Novi Golf 7 dolazi u septembru
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
dado_
#2926 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
ovaj s automotosvijeta stvarno je smijesan... ocito neki dosta isfrustriran lik, ne valja mu dsg, najbolji mjenjac na svijetu, kia je bog i batina svjetskog automobilizma itd... ne kontam, nek procita malo svjetske casopise i testove i nek uporedi sa svojim... ljudi stavili tog istog golfa ispred merca a klase, bmw-a 1 i audija 3, a on ga smjestio ispod kie
jadno stvarno kakvih sve likova ima
-
530i
#2927 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Ne znam za sedmicu, ali kod ranijih golfova šasija je bila drugačija kod modela koji su imali 4x4 pogon...veći tunel i plići gepek.sema911s wrote:tunel bas nije velik ko je vozio golfa 3 i golfa 4 zna sta je tunel,., jer kroz taj tunel ide auspuh, i pogon nazad i mnostvo nekih kablova cijevi,.,
-
goran16v
#2928 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Naravno da nije bitno, tunel je tunel bez obzira u kom je autu. Ako je tunel itekako bitan za udobost onda su BMW, Merc itd jako nedobni auti. Sta da radi, da opkoraci tunel sto inace 99% ljudi radi kad se voze nazad u sredini.citroen xm wrote:Kako nije bitno sa čime porediš? A da sam ja napravio takvo neko poređenje bila bi paljba. Tunel je bitan za udobnost itekako. Šta da radi sa nogama putnik u sredini?
Visi tunel nije prendost u odnosu na nizi tunel, ali potenciranje ove razlike izmedju tunela je stvarno trazenje dlake u jajetu u nedostatku, a gospoda iz Mostara su deklarisani VW-mrsci na koje kao "objektivne" i "profesionalne" novinare (koje nije sramota ukrasti tudji test, prekrojiti ga kako im odgovara i objaviti) ne nih trosio rijeci.
-
citroen xm
#2929 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Najbolji mjenjač na svijetu? Neko ga nahvalio i odmah ga ljubitelji VW-a proglasili najboljim na svijetu.
No nebitno to, ljudi iznose činjenice koje mnogi ne žele da prihvate. Evo neću nabrajati konkurente iz drugih koncerna, ali nova Oktavija je duplo bolji izbor od G7 za manje novca.
No nebitno to, ljudi iznose činjenice koje mnogi ne žele da prihvate. Evo neću nabrajati konkurente iz drugih koncerna, ali nova Oktavija je duplo bolji izbor od G7 za manje novca.
-
goran16v
#2930 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Citaju oni i casopise i testove i onda ukradu tudji test, prekroje ga kako im odgovara tj ostave samo zamjerke i negativne stvari i objave. Mislim da je na ovoj temi bio rijeci upravo o tome, kad su to uradili sa testom G VII iz AM&S, koji sam slucajno citao kad su napravili tu gadost i uopredio sa original tekstom. Bas onako profesionalno, objektivno i strucno.dado_ wrote:ovaj s automotosvijeta stvarno je smijesan... ne kontam, nek procita malo svjetske casopise i testove i nek uporedi sa svojim...
-
citroen xm
#2931 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Bravo, sad su odjenom VW mrzci, a kada su rekli da je Polo najbolje auto u klasi i kada im je Fabija RS dobra onda nema veze. Opet dvostruki aršini.goran16v wrote:
Naravno da nije bitno, tunel je tunel bez obzira u kom je autu. Ako je tunel itekako bitan za udobost onda su BMW, Merc itd jako nedobni auti. Sta da radi, da opkoraci tunel sto inace 99% ljudi radi kad se voze nazad u sredini.
Visi tunel nije prendost u odnosu na nizi tunel, ali potenciranje ove razlike izmedju tunela je stvarno trazenje dlake u jajetu u nedostatku, a gospoda iz Mostara su deklarisani VW-mrsci na koje kao "objektivne" i "profesionalne" novinare (koje nije sramota ukrasti tudji test, prekrojiti ga kako im odgovara i objaviti) ne nih trosio rijeci.
