SDP

drug_profi

#29201 Re: SDP

Post by drug_profi »

Joj supljaka. De bolan SDP bi prodao a SDA ne bi. SDA brani drzavu od SDP-a.
Prodace ga ko god bude na vlasti kad se bude moralo prodati. Nije uopste pitanje hoce li nego samo kad ce, a objasnice oni to vama zastitom nacionalnog interesa.
Jedino sto se SDA ugnjezdio za stotinama svojih poslusnika na kesu telekoma pa se boje da ce morati nesto i raditi, a da sponzorstava vise nece biti.
Da se razumijemo, ne branim SDP i zalibo me za njih i cak mislim da je SDA ministar Trhulj jedan od boljih koji su se bavili ovim resorom ikada, ali pravite politicko pitanje od cistog biznisa.
Izgubicemo u narednoj deceniji vrijednost telekoma ako njima budu upravljale stranke umjesto strucnjaka. Federacija bi mogla prodati 51% i zadrzati kontrolni paket od 39% koji bi pod novom upravom donosio mozda i pola ranije dobiti, a sprjecavali bi sa tim procentom stetne odluke. Gradjani bi imali bolje usluge, samo stranacki pacovi ne bi vise imali hljeba. Za taj paket je bila ponudjena 1,01 milijarda eura u vrijeme kad je m-tel prodan, sto je vjerovatno cijena koja se mogla podici za jos 10%. Sa tom sumom se moglo napraviti mnogo objekata koji bi donosili povrat bar 5-10%, ili prevedeno, razliku u profitu koja nedostaje iz telekoma, pa i vise, objekata koji ne bi gubili na vrijednosti, cesta, hidroelektrana i vjetroelektrana, tj. jos proizvodnih radnih mjesta.

Ja necu vise na ovu temu pricati jer je svakako OT. Vrijeme ce pokazati da li sam u krivu ili sam u pravu, a nebitno je da li ce se neko ovdje sa tim sloziti.
Damir_5

#29202 Re: SDP

Post by Damir_5 »

drugi profil wrote:Joj supljaka. De bolan SDP bi prodao a SDA ne bi. SDA brani drzavu od SDP-a.
Prodace ga ko god bude na vlasti kad se bude moralo prodati. Nije uopste pitanje hoce li nego samo kad ce, a objasnice oni to vama zastitom nacionalnog interesa.
Jedino sto se SDA ugnjezdio za stotinama svojih poslusnika na kesu telekoma pa se boje da ce morati nesto i raditi, a da sponzorstava vise nece biti.
Da se razumijemo, ne branim SDP i zalibo me za njih i cak mislim da je SDA ministar Trhulj jedan od boljih koji su se bavili ovim resorom ikada, ali pravite politicko pitanje od cistog biznisa.
Izgubicemo u narednoj deceniji vrijednost telekoma ako njima budu upravljale stranke umjesto strucnjaka. Federacija bi mogla prodati 51% i zadrzati kontrolni paket od 39% koji bi pod novom upravom donosio mozda i pola ranije dobiti, a sprjecavali bi sa tim procentom stetne odluke. Gradjani bi imali bolje usluge, samo stranacki pacovi ne bi vise imali hljeba. Za taj paket je bila ponudjena 1,01 milijarda eura u vrijeme kad je m-tel prodan, sto je vjerovatno cijena koja se mogla podici za jos 10%. Sa tom sumom se moglo napraviti mnogo objekata koji bi donosili povrat bar 5-10%, ili prevedeno, razliku u profitu koja nedostaje iz telekoma, pa i vise, objekata koji ne bi gubili na vrijednosti, cesta, hidroelektrana i vjetroelektrana, tj. jos proizvodnih radnih mjesta.

