Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- AmiĐa_Idriz
#29226 Re: Liverpool FC
Fun fact, ovo su Firminu bili prvi pozitivni bodovi sezone i odma MOTM 
-
Korovjev
#29227 Re: Liverpool FC
Što jes yes dobar Liverpool. Napravili pravu nadogradnju u igri u odnosu na prošlu godinu, prventsveno u defanzivnom dijelu i to uglavnom unapređenjem timske igre postojećih igrača plus novi golman. Za to najviše zasluge idu Klopu, koji vjeruje u rad i to se najbolje vidi u puno boljoj igri pojedinih igrača, od Robertsona, preko Gomeza pa evo sad do Wijnalduma, koji ove sezone igra odlično, što na kraju kao rezultat daje puno bolju igru tima. U ovoj tekmi je i ljepak tima Fimimjo odigrao onako kako inače igra, plus rekao bih standardno fenomenalni Milner, tako da mislim da se i forma diže a da ima i još rezerve i područja za unapređenje.
Ovo sa unapređenjem odbrane je za mene iznenađenje jer sam mislio da je Klop tip trenera kao Guardiola ili Murinjo koji se fokusiraju na jedan segment igre, i ako se dobro sjećam Borusija je glavni naglasak imala na napadu. Očigledno nije ili je i sam iz iskustva Borusije i prošle sezone sa Liveom shvatio šta za samopouzdanje tima znači saznanje da će ti za pobjedu najvjerovatnije trebati jedan go.
U ovoj sezoni napadači, mislim na Salaha i Manea igraju toplo hladno, kao da je malo proradio i ego kod njih, ali oni svakako nisu nezamjenljivi u ovakvom sistemu igre, tako da bi ih hladno mogli prodati, kako neko već napisa. Dobro, ne obojicu odjednom i ne bez adekvatne zamjene, ali ni jedan od njih nije nezamjenjiv. Čak je po meni Salah zamjenjiviji od Manea. Pošto sam se zapetljao u ovu zamjenljivost, a vidim volite i top liste evo je po meni lista Nezamjenljivosti trenutno za Liverpool:
1. Firminho
2. Milner
3. VVD
4. Alison
5. Robertson (dijelom zbog svoje kvalitete, a dijelom i zbog nekvalitete svoje zamjene).
Ostali su svi zamjenljivi.
Ovo sa unapređenjem odbrane je za mene iznenađenje jer sam mislio da je Klop tip trenera kao Guardiola ili Murinjo koji se fokusiraju na jedan segment igre, i ako se dobro sjećam Borusija je glavni naglasak imala na napadu. Očigledno nije ili je i sam iz iskustva Borusije i prošle sezone sa Liveom shvatio šta za samopouzdanje tima znači saznanje da će ti za pobjedu najvjerovatnije trebati jedan go.
U ovoj sezoni napadači, mislim na Salaha i Manea igraju toplo hladno, kao da je malo proradio i ego kod njih, ali oni svakako nisu nezamjenljivi u ovakvom sistemu igre, tako da bi ih hladno mogli prodati, kako neko već napisa. Dobro, ne obojicu odjednom i ne bez adekvatne zamjene, ali ni jedan od njih nije nezamjenjiv. Čak je po meni Salah zamjenjiviji od Manea. Pošto sam se zapetljao u ovu zamjenljivost, a vidim volite i top liste evo je po meni lista Nezamjenljivosti trenutno za Liverpool:
1. Firminho
2. Milner
3. VVD
4. Alison
5. Robertson (dijelom zbog svoje kvalitete, a dijelom i zbog nekvalitete svoje zamjene).
Ostali su svi zamjenljivi.
- AmiĐa_Idriz
#29228 Re: Liverpool FC
Salah bi mogao sad ući u onaj period ko Mane u svojoj drugoj sezoni, kad ga jednostavno ne bude išlo. Mada, tada je trpao Salah za njega, valjda će Mane opet za ovog 
- AmiĐa_Idriz
#29229 Re: Liverpool FC
Areola
Meunier Silva Kimpembe Bernat
Marquinhos Rabiot
Mbape Neymar Di Maria
Cavani
Vrlo vjerovatno.
Meunier Silva Kimpembe Bernat
Marquinhos Rabiot
Mbape Neymar Di Maria
Cavani
Vrlo vjerovatno.
- AmiĐa_Idriz
#29230 Re: Liverpool FC
Opisuju ga kao tipičnog Kloppovog igrača.Flamengo will sell 21 year old central midfielder Lucas Paquetá for just £27M in January, according to Globo Esporte.
Liverpool are one of many clubs interested in him.
- sve_ovo_ja
#29231 Re: Liverpool FC
PSG odbrana niđe veze, i u ligi su primili nekoliko golova od buranije, ali zato ova 4 naprijed
Pobjeda ovdje znači 99% prolazak u KO.
Pobjeda ovdje znači 99% prolazak u KO.
- AmiĐa_Idriz
#29232 Re: Liverpool FC
Pravi test za ovu odličnu odbranu + Alisson. Zasigurno najjači napad protiv kojeg smo se susreli u posljednjih nekoliko godina.
- AmiĐa_Idriz
#29233 Re: Liverpool FC
Poseban respect za ekipu sa foruma koja je januara 2016-te ganjala streamove za tekmu FA Kupa protiv Exetera koja je završila rezultatom 2:2.
Gledali smo Bogdana kako prima gol direktno iz kornera od strane četvrtoligaša. Da je pravde samo bi mi imali pravo gledati meč sa Parizerom.
Gledali smo Bogdana kako prima gol direktno iz kornera od strane četvrtoligaša. Da je pravde samo bi mi imali pravo gledati meč sa Parizerom.
- zomri
#29234 Re: Liverpool FC
baš sam danas gledao hajlajtse bobija u debiju protiv stouka (onog pravog, pulisovog). al su ga ubili braćo mila
brendan u odijelu ko za titulu, firmino na krilu

