SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

normala brate

#29201 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by normala brate »

insomnia78 wrote:
normala brate wrote:Upravo zbog te treme moze se to protumačiti dvosmisleno zbog toga u Americi na sudu ne prihvacaju poligrafski u konacnu odluku.
Ne prihvataju nidje. To je samo smjernica policiji
Pitanje je koliko ga uopste nasi znaju koristiti. U Srb su ga prolazili likovi kojima je kasnije dokazano djelo. Da se razumjemo nisu to neki genijalci cak naprotiv
Upravo recimo gleda se ubrzan rad srca, eh hajde ti sad dokazi da to nije zbog treme?

Skroz izbaceno iz bilo kakve konacne odluke ovo je još jedan pokusaj policije da ga istrzaju da pukne izda potencijalne drugove.
Sodom1

#29202 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sodom1 »

Edin H. wrote:
Sodom1 wrote: DNA je vecinom druga prica tu nema zezancije
Da, ali posku. :P
I strucnjaka fali
Naslovnica

#29203 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Odgovaraš samo sa da ili ne.
Pita te da li si ti taj i taj, da li si rođen tada i tada, da li ti se otac zove tako i tako, itd...pa onda lagano pitanja vezana za krađu...i na kraju me pitao, ničim izazvano - da li se drogiram?! Hahahaha
Niko mi nije rekao prošao si ili nisi, ali me nikada više nisu pozvali na razgovor.
drug_profi

#29204 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

U principu se kalibrise na pitanjima za koja se zna odgovor. Utvrdi se to neutralno stanje, i onda se postavljaju pitanja vezana za djelo koje interesuje istrazitelja, ali i neka nasumicna kao to da li se drogiras, te druga za koja je odgovor poznat.
JThomas

#29205 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

nije ni kod nas formalni dokaz. i zato ima razloga. poligraf u suštini ne može razlikovati neugodu zato što lažeš od neugode iz nekog drugog razloga. a ima i pogrešnih rezultata mimo toga, u značajnom procentu. bilo je istraživanja gdje je tačnost za nekoliko postotaka veća od nasumične pola-pola.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#29206 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

Naslovnica wrote:Odgovaraš samo sa da ili ne.
Pita te da li si ti taj i taj, da li si rođen tada i tada, da li ti se otac zove tako i tako, itd...pa onda lagano pitanja vezana za krađu...i na kraju me pitao, ničim izazvano - da li se drogiram?! Hahahaha
Niko mi nije rekao prošao si ili nisi, ali me nikada više nisu pozvali na razgovor.
Ti si pao na pitanju, da li voziš hyundai, yes....gotovo, motaj kablove.... :mrgreen:
Naslovnica

#29207 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

konektovan wrote:
Ti si pao na pitanju, da li voziš hyundai, yes....gotovo, motaj kablove.... :mrgreen:
Tada sam se vozio tramvajem, imao solufe ko rum pločice i uvijek pio duplu votku.
A sada sam pao qrtzu za uši, vozim Hyundai i ne pijem alkohol zbog lijekova.
:jbt:
alipasijaner

#29208 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by alipasijaner »

drug_profi wrote:U principu se kalibrise na pitanjima za koja se zna odgovor. Utvrdi se to neutralno stanje, i onda se postavljaju pitanja vezana za djelo koje interesuje istrazitelja, ali i neka nasumicna kao to da li se drogiras, te druga za koja je odgovor poznat.
Image
Haris.ba

#29209 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

drug_profi wrote:U principu se kalibrise na pitanjima za koja se zna odgovor. Utvrdi se to neutralno stanje, i onda se postavljaju pitanja vezana za djelo koje interesuje istrazitelja, ali i neka nasumicna kao to da li se drogiras, te druga za koja je odgovor poznat.
Dolazio nam na fakultet stručnjak sa poligrafom iz MUP KS. Nije mogao da skonta laže li ko na postavljeno pitanje da li se zoveš tako i tako.

Helem, oko ubistva policajaca - sada je faza trpaj u pritvor, tužioc ga može svaki dan maltretirati i pozivati na ispitivanje, baci bubicu da je propjevao...