Ja necu vise na ovu temu pricati jer je svakako OT. Vrijeme ce pokazati da li sam u krivu ili sam u pravu, a nebitno je da li ce se neko ovdje sa tim sloziti.
Cuj SDA? Crvenim kmerima je uvijek glavno "opravdanje" SDA? Ne smijete ni vi ni SDA nista iz domena BH Telekoma, EP BIH i voda BiH prodati, a da narod ne pitate na referendumu da on o tome odluci. Dobro je Enver Kazaz rekao Pudaricu, nemojte o tome ni misliti inace imati ce te masu na ulicama. Inace u platformi SDP-a stoji da oni "za sad nece prodavati BH Telekom, EP BIH i vode u BiH". Da i vode su jako profitabilne i doci ce vrijeme kad ce se za njih otimati, pa ce se naci neki korumpirani koji ce to prodati strancima, pa ce onda narod placati za vodu malo bogatstvo svaki mjesec. Uglavnom to SDP "za sad" nije neograniceno i sasvim je sigurno da oni zele prodati sve to, samo ih brine reakcija naroda, tacnije mase na ulici. Inace bez toga, sutra bi ga prodali i profuckali lovu kao sto je i Dodik.

Moramo shvatiti par stvari sto se tice BH Telekoma:

1. BH Telekom Sarajevo je socijalno-javna kompanija s cijim profitom vlade FBIH krpaju neku druge entitetske financijske rupe
2. Da je FBIH prodala isti dan BH Telekom kao kad su sumnjaci prodali telekom sumske Srbiji, do sad bi kupac BH Telekoma vec zaradio uplacenu sumu, tacnije BH Telekom je do sad uplatio u FBIH budzet sumu koju bi dobila FBIH da je prodala isti dan BH Telekom kao sumnjaci sumski Telekom
3. Ako zelimo modernu i jos vise profitabilniju telekom kompaniju, nema problema, ulagati 200 miliona maraka godisnjeg profita BH Telekoma u opticke kablove i opremu, a ne uzimati profit BH Telekoma pa s njim graditi autoceste koje onda postanu "federalno vlasnistvo" i "vlasnistvo" JP Autoceste Mostar.
4. Dolaskom stranog vlasnika, Telekom usluga nece pojeftiniti kako se to mnogi nadaju, nego ce cak poskupiti zato sto ce strani vlasnik uvesti mozda 5% vise usluga nego je to danas slucaj i sto ce mozda biti brzi za par mjeseci u uvodjenju novih usluga
5. Prodaja BH Telekoma se nece isplatiti ni danas ni za deset godina, oni koji zele i podsticu prodaju BH Telekoma, oni su lobisti stranih kompanija zainteresovanih da preuzmu BH Telekom i to ne samo BH Telekom, nego i telekom infrastrukturu (mrezu za fiksne telefone i internet) tako da postanu monopolisti u FBIH i BiH, kao sto je Deutsche Telekom postao monopolist u Hrvatskoj
6. Znaci i kad bi narod odobrio prodaju BH Telekoma, sto bi bilo suludo apsolutno, pod svaku cijenu, infrastruktura telekoma (Telekom mreza za fiksne telefone i internet) se treba izdvojiti gdje bi se formirala posebna kompanija koja bi bila u drzavnom vlasnistvu i koja bi svim kompanijama davala iste uslove za poslovanje, nesto slicno kao Elektroprijenos BIH.
7.Jedina razlika prodajom BH Telekoma strancima bi bila da bi profit koji ostvari BH Telekom svake godine isao u inostranstvo umjesto u FBIH budzet. Korisnici bi placali jos vece racune nego to rade danas, imali bi mozda 5% vise usluga i mozda bi neke nove stvari u BiH bile prisutne brze za par mjeseci nego su to danas. Sve ostalo bi ostalo isto, a za to se ne isplati prodavati BH Telekom.
drug_profi

#29203 Re: SDP

Post by drug_profi »

Ja ti lijepo rekoh da ja nisam MI i da me ne zanima ni SDP ni SDA. Zanima me da drzavna imovina ne propadne i da ne sluzi za lagodan zivot nekolicine povlastenih, slucajno uvezanih za stranku koja vedri i oblaci ovom zemljom vec decenijama.

