Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Škobo Habu

#29201 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Streptokok wrote: Jadno je i bijedno porediti prijateljsku tursku i zlocinacku hrvatsku.

Nije covjek spominjao hrvate, kojih ima u tragovima, nego zatucane bosnjake.

Opet promasaj u poređenju, oni navijali za nasu repku, e pa sefe oni nemaju razlog da ne navijaju jer nije bih u hrvatskoj pocinila uzp nego obratno.

I nismo svi bre isti.
Molio bih da me zaobiđe prosječan izetbegovićevsko - erdoganski mentalni bot.

Jes', baš je Erdogan posl'o svoje askere na Dvor na Uni da se spoje sa jedinicama 5. Korpusa i čestitaju Dudakoviću.

Za UZP je odgovorno tadašnje hrvatsko vojno i političko vodstvo, a ne kompletan hrvatski narod. Riječ je o čistoj generalizaciji.

I takve stvari nam dolaze iz suta "provjerenih patriota" u Bošnjaka, koji se ne smiju usuditi da organizuju obilježavanje bitke na Kosovu Polju, kada su Bošnjaci na čelu sa Gradašćevićem porazlili otomansku vojsku, da se ne bi zamjerili Erdoganu i Turskoj. :-)
Tipičan ideološki podmladak Izetbegovića političke misli.
Hafis

#29202 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Kako će navijati u Ahmićima i ist. Mostaru kada su se tu dešavala što se dešavalo.

Šta misliš navijaju li u Grabovici ili Herama za zmajeve i Džeku kad igraju.
Doduše, trenutno nema više tko tu ni navijati.... ta su mjesta danas prazna.
Škobo Habu

#29203 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Kejn wrote:
Dobro ne vidiš ti jer živiš u većinski bošnjačkoj sredini pa glumiš građanina Svijeta. Što se ovako ne navija u Ahmićima i istočnom Mostaru?
Također porediti nekakvu proslavu Erdoganove pobjede (koju nisam ni primjetio) sa slavljem hrvatskih navijača je u najmanju ruku stupidno.
Ne glumim ja ništa, već smatram da Sarajevo nije glavni grad Bošnjaka, već glavni grad svih građana BiH, pa prema tome treba pokaže svoju širinu.
Bez toga su parole o multietničnosti, toleranciju, uvažavanju drugog samo jeftine floskule.

Sarajevo u tom smislu ne može biti na nivou sa nekom zapadno-hercegovačkom kasabom.
mirza_15

#29204 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mirza_15 »

Podjelih ja video gdje ti sto su navijali za BiH zajedno sa svojom predsjednicom pjevaju "herceg bosno srce ponosno". Srce Hrvatske dakako. A onda drugi video gdje to isprati puk na trgu Bana Jelacica. Onda na to dodas ove sto moraju biti veci katolici od pape iz SB... Kome moze pod kozu neka navija. Mozda bude kila smokvi od gazde na Jadranu kada mu budete ostavljali 50 eura za dan u "apartmanu".
Kejn

#29205 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kejn »

Škobo Habu wrote:
Kejn wrote:
Dobro ne vidiš ti jer živiš u većinski bošnjačkoj sredini pa glumiš građanina Svijeta. Što se ovako ne navija u Ahmićima i istočnom Mostaru?
Također porediti nekakvu proslavu Erdoganove pobjede (koju nisam ni primjetio) sa slavljem hrvatskih navijača je u najmanju ruku stupidno.
Ne glumim ja ništa, već smatram da Sarajevo nije glavni grad Bošnjaka, već glavni grad svih građana BiH, pa prema tome treba pokaže svoju širinu.
Bez toga su parole o multietničnosti, toleranciju, uvažavanju drugog samo jeftine floskule.

