Željko Komšić osniva novu stranku

Locked
StupskaBitanga

#2926 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by StupskaBitanga »

v usmeni dogovor vec postoji
ako postoji nek i ne osniva stranku
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2927 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

Opetja033 wrote:
Ukoliko budu zeljeli da ikada udju u vlast ili da postanu neki ozbiljan faktor u politici a ne samo stranka koja je samoj sebi svrha - morace koalirati sa nekim. U pitanju je ili SDA ili blok SDP-SBB. Da se mozda neko ne nada kako ce Komsiceva stranka osvojiti dovoljno glasova da ide sama? Ne budite smijesni. To se nije dogodilo nikada do sada, nece ni 2014. (ili bilo kojim izborima nakon toga). Dakle ili koalicija sa nekim od ova dva bloka ili vjecita opozicija.
naravno da ce Komsic pomesti izbore..bit ce apsolutni pobjednik kako u FBiH tako i u RS-u

on nece morati koalirati niti s nacionalnim niti s mesarskim, a ni ostalim strankama

i tako cemo zivjeti sretno do kraja zivota :mrgreen:
Opetja033

#2928 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Opetja033 »

StupskaBitanga wrote:
Prpa sto ce time poslati SDP na smetljiste historije?

Covjece, jesi li ti slusao ikada Komsica kada prica o, recimo, Aliji Izetbegovicu? Pa on je bio taj koji je svecano otvorio muzej na Kovacima, ne Bakir, ne Tihic, ne bilo ko iz SDA vec upravo Zeljko Komsic.

A i ja sam nacuo za ovaj dogovor, u prilog tome ide i Suljagicevo spustanje lopte prema SDA i IZ. Suljagic danas i Suljagic prije dvije godine su dvije neuporedive osobe. Sta mislis sto?
plain vanilla

#2929 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

Opetja033 wrote:
StupskaBitanga wrote:

Covjece, jesi li ti slusao ikada Komsica kada prica o, recimo, Aliji Izetbegovicu? Pa on je bio taj koji je svecano otvorio muzej na Kovacima, ne Bakir, ne Tihic, ne bilo ko iz SDA vec upravo Zeljko Komsic.

A i ja sam nacuo za ovaj dogovor, u prilog tome ide i Suljagicevo spustanje lopte prema SDA i IZ. Suljagic danas i Suljagic prije dvije godine su dvije neuporedive osobe. Sta mislis sto?
jest bas, Bitanga brine za SDP

kako ti opisa, mogao bi Komsic sljedeci reis biti :mrgreen:

uglavnom, bude li se slizao sa SDA, moze svoju stranku okaciti mmacku o rep
It_is_a_Leclerc

#2930 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by It_is_a_Leclerc »

SDA je probosanska koliko sam i ja Donald Trump. A nisam, vjerujte mi.
To odmah da se razmumijemo.

Sa druge strane, sa neskrivenim oduševljenjem i optimizmom podržavam osnivanje stranke Željka Komšića u iskrenoj nadi da će oko sebe okupiti tim ljudi koje je Zlatko potjerao iz politike, kakvi su Bogićević, Suljagić, Pejanović i drugi. Zašto ne otići i korak dalje, pa u stranku uključiti Svetlanu Cenić, Jasnu Bajraktarević i druge vrhunske stručnjake u svojim oblastima.

Već sad sam siguran da ću glasati za njih jer su se svi drugi izredali na ovoj državi, pa nek' proba i ta nova Komšićeva stranka.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2931 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Chmoljo »

Opetja033 wrote:

više ne udara ženu?

da ne bude zabune, Emir mi je drag lik, samo se referiram na neke kritike/prijetnje koje su mu se upućivale. nekada prije, kada je žonglirao loptama.

vezano za Željku, volio bih da bude drugačije, ali mislim da će biti razočarenje veće i od SDP-a ovakvog kakav je. Komšić je hirovit, i prevelik ters da bi bio lider kakvog želimo. i ostaje da vidimo kakav je Komšić kada bude na udaru kritika, zbog ovog ili onog pitanja.