O povoljnim cijenama i kvaliteti usluga telekoma vidimo kakve su sa pojavom konkurencije. Vidim da si licno zainteresiran pa ti ne zamjeram. Prodajom 51% telekoma bi se uzeo novac koje iole sposoban ministar moze uloziti u projekte koji ce donositi isti profit, plus sto bi ti ostao kontrolni paket u telekomu i priapdajuca dobit koja bi mozda bila i veca.
Da ne govorim o milijardi eura ulozenim u proizvodnu djelatnost, kako rekoh obnovljive energije koje bi donijele i nova radna mjesta i rast BNP.

Savakako debeli OT. Hajd u zdravlje. Jedva cekam da vidim za koju godinu kako ce SDA pravdati ovu istu stvar koju sad nazivaju izdajom nacionalnih interesa.
Last edited by drug_profi on 26/02/2013 10:53, edited 1 time in total.
dustaban

#29204 Re: SDP

Post by dustaban »

- Yebem mater SDP-u sto hoce da proda BHTelekom!
- Pa BHTelekom je u rukama SDA.
- Nema veze, yebem i njima mater!
:mrgreen:
StupskaBitanga

#29205 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

Kakva je ovo sad patka da se Telecom prodaje
Dajte ljudi bajke su na drugom spratu
saibaba

#29206 Re: SDP

Post by saibaba »

KatarinaKosaca wrote:Svi smo kao protiv štele, nepotizma i korupcije, svi smo protiv visokih telefonskih tarifa i monopola. Ali, kada se dođe u situciju da se nešto eventualno proda i počne tržišno da funkcionira onda brisnemo u kolektivni plač kako će dobiti otkaz oni koji su ga redom nezasluženo dobili, onda počnemo da lamentiramo nad imovinom od koje realno nemamo ništa. Ja kao građanin BIH nemam ništa od toga ... m državni. Ustvari imam. Neljubazno i nekompetentno osoblje, skupu uslugu i nemogućnost zaposlenja tamo.. odnosno nemogućnost da se prijavim na natječaj. Što se prije privatizira to bolje...
Mislim da je ovo jedno dosta ograniceno razmisljanje ...
Drzavi odnosno federaciji je ostao samo telekom, elektroprivreda i mozda jos par firmi koje donose dobit i ta dobit se ne izvlaci vani nego ostaje u bih ... Bh telecom nije monopolska firma i sve sto treba jeste zavesti red ... Ukoliko mi nemamo snage treba angazovati konsultantsku kucu izvana ... Jeli bolje da drzava ima dobit svake godine koja ce se reinvestirati ili da dobit izvlaci neki T kom i dodatno nam siromasi drzavu ...
drug_profi

#29207 Re: SDP

Post by drug_profi »

Ovo sto kazes @saibaba je tacno i ja bih najvise volio da je to moguce, ali nije jer je svrha BHT da bude bankomat stranaka, a najvise pojedinaca iz stranaka. Kad bi neko neupucen dosao na vlast i rekao hajmo malo srediti telekom, ako bi prezivio medijsku harangu, naletio bi na to da mu konsultanti predlazu otpustanja, promjenu menadzmenata, istrage tokova novca, itd.
I tu bi se prica zavrsila jer jedna ili vise stranaka bi glatko smjenila osobu koja je tu pricu zapocela.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#29208 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Koji ostatak komunističkog načina razmišljanja, to je čudo.. Strah od privatizacije.. neka me pljačkaju, otimaju, uzimaju sebi, mazohistički ću to podnositi u korist propale prakse komunizma i straha od privatizacije :-) :-)
kamen spoticanja