Sarajevo u tom smislu ne može biti na nivou sa nekom zapadno-hercegovačkom kasabom.
Govoriš o "tadašnjem" i "sadašnjem" rukovodstu Hrvatske, u smislu da nisu isti. Da li znaš možda da je "sadašnje" rukovodstvo Hrvatske odalo počast Slobodanu Praljku minutom šutnje u hrvatskom Saboru?.
Kejn

#29206 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kejn »

Hafis wrote:Kako će navijati u Ahmićima i ist. Mostaru kada su se tu dešavala što se dešavalo.

Pa to je to idemo mi dernečiti u Sarajevu i zadiviti naše hrvatske prijatelje a ove u istočnom Mostaru i Ahmićima ko jebe... ko ona bukva Munira kada je rekla da je Ahmići ne zanimaju... FGR-u je inače Bosna od M. Dvora do Čaršije.
BHCluster

#29207 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Hafis wrote:Kako će navijati u Ahmićima i ist. Mostaru kada su se tu dešavala što se dešavalo.

Glasaj HDZ ili ti ga SDA.
Škobo Habu

#29208 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

mirza_15 wrote:Podjelih ja video gdje ti sto su navijali za BiH zajedno sa svojom predsjednicom pjevaju "herceg bosno srce ponosno". Srce Hrvatske dakako. A onda drugi video gdje to isprati puk na trgu Bana Jelacica. Onda na to dodas ove sto moraju biti veci katolici od pape iz SB... Kome moze pod kozu neka navija. Mozda bude kila smokvi od gazde na Jadranu kada mu budete ostavljali 50 eura za dan u "apartmanu".
Sjo, kako ste vi meni smješni, pogotovo ove mlađe, u šovinističkom smislu, bez da vrijeđam ikoga, blago retardirane generacije.

Ja se sjećam one tekme između Hrvatske i BiH, odmah negdje nakon rata, kada je Niko Kovač pokazao srednjak našim navijačijma.
Tad je za našu repku nastupao Hasan Salihamidžić.

I šta sad..Hasan, kao diretkor Bajerna, dovodi tog istog Niku za trenera.

Davno je njemu Hasan halalio to...
Streptokok

#29209 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Streptokok »

Škobo Habu wrote:
mirza_15 wrote:Podjelih ja video gdje ti sto su navijali za BiH zajedno sa svojom predsjednicom pjevaju "herceg bosno srce ponosno". Srce Hrvatske dakako. A onda drugi video gdje to isprati puk na trgu Bana Jelacica. Onda na to dodas ove sto moraju biti veci katolici od pape iz SB... Kome moze pod kozu neka navija. Mozda bude kila smokvi od gazde na Jadranu kada mu budete ostavljali 50 eura za dan u "apartmanu".
Sjo, kako ste vi meni smješni, pogotovo ove mlađe, u šovinističkom smislu, bez da vrijeđam ikoga, blago retardirane generacije.

Ja se sjećam one tekme između Hrvatske i BiH, odmah negdje nakon rata, kada je Niko Kovač pokazao srednjak našim navijačijma.

Dakle hasan da na bude uzor svima? Pobjegao si ti od izetbegovica, ali karadzicu.
Hafis

#29210 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Nemojte se vi štogod naljutiti, ali ovdje stvarno gori ....ups...pošto po forumskom zakonu fizike jednostavno nestajemo, isparavamo odavde svaki dan, htio sam reći - gorucka pomalo :) ovih zadnjih nekoliko dana. Kao da je sve pludilo..i staro i mlado, i muško i žensko..
Ako ništa, ljudi na nekoliko dana zaborave na svakodnevnicu, dok to ne završi i onda odu mlatiti pare u Njemačku, kome se ne da čekati na Birou naravno.
Pa se tu omakne i koja neprimjerna pjesma...mada je u Mostaru sve na razini pristojnosti što se tiče navijanja. Čak se i ne puca...većinom vatrometi.
Last edited by Hafis on 08/07/2018 22:54, edited 1 time in total.
Škobo Habu

#29211 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Kejn wrote:
Govoriš o "tadašnjem" i "sadašnjem" rukovodstu Hrvatske, u smislu da nisu isti. Da li znaš možda da je "sadašnje" rukovodstvo Hrvatske odalo počast Slobodanu Praljku minutom šutnje u hrvatskom Saboru?.
Da, znam. Ali koliko znam bilo je u hrvatskom Saboru onih koji su se bunili protiv toga.