Samo ne kontam u čemu je priča sa kojom se izašlo u javnost da su pokupljene sve čahure osim jedne. Šalje se poruka da se imaju otisci sa čahure, dnk?
JThomas

#29210 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

načelno, danas se zna koji se dijelovi mozga koriste/aktiviraju pri svjesnom laganju, kad moraš konstruisati i ispričati nešto što znaš da nije, a ne koriste kad pričaš bez toga. i rađeni su eksperimenti sa MRI mozga. ali opet, u stvarnosti i na ovom stepenu razvoja tehnike, rezultati su "onako". daleko od pouzdanih i malo bolji od poligrafskih. ali ne dovoljno da se i to (i kad bi MRI mozga bio nešto što se može rutinski uraditi u svakom tužilaštvu ili mup-u) danas može koristiti sa razumnom sigurnošću.

i u eksperimentima ispitivači i kontrolori znaju šta je istina, a u stvarnoj upotrebi, kod ključnih pitanja koja su svrha ispitivanja (a ne kalibracija) najčešće ne znaju.
insomnia78

#29211 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Naslovnica wrote:
konektovan wrote:
Tada sam se vozio tramvajem, imao solufe ko rum pločice i uvijek pio duplu votku.
A sada sam pao qrtzu za uši, vozim Hyundai i ne pijem alkohol zbog lijekova.
:jbt:
Ne znas sta propustas
Naslovnica

#29212 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Ma znam šta propuštam, vjeruj mi.
Više zbog djece, manje zbog sebe.
:thumbup:
insomnia78

#29213 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Ma reko mix
Naslovnica

#29215 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

insomnia78 wrote:Ma reko mix
Ma sve jasno.
:thumbup:
muha_sa

#29216 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

Pogledajte snimak: Čovjek koji je pljačkao pacijente u Hitnoj pomoći u Sarajevu vraćen na posao

https://www.klix.ba/vijesti/bih/pogleda ... /190126083
Naslovnica

#29217 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

muha_sa wrote:Pogledajte snimak: Čovjek koji je pljačkao pacijente u Hitnoj pomoći u Sarajevu vraćen na posao

Ma pročitao sam ovo, šta god pomislim, šta god krenem da napišem - ostanem bez misli i teksta.
Sudstvo je maligni tumor ovog ionako nakaradnog društva.
SmokingMan

#29218 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by SmokingMan »

. :-)
Hendrix

#29219 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hendrix »

Naslovnica wrote:
muha_sa wrote:Pogledajte snimak: Čovjek koji je pljačkao pacijente u Hitnoj pomoći u Sarajevu vraćen na posao

Ma pročitao sam ovo, šta god pomislim, šta god krenem da napišem - ostanem bez misli i teksta.
Sudstvo je maligni tumor ovog ionako nakaradnog društva.
Zalosno je sto uopste nisam iznenadjen, zasticeni uhljebi su tumor ove drzave.

Vjerovatno je lik i heroj u lokalnoj kafani, o'ca mi nista ne radim plata ide, snaso se lik ovo ono...
noviclan

#29220 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

ma jebo bosnu i ovakva sranja dodje mi da povracam :shock:
normala brate

#29221 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by normala brate »

Jebote svaki put kad pomisliš da ne može niže uvijek se desi nešto novo.. :shock:
emric

#29222 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emric »

Opet Fahrino kontraobavještajno glasilo sinhronizovano sa srpskim izvorima:

Image
drug_profi

#29223 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Bogtemolovo, ja kad bih otersao klijentu jer postavlja glupa pitanja, mogao bih lako nogu dobiti, a ovaj HEJ krao! I ne mogu ga otpustiti!?!?!?!
normala brate

#29224 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by normala brate »

Pa dobro meni je fokus bio da je ukrao i da su mu presudili ili nešto slicno, a ustvari nema dokaza za bilo šta?

Jebote život bolje da su ga ostavili brat 9 godina na kauču uzima platu 3 hiljade :izet: :lol: :lol: :lol:
emric

#29225 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emric »

drug_profi wrote:Jebo ovakvu drzavu, i onoga koji je brani ovakvu.
Ili ce biti kako treba ili nek je nema, a ni nas sa njom. Kad smo debili i dopustamo ovo.
Jebo onoga kome je država kriva za sve ono što nema veze s državom.

To nije stvar države nego deficita u vaspitanju.
Post Reply