Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
aladinosmic1
#29226 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
znaci da bi mogao "vratiti" sadrzaj na resiveru moras ga snimit? Znaci da vjerovatno nikad nece biti dostupno vracanje za 72 sata na resiveru, jer se snimanje placa 3.5 km mjesecno
-
aladinosmic1
#29227 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
sad mi reci kako to snimanje radi? mora se unaprijed zakazati?
-
IcedFlame
#29228 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pod opravdanjem da hranim vozaca trole, preuzimam ovaj set:
72 sata i 'usluga snimanja 3.5 KM' nemaju nikakve veze jedno s drugim
Vracanje 72 sata unazad znaci da ce svi kanali biti snimljeni na Telemach serverima, a ti ces putem receivera samo birati 'tacku' od koje zelis da snimak krene, do maksimalno 72 sata unazad.
Usluga snimanja radi kao klasicni video rekorder. Prvo posudis kazetu od Susica, neku koju je vec pregledao i koja mu ne treba, provjeris da li je plasticna kockica na prednjoj strani slomljena (ako jeste, samo prelijepis selotejpom, nije problem), ubacis u rekorder i spreman si.
Volja ti snimati kanal koji gledas od onog momenta kad pritisnes RECORD, ili ti se da zajebavati sa tajmerom, pa da video sam snimi ono sto mu 'zakazes' u buducnosti.
Razlika je samo sto kod Telemacha koristis receiver, a umjesto kazete - USB stick, ili eksterni hard disk. Mozes nastimati i po EPG-u da snima odredjenu emisiju, ili recimo da svaki radni dan snimi dnevnik u 19:30.
Problem je jedino sto u ovom slucaju, ne mozes nigdje drugo pogledati ono sto si snimio, osim na svom receiveru, tako da npr. snimljenu utakmicu ne mozes dati Susicu da pregleda.
Ali ako si pazljivo citao, sada vec imas ideju da snimljeni sadrzaj mozes pustiti na na svom receiveru, a snimati ga u isto vrijeme na kazetu koju smo maloprije pripremili
72 sata i 'usluga snimanja 3.5 KM' nemaju nikakve veze jedno s drugim
Vracanje 72 sata unazad znaci da ce svi kanali biti snimljeni na Telemach serverima, a ti ces putem receivera samo birati 'tacku' od koje zelis da snimak krene, do maksimalno 72 sata unazad.
Usluga snimanja radi kao klasicni video rekorder. Prvo posudis kazetu od Susica, neku koju je vec pregledao i koja mu ne treba, provjeris da li je plasticna kockica na prednjoj strani slomljena (ako jeste, samo prelijepis selotejpom, nije problem), ubacis u rekorder i spreman si.
Volja ti snimati kanal koji gledas od onog momenta kad pritisnes RECORD, ili ti se da zajebavati sa tajmerom, pa da video sam snimi ono sto mu 'zakazes' u buducnosti.
Razlika je samo sto kod Telemacha koristis receiver, a umjesto kazete - USB stick, ili eksterni hard disk. Mozes nastimati i po EPG-u da snima odredjenu emisiju, ili recimo da svaki radni dan snimi dnevnik u 19:30.
Problem je jedino sto u ovom slucaju, ne mozes nigdje drugo pogledati ono sto si snimio, osim na svom receiveru, tako da npr. snimljenu utakmicu ne mozes dati Susicu da pregleda.
Ali ako si pazljivo citao, sada vec imas ideju da snimljeni sadrzaj mozes pustiti na na svom receiveru, a snimati ga u isto vrijeme na kazetu koju smo maloprije pripremili
-
febo_acm
#29229 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
aladinosmic1 wrote:sad mi reci kako to snimanje radi? mora se unaprijed zakazati?
A da malo nazoves korisnicku sluzbu? Saznao bi mnogo vise nego sto ispitujes ovako...
- Benq
#29230 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A i meni se cini da je trol... ne daj Boze da raspravljamo o sexu ovdjeIcedFlame wrote:Pod opravdanjem da hranim vozaca trole
-
sencobih
#29231 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Čovjek lijepo pita. Ko zna i ima živce da piše i odgovara nek odgovara. Kome se ne da neka ide dalje ha ja.