"prostor ljevice" je imaginaran pojam.
slucajni prolaznik

#2932 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by slucajni prolaznik »

plain vanilla wrote:
Opetja033 wrote:...U potpunosti sam siguran (smijem se kladiti u bilo sta) da ce nakon narednih opcih izbora njegova stranka i SDA koalirati, te da ce stvoriti novu platformu i okosnicu probosanskih snaga u drzavi.
:-) :lol: gluho bilo

S lihvarskom SDA moze koalirati samo stranka slicnih stajalista. Nije li SDP vec platformirao politicki rad s SDA?

Doduse, kasnije i sa HDZ, pa sa SNSD, potom sa zabranjemom SDS, sada sa SBB... Na politickoj sceni u BiH ne zna se ciji je u cijoj, samo da se postigne vlast i mjesto u budzetskom rasporedu, pa gdje god i s kim god... Slican kurvaluk jos nije vidjen u svjetskoj politici :oops:

Kad je ocito da se pojavila nova politicka osoba koja snazno povlaci za sobom ono malo preostalog, politicki nezavisnog kadra, javljaju se bosnjacki "prosjaci" da i njih "dotakne probosanskom rukom"... :lol: Kakvo licemjerje i dvolicnost :-)
jahorina13

#2933 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by jahorina13 »

Genije wrote:
jahorina13 wrote:Ne podrzavam SDP (ne radi politicke orjentacije, vec radi ljudi). Molim vas moze li mi neko objasniti sta je KONKRETNO uradio Zeljko za BiH (ne racunam politicku nepismenost u izjavama tipa "neko ce dobiti po prstima..."). Za vrijeme Harisa, sakrivao se iza njega i to svi znamo. Mediji su ga voljeli i napravili od njega "velikog" politicara. Molim vas da mi neko objasni koje su to zasluge Zeljke Komsica za ovu drzavu, ali konkretno

hvala
nije lopov ko ostali
kud ćeš veće zasluge

ps: btw i ja se nadam da neće zabrljat s tim rukovodstvom :cry:
izvini, zamolio sam za konkretne stvari za BiH. To sto Zeljko nije lopov, to je njegov izbor,.... ali kakve to ima veze sa mojim pitanjem - sta je uradio KONKRETNO za ovu drzavu (btw. za to je jos i bio placen zadnih nekoliko godina)?
Paranoid

#2934 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Paranoid »

jahorina13 wrote:
Genije wrote:
jahorina13 wrote:Ne podrzavam SDP (ne radi politicke orjentacije, vec radi ljudi). Molim vas moze li mi neko objasniti sta je KONKRETNO uradio Zeljko za BiH (ne racunam politicku nepismenost u izjavama tipa "neko ce dobiti po prstima..."). Za vrijeme Harisa, sakrivao se iza njega i to svi znamo. Mediji su ga voljeli i napravili od njega "velikog" politicara. Molim vas da mi neko objasni koje su to zasluge Zeljke Komsica za ovu drzavu, ali konkretno

hvala
nije lopov ko ostali
kud ćeš veće zasluge

ps: btw i ja se nadam da neće zabrljat s tim rukovodstvom :cry:
izvini, zamolio sam za konkretne stvari za BiH. To sto Zeljko nije lopov, to je njegov izbor,.... ali kakve to ima veze sa mojim pitanjem - sta je uradio KONKRETNO za ovu drzavu (btw. za to je jos i bio placen zadnih nekoliko godina)?
Mogao je uraditi samo ono što su uradili Bogićević, Duraković, Lazović....otići iz SDP-a, jer pored Zlatka niko nije mogao ni doći u poziciju da nešto uradi..
plain vanilla

#2935 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

Genije wrote:pa eno naodgovaro sam se gore:
šta su drugi?
hare-bakir-zlaja-suljo-fahro-itd
vec ti rekoh prije, hajmo glasati za Mirnesa
on je bio faca pa nikad nije usao u SDP :D
zlajapravaraja

