Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

kakavdanakneiskustvu

#29201 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Throttle wrote:Cuj petorica :lol:

ja prosle srijede vidio šestoricu
moet-perignon

#29202 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

macchiato wrote:Ja što sam nešto čitala po fejsbuku, žale se ljudi između ostalog i što malo radnika radi u tunelu, navodno njih petorica.
Pročitam komentar nekog čovjeka koji se tu zadesio, kaže dvojica nešto rade, treći sjedi i gleda. Znači nema ih ni petoro, nego i manje.

Pa nije ni čudo što će se radovi otegnuti na dvije godine... :-) :lol:

*Ne znam doduše je li istina, ali tako pričaju*. :oops:

jucer ih je bilo 6 u tunelu. uskoro idem na put, pa cu javiti koliko ih je jutros.

Hering je licemjerna firma. sibicari. moras ih poslije traziti da isprave neke stete koje su napravili prilikom uredjenja ulica. to je druga prica. nakon dvije godine su uradili popravku njihove greske.

no trebaju organizovati mnogo vise inzinjera i radnika, ako zele da opravdaju 18 miliona.
likce

#29203 Re: Zeničani

Post by likce »

http://zenicainfo.ba/2018/11/27/ukida-s ... zemljista/

Ima li ko od forumasa da je upucen u ovaj problem, da li je ovo jos jedan bombasticni naslov ili su zaista uspjeli da ukinu ove naknade.Ako jesu, jeli ovo pravosnazno, kada ce biti objavljeno opsirnije itd.

Ovo ako bude to je veliki plus za privredu i potencijalne investitore a mali minus za budzet.
Gray

#29204 Re: Zeničani

Post by Gray »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Throttle wrote:Cuj petorica :lol:

ja prosle srijede vidio šestoricu
U utorak 6, plus 2 geometra koja nesto mjere. Od ovih 6 2 nesto mjerila, a 4 postavljaju skele.
xoklix

#29205 Re: Zeničani

Post by xoklix »

Neki dan išao zaobilaznicom... Sat vremena haman.
Nisu normalni,ali ni sekunde... Čija god je ovo ideja ne da ga treba smijeniti, već ga poslati u penziju sa dijagnozom.
jasko_ba

#29206 Re: Zeničani

Post by jasko_ba »

macchiato wrote:Ja što sam nešto čitala po fejsbuku, žale se ljudi između ostalog i što malo radnika radi u tunelu, navodno njih petorica.
Pročitam komentar nekog čovjeka koji se tu zadesio, kaže dvojica nešto rade, treći sjedi i gleda. Znači nema ih ni petoro, nego i manje.
Pa nije ni čudo što će se radovi otegnuti na dvije godine... :-) :lol:
*Ne znam doduše je li istina, ali tako pričaju*. :oops:
Ne bi me cudilo. Ako se sjecate kad se radio onaj most u Topcic polju na M17 prije 8-9 godina, tad se moralo ulaziti u to naselje, a izlazis u Nemili i obrnuto. Mislim da su radovi isli od 08 do 14 maksimalno, znaci 6 sati rada i onda samo gledas iz auta kako sve stoji. Jednostavno se naviklo tako raditi, a vjerovatno ce i ovo otici sigurno preko dvije godine.
Throttle

#29207 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Sat vremena je Zenica-Doboj voznjom po ogranicenjima. Sad je Zenica-Nemila :lol:
macchiato

#29208 Re: Zeničani

Post by macchiato »

"Apsolutno ih podržavam. Grad nam je blokiran. Magistralu smo platili 50 miliona i oni je uništavaju. Morali su s nama sjesti, dogovoriti sve. Nije mi jasno da je to bilo toliko bitno da se nije mogla sačekati godina ili dvije pa da se završi Koridor 5C i da se sve odvija obilaznicom autoputa", dodao je Kasumović.
Znači, moglo se izbjeći da su uključili mozak.

Zar je toliko o glavu zapelo da se sanira taj tunel, da se nije moglo sačekati godinu dana? :-)
kamen spoticanja

#29209 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

macchiato wrote:
"Apsolutno ih podržavam. Grad nam je blokiran. Magistralu smo platili 50 miliona i oni je uništavaju. Morali su s nama sjesti, dogovoriti sve. Nije mi jasno da je to bilo toliko bitno da se nije mogla sačekati godina ili dvije pa da se završi Koridor 5C i da se sve odvija obilaznicom autoputa", dodao je Kasumović.
Znači, moglo se izbjeći da su uključili mozak.

