SDA-All about

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#29201 Re: SDA-All about

Post by pici »

i kako nešH bježat odavle kad ti ovakvi kapu kroje... :bih:
pici

#29202 Re: SDA-All about

Post by pici »

i šHa kaju minderašHi imaju stabilnu kanaliziciju su onim šHkutorima i šČepinima... yes haou nou, šHo bi rekli japanci
VIDEO / LIDER SBB-A OTVORENO
Radončić: Mi nismo sultanat, vrijeme je da Izetbegović poslije 25 godina ode, on je zadnji ratni lider na vlasti

klanfaju ga jedni drugima jebo porMić :bih:
Novak20

#29203 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

SDA je stvarno maher opstanka na vlasti. Jbg, ni malo ih ne sekiraju otvorene ili prikrivene blokade Parlamenta F BiH i BiH. Bitno je da su podjeljene funkcije od kojih koristi imaju uglavnom članovi stranke i to je to. Rješenje svih problema vide jedino u poreznom opterećenju onog dijela stanovništva koji je nekada bio srednja klasa, a i to je upitno jer na zadnjoj sjednici Parlamenta F BiH nisu bili u kompletnom sastavu dok je pola SBB glasalo protiv izvještaja Premijera.

Prosto je nevjerovatno koliko im odgovara ovo loše stanje i koliko ništa ne rade da ga prevaziđu. Ako su već i napravili koaliciju koja ima problema u radu, valjda svaki dan treba da sjede sa svojim kompićima da te probleme riješe. Ako ih ne mogu riješiti onda idu prijevremeni ili vanredni izbori. ???

O čemu pričam nego o tome da su se gospoda pobrinula da nema zakona ni mehanizma koji ih može prije isteka katastrofalnog mandata skloniti sa vlasti i da se ovako mogu nadjebavati preko naših leđa doživotno. Njima je dobro i više od toga. Nema razloga za provođenje reformske agende.
JThomas

#29204 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

pa senade šta bi ti učinio?
Novak20

#29205 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

JThomas wrote:pa senade šta bi ti učinio?
Koji Senad ? Ako se ovo pitanje odnosi na mene, ja bih formirao komisiju da riješi problem. :D

Šalu na stranu, ne pada mi na pamet da iznosim na forumu svoje, za ovo društvo, jeretičke/heretičke stavove po tvom pitanju. Ne živim od politike ni za politiku pa nema potrebe da se dodatno sekiram. Uključiću se u rad jedne opozicione stranke i to samo u savjetu za strukovnu oblast u kojoj sam dobar i to je to. Dosta od mene.
JThomas

#29206 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

ma hadžifejzović...kad ga bakir pita, a ustvari na pitanje odgovara pitanjem - pa senade šta bi ti uradio, k'o da je njemu to posao...
Novak20

#29207 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

JThomas wrote:ma hadžifejzović...kad ga bakir pita, a ustvari na pitanje odgovara pitanjem - pa senade šta bi ti uradio, k'o da je njemu to posao...
:lol:

:thumbup:
Alfons Kauders

#29208 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

UPOZORENJE ZA MINDER FUNJARE

Vratio sam se s robije.

Spremite Lexaurine i lubrikante.
statixx

#29209 Re: SDA-All about

Post by statixx »

Alfons Kauders wrote:UPOZORENJE ZA MINDER FUNJARE

Vratio sam se s robije.

Image

Samo polako kolega....nemojte se uzbudjavati... :D
Alfons Kauders

#29210 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

statixx wrote:

Vratio sam se s robije.

Image

Moje je da jebem.

A oni nek vide hoce li ih to uzbuditi ili ne.
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#29211 Re: SDA-All about

Post by wonkaw »

Vratio sam se s robije.

:D ne razumiju oni to, moras na turskom ili arapskom, stim da zavijas sa praznim crijevima... wb ak
Alfons Kauders

#29212 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

wonkaw wrote:

Vratio sam se s robije.

:D ne razumiju oni to, moras na turskom ili arapskom, stim da zavijas sa praznim crijevima... wb ak
Poslije mene, ima da crijevima zavijaju kao gajdama.

Ima da im ustimam sfinktere da zvuce kao koncertni klavir!
The BEN10

#29213 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

statixx wrote:

Vratio sam se s robije.

Image

Ahahahhahahahahahaaa! :-D :-D :-D :lol: :lol: :lol: :thumbup:
jefff

#29214 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Zašto sve prljavo i loše ne može proći bez Ilidže?
JA SAM BUDNJONIN SIN Latić: Osuđujem Dalidu na 100 GODINA SRAMOTE!

23.03.2017. u 14:51
KOLUMNA

Nema sumnje da je Dženan Memić po svim Božijim zakonima šehid. A po ljudskim zakonima Dženan će biti i heroj ako oslobodimo Pravdu iz mraka i mafijaških šaka!