#2936 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by zlajapravaraja »

.
zlajapravaraja

#2937 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by zlajapravaraja »

Genije wrote:
zlajapravaraja wrote:.
ha?
Nije ha nego molim :D

Upisujem se na temu ba :-)
Chmoljo

#2938 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Chmoljo »

Duraković i Lazović npr. imali su jako puno vremena da pokažu svoje kapacitete bez Lagumdžije.

kada je Nijaz umro, najviše su naricali oni koji ga nikad nisu zaokružili na listiću. i ako me sjećanje ne vara, u vrijeme kada je SDP poklopio imovinu SKJ, a za koju im se prigovara, Duraković je bio predsjednik.

SDU je postao faktor tek prelaskom neke nebitne Mire Jurić u kantonu Sarajevo, a ne zahvaljujući Lazoviću.

pri svemu ovome, ne ulazim u njihove ljudske kvalitete. ali te kvalitete nisu primarne nama, primarne su njihovim porodicama.

SVE u toj budućoj stranci, vrtit će se oko lika i djela Željke Komšića. onoga trenutka kada postane smetnja "koalicijskim" partnerima, biće dovoljno samo obrušiti se na njega. orkestriran i uspješan medijski linč na njega, izbaciće tu stranku iz svih kombinacija.

ja mislim da on nema ni mudrosti, ni strpljenja da predura takve stvari.
jahorina13

#2939 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by jahorina13 »

[quote="Genije"]pa eno naodgovaro sam se gore:
šta su drugi?
hare-bakir-zlaja-suljo-fahro-itd[/quote"

"sta su drugi"?? to je, da izvines, argument!? :roll:
slucajni prolaznik

#2940 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

@Genije, da li te je moguce zamoliti da prestanes s trolanjem ove teme, pristajes li?
Co0l

#2941 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Co0l »

Zna li se ko ce biti u toj Željkovoj stranci osim njega?
Koje ce provenijencije biti,tj. gdje ce biti pozicionirana u odnosu lijevica-centar-desnica?
Zna li se kako ce se ta stranka zvati?
Doktor29

#2942 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Doktor29 »

Co0l wrote:Zna li se ko ce biti u toj Željkovoj stranci osim njega?
Koje ce provenijencije biti,tj. gdje ce biti pozicionirana u odnosu lijevica-centar-desnica?
On je poznat i bit ce svi ostali, nema on vremena da prestavlja nove ljude samo ce svojim "postenjem" garantovati za vec provjerene "lopove" protjerane iz raznih stranaka 8-)
MMM1977

#2943 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by MMM1977 »

Ja stvarno ne razumijem, pa zar neko ko se smatra ozbiljnim čovjekom može i pomisliti da se nešto u ovoj državi, u ovoj ustavnoj postavci, može promjeniti za dan? Sam izborni sistem je takav da onemogućava da jedna stranka uradi nešto više na nivou BiH i stoga su koalicije neizbježne, čak i koalicije sa onima koji imaju dijametralno suprotne stavove.

Sistem se ne može promjeniti na silu, uz pomoć nekih pritisaka, promjena sistema je proces. Treba krenuti od opštinskog nivoa, preko kantonalnih, entitetskih pa tek onda da se eventualno priča o promjenama na nivou države. Ustav države trenutno treba mijenjati na nivou kozmetičkih promjena i treba zamrznuti bilo kakve izmjene, osim onih koje su neophodne na putu ka EU, za sve ostalo nije pravi momenat.

Mora se posvetiti ekonomskim pitanjima i saniranju štete koju je SDA napravila u zadnjih 15 godina, u kojima su uništili sve što se moglo uništiti. Npr. u Kantonu Sarajevo nije smetnja SNSD ni HDZ da se stvari pomjere u pozitivnom pravcu pa iako kantoni itekako imaju ovlaštenja i na ovom nivou možemo vidjeti da nema nekih posebnih pomaka. Odavdje treba krenuti, ostalo će se dešavati samo po sebi.