I da, da ne zaboravim. Mercedes, BMW i slični auti sa visokim centralnim tunelima ne da nisu udobni već su kritični za vožnju putnicima koji sjede na sredini zadnje klupe. Naravno da se može opkoračiti tunel, ali se zato smeta putnicima sa strane.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2932 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Iz njega ocito izbija neka zajedljivost i frustracija koju ocito lijeci na ovaj nacin. Ali ne bih rekao da mu i poneka nije na mjestu.
Ne bih ja bjezao ni od jednog auta iz kompakt klase,bio on japanski,korejski,njemacki,francuski ili talijanski.
Civic,Mazda 3 ili Toyota Auris su provjereni igraci,ali mislim da oni ne postoje za 35k,barem na nasem trzistu.
Korejski auti su mozda i najbolji u tom cjenovnom rangu,mislim na ono sta nude za tu cijenu.
C4 je odlican,ali ga vec vrijeme malo nagriza,ali imali su veoma popularnu cijenu gdje se solidno opremljen dizel nudio za 25k KM. Peugeot po meni uvijek odlican,samo moramo sacekati novi 308.
Ja bih najradije,a njih sam naravno ostavio za kraj,talijanske.
Prvo mjesto Giulietta,lijepa,sportska ima ih malo.
Drugo Delta,cista avantgarda. Bez obzira na minuse i pluseve.
Ne bih ja bjezao ni od jednog auta iz kompakt klase,bio on japanski,korejski,njemacki,francuski ili talijanski.
Civic,Mazda 3 ili Toyota Auris su provjereni igraci,ali mislim da oni ne postoje za 35k,barem na nasem trzistu.
Korejski auti su mozda i najbolji u tom cjenovnom rangu,mislim na ono sta nude za tu cijenu.
C4 je odlican,ali ga vec vrijeme malo nagriza,ali imali su veoma popularnu cijenu gdje se solidno opremljen dizel nudio za 25k KM. Peugeot po meni uvijek odlican,samo moramo sacekati novi 308.
Ja bih najradije,a njih sam naravno ostavio za kraj,talijanske.
Prvo mjesto Giulietta,lijepa,sportska ima ih malo.
Drugo Delta,cista avantgarda. Bez obzira na minuse i pluseve.
-
citroen xm
#2933 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Hoćeš reći da onom G6 nije izmjenjano to što piše. Možeš ga prevoditi kako hoćeš, ali ne možeš izostaviti šta mu je sve riknulo. Eno i oni ADAC testovi izdržljivosti srozaše VW na najniže grane. Tu koliko se sjećam nije bilo VW mrzaca iz Mostara.goran16v wrote:
Citaju oni i casopise i testove i onda ukradu tudji test, prekroje ga kako im odgovara tj ostave samo zamjerke i negativne stvari i objave. Mislim da je na ovoj temi bio rijeci upravo o tome, kad su to uradili sa testom G VII iz AM&S, koji sam slucajno citao kad su napravili tu gadost i uopredio sa original tekstom. Bas onako profesionalno, objektivno i strucno.
-
goran16v
#2934 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Naravno da jestu i to ne skrivaju nego potenciraju, a bljuvotina sa prekrajanjem testa G-VII iz AM&S je najbolji dokaz!citroen xm wrote:
Bravo, sad su odjenom VW mrzci, a kada su rekli da je Polo najbolje auto u klasi i kada im je Fabija RS dobra onda nema veze. Opet dvostruki aršini.
I da, da ne zaboravim. Mercedes, BMW i slični auti sa visokim centralnim tunelima ne da nisu udobni već su kritični za vožnju putnicima koji sjede na sredini zadnje klupe. Naravno da se može opkoračiti tunel, ali se zato smeta putnicima sa strane.
Ja ne znam da se iko osim tebe nasalio da napise da su BMW i Merc kriticne udobnosti zbog cent. tunela.
