Koji ste film DANAS pregledali ?
Moderator: _BataZiv_0809
- banjaluka078
#2926 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Zadovoljna.
- Donnie Smith
#2927 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Joy (2015)
Ono samo kad te krenu smorovi
Ono samo kad te krenu smorovi
- zomri
#2928 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Inherent Vice (2014)
Ne znam kako sam uspio, ali uspio sam ga završiti iz 3 puta
Kažu da treba pogledati najmanje 2x. Thanks, but no thanks 
Ne znam kako sam uspio, ali uspio sam ga završiti iz 3 puta
-
BJB
- annoy
#2930 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

podugačak, ali zanimljiv
baš me jeza uhvatila kad je trebalo ić spavat
- Tito_i_Partija
#2931 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Neki dan sam bas kont'o da ga gledam, kad vidim dug 3 sata, a ono vec bilo iza ponoci, reko drugi put. 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2932 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
nisam odusevljen
bolji mi je recimo bio paradise murdered (2007)
bolji mi je recimo bio paradise murdered (2007)
- annoy
#2933 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Pauzirala na pola filma i nisam mogla vjerovat da ima još toliko
Al ajde, unatoč pospanosti, držao mi je pažnju do kraja
Al ajde, unatoč pospanosti, držao mi je pažnju do kraja
-
peepeep
#2934 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Ne znam šta da mislim. Shvaćam da je star film i sve to ali da ga kakav amater danas kojim slučajem snimi ne bi imao budućnost kao Martin.
- Donnie Smith
#2935 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Fences.
Naravoučenije, u životu treba biti k'o Troy. Prvo prevariš brata, uzmeš mu lovu i ne brineš o njemu, onda šefa, hoćeš mjesto vozača, a nemaš ni vozačku, onda ženu, zaboga tebi je teško u životu pa nađeš ljubavnicu, ali i nju zajebeš jer ostaneš kod žene i njoj nosiš plaću
zezneš i sina, ne potpišeš mu odobrenje za bejzbol, što bi on od tebe bio bolji, lažeš i jedinog druga kad te upita imaš li ljubavicu, pokušaš i smrt da zezneš ali ne može. Može se i na druge načine film tumačiti, ali mi je ovo tumačenje sasvim ok.
Svakako vrijedi film pogledati, monoton je ali ima snagu i života.
Naravoučenije, u životu treba biti k'o Troy. Prvo prevariš brata, uzmeš mu lovu i ne brineš o njemu, onda šefa, hoćeš mjesto vozača, a nemaš ni vozačku, onda ženu, zaboga tebi je teško u životu pa nađeš ljubavnicu, ali i nju zajebeš jer ostaneš kod žene i njoj nosiš plaću
Svakako vrijedi film pogledati, monoton je ali ima snagu i života.
- Truba
#2936 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

sinoc dovrsio
ovaj japanski kič i visiko stililizirani film komediju, dramu, romansu, mjuzikl
samo kako japanci znaju napraviti
otac kuca na vrata sinu kojeg nije vidio 2 godine da mu javi kako je ubijena tetka u istom gradu za koju nije ni znao da ima
te ga moli da očisti stan u kojem je živjela jer on mora nazad kući
nećak se polako počne zanimati za ludu tetku koja je vodili bizaran ali zanimljiv život (učiteljica, striptizeta, pjevačica, jaguza djevojka, ludača, zatvorenica, ubica...) saso mange strpali u film
8/10
- Donnie Smith
#2937 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Iskupljenje u Shawshanku. Sinoć.
Gledam i vidim, nešto mi sve poznato, ali sve dok ne dođe scena kad se onaj čikica objesi, ne skontah da sam ga gledala nekad prije. Svašta. Odličan film, baš me odmorio. Nisam znala do maloprije da je nastao kao adaptacija romana Stephena Kinga, Rita Hayworth i iskupljenje u Shawshanku. Živio King i adaptacije nj. knjiga, a knjige i ne moraju
Gledam i vidim, nešto mi sve poznato, ali sve dok ne dođe scena kad se onaj čikica objesi, ne skontah da sam ga gledala nekad prije. Svašta. Odličan film, baš me odmorio. Nisam znala do maloprije da je nastao kao adaptacija romana Stephena Kinga, Rita Hayworth i iskupljenje u Shawshanku. Živio King i adaptacije nj. knjiga, a knjige i ne moraju
- Jack Be Nimble
#2938 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Eye In the Sky - svima poznat. Solidan.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2939 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Fences. Dobar.
-
nema me tamo
#2940 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Ma dobar._BataZiv_0809 wrote:Fences. Dobar.
Film je takav da ako pogledao sve Denzelove filmove bice ti dobar, pa cak i odlican..
A ako na prvu samo eto ponekad upalis film smorice te nakon 20 minuta brbljanja kao sto rece forumaš.
Njegova ubjedljivo najbolja uloga i šteta da film k'o film nema neki bum jer bi uzeo oskara sigurno.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2941 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Nisam bas siguran da mu je najbolja uloga, jer je Denzel snimio dosta odlicnih filmova, ali svakako jako dobra gluma. On je i reziser ovog filma, to nisam znaonema me tamo wrote:
Ma dobar.
Film je takav da ako pogledao sve Denzelove filmove bice ti dobar, pa cak i odlican..
A ako na prvu samo eto ponekad upalis film smorice te nakon 20 minuta brbljanja kao sto rece forumaš.
Njegova ubjedljivo najbolja uloga i šteta da film k'o film nema neki bum jer bi uzeo oskara sigurno.
-
nema me tamo
#2942 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Da i to isto..
Ma svako ima svoje misljenje normalno, al' hajde recimo da je top 3..
Po meni koji sam mu pogledao svaki film, daleko najzahtjevnija uloga..
Plus treba se primjetiti kako nisu svako malo rezali dok prica..
Vidjelo se i na proglašenju baš da mu je teško palo da nije on..
Ma svako ima svoje misljenje normalno, al' hajde recimo da je top 3..
Po meni koji sam mu pogledao svaki film, daleko najzahtjevnija uloga..
Plus treba se primjetiti kako nisu svako malo rezali dok prica..
Vidjelo se i na proglašenju baš da mu je teško palo da nije on..
- Truba
#2943 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
gledao sam opet SAW
nakon 13 godina
bio 8/10
sad mi je lošiji
7/10
imam samo 4 dijela pa ću njih pogledati... nisam samo 4. gledao...
vidim ove godine nastavak...jedan od serijala koji me nije uhvatio
nakon 13 godina
bio 8/10
sad mi je lošiji
7/10
imam samo 4 dijela pa ću njih pogledati... nisam samo 4. gledao...
vidim ove godine nastavak...jedan od serijala koji me nije uhvatio
- ELECTRIC CLOUDS
#2944 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Breakfast at Tiffany's

