To tvoje sto si naveo nije ni slicno...to bi islo ovako:CaneBos wrote:Shodno tome ti odes da kupis porche kod fizickog lica, a nemas blage veze o autima al' bi eto kupio jedan sebi. Sat vremena ga gledas i obilazis, probas, kupis i dodjes kuci i kazu ti jarane ti si kupio Lambgorhini, a ne Porche. Pa onda je*es majku prodavcu sto ti nije rekao da je to Lamborghini a ne Porche.Decerto wrote:pa normalno da je prevaren,kakve to veze ima da li se on razumije u racunare ili ne...on je mogao gledati citav dan pa opet ne bi nista nasao.Ovaj rekao da prodaje i5 a ne neki AMDov procesor koji se ne moze ni porediti sa procesorima iz 2003...TheHound wrote:
Nema potrebe da me nafurava, nisam ja rekao ni da je on u pravu ali se takodjer nisam slozio ni da je nekoga prevario. Ja smatram da se kupac sam prevario. Nisam vidio ni jedan validan argument protiv prodavaca, a protiv kupca jesam ovaj:
SAT VREMENA lik peglao i prodavaca i kopao po laptopu i onda kaze neko ga prevario. Ako kupac nema nikakav oblik retardacije (a da se naslutit da je po tom pitanju potpuno zdrav) ja ne mogu da shvatim kako nakon sat vremena pregledanja i peglanja moze reci da ga je neko prevario.
To mi je jedini validan argument, ako izadje na vidjelo neki bolji argument protiv prodavaca slozit cu se da je kupac ostecen. Do tad je kupac po mom misljenju sam sebe prevario (ako je uopste istina ovo sto govori - da je trazio Intel i5 a dobio neki AMD).![]()
I sve to naravno u Bosni. Ko nema u vugla nek pita Mr.Googla il' povede nekog majstora sa sobom. Za sve ostalo je sam kriv i nema sta kukat' po forumu za to!
Dodjes da kupis Porsche, prodavac ti govori da je to Porsche ali krije da je to ustvari samo "skoljka" od Porschea a unutra stvari od G2 u najboljem slucaju...Ti provjeravas 1h, sve unutra ti lici na Porschea ali jbg zaglavila je nekako ona kvaka za dizanje haube, te se ne moze prikopcati na dijagnostiku iz nekog razloga da se vidi da li je to ustvari Porsche...