-
goran16v
#2935 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Nije bitno sta je izmjenjano, bitno je da su ukrali tekst iz AM&S-a, pa sve sto je pozitivno napisano o Golfu, ukljucujuci i zakljucak koji je pozitivan, isjekli i ostavili samo negativne strane.citroen xm wrote:Hoćeš reći da onom G6 nije izmjenjano to što piše. Možeš ga prevoditi kako hoćeš, ali ne možeš izostaviti šta mu je sve riknulo. Eno i oni ADAC testovi izdržljivosti srozaše VW na najniže grane. Tu koliko se sjećam nije bilo VW mrzaca iz Mostara.goran16v wrote:
Citaju oni i casopise i testove i onda ukradu tudji test, prekroje ga kako im odgovara tj ostave samo zamjerke i negativne stvari i objave. Mislim da je na ovoj temi bio rijeci upravo o tome, kad su to uradili sa testom G VII iz AM&S, koji sam slucajno citao kad su napravili tu gadost i uopredio sa original tekstom. Bas onako profesionalno, objektivno i strucno.
-
citroen xm
#2936 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Kao prvo nisu ni željeli da prenose čitav tekst već su se osvrnuli na mane. To što je riknulo na svetom golfu, ne kvari se ni na Dačiji sa 3 puta većom kilometražom i zbog toga su i napravili taj tekst. Popljuvali su i krov kod Megana kabrioleta.goran16v wrote:
Naravno da jestu i to ne skrivaju nego potenciraju, a bljuvotina sa prekrajanjem testa G-VII iz AM&S je najbolji dokaz!
Ja ne znam da se iko osim tebe nasalio da napise da su BMW i Merc kriticne udobnosti zbog cent. tunela.
Što se tiče sredine zadnje klupe kod BMW-a i Mercedesa, ona je neudobna i tu nema šta da se priča. I naravno da se nije niko usudio jer gdje ćeš poljunuti na Mercedes. Ne spominje se ni što mercedesa ubija korozija i mlađeg od 10 godina. Isto tako na BMW-ovom produktu koji se zove Mini Moris prekidači za prozore stoje na centralnoj konzoli pa je to za sve šik i simpatično rješeneje. Kada isto uradi Dačija onda je to rješenje za osudu. E to su ti dvostruki aršini.
-
goran16v
#2937 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Toliko objektivnosti mostarksih strucnjkaka i novinara...citroen xm wrote:Kao prvo nisu ni željeli da prenose čitav tekst već su se osvrnuli na mane.goran16v wrote:
Naravno da jestu i to ne skrivaju nego potenciraju, a bljuvotina sa prekrajanjem testa G-VII iz AM&S je najbolji dokaz!
-
citroen xm
#2938 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Ma ja, jebo njih. Bito je da su na ovom forumu svi objektivni i da je Golf sveto auto bez mane. KRALJ, ŠAH, MAT!
Dabogda G8 košta 150000 KM, neka šišaju ovce kada vune ima previše.
Dabogda G8 košta 150000 KM, neka šišaju ovce kada vune ima previše.
-
dado_
#2939 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
znaci to je finta gorane, samo mane pokupe hahah
@citroen xm, u jednom se slazemo, a to da je nova octavia bolja kupovina od g7, i nisam uopste ljubitelj vw-a, vozim jednog ali to ne znaci nista, vise bih volio jednog bmw-a u garazi vidjet al o tom po tom... uglavnom, sto se tice teksta ovog kvazinovinara, frustracije na sve strane, valjda sto su zadnji dobili na testiranje g7 i to samo na sat vremena
renomirani casopis, nema sta 
- sema911s
#2940 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
nemojte tako o mostarcima imaju dobrih testova,.,., shvatite ih oni su samo novinari pa se nekada omakne da se i svasta nesta napise sto se ne zelii,., al od vw programa jedino mrze golfa,., mozda ga nekada neko od njih imao pa ga zatrefio los primjerak pa sada paljbaa,.,.,a to sto su zadnji dobili na test il sto nisu dobili na testiranje mozda su zaboravili gdje zive da je ovo bih,. tesko da ce iko ikome dat auto raznim budalama da ga ovaj haba i jos pritome napise lose o tomee,.,. jbga tak neidee
-
citroen xm
#2941 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Niste uopšte skontali poentu. Prvo ljudi nemaju časopis već samo portal. Ne dobijaju pare za reklamu ni od koga. Ovo im nije jedino zanimanje, ljudi rade druge posleove od kojih žive, a ovo im je samo hobi. Zbog toga iako ih ne znam mogu slobodno reći da su uz određene mane najobjektivniji u BiH. Golf koji su testirali nije testno auto i nije bio samo sat vremena ko njih. VW predstavnici ih ignorišu zbog nekih zamjerki upućenih na račun nekih drugih modela. Isto radi i Reno jer su popljuvali novi Megan CC koji su dobii na testiranje i koji je puštao vodu na zaptivkama krova. Dakle pošto ih niko ne finansira i ne žive od toga i djeci je jasno da mogu biti najobjektivniji. G7 su iznajmili čim se pojavio u "rentakar" agenciji i iznajmili su ga od sopstvenih para na čini mi se dva dana.