Ni tv se više ne gleda kao sto se nekad gledao
@crni vrag fakat ima volju da pomogne koliko može
Ni tv se više ne gleda kao sto se nekad gledao
- Benq
#29232 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Lijepo je pitao i na bh telecom temi pa ste ga maksimalno iskuliralisencobih wrote:Čovjek lijepo pita. Ko zna i ima živce da piše i odgovara nek odgovara. Kome se ne da neka ide dalje ha ja.
Ni tv se više ne gleda kao sto se nekad gledao![]()
-
sencobih
#29233 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisam vidio da se i tamo raspitivao, ali možda čovjek vaga ponude jer želi da promijeni operatera. Svako ima svoje razloge.
- Benq
#29234 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Slazem se , mada je ovo do sad zvucalo kao trolanje
. Moje izvinjenje korisniku ako nije 
- Rugafet
#29235 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja kontam da nije trolimir, vise mi zvuci kao da ima nekih 13/14 godina
-
aladinosmic1
#29236 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
da, trenutno imam mojatv, jedini problem je sto nema vracanja za 3 danasencobih wrote:Nisam vidio da se i tamo raspitivao, ali možda čovjek vaga ponude jer želi da promijeni operatera. Svako ima svoje razloge.
- crnivrag
#29237 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Neko ti je odgovorio za vraćanje na prethodnoj stranici, ali evo da ti i ja odgovorim, pošto te bune usluge snimanja i 72 sata unazad.aladinosmic1 wrote:
da, trenutno imam mojatv, jedini problem je sto nema vracanja za 3 dana
Dakle usluga 72 sata unazad (kada je Telemach uvede u ponudu) je neovisna od usluge snimanja i prilikom odabira sadržaja koji želiš gledati, isti se povlači direktno sa Telemach servera, gdje je prethodno snimljen i pohranjen.
Dok kod usluge snimanja na eksternu memoriju, taj sadržaj bude pohranjen lokalno na tvom uređaju.
Također postoji usluga bufferovanja sadražaja prilikom spajanja eksterne memorije, pa npr. ako ti je spojen eksterni hard disk i trenutno gledaš neki kanal, onda resiver vrši buffering sadržaja na HDD, pa je moguće pauzirati i premotavati "živu" sliku.
Međutim, čim prebaciš na drugi kanal, buffer se prazni i nije više moguće premotati sadržaj koji se prethodno bufferovao (privremeno snimio na HDD).
Dakle čim se prebaci na neki kanal, a spojena ti je eksterna memorija, započinje buffering i od trenutka prebacivanja na željeni kanal, možeš pauzirati i premotavati trenutni sadržaj, ili jednostavno odabrati da ti se snimi cijeli sadržaj, kojeg kasnije možeš gledati u cijelosti, i isto tako premotavati i pauzirati.
-
aladinosmic1
#29238 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
vidim da su razlike u snimanju u telemachu i mojatv. Zna li neko hoce li to vracanje za 3 dana uskoro biti dostupno?
jer lijepo pise na telemach stranici, ispod resivera da je dostupno
- crnivrag
#29239 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Resiveri su kompatibilni da pruže tu uslugu, i ta usluga se pruža već nekoliko godina u okviru ponuda SBB-a u Srbiji i Telemach-a u Sloveniji i Crnoj Gori.aladinosmic1 wrote:vidim da su razlike u snimanju u telemachu i mojatv. Zna li neko hoce li to vracanje za 3 dana uskoro biti dostupno?
Kod nas je trebala biti dostupna do kraja marta (direktor Telemach-a je to izjavio pred novu godinu), međutim pretpostavljam da je zbog komplikacija oko pripajanja HS, HKB, M&H Company i BHB korisnika, puštanje ove usluga (kao i usluga UniFon (fiksni telefon putem mobilne aplikacije) i VOD (digitalna videoteka)) prolongirano za mjesec - dva.
Međutim, sve ove usluge će definitivno biti puštene, jer ih već nekoliko mjeseci intenzivno testiraju.
- ElRe
#29240 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach u Bosni se glede 72H i UniFon ponasa kao FCA sa lansiranjem nove Giulie
Direktor Telemacha se ugledao na Sergia Marchionea.