#29209 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

KatarinaKosaca wrote:Koji ostatak komunističkog načina razmišljanja, to je čudo.. Strah od privatizacije.. neka me pljačkaju, otimaju, uzimaju sebi, mazohistički ću to podnositi u korist propale prakse komunizma i straha od privatizacije :-) :-)
ono sto se malo zna jeste da je turski privredni boom osim zbog sjajne unutarstranacke discipline jeste i pravovremena privatizacija velikih turskih javnih kompanija....telekoma i sl
imali su dobre cijene taman pred recesiju...i onda su ekonomsku krizu pretvorili u uspjeh
dobro se sjecam ministra im privrede koji je na napade kako rasprodaje tursku strancima odgovara "prodajem vala,prodajem" :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#29210 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

dobro se sjecam ministra im privrede koji je na napade kako rasprodaje tursku strancima odgovara "prodajem vala,prodajem
:lol: :lol: :lol:
saibaba

#29211 Re: SDP

Post by saibaba »

KatarinaKosaca wrote:Koji ostatak komunističkog načina razmišljanja, to je čudo.. Strah od privatizacije.. neka me pljačkaju, otimaju, uzimaju sebi, mazohistički ću to podnositi u korist propale prakse komunizma i straha od privatizacije :-) :-)
Nije to nikakav ostatak komunistickog nacina razmisljanja ... Drzavni kapital je u kapitalizmu sasvim regularno vlasnistvo ... Samo sto smo mi poistovjetili drzano vlasnistvo i javasluk ... U telekomu ne treba drugi vlasnik nego red...
Mazohizam je to da smo navikli da smo nesposobni ...
Ti se zalis uslugom u telekomu
Pa evo banke su sve privatne koliko se ceka na salteru u recimo raiffeisen banci... Kakva je usluga ? kolike su kamate ? A koliko dobiti odnesu u austriju ?
Meni je razumljivo jedino da tu privatizaciju propagiraju neki kojima je to licni interes...
wolf07

#29212 Re: SDP

Post by wolf07 »

saibaba wrote:
Nije to nikakav ostatak komunistickog nacina razmisljanja ... Drzavni kapital je u kapitalizmu sasvim regularno vlasnistvo ... Samo sto smo mi poistovjetili drzano vlasnistvo i javasluk ... U telekomu ne treba drugi vlasnik nego red...
Mazohizam je to da smo navikli da smo nesposobni ...
Ti se zalis uslugom u telekomu
Pa evo banke su sve privatne koliko se ceka na salteru u recimo raiffeisen banci... Kakva je usluga ? kolike su kamate ? A koliko dobiti odnesu u austriju ?
Meni je razumljivo jedino da tu privatizaciju propagiraju neki kojima je to licni interes...

Bravo! Ja stvarno ne znam u cemu je fol? Ako nam BH Telecom kupi recimo austrijska ili njemacka drzavna kompanija niko nece kazat ni rijeci (kao sto niko nije ni pisnuo kad je RS prodao svoj telekom Srbiji)! I sta sad, jel to znaci da je sad sve sjajno i bajno - ne znaci! RS (citaj Mile Dodik) je te pare rasturio i sad nemaju ni telekoma ni para. Jel ima iko ozbiljan ko misli da cemo mi prodajom ovog BH telekoma, znajuci nase politicare, vidjeti i jednu marku od tih para? Pa pobogu ljudi moji to je imovina koja je sticana decenijama, uglavnom u bivsem omrznutom sistemu, i sad dolaze evo "demokrate" koji od svih vjestina posjeduju jedino vjestinu da nesto prodaju i onda to potrose. Pa nije ovo samo nasa zemlja, hajde sto smo vecinu toga naslijedili od svojih oceva i djedova ali hoce li iza nas ista ostati nasoj djeci i unucima. Prodacemo telekom, struju, vodu, sumu i onda slobodno pobijte svoju djecu jer ce biti i zedni i gladni kad porastu!
veleno

#29213 Re: SDP

Post by veleno »

SDP-ov ministar odbrane ugrožava vjerski život muslimana u vojsci!
Ugrožen vjerski život muslimana u vojsci

Muftija vojni je upoznao Reisu-l-ulemu o nedavno usvojenim dokumentima u Ministarstvu odbrane koja u određenim područjima uređuju vjerski život muslimana.