Da li znaš da su Rusi glasali protiv britanske rezolucije o genocidu u Srebrenici, a da im Erdogan nije uveo sankcije i promptno povukao turskog ambasadora iz Moskve iz ljubavi prema Bošnjacima i Bosni, recimo?

Da li znaš da je Vučićeva Srbija i rukama i nogama kopala da se ta rezolucija u UN - u obori, a Bakir tog istog Vučića pozove u Srebrenicu na komemoraciju?
Škobo Habu

#29212 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Streptokok wrote: Dakle hasan da na bude uzor svima? Pobjegao si ti od izetbegovica, ali karadzicu.
A Hasan Tuđmanu? :roll:
Hafis

#29213 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Meni Englezi ne djeluju baš nešto opasno.
To i sad živi od stare slave. Igra im je još uvijek na razini kamenog doba - opucaj loptu i trka za njom :)
mirza_15

#29214 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mirza_15 »

Škobo Habu wrote:

Halali i ti Ahmice, UZP, agresiju. Da su barem odustali od toga i zatrazili od nas da halalimo... Ali avaj, nisu. I dok mi porucuju da je herceg bosna srce ponosno Hrvatske, ja bih iz nekog nejasnog razloga (valjda onog naseg usadjenog poltronskog) trebao da ih volim i navijam za njih? Izvini, ali ja ne mogu nekome ko me .... govoriti kako je krasan i divan.

I nisam mladja generacija. Dobro pamtim kako su nas, dok smo pokusavali da se odbranimo od cetnika i oni napali. A borbu nastavljaju mirnodopskim sredstvima.
Kejn

#29215 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kejn »

Škobo Habu wrote:
Kejn wrote:
Da, znam. Ali koliko znam bilo je u hrvatskom Saboru onih koji su se bunili protiv toga.

Da li znaš da su Rusi glasali protiv britanske rezolucije o genocidu u Srebrenici, a da im Erdogan nije uveo sankcije i promptno povukao turskog ambasadora iz Moskve iz ljubavi prema Bošnjacima i Bosni, recimo?

Da li znaš da je Vučićeva Srbija i rukama i nogama kopala da se ta rezolucija u UN - u obori, a Bakir tog istog Vučića pozove u Srebrenicu na komemoraciju?
Ne vidim da Bošnjaci navijaju za reprezentaciju Srbije, Rusije, čak šta više ni Turske (2008. je bila davno)...
Škobo Habu

#29216 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Hafis wrote:Meni Englezi ne djeluju baš nešto opasno.
To i sad živi od stare slave. Igra im je još uvijek na razini kamenog doba - opucaj loptu i trka za njom :)
Realno gledajući, Englezi su jedina prava ekipa na kojoj će Hrvati pokazati koliko vrijede.

Nisu Hrvati bili ništa bolji od Danske, niti vala od Nigerije, sa Rusima, koji nemaju niti jednu jedinu zvijezdu svijetskog kalibra, bili su bara - bara, ali Englezi..to je nešto drugo.

Argentina? Od nje su svi bilo bolji.
mirza_15

#29217 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mirza_15 »

Kejn wrote:
Škobo Habu wrote:
Kejn wrote:

Ne vidim da Bošnjaci navijaju za reprezentaciju Srbije, Rusije, čak šta više ni Turske (2008. je bila davno)...
Ma i ta 2008 je bila vise revolt na navijanje za hrvatsku, a protiv BiH. Navijalo se vise protiv nego za. Da se navijalo za Tursku ne bi bila samo ta utakmica.
Škobo Habu

#29218 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Kejn wrote:
Kakve to ima veze sa političkim odlukama?