- crnivrag
#29241 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zapravo je direktor Telemach-a, prije nekoliko godina (dok je Telemach bio dostupan samo na području Sarajeva, Zenice i Mostara), a kada su puštene ove usluge u drugim kompanijama, izjavio da na našem tržištu nema dovoljno korisnika koji bi koristili te usluge, pa da u to vrijeme nisu bile isplative za uvođenje (posebno VOD, pošto se moraju plaćati neke veće sume novaca za autorska prava na filmove).ElRe wrote:Telemach u Bosni se glede 72H i UniFon ponasa kao FCA sa lansiranjem nove GiulieDirektor Telemacha se ugledao na Sergia Marchionea.
Međutim, izgleda da sad Telemach ima dovoljan broj korisnika, pa su se odlučili da implementiraju ove preostale usluge, koje su nedostajale u BiH u odnosu na druge kompanije United Grupe u regionu.
-
probook
#29242 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da pohvalim servisnu sluzbu - od reklamacije kvara do izlaska servisera na adresu proteklo oko sat vremena
Ja ih nisam ocekivao prije sutra 
-
febo_acm
#29243 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
probook wrote:Da pohvalim servisnu sluzbu - od reklamacije kvara do izlaska servisera na adresu proteklo oko sat vremenaJa ih nisam ocekivao prije sutra
Mora da si u blizini njihove centrale, i meni tako dodju za pola sata
-
probook
#29244 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisam, ima se provozatifebo_acm wrote:probook wrote:Da pohvalim servisnu sluzbu - od reklamacije kvara do izlaska servisera na adresu proteklo oko sat vremenaJa ih nisam ocekivao prije sutra
Mora da si u blizini njihove centrale, i meni tako dodju za pola sata
-
aladinosmic1
#29245 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
jel test period kod telemacha 2 mjeseca bez plaćanja? Jer imam jos oko 1 mjesec sa bhtelecomom što sam potpisao
- drugtito2011
#29246 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
15,60 km mjesečno za testni periodaladinosmic1 wrote:jel test period kod telemacha 2 mjeseca bez plaćanja? Jer imam jos oko 1 mjesec sa bhtelecomom što sam potpisao
-
aladinosmic1
#29247 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
+ dodatni resiveri i kanali ili samo 15.60?
- odmor
#29248 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja kako sam razumio "gledaj dve mjeseca bez obaveze", tu nije receno "gledaj dva mjeseca besplatno". Ja mislim ovo "bez obaveze" da se podrazumjeva da nisi obavezan potpisat ugovor, a uslugu normalno placas. Ovo kazem kako ja mislim, nisam opet siguran.. ali to je realno.
Imam pitanje jedno, na drugom tv ako imam analognu, eh sad sta ce se desit ako na led tv analognim kablom skeniram dvb-c ? Hocu li tad imati digitalni "start paket" ili samo 60-ak analogni kanala? Dakle modula nemam.. vec onako samo skeniram dvb-c
Imam pitanje jedno, na drugom tv ako imam analognu, eh sad sta ce se desit ako na led tv analognim kablom skeniram dvb-c ? Hocu li tad imati digitalni "start paket" ili samo 60-ak analogni kanala? Dakle modula nemam.. vec onako samo skeniram dvb-c
- crnivrag
#29249 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako skeniraš DVB-C frekvencije dobićeš sve digitalne kanale, koji su inače zaključani i može ih dekodirati CAM modul, međutim trenutno je otključan Start i HD paket bez modula.odmor wrote:Ja kako sam razumio "gledaj dve mjeseca bez obaveze", tu nije receno "gledaj dva mjeseca besplatno". Ja mislim ovo "bez obaveze" da se podrazumjeva da nisi obavezan potpisat ugovor, a uslugu normalno placas. Ovo kazem kako ja mislim, nisam opet siguran.. ali to je realno.
- odmor
#29250 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zanima me hoce li ostat otkljucan start paket?crnivrag wrote:Ako skeniraš DVB-C frekvencije dobićeš sve digitalne kanale, koji su inače zaključani i može ih dekodirati CAM modul, međutim trenutno je otključan Start i HD paket bez modula.odmor wrote:Ja kako sam razumio "gledaj dve mjeseca bez obaveze", tu nije receno "gledaj dva mjeseca besplatno". Ja mislim ovo "bez obaveze" da se podrazumjeva da nisi obavezan potpisat ugovor, a uslugu normalno placas. Ovo kazem kako ja mislim, nisam opet siguran.. ali to je realno.