On je izvijestio reisu-l-ulemu da doneseno Pravilo službe u značajnoj mjeri ograničava vjerske slobode muslimana i muslimanki u vojsci. Najveći dio prijedloga iz Ureda Vojnog muftije, u smislu da se omogući muslimanima da imaju ishranu u skladu sa halal standardom, da se unese u plan rada i vrijeme za obrede, dnevne namaze, džumu petkom, propisno odijevanje i izgled muslimana u vojsci da bude u skladu sa propisima Islama, nisu prihvaćeni i uvršteni u nove dokumente koji uređuju ovu oblast. Izmijenjene su čak i neke odredbe iz prethodnih Pravila službe čime se još više reduciraju prava muslimana u vojsci.

U razgovoru je naglašeno da ovakva Pravila službe nisu u skladu sa Zakonom o slobodi vjere i pravnom statusu crkava i vjerskih zajednica u BiH, kao niti sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima i drugim međunarodnim dokumentima koja uređuju ovu oblast.

Reisu-l-ulema je izrazio zabrinutost zbog donesenih Pravila službe koja ograničavaju vjerske slobode muslimana u vojsci i pozvao nadležne organe da pokrenu određene procedure i upotrijebe ovlasti kako bi se navedena situacija poboljšala i obustavila primjena Pravila službe, kako bi muslimani mogli uživati u potpunosti svoje pravo na slobodu vjere.

Ja sam mislio da je SDP stranka koja zastupa multietnički i multikulturalni koncept BiH. Očito u toj njihovoj multikulturi nema mjesta za muslimane. :roll:
drug_profi

#29214 Re: SDP

Post by drug_profi »

Vojska je vojska, nije folklorno drustvo.
Pravila za sve ista. Ni jedan vojnik ne treba da se razlikuje od drugih i svaka moderna vojska je oslobodjena uticaja religije.
Sto se tice ishrane treba obezbjediti adekvatnu hranu, a sto se tice vjerskih obreda ako profesionalne duznosti dozovoljavaju. Vojnicki zadatak mora biti ispred namaza.

Ugledati se na Tursku vojsku po tom pitanju, kao jedinu vecinsku muslimansku NATO vojsku, i pri tom imati u vidu da OSBiH nisu vecinski muslimanske, nego su proporcionalne. Takodje se ne smije zaboraviti svrha i uloga vojske u jednoj drzavi i ne pretvarati to u poligon za ispoljavanje razlika.
It_is_a_Leclerc

#29215 Re: SDP

Post by It_is_a_Leclerc »

veleno wrote:SDP-ov ministar odbrane ugrožava vjerski život muslimana u vojsci!

Muftija vojni je upoznao Reisu-l-ulemu o nedavno usvojenim dokumentima u Ministarstvu odbrane koja u određenim područjima uređuju vjerski život muslimana.

On je izvijestio reisu-l-ulemu da doneseno Pravilo službe u značajnoj mjeri ograničava vjerske slobode muslimana i muslimanki u vojsci. Najveći dio prijedloga iz Ureda Vojnog muftije, u smislu da se omogući muslimanima da imaju ishranu u skladu sa halal standardom, da se unese u plan rada i vrijeme za obrede, dnevne namaze, džumu petkom, propisno odijevanje i izgled muslimana u vojsci da bude u skladu sa propisima Islama, nisu prihvaćeni i uvršteni u nove dokumente koji uređuju ovu oblast. Izmijenjene su čak i neke odredbe iz prethodnih Pravila službe čime se još više reduciraju prava muslimana u vojsci.

