Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

shadowchaser

#29176 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by shadowchaser »

kako_kad wrote:
natazamlata wrote:Pa zar nisi onda nekom rekao "sram vas bilo sto ne znate dealove" a sad pade kviz? Jaooo i ja ovde svakom verujem sta napise :-D :-D :-D
Vina godine vrtim na 2 sekunde, 30 komada danas otvorilo. 1,2$ prelako
ma ne, nisu ti deals
jedno su online daily deals, a drugo su Deal Search Results Relevance
tada je koliko se sjecam bila rijec o ovim Deal Search Results Relevance zadacima, a i tada nisam mislio na to da neko ne zna raditi te zadatke, nego sam aludirao na to da sram ih bilo da ne znaju koji su to zadaci, tj. o kakvom tipu zadatka je rijec :D
Ajd nema veze, oprosticu ti :pasamoj:
pa sta je tebi problem u tom zadatku, jeli ne znas odrediti sta je lokalno ili ne ili padnes na taksonomiji...

sve predstave, koncerti, neka desavanja koja su vezana za odredjeno mjesto, neki kucni poslovi ciscenje, popravljanje, sve sto ne mozes poslati postom idu pod lokalnom, mislim mozes ti kupiti karte online za neki koncert ali neces putovati pola drzave da bi prisustvovao dogadjaju ili otisao u kino ili nece ti doci kucu cistiti ako zivis 200KM od firme, ja za ove lokalne stavljam drugu opciju od pocetka i nema nikakvih problema, sve prolazi

a sve sto se moze poslati postom ides pod NATIONAL, ja stavim onu predzadnju opciju bez obzira sta pise jeli dostavljaju Po Box ili ne, prolazi
eh sad za taksonomiju je malo teze, mislim nije jer vecina proizvoda se moze svrstati bar u dvije grupe pa tesko da mozes pogrijesiti
kako_kad

#29177 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by kako_kad »

shadowchaser wrote:
kako_kad wrote:
natazamlata wrote:Pa zar nisi onda nekom rekao "sram vas bilo sto ne znate dealove" a sad pade kviz? Jaooo i ja ovde svakom verujem sta napise :-D :-D :-D
Vina godine vrtim na 2 sekunde, 30 komada danas otvorilo. 1,2$ prelako
ma ne, nisu ti deals
jedno su online daily deals, a drugo su Deal Search Results Relevance
tada je koliko se sjecam bila rijec o ovim Deal Search Results Relevance zadacima, a i tada nisam mislio na to da neko ne zna raditi te zadatke, nego sam aludirao na to da sram ih bilo da ne znaju koji su to zadaci, tj. o kakvom tipu zadatka je rijec :D
Ajd nema veze, oprosticu ti :pasamoj:
pa sta je tebi problem u tom zadatku, jeli ne znas odrediti sta je lokalno ili ne ili padnes na taksonomiji...

sve predstave, koncerti, neka desavanja koja su vezana za odredjeno mjesto, neki kucni poslovi ciscenje, popravljanje, sve sto ne mozes poslati postom idu pod lokalnom, mislim mozes ti kupiti karte online za neki koncert ali neces putovati pola drzave da bi prisustvovao dogadjaju ili otisao u kino ili nece ti doci kucu cistiti ako zivis 200KM od firme, ja za ove lokalne stavljam drugu opciju od pocetka i nema nikakvih problema, sve prolazi

a sve sto se moze poslati postom ides pod NATIONAL, ja stavim onu predzadnju opciju bez obzira sta pise jeli dostavljaju Po Box ili ne, prolazi
eh sad za taksonomiju je malo teze, mislim nije jer vecina proizvoda se moze svrstati bar u dvije grupe pa tesko da mozes pogrijesiti
ovaj put sam sve ispravke imao na to da li je local ili national. Znas kad odavno ne radis neke zadatke kako je to, zaboravis i ono malo sto si znao.
Izvrsio sam ovaj put kategorizaciju dobro. Greske sam imao vecinom jer me bunilo ono kad stave shipping i da nema shipping za neku zemlju, ja stavljao local (bili su neki proizvodi-kucanski aparati, slike).
I hvala ti na objasnjenju, jer o ovim zadacima je bila rijec jedno 10 puta, ako ne i vise, i bilo me stid da pitam opet, tako da sam odlucio ici sam sa radom. Trazio jesam gdje je tito stavljao neki dan slike, ali nisam uspio naci. Nema veze, bice bolje dr. put.
shadowchaser

#29178 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by shadowchaser »

kako_kad wrote:
ovaj put sam sve ispravke imao na to da li je local ili national. Znas kad odavno ne radis neke zadatke kako je to, zaboravis i ono malo sto si znao.
Izvrsio sam ovaj put kategorizaciju dobro. Greske sam imao vecinom jer me bunilo ono kad stave shipping i da nema shipping za neku zemlju, ja stavljao local (bili su neki proizvodi-kucanski aparati, slike).
I hvala ti na objasnjenju, jer o ovim zadacima je bila rijec jedno 10 puta, ako ne i vise, i bilo me stid da pitam opet, tako da sam odlucio ici sam sa radom. Trazio jesam gdje je tito stavljao neki dan slike, ali nisam uspio naci. Nema veze, bice bolje dr. put.
samo razmisljaj jeli se nesto moze poslati postom ili ne
i da pazi na one online kurseve to je dostupno svima pa ide pod national
ili pribor za uljepsavanje i zube, lahko mozes pomisliti da je neka usluga u salonu a ustvari je neki pribor za izbjeljivanje zuba
i znaci druga za lokalno i predzadnja za nacionalno i ne mozes fuliti :-D
kako_kad

#29179 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by kako_kad »

shadowchaser wrote:
kako_kad wrote:
samo razmisljaj jeli se nesto moze poslati postom ili ne
i da pazi na one online kurseve to je dostupno svima pa ide pod national
ili pribor za uljepsavanje i zube, lahko mozes pomisliti da je neka usluga u salonu a ustvari je neki pribor za izbjeljivanje zuba
i znaci druga za lokalno i predzadnja za nacionalno i ne mozes fuliti :-D
Hvala ti, evo ovo cu copy-paste-save ;)

edited:
sad krenem ovo da kopiram sto si napisala i da spasim, na mjesto gdje inace sve spasavam vezano za ove zadatke, i naidjem na .txt file gdje sam fino sebi zapisao mnogo toga o ovom zadatku :D
:zid:
MadridiisTa

#29180 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by MadridiisTa »

kako_kad wrote:
nardawg wrote: Dobro mu co'ek kaze, treba prelistat par stranica, malo se informisati, pa onda ako je nesto nejasno pitat... a ne ko padobranac uletit :D
Nista ja lose nisam rekao svom prijatelju, i drago mi je sto je onako odgovorio, i ja bih ovom madridisti isto to odgovorio. Evo mu forum i nek cita i nek trazi sto mu treba. Sve se ovdje nalazi. Nama je preko glave svakom novom u ovom poslu jedno te isto objasnjavati.
trebam prelistati preko 100 stranica, sa ne znam koliko postova da bi u jednom od postova našao odgovor na moje pitanje, iako je vama lakše napisati šta je TW.
relativno84

#29181 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by relativno84 »

MadridiisTa wrote:trebam prelistati preko 100 stranica, sa ne znam koliko postova da bi u jednom od postova našao odgovor na moje pitanje, iako je vama lakše napisati šta je TW.
Jesi li poceo raditi? Imas li bar jedan level?

TW=testiranje aplikacija, eto da ne bude nema odgovora :D
MadridiisTa

#29182 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by MadridiisTa »

relativno84 wrote:
MadridiisTa wrote:trebam prelistati preko 100 stranica, sa ne znam koliko postova da bi u jednom od postova našao odgovor na moje pitanje, iako je vama lakše napisati šta je TW.

hvala, nisam počeo raditi, jer do sada nisam znao za ovo :D
relativno84

#29183 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by relativno84 »

MadridiisTa wrote:
relativno84 wrote:

hvala, nisam počeo raditi, jer do sada nisam znao za ovo :D
Pa eto vidis da nije jos vrijeme da se prica o tw kad nemas ni levele, moras raditi taskove da dobijes level, onda sve ide lakse :) zato i jeste bitno pogledati pocetak teme, tu su bitne stvari za vas sto se borite za level.
MadridiisTa

#29184 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by MadridiisTa »

mogli ste odma tako napisati, mislio sam da je TW skraćenica neke stranice :D
begsoon1510

#29185 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by begsoon1510 »

MadridiisTa wrote:mogli ste odma tako napisati, mislio sam da je TW skraćenica neke stranice :D
Nemoj ti momke shvatat suviše ozbiljno,bilo je neki frustracija u zadnje vrijeme oko TWa i zarade pa je to odraz..
Budi strpljiv i čekaj svoj red da uletiš u levele,kada uletiš u levele onda se javi šta bude potrebno.
crophil

#29186 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by crophil »

734214
Determine If Images Contain Adult Content (caution: May Contain Adult Content.) (Potential Explicit Content)
Jako lijepo pušta
shadowchaser

#29187 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by shadowchaser »

MadridiisTa wrote:
kako_kad wrote:
nardawg wrote: Dobro mu co'ek kaze, treba prelistat par stranica, malo se informisati, pa onda ako je nesto nejasno pitat... a ne ko padobranac uletit :D
Nista ja lose nisam rekao svom prijatelju, i drago mi je sto je onako odgovorio, i ja bih ovom madridisti isto to odgovorio. Evo mu forum i nek cita i nek trazi sto mu treba. Sve se ovdje nalazi. Nama je preko glave svakom novom u ovom poslu jedno te isto objasnjavati.
trebam prelistati preko 100 stranica, sa ne znam koliko postova da bi u jednom od postova našao odgovor na moje pitanje, iako je vama lakše napisati šta je TW.
jeste lahko napisati da je TW skracenica od zadatka koji se zove Test a Web Application sto tebi naravno nista nece znaciti pa je tvoje slijedece logicno pitanje 'a šta vam je to, kako da dodjem do toga..itd'
a kao sto vidis niko nije raspolozen da daje instrukcije, zato sto se vise puta pisalo i razglabalo, i nije to samo jedan post ima vise stranica na ovoj temi posveceno tome, samo treba naci
kao sto rekoh registruj se na jednu od onih stranica koju sam ti napisala, trenutno na listi ima jedan zadatak za pocetnike koliko vidim pa mozes uci vidjeti o cemu se radi pa onda postavljaj pitanja
imas i dobar forum na ClixSense, dosta tema o pocetnicima i zadatcima pa eto sjedi i citaj polako
dobojlija81

#29188 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by dobojlija81 »

radi li ko ove tajlandjane,mape?
dobojlija81

#29189 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by dobojlija81 »

begsoon1510 wrote:
MadridiisTa wrote:mogli ste odma tako napisati, mislio sam da je TW skraćenica neke stranice :D
Nemoj ti momke shvatat suviše ozbiljno,bilo je neki frustracija u zadnje vrijeme oko TWa i zarade pa je to odraz..
Budi strpljiv i čekaj svoj red da uletiš u levele,kada uletiš u levele onda se javi šta bude potrebno.
jel može on kao novi raditi uopste tw posto nema vie onih na listi?
kako_kad

#29190 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by kako_kad »

dobojlija81 wrote:
begsoon1510 wrote:
jel može on kao novi raditi uopste tw posto nema vie onih na listi?
Moze probati kao i shadow. Mada, koliko znam shadow je vec imala ekstenziju koju je dobila preko profila na kojem vec odavno radi. E sad kako ce novajlije uopste doci do ekstenzije? Ili mozda i mogu? Da im mi damo oops i da dodaju svoj ID, mozda?! A ja nisam najbolje pregledao u url- u oopsa, da li su linkovi koji se dobiju preko ekstenz jedinstveni po necemu za nase profile.
kako_kad

#29191 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by kako_kad »

dobojlija81 wrote:radi li ko ove tajlandjane,mape?
ovo je izgleda samo survey
Jesi li ti probao raditi, jer vidim da moras poznavati ulice u Bangkoku
dobojlija81

#29192 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by dobojlija81 »

kako_kad wrote:
ma jedan samo da
ma bubno bezveze,gust sobracaj,ovo ono.onaj kvadratic na neku raskrsnicu nanišanio :D
kako_kad

#29193 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by kako_kad »

dobojlija81 wrote:
kako_kad wrote:
ma jedan samo da
ma bubno bezveze,gust sobracaj,ovo ono.onaj kvadratic na neku raskrsnicu nanišanio :D
hahaha, imal smoga :D, cool answer
Dinostula

#29194 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Dinostula »

dobojlija81 wrote:
kako_kad wrote:
ma jedan samo da
Da vidis mog odgovora kliknem na kvadratic neka mi se ulica otvori.
Nekih kablova 100000 ruzno brate vidjeti.
Napisem im previse kablova ruzno okruzenje. :lol:
kako_kad

#29195 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by kako_kad »

Dinostula wrote:
Da vidis mog odgovora kliknem na kvadratic neka mi se ulica otvori.
Nekih kablova 100000 ruzno brate vidjeti.
Napisem im previse kablova ruzno okruzenje. :lol:
:lol:
kako_kad

#29196 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by kako_kad »

jel radi jos neko ovaj
842554
We Give You A Link And You Need To Spot A Correct Date
Pise da ima 12, a ja 13. vec radim
ipak 15 max :)
kako_kad

#29197 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by kako_kad »

evo jedan lagan

842572
Select The Manufacturer & Year Of Manufacture Of This Electricity Meter

imate fino u izborniku da odaberete proizvodjaca i godinu
pazite kod jednog imate dvije godine, nije nijedna od njih, meni se cini da je u pitanju eltrex (tako nekako) :D i ulazi u statistiku
begsoon1510

#29198 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by begsoon1510 »

Image

Jel oni imaju neke povlastice što se tiće zadataka?Ovo je nemoguće,sa ovim zadatcima što su na raspolaganju trenutno,ovo je nemoguće
shadowchaser

#29199 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by shadowchaser »

kako_kad wrote: Moze probati kao i shadow. Mada, koliko znam shadow je vec imala ekstenziju koju je dobila preko profila na kojem vec odavno radi. E sad kako ce novajlije uopste doci do ekstenzije? Ili mozda i mogu? Da im mi damo oops i da dodaju svoj ID, mozda?! A ja nisam najbolje pregledao u url- u oopsa, da li su linkovi koji se dobiju preko ekstenz jedinstveni po necemu za nase profile.
ma isti su kao i oni koji si dobijao preko zadatka, samo meni jos nema isplata za ove nove profile sa tw, pa imam jednu novu zamisao da probam vrtiti ID koji mi pise u notifikcijama kada uradim tw da vidim da ne otvori slucajno koji :D ako uspijem javim
dobojlija81

#29200 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by dobojlija81 »

ljudi ima li tw danas kod vas,0 bodova?
Post Reply