Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
neon-x
#29201 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Bombasticni naslovi i clickbait kanali koji zive od pumpanja poluistina. Izadjite iz ljevicarskog balona.
Recesija je uvijek moguca ali nista se nece znacajno Americi desiti dugorocno u odnosu na ostatak svijeta. Ni 10 Trampova joj ne mogu nista.
Amerika je tu gdje jeste zbog poduzetnicke kulture i resursa koje ima i ostace tu gdje jeste za nasih zivota.
Recesija je uvijek moguca ali nista se nece znacajno Americi desiti dugorocno u odnosu na ostatak svijeta. Ni 10 Trampova joj ne mogu nista.
Amerika je tu gdje jeste zbog poduzetnicke kulture i resursa koje ima i ostace tu gdje jeste za nasih zivota.
- GandalfSivi
#29202 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ljevicarski balonneon-x wrote: ↑04/03/2025 00:06 Bombasticni naslovi i clickbait kanali koji zive od pumpanja poluistina. Izadjite iz ljevicarskog balona.
Za 45 dana smo dosli od +3.9 do -2.8
Last edited by GandalfSivi on 04/03/2025 00:17, edited 1 time in total.
-
Crvena Tifoza
#29203 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ovo mi izgleda kao Foxconn 2.0.apsidejzi wrote: ↑03/03/2025 22:27 A evo jos jedan geopoliticki potez. Tajvan ce prebaciti tehnologiju u USA. Kad se to desi, Ameri ce ih pustiti niz vodu Kini. Bukvalno gledamo podjelu svijeta u tri interesne zone: Kina, Rusija, Amerika. Moguce da je zato Trump zaustavio Zelenskog kad je ovaj govorio da imaju veliki okean ali da ce ih stici posljedice. Prekinuo ga je rijecima: You do not know that!!! Tako je bilo u starom svijetu. U novom svijetu velike sile su podijelile interese i nas niko nece dirati.
-
Nisamsdaali
#29204 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
"To the Great Farmers of the United States: Get ready to start making a lot of agricultural product to be sold INSIDE of the United States. Tariffs will go on external product on April 2nd. Have fun!"
Pol Pot predsjednik amerike
- apsidejzi
#29205 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kako su krenuli udarati po saveznicima, dabogda. Od svih svjetskih drzava ostali su im jos jedino Evropa i centralna Amerika. Sve ostale drzave svijeta imaju vise trgovine sa Kinom. Cijela juzna Amerika, cijela Afrika, kompletna Azija ukljucujuci Rusiju, sve i jedna arapska i zaljevska zemlja. Evropa se vjerovatno nece okrenuti Kini jos uvijek ali ce se sigurno okrenuti sebi. Evo ti primjer sto sam ranije danas pisao u vezi Svedske, gdje je danas izbacena statistika za automobilsku industriju za februar. Prosli mjesec u Svedskoj porastao broj kupljenih novih automobila za 4,5% a u tom broju najveci rast zabiljezen kod elektricnih automobila. Najveci rast zabiljezio Volvo (naravno) a za njim VW ID7 cini mi se. Tesla gruhnula za 40%.neon-x wrote: ↑04/03/2025 00:06 Bombasticni naslovi i clickbait kanali koji zive od pumpanja poluistina. Izadjite iz ljevicarskog balona.
Evropa jeste dosta ovisna o Americi al jebiga, svi smo zivjeli u svijetu slobodne trgovine gdje sam ja bio dobar u necemu a ti u necemu pa se onda mijenjamo i obojica zaradimo. Al zadnjih 15 godina Amerika se izvlaci iz tog svijeta i gradi vlastitu proizvodnju i prestaje biti globalni policajac. I proces je isao lijepo. Razvili su naftnu industriju i postali najveci preradjivaci nafte u svijetu. LNG plin - kraljevi. U svemu nadjacali i Kinu i Rusiju. Imaju rakete da salju na Mars, imaju sve drustvene mreze, imaju AI tehnologiju, kvantne klince... Mogli lijepo uzivati u plodovima, al ova administracija se bas natakarila da to svima nabije na nos. I haj sto nabijaju na nos, i trebalo je malo smiriti woke sranja, al sto se okrenuse diktaturi.
Jebo me svak ja i dalje ne mogu prezaliti Elona. Sace za pola sata ispaliti osmi let starshipa i da nisu kreteni krenuli u osvajanje svijeta, ja bih slavio sa njima njihov uspjeh. Gledao bih ovaj osmi let i navijao da ga uhvate i sta li vec. Sad necu. Izgubio sam volju. Al neka, sam sam sebi kriv. doduse ni iz dzepa ni u dzep pa mi se da. Al ipak... Jednom kad unistis povjerenje, tesko ga vracas.