U razgovoru je naglašeno da ovakva Pravila službe nisu u skladu sa Zakonom o slobodi vjere i pravnom statusu crkava i vjerskih zajednica u BiH, kao niti sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima i drugim međunarodnim dokumentima koja uređuju ovu oblast.

Reisu-l-ulema je izrazio zabrinutost zbog donesenih Pravila službe koja ograničavaju vjerske slobode muslimana u vojsci i pozvao nadležne organe da pokrenu određene procedure i upotrijebe ovlasti kako bi se navedena situacija poboljšala i obustavila primjena Pravila službe, kako bi muslimani mogli uživati u potpunosti svoje pravo na slobodu vjere.

Ja sam mislio da je SDP stranka koja zastupa multietnički i multikulturalni koncept BiH. Očito u toj njihovoj multikulturi nema mjesta za muslimane. :roll:
Puj ti na oružane snage koje sebi dozvole da imaju vojne muftije i ordinarije ! Puj, po drugi put !

A što se tiče vojnika kojima su životi ugroženi u vojsci - lijepo bi ih istjerao iz službe i zaposlio nove, mlade ljude koji su, u skladu sa standardima i vojnim normama obavljali svoje zadatke u cilju odbrane sekularnog ustava i poretka u BiH.
Alfons Kauders

#29216 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

veleno wrote:SDP-ov ministar odbrane ugrožava vjerski život muslimana u vojsci!

Koja komedija. Znaci uniforme bi trebalo mijenjati jer nisu u duhu islama? Nista maskirna i sljem, daj ahmediju? I da se dogovore unaprijed da se ne ratuje petkom, da bi mogli na dzumu?

Ko sto rece kolega, vojska nije foklorno drustvo. Niti je obavezna sluzba, nema vojnog roka - ko nece, neka fino da otkaz i cao. I naravno, ovo je sekularna drzava, sto gospon vojni muftija zaboravlja, mada mu ta ista sekularna drzava uplacuje penziono.

Jebote to je isto kao da neko pocne konobarisati u pivnici, i onda se zali kako su mu ugrozena vjerska prava jer mora nosati pivu na tacni. Prvoklasni idiotizam.
udrch

#29217 Re: SDP

Post by udrch »

dustaban wrote:- Yebem mater SDP-u sto hoce da proda BHTelekom!
- Pa BHTelekom je u rukama SDA.
- Nema veze, yebem i njima mater!
:mrgreen:
:lol: :thumbup: dobar..
a ja sam u zadnje dvije godine doslovno ovaj vic doživio u životu, samo su akteri iz pravog vica, elektroprivreda i vodovod..i jedni i drugi me tužili zbog računa koje su izmislili, a koje nikad nisam dobio..džaba što imam sve račune pojedinačno po mjesecima, dužan si..najveći fazon je što sam te račune uz svu moju psovku i galamu opet morao platiti na neku priznanicu..
a ovih dana sam skonto da su vodovod i kanalizacija odvojeni, jer sam dobio istu tužbu od prošle godine ponovo, po istom osnovu..valjda mi sad poslala kanalizacija :D
Cohers

#29218 Re: SDP

Post by Cohers »

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... nja-nemira

Održana sjednica stranačkog Predsjedništva
SDP BiH: Propao SDA-ov pokušaj izazivanja nemira

Image
Predsjedništvo SDP-a najoštrije osuđuje SDA-ov pokušaj manipulacije bivših vojnika Oružanih snaga BiH i izazivanja haosa i anarhije u glavnom gradu BiH. (...)
Jučerašnjim odgovornim ponašanjem vojnika, policije i preostalih poslanika Parlamenta Federacije BiH spašena je egzistencija i 1.000 vojnika i 500.000 građana koji po bilo kojem osnovu primaju platu ili naknade iz budžeta Federacije BiH.
Također, Predsjedništvo SDP-a se zahvaljuje vojnicima i svim onima koji su se javili i dali podršku odgovornom ponašanju naših zastupnika koji su svojim odlukama ostavili prostor za rješavanje statusa bivših pripadnika Oružanih snaga BiH, ali i održali fiskalnu stabilnost i aranžman sa MMF-om od kojeg zavise sudbine stotina hiljada građana. Pozivamo ih da odustanu od najavljenih kontrademonstracija kao odgovor na ono što se jučer dešavalo.