- dale cooper
#2945 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Solidan. Mnogo mi se više svidio od Force Awakens. Najviše zbog toga što fokus priče nije na Skywalker klanu
i njihovoj sudbini odabranih. Tako da neki način priču pratimo iz prvih borbenih redova iz perspektive do sada nepoznatih
boraca alijanse. Borbe su bile odlične posebno ova finalna, gdje je CGI bio sjajno odrađen, nije izgledao pretrpan
kao kod prequel trilogije. Jedina zamjerka je bila ona CGI travestija Petera Cushinga. Ne znam kako je izgledalo
na velikom platnu, ali je meni bilo totalno neprirodno i ne malo jezivo.
Last edited by dale cooper on 19/03/2017 14:24, edited 1 time in total.
- annoy
#2946 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Atrocious (2010)
španjolski horor
moram priznat da sam se malo bojala gledat
sviđa mi se ideja, pa i ideja tog velikog twista ali suviše je površno odrađeno i sve skupa nekako meh
uz sve to radna se odvija jaaako sporo, što za mene samo po sebi nije problem, ako ćemo nakon toga dobiti zadovoljavajući klimaks događaja, no u ovom slučaju to je izostalo
ima par dobrih scena al sve u svemu previše praznog hoda i po meni nedovoljno razrađena priča
španjolski horor
moram priznat da sam se malo bojala gledat
sviđa mi se ideja, pa i ideja tog velikog twista ali suviše je površno odrađeno i sve skupa nekako meh
uz sve to radna se odvija jaaako sporo, što za mene samo po sebi nije problem, ako ćemo nakon toga dobiti zadovoljavajući klimaks događaja, no u ovom slučaju to je izostalo
ima par dobrih scena al sve u svemu previše praznog hoda i po meni nedovoljno razrađena priča
- Tito_i_Partija
#2947 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Ja sam gled'o na velikom platnu, i meni je taj CGI bas bio los, skroz neprirodan i ruzan. Na momente kontam kako bi cak i u Pixarovom filmu to bolje ispalo. Razumijem tu potrebu da povezes price, al' mislim da ovo nisu trebali radit'.dale cooper wrote:
Solidan. Mnogo mi se više svidio od Force Awakens. Najviše zbog toga što fokus priče nije na Skywalker klanu
i njihovoj sudbini odabranih. Tako da neki način priču pratimo iz prvih borbenih redova iz perspektive do sada nepoznatih
boraca alijanse. Borbe su bile odlične posebno ova finalna, gdje je CGI bio sjajno odrađen, nije izgledao pretrpan
kao kod prequel trilogije. Jedina zamjerka je bila ona CGI travestija Petera Cushinga. Ne znam kako je izgledalo
Pitam se jesu li morali dobit' neku dozvolu od Cushingove familije da ovo urade. I ako jesu, zasto im je to dozvoljeno.
- Truba
#2948 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
jwl to izasao fin rip
- dale cooper
#2949 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Najveći fazon je što Guy Henry, tip čije su tijelo koristili i na čije su lice nalijepili ovaj grozni CGI, strašno liči naTito_i_Partija wrote:Ja sam gled'o na velikom platnu, i meni je taj CGI bas bio los, skroz neprirodan i ruzan. Na momente kontam kako bi cak i u Pixarovom filmu to bolje ispalo. Razumijem tu potrebu da povezes price, al' mislim da ovo nisu trebali radit'.dale cooper wrote:
Pitam se jesu li morali dobit' neku dozvolu od Cushingove familije da ovo urade. I ako jesu, zasto im je to dozvoljeno.
Cushinga iz mlađih dana, ima gotovo isti glas i dobar je i iskusan pozorišni i filmski glumac. Zar nije bilo logičnije
da jednostavno unajme njega da glumi Tarkina i šminkom ga "postaraju" da izgleda kao Cushing iz originalne trilogije?
Em bi bilo jeftinije, prirodnije, efektivnije, a niko normalan se ne bi ljutio što su to uradili.

- dale cooper
#2950 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Jeste.Black swan wrote:jwl to izasao fin rip