Slavilo se po Sarajevu kada je Erdogan pobjedio, a, eto, kada su Rusi oborili britansku inicijativu u UN, on ni mukajet.

Na kraju, za sve vas patriote izetbegovićevskog kova - zašto vam brat Erdogan ne pokrene ponovu tu inicijativu UN - a, na način na koji su to uradili Britanci?
hAZNADAR

#29219 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hAZNADAR »

Streptokok wrote:
hAZNADAR wrote:
Hafis wrote:
To su nula patriJoti.
Treba malo poraditi na dizanju nacionalne svijesti.
A meni su jos manje jasni oni sto kritikuju bosnjacko navijanje za vatrene a isli su na ljetovanje u lijepu njihovu i dobri su sa barem jednim katolikom koji navija za Hrvatsku.

Mislim, sta ima lose ako je Bosnjak navijao za Hrvatsku jucer. Trebao za Rusiju mozda koja je dokazani prijatelj BiH i Bosnjaka mozda?

Momci dobro igraju, bore se, fer play sa njihove strane. Sa Hrvatskom imamo solidne odnose poslije rata i nije samo HDZ bio na vlasti. Hag je ustanovio UZP, znacajan dio Hrvata u Hrvatskoj nema nista ni protiv nas ni protiv BiH.

I sad ispade simpatizer ustasa, izdajnik,... ako je neko navijao za Vatrene sinoc. Mislim, ako cemo ganjati principe - sto bi se zaustavili samo na Mundijalu?
Solidne odnose sa hrvatskom?
Da, otvorene granice, velik promet ljudi i robe, ambasade, kontakti na razini kulture, velik broj turista u obje drzave, ... i osim Kolinde imao si do sada na celu i Mesica, Josipovica. Glodjemo se oko peljeskog i uloge u ratu koja je UZP ali i prilicno komplikovana jer smo bili i saveznici, imali i zajednicke akcije u ratu,...

Sve u svemu imamo bolje odnose sa Zagrebom negoli sa Sirokim Brijegom. Nisu super ali solidni jesu. A sinoc nisam navijao za Herceg Bosnu vec za Hrvatsku. I navijacu i dalje, zelim im cak i prvo mjesto,... a i dalje sam protiv Covica, Kolinde, ustasa, HB, Bobana, Praljka, Skripara,...... ako to mozes uopce razumjeti.

Ako cemo ici logikom da je izdaja navijati za njih zbog UZP,... sto bi se zaustavili samo na tome? Ako cemo ganjati principe na taj nacin, idemo opozvati ambasadora, zatvoriti granice, bojkotovati robu, zabraniti nastup zvijezda,.....
Škobo Habu

#29220 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

mirza_15 wrote:
Halali i ti Ahmice, UZP, agresiju. Da su barem odustali od toga i zatrazili od nas da halalimo... Ali avaj, nisu. I dok mi porucuju da je herceg bosna srce ponosno Hrvatske, ja bih iz nekog nejasnog razloga (valjda onog naseg usadjenog poltronskog) trebao da ih volim i navijam za njih? Izvini, ali ja ne mogu nekome ko me .... govoriti kako je krasan i divan.

I nisam mladja generacija. Dobro pamtim kako su nas, dok smo pokusavali da se odbranimo od cetnika i oni napali. A borbu nastavljaju mirnodopskim sredstvima.
Izvini, bogati, je si l' i ti dijaspora?