SDP će se preko svojih predstavnika u vlasti i dalje dosljedno zalagati za rješavanje svih socijalnih problema građana BiH, pa tako i vojnika OSBiH, i na tom putu nikada nećemo manipulirati emocijama i dostojanstvom tih ljudi.
Očito, predizborna "DRŽAVA ZA ČOVJEKA!" izrodila se u postizbornu "ENTITET ZA IDIOTA!" Jer samo idiot ne zna da se svim sredstvima mora rušiti angažman sa MMF-om, zato što baš on otvara prostor kvislinškokriminalnim vlastima da nastave sa praksom sataniziranja i pljačke svih resursa samoodrživosti BiH, sve do potpune realizacije cilja njihove misije, tj. bosnocida.

Također, samo idiot ne zna da sa "bivšim vojnicima Oružanih snaga BiH", prevashodno manipulira Zlatko Lagumdžija, i to u korist baš onih koje on "najoštrije osuđuje za pokušaj manipulacije". Njegov federalni premijer, umjesto da se okrene izliječenju općina, kantona i entiteta od administrativne kuge, te na tom zasniva angažman sa MMF-om, on administrativnu kugu hrani i umnožava. Istovremeno, njemu su: najveći neprijatelji BiH najautoritativniji pripadnici Oružanih snaga RBiH! Nesporno, Zlatko Lagumdžija je takav odnos prema njima doslijedno naslijedio od Alije Izetbegovića.

Na nesreću SDP-a BiH, i BiH, Zlatko Lagumdžija ga je reducirao na hrpu sterilnih poslušnika, čija je primitivna zaslijepljenost vlašću danas najveća opasnost za BiH. I dalje sam uvjeren da Zlatko Lagumdžija namjerno satanizira SDP, otvarajući tako prostor da se do kraja realizira bosnocidna politika Alije Izetbegovića.
VjecitiStudent

#29219 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

I mladi lavovi znaju znanje
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... ovlastenja
U krivičnoj prijavi je navedeno i kako je sam postupak javne nabavke proveden mimo zakonske procedure, odnosno konkurentski postupak nije proveden u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama. Prekršeni su osnovni principi konkurentnosti na način da je poziv za dostavljanje ponuda upućen firmama koje imaju sjedište na istim adresama, a čiji osnivač ili suosnivač je ista osoba Nedim Lipa.

Upravni odbor JU Služba za zapošljavanje KS-a smatra kako je Igor Kamočaji prekoračio granice službenog ovlaštenja, da je drugome pribavio korist, te da je na taj način počinio krivično djelo iz člana 383. KZ-a FBiH. Zbog toga su predložili da se pred nadležnim sudom pokrene krivični postupak.
Shahab

#29220 Re: SDP

Post by Shahab »

SDP je tragikomična skupina diletanata i kleptomana, bolje rečeno ŠIBICARA, koji su narodu prodali lažnu nadu. SDP je taoc svoga predsjednika i njegove grupice crvene buržuazije, koja je najprije uzurpirala i otimačinom došla do milionski vrijedne imovine nekadašnjeg SK BiH, da bi danas, nakon što su narodu prodali lažnu nadu, uzurpirali državne monople i tokove javnog novca i ponašaju se kao pijani milioneri. Pošto je već sada evidentan njihov politički kraj, nakon slijedećih izbora, osim susdkog procesuiranja bezočne pljačke, potrebno je revidirati sudsku odluku prema kojoj je SD?P nasljednik imovine SK BiH. kako može jedna politička stranka naslijediti imovinu nastalu kao rezultat totalitarnog režima, imovinu koja je nastala državnim reketom nad svim građanima. Navedenu imovinu treba oduzeti crvenoj buržuaziji iz SDP-a i vratiti je u nadležnost penzijskih fondova.
Banksy