Da li će ovaj projekat uspjeti, zavisi prije svega od činjenice da li će se slijediti dosadašnja populistička politika tipa SDA ili SBiH ili će se okrenuti ka pozitivnim promjenama na onim nivoima gdje je to moguće. Eventualne kolacije su nepoželjne, osim sa strankama iste političke orjentacije, bolje je ostati principijelna opozicija nego se gurati u vlast sa raznim hohštoplerima i kriminalcima. Koliko ja mogu da shvatim, Željko će to sve da stavi na pravo mjesto.

:bih:
StupskaBitanga

#2944 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by StupskaBitanga »

jest bas, Bitanga brine za SDP
baš ono ko evo ne znam šta ću od brige što će društvance Marin I., Lidija Korać, Damir Hadžić sa stolnim vladarom Zlajom biti pometen.
Ali bi isto tako želio, volio, htio da Klempo, Ljubitelj maloljetnih romkinja-Sadić, Sarajlić. sa najvećim Bošnjakom i jedinim mjeriteljstvom Bošnjaštva B.Izetbegović što prije odu i da nas prestanu silovati u zdrav mozak što sa svojim marifetlucima što sa klaunovima tipa Esed Radeljaš
slucajni prolaznik

#2945 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Doktor29 wrote:
On je poznat i bit ce svi ostali, nema on vremena da prestavlja nove ljude samo ce svojim "postenjem" garantovati za vec provjerene "lopove" protjerane iz raznih stranaka 8-)

Npr. ovdje, na ovom forumu, toliko je beznacajan da je "njegova" tema do sada - za sedam i po mjeseci, procitana 91.650 puta, i da je komentirana preko 3.000 puta, a Zeljko samo namignuo da ce biti suosnivac nove stranke :D

Pa kad zaista bude osnovana, mogu samo zamisliti koliko ce dana opet ovaj forum biti nedostupan :D

Cudna je ta zavist i ljubomora, jako stetna za zdravlje :D
Doktor29

#2946 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Doktor29 »

slucajni prolaznik wrote:
Doktor29 wrote:

Npr. ovdje, na ovom forumu, toliko je beznacajan da je "njegova" tema do sada - za sedam i po mjeseci, procitana 91.650 puta, i da je komentirana preko 3.000 puta, a Zeljko samo namignuo da ce biti suosnivac nove stranke :D

Pa kad zaista bude osnovana, mogu samo zamisliti koliko ce dana opet ovaj forum biti nedostupan :D

Isto kao i SBB
Chmoljo

#2947 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Chmoljo »

slucajni prolaznik wrote: Npr. ovdje, na ovom forumu, toliko je beznacajan da je "njegova" tema do sada - za sedam i po mjeseci, procitana 91.650 puta, i da je komentirana preko 3.000 puta, a Zeljko samo namignuo da ce biti suosnivac nove stranke :D

ne kontaš da je to dvosjekli mač? što se bude ta stranka željnije iščekivala, utoliko će razočarenje biti veće.

a razočarenja će biti, jer su očekivanja nerealna.
Doktor29

#2948 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Doktor29 »

Chmoljo wrote:
slucajni prolaznik wrote: Npr. ovdje, na ovom forumu, toliko je beznacajan da je "njegova" tema do sada - za sedam i po mjeseci, procitana 91.650 puta, i da je komentirana preko 3.000 puta, a Zeljko samo namignuo da ce biti suosnivac nove stranke :D

ne kontaš da je to dvosjekli mač? što se bude ta stranka željnije iščekivala, utoliko će razočarenje biti veće.

a razočarenja će biti, jer su očekivanja nerealna.
:thumbup: ...Po prvi put :D
Chmoljo

#2949 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Chmoljo »

Doktor29 wrote:
:thumbup: ...Po prvi put :D
nemoj živ bio. neću imati napretka :)
JThomas

#2950 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by JThomas »

nažalost i po nas i po željka, pročitati temu na forumu je jedno, a uletiti pare i formirati infrastrukturu da se nešto napravi skroz drugo.
Locked