Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- animus
#29176 Re: Utakmice.
Ja bi ispred kluba sada javno dao saopštenje da vise nećemo igrati kup takmičenja jer je neregularno takmičenje. Zatražiti ostavke odgovornih ooji su ovo dopustili i koji nama izrecu drastične kazne za pirotehniku a fasiste nagradjuju smanjenjem minimalnih kazni. Prosli put kad su im zatvorili tribinu oni nama stavili zabranu i svoje smjestili na gostujucu tribinu. Budala je ko na ovo pristaje. Koga interesuje njihovo divljanje nek igra s njima.
- GandalfSivi
#29177 Re: Utakmice.
Ludi ste ba, samo bi smo jos vise dobili po usima. Treba i prvenstvo igrati, a kad te uzmu na zub, donji si. Ni za dvije godine se ne bi niko sjecao kako je “hrabro Sarajevo pusilo neku stvar iz principa gdje god je stiglo”. Bukvalno je ovo sto Musemic kaze, spustiti glavu i produziti...
Bolan, mi zivimo u drzavi gdje se 10 godina kasnije niko nije pocesao ne samo za Vedrana, nego i za ranjene momke, dok su nasi dobro odlezali. Ili njima kazne navijace tako sto nama zabrane pristup. Smjesno je, dok se ne okupi pet hiljada pred savezom, nista se nece promijeniti...
Bolan, mi zivimo u drzavi gdje se 10 godina kasnije niko nije pocesao ne samo za Vedrana, nego i za ranjene momke, dok su nasi dobro odlezali. Ili njima kazne navijace tako sto nama zabrane pristup. Smjesno je, dok se ne okupi pet hiljada pred savezom, nista se nece promijeniti...
Last edited by GandalfSivi on 02/10/2019 22:20, edited 1 time in total.
-
mirza_15
- rocco_siffredi
#29180 Re: Utakmice.
Ovo je trebao riješiti Ilievski, Sabrina ili Hadzic na kraju krajeva. Oni su krivi. Nećemo izaci, na tusiranje, autobus i pravac kuci.
Niste smjeli izaci na teren, samo im povladjujete, a uskoro 10god od pogibije Vedrana.
Niste smjeli izaci na teren, samo im povladjujete, a uskoro 10god od pogibije Vedrana.
- animus
#29181 Re: Utakmice.
Jasno je sve ko dan. Očigledno smo pokradeni od sudije. Kada ni to nije bilo dovoljno onda su i navijaci pomogli pa su se ukljucili i degati. Gdje ima to da nakon gadjanja bakljama bez upozorenja se nastavi dok ne krene ponovno gadjanje. Onda se vrate na teren ko da nista nije bilo. Nikom nije palo na um da bi trebali isprazniti tribinu. Ili da se prekine mec jer nema uslova. I sta ce se sada desiti. Dobit ce kaznu i oni i mi. Nece biti velike razlike. I kazu suti nemoj se buniti. I onda ce opet neko pitati sto je posjeta slaba. Ovo treba skroz bojkotovati ili nekome jebati mater.
- GandalfSivi
#29182 Re: Utakmice.
Meni smjesno ba, sta kaze lik na prenosu, eto malo se ubacuju baklje na teren...
-
internazionale
#29183 Re: Utakmice.
Ovo da smo na terenu u odnosu na proslu sezonu dosta slabiji smo valjda dosad svi skontali.
Ali mi nije jasno sto su nas npr. sudije uzele na zub. Evo zadnjih nekoliko utakmica nas bas karaju, u nekim tekmama smo se izvukli u nekim nismo. Koja je logika, da li nam je "dovoljna" zasad dupla kruna, da li zeljeznicaru namiruju evropu, ili da poguraju nogometne klubove...
Ali mi nije jasno sto su nas npr. sudije uzele na zub. Evo zadnjih nekoliko utakmica nas bas karaju, u nekim tekmama smo se izvukli u nekim nismo. Koja je logika, da li nam je "dovoljna" zasad dupla kruna, da li zeljeznicaru namiruju evropu, ili da poguraju nogometne klubove...
-
al-em
#29184 Re: Utakmice.
karacic kaze na presu da je ovo folklor na svakom stadionu u drzavi a husref na tom istom presu onda prica da pognute glave napustamo stadion i sta je tu je i boze moj
kakvo si ti samo razocarenje husrefe musemicu
-
il dottore
#29185 Re: Utakmice.
Jasta je, trebo ga je Husref odmah nastocati. Picka. Eno i onaj novinarcic se slaze s tobom
- Logovan
#29186 Re: Utakmice.
Ma ovo više boli od svakog poraza, više boli od derbija 5:2, od svake pogrešne formacije i taktike, od svake pogrešne izmjene, od svake loše pripreme i svakog lošeg treninga, itd.al-em wrote:karacic kaze na presu da je ovo folklor na svakom stadionu u drzavi a husref na tom istom presu onda prica da pognute glave napustamo stadion i sta je tu je i boze moj
Husrefe bolan....