Piše: Nedžad Latić, thebosniatimes.ba

Ne, nisam se „ispucao“ u prošloj kolumni i ostavio po strani slučaj ubistva Dženana Memića zbog kojeg sam privođen u Tužilaštvo KSA! Naprotiv, imam iskonsku potrebu, koja se baštini na najdubljim zasadima mojih ideala i humanizma, da pišem o smrti takvih bosanskih mladića. Ako su me čitaoci pratili dovoljno dugo, uočili su da sam u svojim novinskim tekstovima, pa i knjigama, najemotivnije priče posvetio tragičnim sudbinama mladića poput heroja/šehida Rifata Koprdže ili Halema Here. Ništa me manje nije dojmila priča o Dženanu Memiću. Sigurno nisam iz novinarskih pobuda napisao tekst o njemu. Vraćao sam se nekoliko dana na njegovu sliku i posmatrao ga. Vrlo je znakovito, za one koji vjeruji u kader, kismet, ili determinaciju, dakle u Božije određenje, da sam tekst objavio na dan njegovog ubistva iako nisam znao za tu činjenicu.

Izetbegović bi morao znati!

I sad sam se našao haman u Kafkinom procesu u kojem više ne vjerujem nikome. Istina o Dženanovom ubistvu se tako vispreno dezavuira da će akteri i najiskusnijeg pravnika lahko odvesti na stranputicu, jer se trguje sa dokazima i informacijama, a svjedoci se zastrašuju i podmićuju.

Tako da sam odlučio da sa informacijama i dokazima koje posjedujem upoznam izravno Bakira Izetbegovića. Zaista bi se Izetbegović kao predsjednik SDA morao uključiti u ovaj slučaj. Da je savjestan i ozbiljan lider ovu situaciju ne bi smio potcijeniti. Tim prije što strahuje od općenarodnog bunta koji se dugo najavljuje. Sama činjenica da je postavio Fikreta Prevljaka za savjetnika premijera Fadila Novalića, najzornije govori da lideri SDA strijepe od građanskih nemira, odnosno bunta. Jer Prevljak je odan Izetbegoviću i on je, navodno, 1994. osujetio pokušaj vojnog udara kojeg su htjeli izvesti neki sarajevski komandanti odani tada smijenjenom Seferu Haliloviću. Prevljak je iz Hrasnice kontrolirao prolaz kroz tunel i tako spriječio Mušana Topalovića Cacu da preotme kontrolu nad tim objektom. A to bi značilo uhvatiti tadašnjeg vrhovnog komandanta Aliju Izetbegovića za „za gušu“ i primorati ga da abdicira.

Očito je Prevljak spreman odraditi sličan zadatak, da u slučaju eventualnih demonstracija protiv vlasti u Sarajevu izvede stranačke falange na ulicu i odbrani Bakira Izetbegovića prema kojem se usmjerava općenarodno nezadovoljstvo!

No, baš bi Prevljak mogao reći Izetbegoviću nešto o familiji Memić. Kuća im se nalazila na samoj borbenoj liniji i primila je stotine boraca tokom rata. Ne pamti se da je neko iz te kuće izišao gladan.

Prevljak je prvi suradnik i Alije Budnje sa kojim kontroliraju Senahida Memića, općinskog načelnika. Ne moraju se baš sve ovlasti koje Prevljak ima iznijeti ovom prilikom, ali bez sumnje on u svojim ogromnim šakama ima skoro neograničenu moć i utjecaj u Sarajevu. Ako se čitaoci sjećaju Izetbegovićevog žala što Dragan Čović nije došao na sastanak, jer je propustio ukusan burek u jednoj konobi, onda nek' znaju da je vlasnik te konobe Prevljak.

Zar je, onda, problem da Izetbegović bude upoznat sa ovim slučajem koji potresa grad? Nema tu nikakvih problema i Izetbegović je sigurno već upoznat sa slučajem. Vjerovatno mu ovakav tok procesa i odgovara, jer uvijek može reći da nije njegovo da se miješa u rad sudskih organa, a „organi“, bar za sada, rade svoj posao tako da osumnjičeni sin kao i sam Alija Budnjo mogu odahnuti. Javna tužiteljica Dalida Burzić je održala pres-konferenciju na kojoj je rekla da je „malo lutala“ u istrazi, ali da ostaje pri tvrdnji da je Dženan poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Slučaj bez presedana

Ovo je, kako su mediji već primjetili, slučaj bez presedana u kojem tužilac nije na strani žrtve! To dok je Burzićka „malo lutala“ pisala je Dženanovim roditeljima pisma i razgovarala sa njima. Vidio sam ta pisma. U njima je Tužiteljica veoma naklonjena Alisi Mutap, ključnoj svjedokinji u ovoj nesreći. Tužiteljica izravno govori da je jadnica nesretna i da je išla hodžama i traži od njih sućut i razumijevanje za njeno prilično misteriozno ponašanje.

Ono što je me žrecnulo nakon Burzićkinog istupa je njeno samohvalisanje kako je pod njenom palicom Tužilaštvo KSA izdejtvovalo 100 godina zatvora kriminalcima. To me je podsjetilo na Duška Zgonjanina koji je isto tako bio zacrtao, ni manje ni više, da osudi muslimanske intelektualce na 100 godina zatvora, ali ga je u tome omela smrt Rušida Prgude koji je umro nakon što je obolio tokom istrage. Ovaj manir Burzićke otkriva njene komunističke gene koji će je učiniti dostojnim šegrtom zloglasnog Zgonjanina!