I jos jedna stvar koje se sjetih. Citam maloprije da je svedski premijer pozvao sve predsjednike partija u petak na zajednicki sastanak, ukljucujuci glavne likove iz obavjestanih sluzbi i svedske armije. Naravno, pitanje na stolu je sta dalje. Zadnji put kad je svedski premijer to uradio bilo je krajem februara 2022 kada su trebali skontati da li da izbace ruskog konzula iz svedske. Toliko o americkim saveznicima.
-
Samprotivsviju
-
neon-x
#29207 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Trampovi diletanti mogu odvuci Ameriku u recesiju ali ja govorim da ce dugorocno Amerika ostati mjera svima za nasih zivota, a one na koje su se pogresno kladili ce nabiti nogom i krenuti ispocetka kao da se nista nije desilo.
A za balon u koji ljudi upadnu mislio sam na ovaj MediasTouch i slicne grifterske kanale koji pumpaju ljudima adrenalin iz dana u dan anegdotalnim glupostima i ponekom legitimnom informacijom.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#29208 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
tako otprilike misli svaki nasljednik kojem su dedo i babo navukli puste milione a da on kurcem nije moro mrdnuti.neon-x wrote: ↑04/03/2025 00:06 Bombasticni naslovi i clickbait kanali koji zive od pumpanja poluistina. Izadjite iz ljevicarskog balona.
pa kad za kratko vrijeme spizdi sve što su dvije generacije sticale, onda je kriv svako osim njega, naravno. jer je mislio da ni on jedan takav rasipnik ne može ništa.
- Chmoljo
#29209 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
nije samo problem u ekonomiji i unutrašnjem planu.neon-x wrote: ↑04/03/2025 00:30Trampovi diletanti mogu odvuci Ameriku u recesiju ali ja govorim da ce dugorocno Amerika ostati mjera svima za nasih zivota, a one na koje su se pogresno kladili ce nabiti nogom i krenuti ispocetka kao da se nista nije desilo.
A za balon u koji ljudi upadnu mislio sam na ovaj MediasTouch i slicne grifterske kanale koji pumpaju ljudima adrenalin iz dana u dan anegdotalnim glupostima i ponekom legitimnom informacijom.
problem je što ovakvo ponašanje dugoročno šteti ko god bude izabran. da, imali smo GW Busha. ali ni takva budala nije odjebala evropu i prijetila maltene svima osim diktaturama. iako je značajno narušio pravo na privatnost samih amerikanaca, pokrenuo ratove sa strašnim posljedicama i generalno zajebo dosta toga.
ipak nije dirao tradicionalne saveznike.
ovo sada je crno na bijelo da je amerika nepouzdan saveznik i potpuno oslanjanje na nju više nije opcija. u toj situaciji su mogli diktirati uslove kakve su željeli i biti prvi u redu da se namiruju za svoje potrebe. međutim, sada i ostali pretenduju na to isto mjesto. a ako se promjeni ovaj cirkus, sumnjam da će evropa u prvom redu opet sebi dozvoliti da strahuje od američkih izbora svake 4 godine.
- GandalfSivi
#29210 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Problem je sto je vecina toliko razvucena finansijski da, i pored trenutnog dobrog zivota koji zive, malo jaci potres odnese sve u PM. Za vrijeme krize 2007-08 cijela mjesta su propala, gradici po 40-50 hiljada ljudi se masovno iseljavali. A znalo se da ce biti relativno kratkorocna kriza. Ovaj udara na temelje, razjebat ce sve…Chmoljo wrote: ↑04/03/2025 00:43tako otprilike misli svaki nasljednik kojem su dedo i babo navukli puste milione a da on kurcem nije moro mrdnuti.neon-x wrote: ↑04/03/2025 00:06 Bombasticni naslovi i clickbait kanali koji zive od pumpanja poluistina. Izadjite iz ljevicarskog balona.
pa kad za kratko vrijeme spizdi sve što su dvije generacije sticale, onda je kriv svako osim njega, naravno. jer je mislio da ni on jedan takav rasipnik ne može ništa.
-
MMM1977
#29211 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
E jeste i izabrali dragi Amerikanci
Ovaj vodi i USA i cijeli svijet u propast. Ako ne dobije Nobela za mir, čemu se nada
, sigurno će ga dobiti za Ekonomiju

- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#29212 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
doslovno preko noći može pasti cijelo carstvo, mislim da moraš imati baš ogromna muda da tvrdiš bilo šta dugoročno
-
Bossona
#29213 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Preko 80 procenata amerikanaca živi od pay čeka i na kreditnim karticama,....Trumpov 25% Theraf plus 10-13% sales taks će imati za posljedicu poskupljenja mnogih proizvoda 30%, izazvati ogromnu inflaciju, visoke kamatne stope, recesiju, nezaposlenost, masovne proteste, socijalne nemire i krvave ulice,......
