oligarhiju) ...

Citajuci ove vase komentare razmisljam sta mi je bolje : da odem na Jekovac i skocim ili da se objesim u podrumu.

Problem je u tome sto niko od vas ne daje rjesenja, samo iznalazi ono najgrdje u DF-u. Nema rjesenja za koje vi necete naci problem ...
dustaban

#2944 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

PapakizSarajeva wrote:'ebem mu misa, s*+baste me skroz ... Ja se taman ponadam da ce neko (neka nova stranka) nesto pokrenuti, zatalasati, a vi svaku vrstu drvlja i kamenja po "novitetu". Eto citam i pratim ovu temu od samog pocetka. I ja sam bio jedan od onih odusevljenih pojavljivanjem DF-a na politickoj sceni. Prvo sto su lijevo orjentisani za sada (tako se izjasnjavaju), sto su za gradjansku opciju, sto bi da nesto ocuvaju (BiH) i nesto da razvale (sadasnju politicku oligarhiju) ...

Citajuci ove vase komentare razmisljam sta mi je bolje : da odem na Jekovac i skocim ili da se objesim u podrumu.

Problem je u tome sto niko od vas ne daje rjesenja, samo iznalazi ono najgrdje u DF-u. Nema rjesenja za koje vi necete naci problem ...
:mrgreen: :thumbup:

Tako je. Idealan svijet ne postoji, valja nam zivjeti sa vnimago i od istog materijala pitu praviti.
I pokusati birati manje zlo, ili, makar, neko novo jos ne probano zlo.

Sta je DF? Manje zlo ili jos neiskusano zlo?
Sta god da je mislim da je dobro da im na vrijeme DAMO NA ZNANJE da je situacija, dakle odnos prema ovoj jos jednoj medju hipten stranaka, sada BITNO DRUGACIJI.

Mi smo nasim, moram to neskromno primjetiti, veoma ISKUSNIM komentarima nedvojbeno ukazali POD KOJIM USLOVIMA smo spremni dati nase povjerenje. Ovdje dakle nema ushicenja i euforije kakva je ranije vladala prema nekim liderima. I ovaj put nam je obecano mnogo, mi dakle i ovaj put mit OCEKUJEMO MNOGO ali... smo spremni i MNOGO KAZNITI ako nas i ovaj put izigraju, jednostavno zato sto ovu priliku smatramo nasom zadnjom sansom!

Da sam na mjestu Zeljka Komsica ja bih se vise zabrinuo pobjedom na sljedecim izborima nego porazom. Ako dobije sansu da uzme volan u ruke a zayebe... on nece otici samo u politicku "ropotarnicu" povjesti, nego ce mu one dvije stake sto ih je bez ikakva razloga donedavno nosao, ovaj put biti malo!

Dakle, zanemaricemo ove pocetne propuste i jos kojesta, ali zayebes li nas Zeljko... pripazi se !
Banksy

#2945 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

dustaban wrote:
Sta god da je mislim da je dobro da im na vrijeme DAMO NA ZNANJE da je situacija, dakle odnos prema ovoj jos jednoj medju hipten stranaka, sada BITNO DRUGACIJI.

Mi smo nasim, moram to neskromno primjetiti, veoma ISKUSNIM komentarima nedvojbeno ukazali POD KOJIM USLOVIMA smo spremni dati nase povjerenje.

Dakle, zanemaricemo ove pocetne propuste i jos kojesta, ali zayebes li nas Zeljko... pripazi se !
Samo oštro ... :lol: :mrgreen:
dustaban

#2946 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Banksy wrote:
dustaban wrote:

Mi smo nasim, moram to neskromno primjetiti, veoma ISKUSNIM komentarima nedvojbeno ukazali POD KOJIM USLOVIMA smo spremni dati nase povjerenje.

Samo oštro ... :lol: :mrgreen:
Ne vadi mi iz konteksta il' ces i ti dobiti po nosari !
:mrgreen:
VjecitiStudent

#2947 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

biske wrote:
VjecitiStudent wrote: Ako je zahvaljujući i glasu uvaženog člana DF-a, osuđenom lopovu dat naš fond zdravstvenog osiguranja na upravljanje, naravno da će i DF snositi odgovornost za sve posljedice koje iz toga proizilaze.
da li potpuno sam tamo odlučuje? ili se pitaju i drugi (meni mrski SDA-ovci)...

politika nije sport pa da su rezultati mjerljivi jednodimenozionalno. da bi dobio na mostu (ministarstvo obrazovanja) izgubiš na ćupriji (zdravstvo). no, prije će biti da je df kriva što je živa...
Vjerujem da je Radeljaš u poziciji da puno veću konkretnu štetu napravi i kao tragični presedan i kao lopov sa pedigreom, no što jedan ministar može progurati dobrih stvari u situaciji kada je debelo ograničen budžetom, vremenom, vladom i skupštinom.

Igranje politike "manjeg zla" je mnoge odvela u potpuni politički ćorsokak.
biske

#2948 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

VjecitiStudent wrote:
biske wrote:
VjecitiStudent wrote: Ako je zahvaljujući i glasu uvaženog člana DF-a, osuđenom lopovu dat naš fond zdravstvenog osiguranja na upravljanje, naravno da će i DF snositi odgovornost za sve posljedice koje iz toga proizilaze.
da li potpuno sam tamo odlučuje? ili se pitaju i drugi (meni mrski SDA-ovci)...

politika nije sport pa da su rezultati mjerljivi jednodimenozionalno. da bi dobio na mostu (ministarstvo obrazovanja) izgubiš na ćupriji (zdravstvo). no, prije će biti da je df kriva što je živa...
Vjerujem da je Radeljaš u poziciji da puno veću konkretnu štetu napravi i kao tragični presedan i kao lopov sa pedigreom, no što jedan ministar može progurati dobrih stvari u situaciji kada je debelo ograničen budžetom, vremenom, vladom i skupštinom.

Igranje politike "manjeg zla" je mnoge odvela u potpuni politički ćorsokak.
vidjećemo... kratkoročno, to ne mora biti slučaj. a ukoliko se isti princip primijeni i nakon izbora 2014 onda je i df ćorak. ljudski je da se nadam da mi zadnji metak (koji sam čuvao za sebe i koji ću ispucati podrškom njima) to nije. jer alternativa je pristanak na činjenicu da su sve stranke onakve kako je ovdje opisano: http://www.klix.ba/vijesti/bih/nenad-ve ... /130422059
najveći prioritet je izboriti se da ovako ne bude slučaj u DF.
JoseMujica

#2949 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

[quote="biske"

U fuckin prejak Veličković :thumbup: hvala za link"Biske

Ja do sada kako sam promatrao ovo ko god"je s sda ušao u kolo samouništio se je
biske

#2950 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »