Danasnji "feminizam"
- MarlboroGold
- ¤ jelena ¤
#29202 Re: Danasnji "feminizam"
Da, da....žena nikako da postane čovjek u glavama tako tih šaljivdžija.
-
John Cleese
#29203 Re: Danasnji "feminizam"
Covjek - kako to... zbunjujuce zvuci

-
Hakiz
#29204 Re: Danasnji "feminizam"
"Jedan čovjek i jedna žena
Na peronu sreće stoje još
Čekaju voz što doći neće
Pa da krenu putem sreće te"
Na peronu sreće stoje još
Čekaju voz što doći neće
Pa da krenu putem sreće te"
-
no_sikiriki
#29205 Re: Danasnji "feminizam"
Nego, dok nije neko opet počeo o dlakama, šta je sa dostavljačem hrane, je li trebao dobiti otkaz ili ne? 
-
Hakiz
#29206 Re: Danasnji "feminizam"
Mene više interesuje da li ona misli još išta naručivati. Kolegijalna solidarnost, ko zna koliko i čije recimo pljuvačke i ko zna čega još će pojesti u sljedećim narudžbama.no_sikiriki wrote: ↑13/08/2022 21:16 Nego, dok nije neko opet počeo o dlakama, šta je sa dostavljačem hrane, je li trebao dobiti otkaz ili ne?![]()
-
no_sikiriki
#29207 Re: Danasnji "feminizam"
Hakiz wrote: ↑13/08/2022 21:30Mene više interesuje da li ona misli još išta naručivati. Kolegijalna solidarnost, ko zna koliko i čije recimo pljuvačke i ko zna čega još će pojesti u sljedećim narudžbama.no_sikiriki wrote: ↑13/08/2022 21:16 Nego, dok nije neko opet počeo o dlakama, šta je sa dostavljačem hrane, je li trebao dobiti otkaz ili ne?![]()
Da, idući put će pitanje "Kakva je bila hrana?" imati malo drugačiju konotaciju.
- Bloo
- Globalna šefica
#29208 Re: Danasnji "feminizam"
Ona je trebala i tuziti i nbjegovog poslodavca.no_sikiriki wrote: ↑13/08/2022 21:16 Nego, dok nije neko opet počeo o dlakama, šta je sa dostavljačem hrane, je li trebao dobiti otkaz ili ne?![]()
GDPR fines su pofino visoke.
-
Hakiz
#29209 Re: Danasnji "feminizam"
no_sikiriki wrote: ↑13/08/2022 21:38![]()
Da, idući put će pitanje "Kakva je bila hrana?" imati malo drugačiju konotaciju.
-
no_sikiriki
#29210 Re: Danasnji "feminizam"
Really, u Srbiji?Bloo wrote: ↑13/08/2022 21:43Ona je trebala i tuziti i nbjegovog poslodavca.no_sikiriki wrote: ↑13/08/2022 21:16 Nego, dok nije neko opet počeo o dlakama, šta je sa dostavljačem hrane, je li trebao dobiti otkaz ili ne?![]()
GDPR fines su pofino visoke.
- Bloo
- Globalna šefica
#29211 Re: Danasnji "feminizam"
Krivična i prekršajna odgovornost. Da GDPR se poštuje i u Srbiji.
https://dataprivacymanager.net/odgovorn ... -licnosti/
Prema Krivičnom zakoniku Srbije propisana je novčana kazna ili kazna zatvora do jedne godine ako neko neovlašćeno prisvoji ili upotrebi podatke o ličnosti za svrhu drugačiju od one za koju su pribavljeni, odnosno kada se protiv zakona prikupe i koriste takvi podaci.
- Bloo
- Globalna šefica
#29212 Re: Danasnji "feminizam"
Taliban fighters have dispersed dozens of female protesters in Kabul, almost a year after the militant group seized power.
About 40 women marched through the Afghan capital demanding rights, before the Taliban broke it up by firing into the air.
The fighters seized their mobile phones, stopping one of the first women's protests in months.
About 40 women marched through the Afghan capital demanding rights, before the Taliban broke it up by firing into the air.
The fighters seized their mobile phones, stopping one of the first women's protests in months.
-
no_sikiriki
#29213 Re: Danasnji "feminizam"
Cool.Bloo wrote: ↑13/08/2022 21:50Krivična i prekršajna odgovornost. Da GDPR se poštuje i u Srbiji.