- rocco_siffredi
#29187 Re: Utakmice.
Do sutra u podne neka se oglase iz kluba povodom ovih desavanja u Listici. Poslati snimak utakmice u UEFU.
Sta radi Džemidžić u savezu kao sekretar ili samo svoju guzicu sada gleda. Ovo je greska prvenstveno uprave, a onda Hadzica, Musemica, kapitena i ostalih igrača. Nismo smjeli dopustiti da se utakmica nastavi pod ovim okolnostima. Ako treba i u "rat" sa savezom krenuti.
Jel treba da opet neko naš pogine dole
Pičke trebali ste to uraditi zbog Vedrana.
Mrš svi...
Sta radi Džemidžić u savezu kao sekretar ili samo svoju guzicu sada gleda. Ovo je greska prvenstveno uprave, a onda Hadzica, Musemica, kapitena i ostalih igrača. Nismo smjeli dopustiti da se utakmica nastavi pod ovim okolnostima. Ako treba i u "rat" sa savezom krenuti.
Jel treba da opet neko naš pogine dole
Pičke trebali ste to uraditi zbog Vedrana.
Mrš svi...
-
al-em
#29188 Re: Utakmice.
normalno, zar husref misemic nije jedan od nas?il dottore wrote:Jasta je, trebo ga je Husref odmah nastocati. Picka. Eno i onaj novinarcic se slaze s tobom
presutiti fasisticko orgijanje, jebavanje mujica u mozak, sta je tu je i hajmo kuci, jebem ja takvog insana pa da ima 100 titula sa Sarajevom
-
il dottore
#29189 Re: Utakmice.
Ovdje raja strasno lupetaju, razumijem da niko ne voli izgubiti od ustasa pogotovo uz onakva desavanja. Ali traziti da ti trener to rjesava na press konferenciji,
Razumio bih mladju raju koja ne pamti sta je FK Sarajevo sve dozivljavalo
Razumio bih mladju raju koja ne pamti sta je FK Sarajevo sve dozivljavalo
-
al-em
#29190 Re: Utakmice.
a moze li to trener rijesiti u toku utakmice pa ne dozvoliti igracima da nastave nakon prekida?
nisi ti ni gledao tekmu danas jelde
nisi ti ni gledao tekmu danas jelde
-
il dottore
#29191 Re: Utakmice.
Tebi bi ocigledno nesto zasmetalo i da im nije dao da izadju
Ili si mlad ili ne pratis bas Sarajevo
Ili si mlad ili ne pratis bas Sarajevo
-
al-em
#29192 Re: Utakmice.
sta je tu je, idemo dalje, glavu gore, boze moj, los teren, umor od evrope, ritam srijeda subota, veliki pritisak, nismo iskoristili svoje sanse, svasta je bilo, cestitke protivniku, hvala domacinu
neko ovo dobro naplati, a neko plati da slusa i da se nervira i da ga jebe stoka iz svakog sela ove usrane drzave
neko ovo dobro naplati, a neko plati da slusa i da se nervira i da ga jebe stoka iz svakog sela ove usrane drzave
-
il dottore
#29193 Re: Utakmice.
Ne znas ni ti bil' piskio il' bi kakio.
Zamjeriti Husrefu na igri je jedna stvar a zamjeriti sto nije nekome jebo mater na press konferenciji je druga stvar.
Malo cu te podsjetiti na malo starije "dozivljaje" naseg kluba:
U Posusju nasi navijaci naprave scenu na tribinama, prekid utakmice, domacini ne isprazne tribinu i nastave nego 3-0 za domace
U Banja luci domaci navijac utrci na teren i udari naseg igraca, FKS popusi
Na Kosevu nas navijac udari igraca Borca, FKS popusi
Protiv Sarajeva nastupi suspendovan igrac, FKS popusi
Protiv zeljeznicara na grbavici sudija udari igraca Sarajeva, FKS popusi...
Vedranovo ubistvo i nekoliko pokusaja ubistva da ne spominjem
Ali jebo sve navedeno, sve je to mog'o Husref na pressu rijesiti
Zamjeriti Husrefu na igri je jedna stvar a zamjeriti sto nije nekome jebo mater na press konferenciji je druga stvar.
U Posusju nasi navijaci naprave scenu na tribinama, prekid utakmice, domacini ne isprazne tribinu i nastave nego 3-0 za domace
- Logovan
#29194 Re: Utakmice.
Misliš uleti naš navijač, baci baklju prema navijačima Borca, FKS popuši.il dottore wrote:Na Kosevu nas navijac udari igraca Borca, FKS popusi
-
il dottore
#29195 Re: Utakmice.
Jos gore ako je tako biloLogovan wrote:Misliš uleti naš navijač, baci baklju prema navijačima Borca, FKS popuši.il dottore wrote:Na Kosevu nas navijac udari igraca Borca, FKS popusi
-
al-em
#29196 Re: Utakmice.
pisam se i serem na takveil dottore wrote:Ne znas ni ti bil' piskio il' bi kakio.
pratio sam ja Sarajevo u svakoj od navedenih situacija, to nam se i desava jer nam je pun klub bezmudih likova, lezbeljki, govnara i uhljeba, i ne sad nego unazad 20 godina
nama ba nakon ove utakmice kola idu nizbrdo, kad igraci vide da niko nije uz njih, to je gotova stvar, vidjelo se cim smo se vratili na teren da su momci pogubljeni, jebe sudija jebu ustase, a vrli strateg slegne ramenima i onako tiho rece " sta je tu je"
nasa dva navijaca ulete i stignu do kaznenog protivnicke ekipe, bace baklju jedva do atletske staze kod juga - to se desilo, jednog su doduse stigli na centru
i zaboravio si kad je aljic prekinuo utakmicu kada su horde objavile parolu armija BIH, protiv leotara, opet smo pi,ke ispali i dopustili da je skolne pa utakmicu nismo uzeli na krraju
sta je tu je, uzeli smo duplu prosle godine, hajmo se ugasiti sad
-
sencobih
#29197 Re: Utakmice.
solidarišemo se sa veležom zbog stadiona i ne igramo plej off i FKS popušiil dottore wrote:Ne znas ni ti bil' piskio il' bi kakio.
- Grean
#29198 Re: Utakmice.
Husref sigurno ne treba da rjesava ovakve situacije, valjda jos neko iz kluba putuje. Izjava na stranu, on generalno nije jak ni snalazljiv medijski. Sve se svodi na isto, obicno "sta je tu je" ali trenerov primarni zadatak nije dobar PR.
Meni je problem nesto drugo. Pred kraj proljetne krize bio sam misljenja da je sramota da ga se potjera, da treba ostati jos godinu i s njim zadrzati taj nivo a u toj godini traziti nekog ko moze nadgraditi ekipu.
I kad se opet pricalo o dominaciji nakon te krize i duple krune mislio sam da on od ovog nivoa dalje ne moze, red odlicnih rezultata pa pad jer igra nam je takva. I kad smo trpali najvise i igrali u nasim a i tudjim ocima najbolje utakmice, bilo je na visoki presing a nikad na posjed i neku dominaciju na sredini kao recimo Zrinjski iz njihovog najboljeg perioda. To nam je i sad problem, ne mozemo da drzimo loptu, niti tako napadamo a niti se branimo.
Neka je pitarluk ali po meni ova sezona mu je bila dovoljna.
S tim da treba biti posten i reci da ovaj put nije imao srece sa pojacanjima, dva od sest tj Serbecic i Oremus su ispunili ocekivanja od kojih mu se jedan povrijedio nakon 4 utakmice Ipak ne mijenja situaciju o tom kako i na koji nacin igramo.
Meni je problem nesto drugo. Pred kraj proljetne krize bio sam misljenja da je sramota da ga se potjera, da treba ostati jos godinu i s njim zadrzati taj nivo a u toj godini traziti nekog ko moze nadgraditi ekipu.
I kad se opet pricalo o dominaciji nakon te krize i duple krune mislio sam da on od ovog nivoa dalje ne moze, red odlicnih rezultata pa pad jer igra nam je takva. I kad smo trpali najvise i igrali u nasim a i tudjim ocima najbolje utakmice, bilo je na visoki presing a nikad na posjed i neku dominaciju na sredini kao recimo Zrinjski iz njihovog najboljeg perioda. To nam je i sad problem, ne mozemo da drzimo loptu, niti tako napadamo a niti se branimo.
Neka je pitarluk ali po meni ova sezona mu je bila dovoljna.
S tim da treba biti posten i reci da ovaj put nije imao srece sa pojacanjima, dva od sest tj Serbecic i Oremus su ispunili ocekivanja od kojih mu se jedan povrijedio nakon 4 utakmice Ipak ne mijenja situaciju o tom kako i na koji nacin igramo.
-
Labirint
#29199 Re: Utakmice.
Ono sinoc se jednostavno NIJE SMJELO nastaviti. Ok, odbijemo da izadjemo i sta? Kazne nas, i? Ima li pravo zalbe? Ne begicima i beusima nego uefi, fifi, svim zivim i mrtvim (a pogotovo znajuci koliko su ta medjunarodna tijela "osjetljiva" na rasizam) , samo da odgovore da li je normalno da ti se igrači na terenu gadjaju svim i svačim, ništa drugo. Al jok, to bi vec predstavljao posao za kojekakve sabrine i valentine, valja se oko toga zajebavati, ovako lakse, smjeni trenera... 
-
Ali_G
#29200 Re: Utakmice.
Mislim da se uefa i fifa uopste ne bave slucajevima kao sto je ovaj kada se desavaju u nacionalnim prvenstvima.