#29221 Re: SDP

Post by Banksy »

Shahab wrote: SDP je tragikomična skupina diletanata i kleptomana, bolje rečeno ŠIBICARA, koji su narodu prodali lažnu nadu.
SDP je taoc svoga predsjednika i njegove grupice crvene buržuazije, koja je najprije uzurpirala i otimačinom došla do milionski vrijedne imovine nekadašnjeg SK BiH, da bi danas, nakon što su narodu prodali lažnu nadu, uzurpirali državne monople i tokove javnog novca i ponašaju se kao pijani milioneri. Pošto je već sada evidentan njihov politički kraj, nakon slijedećih izbora, osim susdkog procesuiranja bezočne pljačke, potrebno je revidirati sudsku odluku prema kojoj je SD?P nasljednik imovine SK BiH. kako može jedna politička stranka naslijediti imovinu nastalu kao rezultat totalitarnog režima, imovinu koja je nastala državnim reketom nad svim građanima. Navedenu imovinu treba oduzeti crvenoj buržuaziji iz SDP-a i vratiti je u nadležnost penzijskih fondova.
To je to ... A boldano je savršena dijagnoza.
novi.dan.nova.nafaka

#29222 Re: SDP

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Shahab wrote:SDP je tragikomična skupina diletanata i kleptomana, bolje rečeno ŠIBICARA, koji su narodu prodali lažnu nadu. SDP je taoc svoga predsjednika i njegove grupice crvene buržuazije, koja je najprije uzurpirala i otimačinom došla do milionski vrijedne imovine nekadašnjeg SK BiH, da bi danas, nakon što su narodu prodali lažnu nadu, uzurpirali državne monople i tokove javnog novca i ponašaju se kao pijani milioneri. Pošto je već sada evidentan njihov politički kraj, nakon slijedećih izbora, osim susdkog procesuiranja bezočne pljačke, potrebno je revidirati sudsku odluku prema kojoj je SD?P nasljednik imovine SK BiH. kako može jedna politička stranka naslijediti imovinu nastalu kao rezultat totalitarnog režima, imovinu koja je nastala državnim reketom nad svim građanima. Navedenu imovinu treba oduzeti crvenoj buržuaziji iz SDP-a i vratiti je u nadležnost penzijskih fondova.
To je to...
Qler

#29223 Re: SDP

Post by Qler »

Meni je SDP ubjedljivo najvece razocarenje. Glasao sam za njih godinama, i zadnje opste izbore sam glaaso za njih, i to je zadnji put da im dajem glas. Slazem se sa gore napisanim. Hebo ih SBB i oni njega...
kosac23

#29224 Re: SDP

Post by kosac23 »

Qler wrote:Meni je SDP ubjedljivo najvece razocarenje. Glasao sam za njih godinama, i zadnje opste izbore sam glaaso za njih, i to je zadnji put da im dajem glas. Slazem se sa gore napisanim. Hebo ih SBB i oni njega...
AFERIM!! dosta nas je takvih,sve ce se to vidjeti sa osnivanjem nove stranke... :D :D
kosac23

#29225 Re: SDP

Post by kosac23 »

moram jedno pitanje postaviti ovim brojnim SDP-ovc(a)ima... kad je toliko jak dogovor sa SNSD-om,i toliko dobri odnosi izmedju te dvije stranke,zasto se ministarsko mjesto daje SDA-ovcu,a ne SDP-ovc(i)u??? :P :P :P :P :P
Post Reply