U međuvremenu su neki portali objavili bljutave informacije iz njenog privatnog i profesionalnog života, što me nije iznenadilo.

U svemu da ne preskočim portret Muamera, sina Alije Budnje, koji potpuno odgovara portretima skorojevićkih tajkunskih sinova, koji su nesretni u brakovima, pa vrše nasilje nad ženama. Nekoliko puta je ovaj Budnjonin sin već osuđivan zbog nasilja nad ženama i pa i policajcima, o čemu su mediji pisali u crnim hronikama.

Kad sve saberem i oduzmem iz hrpe informacija koje sam prikupio o ovom slučaju, nad kojim se nadvila velika msiterija, Pravda, koja bi morala biti junak ove, kao i svih mojih priča, podsjeća me na jednu od prelijepih djevojaka iz mnogobrojnih reportaža o Jazidima, koju su zarobili teroristi i (pre)prodaju je krezavim bradonjama na trgovima Mosula, dojučerašnjeg glavnog grada tzv. Islamske države.

Nema sumnje da je Dženan Memić po svim Božijim zakonima šehid. A po ljudskim zakonima Dženan će biti i heroj ako oslobodimo Pravdu iz mraka i mafijaških šaka!

(TBT)
ultima_palabra

#29215 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Ne laje Latić radi sela, nego radi sebe. Vidi se njegova fascinacija SDA minderom, samo mu smeta što on nije dovoljno duboko tu.
JThomas

#29216 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

ne laje kod nas niko radi sela. ali to ne znači da nije u pravu...
kamberovica polje

#29217 Re: SDA-All about

Post by kamberovica polje »

listopad wrote:Erdoganovi poltroni, tzv. SDA i njihov doprinos u beskrajnom unistavanju BiH:

http://www.nasastranka.ba/kurtovic-na-m ... ke-vojske/
Kad god pomisliš da zeleni štakori i njihovo maloumno stado ne mogu niže oni dokažu da mogu.
Novak20

#29218 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

Sve bolje od boljeg, pardon, gore od goreg.

Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom: Umjesto osoba sa invaliditetom, zapošljavaju se supruge funkcionera i rođaci političara

http://www.zurnal.info/novost/20355/umj ... politicara

Konačan prijedlog
Pogledajte koje zdravstvene ustanove u Kantonu Sarajevo se spajaju, a koje ukidaju

https://www.klix.ba/vijesti/bih/pogleda ... /170324004

Meni je, uz ukidanje studentske poliklinike, najjače ovo.

Zbog nedovoljne iskorištenosti raspoloživih kapaciteta stomatologije i veoma visokih troškova u obavljanju ove djelatnosti, predlaže se pokretanje inicijative privatizacije stomatološke djelatnosti, zbog čega će biti neophodno donijeti odgovarajuće pravne akte.
pirpa

#29219 Re: SDA-All about

Post by pirpa »

Zašto Uprava ZOI-ja odbija upravljati objektom

Hubijar se želi riješiti "Zetre"

http://www.avaz.ba/clanak/283329/hubija ... siti-zetre

Utvrđena lokacija na Koševskom brdu za gradnju sportske dvorane

http://www.centar.ba/novost/12979/utvrd ... ke-dvorane

prc, prc :lol: :lol: :lol:
pepeljara

#29220 Re: SDA-All about

Post by pepeljara »

Jos jedan divan poklon gradjanima dobrinje od strane SDA :)

https://www.klix.ba/vijesti/bih/stanovn ... /170324024
pici

#29221 Re: SDA-All about

Post by pici »

šHa ošHte ide reformska agenda... valja MMFu pred oči :bih:
pepeljara

#29222 Re: SDA-All about

Post by pepeljara »

pici wrote:šHa ošHte ide reformska agenda... valja MMFu pred oči :bih:

MMF = plate administraciji, i nista vishe.
Ne znam da je poslije tita ista izgradjeno (ove privatne zgrade, i par kilometara autoputa).
pici

#29223 Re: SDA-All about

Post by pici »

pepeljara wrote:
pici wrote:šHa ošHte ide reformska agenda... valja MMFu pred oči :bih:

MMF = plate administraciji, i nista vishe.
Ne znam da je poslije tita ista izgradjeno (ove privatne zgrade, i par kilometara autoputa).

a trotuar pred predsjeništvom... ovo ni merkelova nejma :bih:

Image
pepeljara

#29224 Re: SDA-All about

Post by pepeljara »

Nema ni Merkelova 600000 nezaposlenih, al zato prima nas strucan kadar.
:bih: :bih:
Nek nasa administracija ima vozni park kao i Merkelova, bar su tu isti.
Maharadza

#29225 Re: SDA-All about

Post by Maharadza »

Alfons Kauders wrote:
statixx wrote:

Vratio sam se s robije.

Image

Moje je da jebem.

A oni nek vide hoce li ih to uzbuditi ili ne.
Image

Samo bahato, kolega! :izet:
Post Reply