Prema Krivičnom zakoniku Srbije propisana je novčana kazna ili kazna zatvora do jedne godine ako neko neovlašćeno prisvoji ili upotrebi podatke o ličnosti za svrhu drugačiju od one za koju su pribavljeni, odnosno kada se protiv zakona prikupe i koriste takvi podaci.
Meni je iznenađujuće da je sprovedeno u djelo, s obzirom na naš balkanski mentalitet. Doduše, vjerovatno strana firma...
Ne znam šta je stvarno bilo, ali teško mi je povjerovati da je neko (u našem regionu) dobio otkaz radi nečeg ovakvog, ako se desilo samo jednom. Tako da pretpostavljam da je ovom liku to bila neka pick up taktika s više žena.
-
Hakiz
#29214 Re: Danasnji "feminizam"
U (F)BiH su postojala dva zakona o zabrani pušenja na radnom mjestu, jedan prenesen iz Jugoslavije, jedan izglasan nakon rata. Pa je opet prije godinu izglasan najnoviji.Bloo wrote: ↑13/08/2022 21:50Krivična i prekršajna odgovornost. Da GDPR se poštuje i u Srbiji.
To što zakona ima ne znači da ga ima.
- vjeshalica
#29215 Re: Danasnji "feminizam"
Naravno da jeste jer poenta u krsenju pravila poslovanja odnosno obrade podataka kupca, a sadrzina je nebitna. Majmun je potpisao ugovor sa poslodavcem u kojem se znaju pravila igre...no_sikiriki wrote: ↑13/08/2022 21:16 Nego, dok nije neko opet počeo o dlakama, šta je sa dostavljačem hrane, je li trebao dobiti otkaz ili ne?![]()
- MarlboroGold
#29216 Re: Danasnji "feminizam"
To je čista zloupotreba s njegove strane, jer postoje ugovori, procedure, pravilnici, kodeksi itd. koji regulišu odnose ne samo između radnika u firmi, već i između radnika i klijenata.
Ona tu ne snosi nikakvu krivicu, a ja lično ne smatram ni da je pretjerala. Možda jedino ne opravdavam iznošenje cijelog tog slučaja na društvenoj mrež. Dovoljno je samo obavijestiti poslodavca.
Za mene jedino što je diskutabilno u cijelom tom slučaju jeste reakcija poslodavca. Možda je moglo završiti samo sa upozorenjem, a ne odmah otkaz. Ko zna... možda je tip već činio neke prekršaje ranije, pa je pala takva odluka. Nemamo te informacije.
Ona tu ne snosi nikakvu krivicu, a ja lično ne smatram ni da je pretjerala. Možda jedino ne opravdavam iznošenje cijelog tog slučaja na društvenoj mrež. Dovoljno je samo obavijestiti poslodavca.
Za mene jedino što je diskutabilno u cijelom tom slučaju jeste reakcija poslodavca. Možda je moglo završiti samo sa upozorenjem, a ne odmah otkaz. Ko zna... možda je tip već činio neke prekršaje ranije, pa je pala takva odluka. Nemamo te informacije.
-
no_sikiriki
#29217 Re: Danasnji "feminizam"
KAŽE DA JE PRAVI BOSANAC
Halid Bešlić: U životu nisam kafu napravio, nije muško tu da kuha
https://www.klix.ba/magazin/showbiz/hal ... /220818030
"S te strane sam pravi Bosanac, mi kažemo nije muško tu da kuha, a sad je došlo moderno vrijeme da se muškarci hvale da dobro kuhaju, u moje vrijeme smo ih zvali papučarima, ako si sklon kuhinji papučar, žena ti komandira."
Dok se neki hvale da dobro kuhaju, drugi se hvale što nisu nikad kafu napravili...
Pravi Bosanac, papučari, žena komandira ako kuhaš...e, moj Halide...
"S te strane sam pravi Bosanac, mi kažemo nije muško tu da kuha, a sad je došlo moderno vrijeme da se muškarci hvale da dobro kuhaju, u moje vrijeme smo ih zvali papučarima, ako si sklon kuhinji papučar, žena ti komandira."
Dok se neki hvale da dobro kuhaju, drugi se hvale što nisu nikad kafu napravili...
Pravi Bosanac, papučari, žena komandira ako kuhaš...e, moj Halide...