A vi čitajte BiH časopise koji su puni reklama testiranih auta i gdje se svakom reklamiranom autu svaka mana oprašta, gdje je Golf savršenstvo nad savršenstvima. Uz takve časopise obavesno poslušajte i objektivne forumaše na ovom forumu. Ove isfrustrirane likove slobodno zaobiđite jer izgleda i da dođe onaj odozgo da kaže kako Golf nije tako savršen, vi bi mu rekli da je isfrustriran.
A vi čitajte BiH časopise koji su puni reklama testiranih auta i gdje se svakom reklamiranom autu svaka mana oprašta, gdje je Golf savršenstvo nad savršenstvima. Uz takve časopise obavesno poslušajte i objektivne forumaše na ovom forumu. Ove isfrustrirane likove slobodno zaobiđite jer izgleda i da dođe onaj odozgo da kaže kako Golf nije tako savršen, vi bi mu rekli da je isfrustriran.
- sema911s
#2942 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
citroen upravu si ovo im je samo hobi, imaju taj portal(sta god to bilo) i taj reno se opeko i sada im nedaje nista na test(bil iko) to sto ih vau vau zaobilazi jbga od ase il bilo koga da dobijes nesto za dž. tesko i da kasnije pokenjas sena tu dobrotu jbga,.,, jest da su objektivni jer ne zive od tog pisanja,. al znaju brate pretjerat ,.,.
iskreno zar u bih ima neki auto magazin da se prodaje,. zar to iko ista kupuje kada sve to mozes procitat na netu,.,
koliko se sjecam bio je neki magazin iz banja lukeauto shop tako nesto,. auto klub i to je sve i one bljuvotine po dnevnim novinama,.,.
a od tih auto magazina na tv,. nesto ima ajat sa taftatedetertdijom zalizanim, auto shop, nesto je tv1 pokusala, pungas na ftv tako nesto,.,
da imamo nekog novinara koji ce nesto napisat pa da se svi divimo nemamo, svi prepisu sta JK kaze, i slicni
tak uzivajmo u neimastini
iskreno zar u bih ima neki auto magazin da se prodaje,. zar to iko ista kupuje kada sve to mozes procitat na netu,.,
koliko se sjecam bio je neki magazin iz banja lukeauto shop tako nesto,. auto klub i to je sve i one bljuvotine po dnevnim novinama,.,.
a od tih auto magazina na tv,. nesto ima ajat sa taftatedetertdijom zalizanim, auto shop, nesto je tv1 pokusala, pungas na ftv tako nesto,.,
da imamo nekog novinara koji ce nesto napisat pa da se svi divimo nemamo, svi prepisu sta JK kaze, i slicni
tak uzivajmo u neimastini
-
goran16v
#2943 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Da citam samo BH casopise ne bih znao kako to izgleda kad ovi frustrirani pacenici ukradu i preprave tudji tekst, sto je najboji dokaz koliko su objektivni, a jadan ti ako si osudjen na BH casopise, portale i ako su ti mostarski "novinari" i "strucnjaci" referenca za objektivnost...citroen xm wrote:Niste uopšte skontali poentu. Prvo ljudi nemaju časopis već samo portal. Ne dobijaju pare za reklamu ni od koga. Ovo im nije jedino zanimanje, ljudi rade druge posleove od kojih žive, a ovo im je samo hobi. Zbog toga iako ih ne znam mogu slobodno reći da su uz određene mane najobjektivniji u BiH. Golf koji su testirali nije testno auto i nije bio samo sat vremena ko njih. VW predstavnici ih ignorišu zbog nekih zamjerki upućenih na račun nekih drugih modela. Isto radi i Reno jer su popljuvali novi Megan CC koji su dobii na testiranje i koji je puštao vodu na zaptivkama krova. Dakle pošto ih niko ne finansira i ne žive od toga i djeci je jasno da mogu biti najobjektivniji. G7 su iznajmili čim se pojavio u "rentakar" agenciji i iznajmili su ga od sopstvenih para na čini mi se dva dana.