Last edited by Bossona on 04/03/2025 01:00, edited 1 time in total.
- Chmoljo
#29214 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
zato je bolje demokratama da šute, ako žele ikakav rezultat za dvije godine.GandalfSivi wrote: ↑04/03/2025 00:49Problem je sto je vecina toliko razvucena finansijski da, i pored trenutnog dobrog zivota koji zive, malo jaci potres odnese sve u PM. Za vrijeme krize 2007-08 cijela mjesta su propala, gradici po 40-50 hiljada ljudi se masovno iseljavali. A znalo se da ce biti relativno kratkorocna kriza. Ovaj udara na temelje, razjebat ce sve…Chmoljo wrote: ↑04/03/2025 00:43tako otprilike misli svaki nasljednik kojem su dedo i babo navukli puste milione a da on kurcem nije moro mrdnuti.neon-x wrote: ↑04/03/2025 00:06 Bombasticni naslovi i clickbait kanali koji zive od pumpanja poluistina. Izadjite iz ljevicarskog balona.
medijska mašinerija će nemilosrdno udarati spinove kada krene po zlu. pitanje je samo koliko će amrikanaca sjesti i popiti kafu sam sa sobom pa skontati je li mu bitnija sofra ili rodne politike, iako ovo dvojenisu povezani jedno s drugim, ali tako će se naravno predstavljati.
-
MMM1977
#29215 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
I kako raditi u ovom svijetu? Ja imam firmicu i treba da naručujem 1-2M robe, da to platim a ne znam sutra hoću li dobiti robu, hoću li uopće trebati tu robu i da li ce roba imati gdje da stigne
Kako je tek kompanijama koje rade stotine miliona ili milijarde, ja mislim da će svaki CEO osjediti preko noći.
- GandalfSivi
#29216 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Carville bi se slozio sa tobom, ja se ne slazam. Mada opet, kada im vidim 10 tacaka kako se vratiti na vlast, onda im je vjerovatno i bolje da sute…Chmoljo wrote: ↑04/03/2025 00:53
zato je bolje demokratama da šute, ako žele ikakav rezultat za dvije godine.
medijska mašinerija će nemilosrdno udarati spinove kada krene po zlu. pitanje je samo koliko će amrikanaca sjesti i popiti kafu sam sa sobom pa skontati je li mu bitnija sofra ili rodne politike, iako ovo dvojenisu povezani jedno s drugim, ali tako će se naravno predstavljati.
- Chmoljo
#29217 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
vidio sam i to. pokušavaju biti centristi na temama na kojima je MAGA glavnaGandalfSivi wrote: ↑04/03/2025 01:03Carville bi se slozio sa tobom, ja se ne slazam. Mada opet, kada im vidim 10 tacaka kako se vratiti na vlast, onda im je vjerovatno i bolje da sute…Chmoljo wrote: ↑04/03/2025 00:53
zato je bolje demokratama da šute, ako žele ikakav rezultat za dvije godine.
-
Bossona
#29218 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Stocks fell after President Trump confirmed 25% tariffs on nearly all goods from Mexico and Canada are set to begin. CBS MoneyWatch correspondent Kelly O'Grady reports.
CBS News 24/7 is the premier anchored streaming news service from CBS News and Stations that is available free to everyone with access to the internet and is the destination for breaking news, live events, original reporting and storytelling, and programs from CBS News and Stations' top anchors and correspondents working locally, nationally and around the globe. It is available on more than 30 platforms across mobile, desktop and connected TVs for free, as well as CBSNews.com and Paramount+ and live in 91 countries.
Trump je slon u staklarskoj radnji,......Idiot i opasna štetočina na svim poljima,.......
- GandalfSivi
#29219 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Halo ba, zena kampanju vodila sa jebenom Liz Cheney, Dickovom malom. Nekada nije moglo desnije od toga, sada im je i ovo “previse lijevo”.
Nego, kad smo kod onoga da treba kriza da se stoka opameti, sjecas se vriske oko cijene jaja? Pazi sada ministrice i savjeta…
- GandalfSivi
#29220 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ili sto bi ti Fox News rekao, ovo su jos uvijek ostatci Bidenove ekonomijeBossona wrote: ↑04/03/2025 01:08SpoilerShowStocks fell after President Trump confirmed 25% tariffs on nearly all goods from Mexico and Canada are set to begin. CBS MoneyWatch correspondent Kelly O'Grady reports.