-
Hakiz
#29218 Re: Danasnji "feminizam"
U pravu je Halid.no_sikiriki wrote: ↑18/08/2022 10:39 KAŽE DA JE PRAVI BOSANAC
Dok se neki hvale da dobro kuhaju, drugi se hvale što nisu nikad kafu napravili...![]()
Pravi Bosanac, papučari, žena komandira ako kuhaš...e, moj Halide...![]()
-
no_sikiriki
-
Hakiz
#29220 Re: Danasnji "feminizam"
Nije to zbog hvaljenja, muka natjerala. Muka patrijarhat ne moli
- Snake Eyes
#29221 Re: Danasnji "feminizam"
Bas je misljenje lika koji lezi na parama mjerodavno da li muskarac treba kuhati, eto njegova zena se ubi kucnim poslovima a on lezi na kaucu.
- MarlboroGold
#29222 Re: Danasnji "feminizam"
Zena mu sigurno jos uvijek pamti njihov prvi poljubac.
-
omar little
#29223 Re: Danasnji "feminizam"
louis ck bio kod rogana promovirati film. ocekujem histeriju woke industrial kompleksa, posebno "profesionalnih feministica" sa drustvenih mreza. bice sou. 
- Snake Eyes
#29224 Re: Danasnji "feminizam"
Fino zboris.sherbett wrote: ↑24/08/2022 14:29Ali ako se ipak zelis obrijati, prat i namirisat, onda si povrsna. Povrsna si ako lakiras nokte i farbas izrast kose. Povrsan si ako imalo brines o izgledu i to radis da bi se svidjela drugim muskarcimaSnake Eyes wrote: ↑05/08/2022 19:27
Nema drugog objašnjenja, nažalost to je još jedan dokaz o kakvom retardiranom pokretu se radi.
Ja jos nisam upoznala muskarca koji ce primjetiti boju kose ili noktiju
Primjeti jedino je li zena uredna
Zapravo se zene sredjuju radi drugih zena
Jer druga zena ce primjetiti nakit, boje, krojeve, modele, parfeme i ostalo.
I to ce joj uvijek dati prednost pred intelektom, sto dokazuje ponasanje nacitane, obrazovane ali turbo iskompleksirane zene koja ce uvijek reci nesto lose o ovoj koja lakira nokte i brije pazuhe pritom zagovarajuci intelektualne sposobnosti. Jer lijepa zena je po defaultu glupa. Jos ako lakira nokte i sredi se, onda je za kamenovanje koliko je glupa i povrsna.
Nema to nikakve veze s muskarcima, jer boli ih kita za te stvari
Ali zene....
- MarlboroGold
#29225 Re: Danasnji "feminizam"
To je u suštini manje više tako. Mi to toliko ne zarezujemo, a kad slučajno nešto ne primjetimo onda znamo dobiti kritike. Baš zato što to plaho ne zarezujemo znači da se zbog nas najmanje sređujete. Najviše se sređujete da sebi budete lijepe, a onda i drugim ženama kako vas ne bi ogovarale i slično. Većini muškaraca je bitan neki minimalan nivo sređenosti, tj. ta urednost koju spominješ i to je sve. Sve ostalo nema veze sa nama.sherbett wrote: ↑24/08/2022 14:29Ali ako se ipak zelis obrijati, prat i namirisat, onda si povrsna. Povrsna si ako lakiras nokte i farbas izrast kose. Povrsan si ako imalo brines o izgledu i to radis da bi se svidjela drugim muskarcimaSnake Eyes wrote: ↑05/08/2022 19:27
Nema drugog objašnjenja, nažalost to je još jedan dokaz o kakvom retardiranom pokretu se radi.
Ja jos nisam upoznala muskarca koji ce primjetiti boju kose ili noktiju
Primjeti jedino je li zena uredna
Zapravo se zene sredjuju radi drugih zena
Jer druga zena ce primjetiti nakit, boje, krojeve, modele, parfeme i ostalo.
I to ce joj uvijek dati prednost pred intelektom, sto dokazuje ponasanje nacitane, obrazovane ali turbo iskompleksirane zene koja ce uvijek reci nesto lose o ovoj koja lakira nokte i brije pazuhe pritom zagovarajuci intelektualne sposobnosti. Jer lijepa zena je po defaultu glupa. Jos ako lakira nokte i sredi se, onda je za kamenovanje koliko je glupa i povrsna.
Nema to nikakve veze s muskarcima, jer boli ih kita za te stvari
Ali zene....
Sva sreća pa ima vas koje otvoreno govorite o tome i niste pod čizmom lažne solidarnosti koju propagiraju neke druge žene i koje guraju suprotne stavove od naprijed navedenih i, da mogu, natjerale bi sve žene na svijetu da misle kao one... jer solidarnost.