- AmiĐa_Idriz
#29235 Re: Liverpool FC
Jel ono bješe Coutinho dao jedini gol 
Bože sačuvaj šta je ona ubleha radila sa Firminom
Bože sačuvaj šta je ona ubleha radila sa Firminom
- zomri
#29236 Re: Liverpool FC
Kad se samo sjetim da sam mislio da je ozbiljan menadžer koji će nas vratiti na staze stare slave
vrijeme kad su roberto martinez i on bili progresivni za EPL 
- AmiĐa_Idriz
#29237 Re: Liverpool FC
Šuti, tad je bilo ili on il Gary Monk/Fabio Capello
Ja mu dajem respect za prvu sezone, došao je u nevakat i spustio fino loptu. A onu zadnju Stivijevu mu nikad halalit neću, tad su ga još trebali nabit nogom.
I da, ja sam ga zvao Billom Shanklyem naše generacije...jbg, imali smo svi svoje momente
Ps
Čekamo @My da ga popljuje i spomene sopstveni portret koji Brendan drži na zidu svoje sobe
- zomri
#29238 Re: Liverpool FC
AmiĐa_Idriz wrote:
Šuti, tad je bilo ili on il Gary Monk/Fabio Capello![]()
![]()
Ja mu dajem respect za prvu sezone, došao je u nevakat i spustio fino loptu. A onu zadnju Stivijevu mu nikad halalit neću, tad su ga još trebali nabit nogom.
I da, ja sam ga zvao Billom Shanklyem naše generacije...jbg, imali smo svi svoje momente![]()
Ps
Čekamo @My da ga popljuje i spomene sopstveni portret koji Brendan drži na zidu svoje sobe
All hail the King

Parižani strepite!
-
Mustang1
#29239 Re: Liverpool FC
Sad mi je jasno sto smo "braca" sa Turcima. Instagram profil lige sampiona objavio par golmana i cijene za fantasy ligu i medju njima Muslera, ispod sve komentari Muslera najbolji.. Neko napisao gdje je Alisson 100 komentara jebo te Alisson Muslera je bolji 
- zomri
#29240 Re: Liverpool FC
Ori se turskim forumima: Muslera top, Alisson flop 
- zomri
#29241 Re: Liverpool FC
Pošto smo na temi Liverpoola, na istu temu: još su gori Egipćani šta sve govore Manetu po twitteru jer nije htio dodati loptu Salahu. Nije ovo dno, imaju Egipćani i Turci ispod 
- AmiĐa_Idriz
#29242 Re: Liverpool FC
Katastrofa jebote. Slična je hajka na Manea bila i kad je ušao u pnu manju krizu prošle sezone, al ovo sad je usmjereno čisto od napaćenih Egipćana.zomri wrote:Pošto smo na temi Liverpoola, na istu temu: još su gori Egipćani šta sve govore Manetu po twitteru jer nije htio dodati loptu Salahu. Nije ovo dno, imaju Egipćani i Turci ispod
Vako su i naši Mancinija svojevremeno
- zomri
#29243 Re: Liverpool FC
I Aguera što ne dodaje loptu EdinuAmiĐa_Idriz wrote:Katastrofa jebote. Slična je hajka na Manea bila i kad je ušao u pnu manju krizu prošle sezone, al ovo sad je usmjereno čisto od napaćenih Egipćana.zomri wrote:Pošto smo na temi Liverpoola, na istu temu: još su gori Egipćani šta sve govore Manetu po twitteru jer nije htio dodati loptu Salahu. Nije ovo dno, imaju Egipćani i Turci ispod
Vako su i naši Mancinija svojevremeno
Bukvalno smo ista japija ko i ovi. Nema razlike
- AmiĐa_Idriz
#29244 Re: Liverpool FC
Liverpool could use their links to LeBron James and put themselves in pole position to land Cagliari midfielder Nicolo Barella. [@GoalUK]
Chris Burton from @GOAL goes over the mentions from the player that he would also prefer a move to the Premier League and meet his Basketball Idol.
The relationship between #LFC & the Italian club is good after the sell of Ragnar Klavan.

- AmiĐa_Idriz
#29245 Re: Liverpool FC
Izgleda Sturridge sutra počinje.
- AmiĐa_Idriz
#29246 Re: Liverpool FC
Roberto Firmino missed Liverpool’s training session today before the clash with PSG on Tuesday. [@SkySportsNews]
- King_Kenny
#29247 Re: Liverpool FC
Origi je jednom uništio Tuchela... Zašto ne pokušati opet?AmiĐa_Idriz wrote:Roberto Firmino missed Liverpool’s training session today before the clash with PSG on Tuesday. [@SkySportsNews]
- AmiĐa_Idriz
#29248 Re: Liverpool FC
ZamaloDominic Solanke & Divock Origi have both picked up injuries with the U23’s. [@_pauljoyce]
- Edin H.
#29249 Re: Liverpool FC
AmiĐa_Idriz wrote:ZamaloDominic Solanke & Divock Origi have both picked up injuries with the U23’s. [@_pauljoyce]
Vracaj Ingsa
- zomri
#29250 Re: Liverpool FC
Igrace Milner napadaca. Kad je mogo Grosskreutz moze i on ha ja