-
citroen xm
#2944 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Ja nisam osuđen i ja časopise uopšte ne čitam. Nekad sam čitao, međutim... Ovo što ima na našim trafikama da se kupi ni je vrijedno ni da se baci pogled. A da naručujem iz inostranstva ne pada mi na pamet tako da sve što me zanima mogu naći na netu. Mada gledajući razne članke po netu koji pišu BH novinari i slijepcu je jasno da koliko god ovi mostarci znaju pretjerati, opet su najobjektivniji.
A ako nam se sve svodi na to da moraš lagati kako je sve sjajno da bi dobio auto na testiranje, onda auto novinarstvo u BiH treba zakonom zabraniti.
A ako nam se sve svodi na to da moraš lagati kako je sve sjajno da bi dobio auto na testiranje, onda auto novinarstvo u BiH treba zakonom zabraniti.
-
goran16v
#2945 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Nazovi novinare koji su se jasno deklarisali da mrze odredjeni tip auta i prekrajaju tudje tekstove kako im odgovara nijedan covjek koji ima dvije ciste u glavi nece nazvati objektivnim, a kamoli najobjektivnijim. E onda je svakome jasno koliko je mana visina tunela kad test radi takva ekipa!citroen xm wrote:Ja nisam osuđen i ja časopise uopšte ne čitam. Nekad sam čitao, međutim... Ovo što ima na našim trafikama da se kupi ni je vrijedno ni da se baci pogled. A da naručujem iz inostranstva ne pada mi na pamet tako da sve što me zanima mogu naći na netu. Mada gledajući razne članke po netu koji pišu BH novinari i slijepcu je jasno da koliko god ovi mostarci znaju pretjerati, opet su najobjektivniji.
-
gubimvrijeme
#2946 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
A ima testova gdje nisu oduševljeni Golvom 7 poput ovoga:
http://goo.gl/iUKcz
Svako auto, k'o auto. Ima i dobro i loše.
- Magarece_godine
#2947 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
http://www.klix.ba/forum/search.php?aut ... 4&sr=postsgubimvrijeme wrote:A ima testova gdje nisu oduševljeni Golvom 7 poput ovoga:
-
goran16v
#2948 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Pa o ovim "objektivnim" novinarima je i rijec cijelo vrijeme. Tekst nimalo ne da naslutiti kakvi ih kompleksi i frustracije pucaju!gubimvrijeme wrote:A ima testova gdje nisu oduševljeni Golvom 7 poput ovoga:
Ko ke ono pisao budalastine o testu od 2 dana itd itd
"Nažalost nije bilo vremena da napravimo 300-ak kilometara u komadu ili da provedem u komadu 2,5 sata, kako bih mogao reći da li su sjedišta takva da vam treba ortoped kod izlaska"
A ovaj idiotizam je vrh objektivnosti:
"U vratima su džepovi koji su tapacirani tkaninom, onom dosadnom, koja se neće tako jednostavno obrisati ako se tu prospe sok ili grickalice ili ..... Ne znam što im je ovo trebalo."
- Magarece_godine
#2949 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Ja sam odustao kod poređenja Golfa MK1 i Spačeka ....
- sema911s
#2950 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
procitaj njihov clanak o skodi octavia a5 il je nisam siguran ona starija bila,., kako nesto skripe prozori pa su poredili sa nekim renoultom dosta jos starijim kako eto njemu ne skripe,.Magarece_godine wrote:Ja sam odustao kod poređenja Golfa MK1 i Spačeka ....
a dobro su uporedili isto da g7 trosi ko focus prve generacije,., ja nekako skontah da je po njima starije bolje pa ispasce da je duja najbolja jel ne trosi gorivo nikako,,.