CBS News 24/7 is the premier anchored streaming news service from CBS News and Stations that is available free to everyone with access to the internet and is the destination for breaking news, live events, original reporting and storytelling, and programs from CBS News and Stations' top anchors and correspondents working locally, nationally and around the globe. It is available on more than 30 platforms across mobile, desktop and connected TVs for free, as well as CBSNews.com and Paramount+ and live in 91 countries.
Trump je slon u staklarskoj radnji,......Idiot i opasna štetočina na svim poljima,.......
A Biden sve rekorde oborio…
- moonco
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Vaga
#29221 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sve gospoda, intelektualci neće niko lopate i da ruke uprlja. Dobro je žena rekla kome su jaja skupa, bujrum fino kupite kokoške i u avliju metnite, pa neće biti skupa jaja.
I mi smo imali koke i pjevca tokom rata u porodičnoj kući, plus još koze, i kozice za mlijeko i meso. I nama je Bgm valjalo. Neke komšije su imale i zečeve. Sijao se krompir, paradajz, luk, blitva, jagode one što tokom noći rode...
Nego ja mislim da je ovo samo priprema za nešto mnogo veće. Neko šire sranje. Pa da se narod tamo u americi dobro koliko toliko pripremi.
I mi smo imali koke i pjevca tokom rata u porodičnoj kući, plus još koze, i kozice za mlijeko i meso. I nama je Bgm valjalo. Neke komšije su imale i zečeve. Sijao se krompir, paradajz, luk, blitva, jagode one što tokom noći rode...
Nego ja mislim da je ovo samo priprema za nešto mnogo veće. Neko šire sranje. Pa da se narod tamo u americi dobro koliko toliko pripremi.
-
neon-x
#29222 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nije ni ovo nista specijalno sto vec Amerika nije probavala. Kad se skupi ekipa "u strahu su velike oci" koja preuzme vlast, onda ide ova izolacionisticka politika gdje u svemu i svacemu vide babarogu koja ih iskoristava. Ovo je opet na djelu Nixonovska ideja multipolarnog svijeta gdje Amerika nece biti rastegnuta da je svi razvlace i sisaju, vec ce se podijeliti svijet na vise igraca izmedju kojih ce moc biti realno izbalansirana i znace se tacno ko je je sprijeda ko je sazad, pa im nece niko drugi moc ulijetat.Chmoljo wrote: ↑04/03/2025 00:48nije samo problem u ekonomiji i unutrašnjem planu.neon-x wrote: ↑04/03/2025 00:30Trampovi diletanti mogu odvuci Ameriku u recesiju ali ja govorim da ce dugorocno Amerika ostati mjera svima za nasih zivota, a one na koje su se pogresno kladili ce nabiti nogom i krenuti ispocetka kao da se nista nije desilo.
problem je što ovakvo ponašanje dugoročno šteti ko god bude izabran. da, imali smo GW Busha. ali ni takva budala nije odjebala evropu i prijetila maltene svima osim diktaturama. iako je značajno narušio pravo na privatnost samih amerikanaca, pokrenuo ratove sa strašnim posljedicama i generalno zajebo dosta toga.
ipak nije dirao tradicionalne saveznike.
ovo sada je crno na bijelo da je amerika nepouzdan saveznik i potpuno oslanjanje na nju više nije opcija. u toj situaciji su mogli diktirati uslove kakve su željeli i biti prvi u redu da se namiruju za svoje potrebe. međutim, sada i ostali pretenduju na to isto mjesto. a ako se promjeni ovaj cirkus, sumnjam da će evropa u prvom redu opet sebi dozvoliti da strahuje od američkih izbora svake 4 godine.
Jedina razlika koju ovaj put vidim je da je sad vrlo neozbiljna ekipa (prevaranata, diletanata, griftera, narcisoida) izvodjaca te politike, tako da ne iskljucujem da bi ovi mogli napraviti zivi kurslus. Samo kazem, Amerika ce to opet za ciklus-dva popraviti kolika god havarija da bude. Nicija nije do zore sjala ali trebace puno vise elementarnih promjena u svijetu da bi mogle Ameriku usmjeriti ka nekakvoj propasti.
-
MAha
#29223 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Obustavio narandja vojnu pomoc za ukrajinu, veli privremeno
na hajr.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#29224 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
sve je ljepse uz muziku
- GandalfSivi
#29225 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Long Live Comrade Trump!!!
Trump Administration Live Updates: U.S. Suspends All Military Aid to Ukraine, Trump Official Says