Zar je toliko o glavu zapelo da se sanira taj tunel, da se nije moglo sačekati godinu dana? :-)
najgore je sto fakat prije zavrsiti zaobilaznicu nego popraviti tunele
Throttle

#29210 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Ceste FBiH: Rekonstrukcija tunela Vranduk je obavezna, Kasumović nije upoznat o svim činjenicama
http://www.klix.ba/clanak/181130021
Ci-Nick

#29211 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Throttle wrote:Ceste FBiH: Rekonstrukcija tunela Vranduk je obavezna, Kasumović nije upoznat o svim činjenicama
da ali,..
prije početka radova koji neće trajati 18 dana nego 18 mjeseci investitor ( JP Ceste FBiH) je trebao da obezbjedi alternativni put,
ako nema odgovarajućeg a onda da osposobi postojeći za očekivani promet.
Praktično trebao je da put Nemila Tetovo od regionalnog pretvori u magistralni put.
Vozio sam nekim dionicama kroz Njemačku gdje je preko livada napravljen privremeni put dok se ne uradi neki most i taj privremeni put koji će kasnije biti uklonjen a ipak je napravljen tako da odgovara i širinom i kvalitetom svim zahtjevima saobraćaja.
kamen spoticanja

#29212 Re: Zeničani

Throttle wrote:Ceste FBiH: Rekonstrukcija tunela Vranduk je obavezna, Kasumović nije upoznat o svim činjenicama
grad sve znao...
a sad se krOlj pravi mutav
kakavdanakneiskustvu

#29213 Re: Zeničani

mobilni radar postavljen na obilaznici
Casual's

#29214 Re: Zeničani

Post by Casual's »

kamen spoticanja wrote:
grad sve znao...
Nije se ugradio :D
channel10

#29215 Re: Zeničani

Post by channel10 »

kakavdanakneiskustvu wrote:mobilni radar postavljen na obilaznici
Gdje, jel na Bristu gdje cesto bude?
Throttle

#29216 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Ma znam ja sve sta je trebalo, a sta nije. Prebacuju lopticu tamo-ovamo dok se narod ne smiri i pomiri se s tim
kakavdanakneiskustvu

#29217 Re: Zeničani

channel10 wrote:

ne bih to bas znao,negdje gdje je ogranicenje 40
kamen spoticanja

#29218 Re: Zeničani

channel10 wrote:

sinoc u nemili bio radar na 40 ogranicenju
kakavdanakneiskustvu

#29219 Re: Zeničani

kamen spoticanja wrote:

sinoc u nemili bio radar na 40 ogranicenju[/quote]

e tako i jest,negdje na podrucju nemile je,ne banlozi i tetovo
Kralj Tvrtko I.

#29220 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Nema gdje drugo biti. Onom dionicom od Vranduka preko Banloza do Tetova nemaš gdje ni ići preko 40 :-D

Nego...ima li igdje karata u prodaji za košarku?
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#29221 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Jučer je čitav dan bio radar na dionici od Brista prema Tetovu na onoj ravnici jednoj.
moet-perignon

#29222 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

kamen spoticanja wrote:
grad sve znao...

mozda je Fudo znao, ali cinjenica je da su ovi iz JP Ceste Federacije odgovorili nekim prepucavanjem. Uopste nisu ponudili rijesenje, osim sto
su javnost zamolili sa razumijevanje.
i da, toliko su uvidjavni, da su organizirali prijevoz djece do skola.

dirljivo. nema sto covjek da kaze na to.

medjutim, uz ovo prepucavanje su odgovorili da je "Fudo znao", ali oni nisu ponudili ikakav potpisan akt koji dokazuje da je ovaj to znao, i da
prebacuje odgovornost na njih.

JP Ceste mogu jednako da kazu da smo ti i ja znali, i nasa je krivica sto nismo obavijestili javnost.

Norm je negdje u prepisci kazao da je bila neka rasprava na fejzbuku ili nekoj drugoj mrezi, ali na moj upit da mi posalje te rasprave, da se
informisem o njima - nije mi dao.

Ostavlja se utisak da je Norm cuo od nekoga da imaju neke rasprave, i da je mozda taj neko jednako cuo da postoje neke rasprave, ali
poenta je u tome da nema nikakvog potpisanog akta, i JP Ceste su umjesto odgovora da ce rijesiti problem zamolile javnost da se strpi, i da ih razumijemo dok peru lovu, a oni ce nama zauzvrat dati skolski autobus i pet-sest radnika dnevno na radovima u tunelu.

Ma daj, ovi rukovodioci iz JP Ceste su zaista maligni ljudi.

Potrebno je rijesenje!! Nema sanse da imamo razumijevanje i strpljenje, i plus pet-sest radnika u tunelu i skolski bus.
kamen spoticanja

#29223 Re: Zeničani

koji su.im qrac.onda davali saglasnost? Ili nisu mogli pretpostaviti na sto ce ovo liciti
a sad su ko biva na strani stanovnika :izet:
ali opet samo blokada i zdrao...pa nek tuneli cekaju
nek i i sruse ko ga hebe
moet-perignon

#29224 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

kamen spoticanja wrote:koji su.im qrac.onda davali saglasnost? Ili nisu mogli pretpostaviti na sto ce ovo liciti
a sad su ko biva na strani stanovnika :izet:
ali opet samo blokada i zdrao...pa nek tuneli cekaju
nek i i sruse ko ga hebe

gdje je ta saglasnost? da li ikako postoji? mozda su se onako kafanski dogovorili, ali nema potpisanih akta o tome.
barem to jos javnosti nisu dostavili. JP Ceste bi uz ovaj jutrosnji tekst rado stavile bilo kakav potpisan sporazum da skinu ljagu sa sebe.
ovo su sve spekulacije.

i tacno je: samo blokada.
kamen spoticanja

#29225 Re: Zeničani

bio je @norm na dobrom tragu...
:thumbup:
Post Reply