Za tvoju informaciju, gro Bošnjaka iz Viteza radi u firmama koje drže Hrvati. I ti meni pričaš o nekakvom halalu.
BHCluster

#29221 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Eto vidi Hrvati u Vitezu zaposljavaju Bosnjake zato cestit Hrvat mora ici u EU traziti posla. Stop majorizaciji Hrvata u BiH!
mirza_15

#29222 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mirza_15 »

Škobo Habu wrote:
mirza_15 wrote:

Za tvoju informaciju, gro Bošnjaka iz Viteza radi u firmama koje drže Hrvati. I ti meni pričaš o nekakvom halalu.
Nisam dijaspora. Rodjen, zivio, i dalje zivim u Sarajevu. I ne vidim razloga da navijam za susjede (i jedne i druge). Da bi za nekoga navijao mora postojati razlog. Ja od njih imam samo negativne. Kada se promjene, pruze punu podrsku suverenitetu i integritetu BiH, postanu nam iskreni prijatelji onda mozda. Do tada navijam za svaku drugu reprezentaciju prije nego li za ove dvije. Ni englez nece nikada navijati za njemacku. Sta je to meni Hrvatska dala da ja za nju navijam? Agresiju, uzp, Ahmice? I da se barem ogradila od toga nego nastavlja sa tom politikom. Zasto da navijam za njih? Da bi im se uvukao u supak? Da budem hrvatsko cvijece? Zasto? Kako se dobijaju poeni u HR kada je BiH u pitanju? Sta ti to govori o vecini u HR? Sta ti govori to sto se tompson-ova pjesma o otimanju dijela moje drzave pjeva u svim hrvatskim gradovima nakon svake pobjede repke? Zivot ide dalje. Grade se neki odnosi. Rade i englezi u njemackoj i njemci u engleskoj ali se ne vole. Samo se postuju. E pa meni je ostalo dovoljno samopostovanja da ne navijam za one koji su mi ucinili zlo i za one koji mi i dalje zele to isto zlo. Nemoj samo opet o Mesicu i Josipovicu. Ako je to jedini argument bolje ga ne potezi.
BHCluster

#29223 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Moze li se navijati za nekoga a da se ne mrzi drugi?
BHCluster

#29224 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Škobo Habu wrote:

Ti Hrvati za koje Bosnjaci rade jesu li oni ubijali Bosnjake?
Škobo Habu

#29225 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

mirza_15 wrote:
Nisam dijaspora. Rodjen, zivio, i dalje zivim u Sarajevu. I ne vidim razloga da navijam za susjede (i jedne i druge). Da bi za nekoga navijao mora postojati razlog. Ja od njih imam samo negativne. Kada se promjene, pruze punu podrsku suverenitetu i integritetu BiH, postanu nam iskreni prijatelji onda mozda. Do tada navijam za svaku drugu reprezentaciju prije nego li za ove dvije. Ni englez nece nikada navijati za njemacku. Sta je to meni Hrvatska dala da ja za nju navijam? Agresiju, uzp, Ahmice? I da se barem ogradila od toga nego nastavlja sa tom politikom. Zasto da navijam za njih? Da bi im se uvukao u supak? Da budem hrvatsko cvijece? Zasto? Kako se dobijaju poeni u HR kada je BiH u pitanju? Sta ti to govori o vecini u HR? Sta ti govori to sto se tompson-ova pjesma o otimanju dijela moje drzave pjeva u svim hrvatskim gradovima nakon svake pobjede repke? Zivot ide dalje. Grade se neki odnosi. Rade i englezi u njemackoj i njemci u engleskoj ali se ne vole. Samo se postuju. E pa meni je ostalo dovoljno samopostovanja da ne navijam za one koji su mi ucinili zlo i za one koji mi i dalje zele to isto zlo. Nemoj samo opet o Mesicu i Josipovicu. Ako je to jedini argument bolje ga ne potezi.
Eto, super.
Ti imaš svoje razloge, neko drugi - svoje i sve pet.

Život ide dalje, ovi iz Širokog će i dalje navijati za Hrvatsku, baš kao oni u Banja Luci za Srbiju, dok će Novi Pazar zviždati srpskoj himni i slaviti pobjede repke BiH.

Zadovoljan?
Post Reply