Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
243
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 555

SanskiBiser

#29151 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SanskiBiser »

arnes_king wrote:It's ready!
Image
Svaka cast Kojima ali....

Jedan je GOD OF WAR! :D
arnes_king

#29152 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Sveti Koilije wrote:Kad su izbacili system requirements mislio sam da će igra stvarno biti bolje optimizovana. Moj komp je i onako na toj granici tako da nisam imao iluzija da ću je na kompu i probati uopšte. Vidim ja da neću RDR2 zaigrati dok ga ne kupim za xbox, šteta što nisu još cijene fino spale :D
PS4 ti je znatno jeftiniji od Xbox one, graficki i u performansama skoro identicno kod svih igara uz minimalne razlike ponegdje. Plus sto na PS imas eksluziva radi kojih vrijedi nabaviti PS4. Na kraju ces ga lakse i brze prodati nego Xbox.

P.S. Mislim da je i userbase na nasim prostorima daleko veci na PS nego na Xbox, bar se to moze zakljuciti na osnovu aktivnosti tema ovdje i bug.hr forumu.
Sveti Koilije

#29153 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Sveti Koilije »

arnes_king wrote:
Sveti Koilije wrote:Kad su izbacili system requirements mislio sam da će igra stvarno biti bolje optimizovana. Moj komp je i onako na toj granici tako da nisam imao iluzija da ću je na kompu i probati uopšte. Vidim ja da neću RDR2 zaigrati dok ga ne kupim za xbox, šteta što nisu još cijene fino spale :D
PS4 ti je znatno jeftiniji od Xbox one, graficki i u performansama skoro identicno kod svih igara uz minimalne razlike ponegdje. Plus sto na PS imas eksluziva radi kojih vrijedi nabaviti PS4. Na kraju ces ga lakse i brze prodati nego Xbox.

P.S. Mislim da je i userbase na nasim prostorima daleko veci na PS nego na Xbox, bar se to moze zakljuciti na osnovu aktivnosti tema ovdje i bug.hr forumu.
Sve to stoji, ali ja već imam xbox one koji sam dobio stvarno pojeftino iz vana :D Ispao me oko 200 KM sa jednim joystickom a uzeo sam ga zato što se može povoljno uvijek uzeti code za game pass gdje dobiješ bruku igara da igraš dok imaš tu pretplatu, ja sam stvarno zadovoljan. A da PS ima bolje ekskluzive tu nemamo šta pričati. Ovdje je (meni) najvrijednija Forza koja stvarno izgleda i igra se odlično.
arnes_king

#29154 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Sveti Koilije wrote:
arnes_king wrote:

Sve to stoji, ali ja već imam xbox one koji sam dobio stvarno pojeftino iz vana :D Ispao me oko 200 KM sa jednim joystickom a uzeo sam ga zato što se može povoljno uvijek uzeti code za game pass gdje dobiješ bruku igara da igraš dok imaš tu pretplatu, ja sam stvarno zadovoljan. A da PS ima bolje ekskluzive tu nemamo šta pričati. Ovdje je (meni) najvrijednija Forza koja stvarno izgleda i igra se odlično.
E to je druga stvar, ja sam mislio da tek planiras nabavljati pa sam dao prijedlog, ne znaci svakako ni da sam u pravo i svako ima svoje.
Sveti Koilije

#29155 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Sveti Koilije »

E to je druga stvar, ja sam mislio da tek planiras nabavljati pa sam dao prijedlog, ne znaci svakako ni da sam u pravo i svako ima svoje.[/quote]

Opušteno :) Meni je cijena ovdje igrala najveću ulogu i game pass kako sam spomenuto. Odlična stvar mada će meni PC uvijek biti No 1 :D Sve ima svoje prednosti i zakide.
SanskiBiser

#29156 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SanskiBiser »

Paćenik :lol:
Raigor Stonehoof

#29157 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Raigor Stonehoof »

Jel postoji uopste gamepad oblika kao Xboxov da se moze koristit na PS4?

Koliko god PS4 u drugim stvarima bio bolji, ja ga nikad ne bih uzeo bas zbog polozaja palca koji je meni totalno neprirodan u odnosu na xboxov. Osim ako ne postoji nacin da se kakav drugi sa ovim oblikom prikljuci
diablobih

#29158 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by diablobih »

Raigor Stonehoof wrote:Jel postoji uopste gamepad oblika kao Xboxov da se moze koristit na PS4?

Koliko god PS4 u drugim stvarima bio bolji, ja ga nikad ne bih uzeo bas zbog polozaja palca koji je meni totalno neprirodan u odnosu na xboxov. Osim ako ne postoji nacin da se kakav drugi sa ovim oblikom prikljuci
Vjerovatno Astro ima.
arnes_king

#29159 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Raigor Stonehoof wrote:Jel postoji uopste gamepad oblika kao Xboxov da se moze koristit na PS4?

Stvar navike, ja uzmem XBOX kontroler i neobicno mi i ruzno, dok mi na DualSchock sve lezi prirodno, ali sam navikao na taj dizajn. Imas kontrolere kod kojih je drugaciji raspored a imas cak i one koje mozes stimati kako tebi odgovara.
typeOnegative

#29160 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by typeOnegative »

Nemam problem ni sa jednim ni drugim rasporedom, navikavanje traje cca 5 sekundi, ali koristim tj imam dva xbox one controllera jer su jednostavno bolji.
@raigor
Znam za nacon revolution , ali su skupi ko đavo

Image
Last edited by typeOnegative on 08/11/2019 13:52, edited 2 times in total.
dino1403

#29161 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by dino1403 »

Ima Nacon Revolution Pro. Vidio sam da se može i kod nas nabaviti. Imaju jos modeli od HORI-ja i Razer-a, ali ne znam jesu li dostupni kod nas.
ferratilis

#29162 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Speedlink Torid je namijenjen za PS3 prvobitno, probaj da li radi na PS4
typeOnegative

#29163 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by typeOnegative »

Ne vjerujem.. ps4 je puno ograniceniji po pitanju 3rd party controllera od trice.
Raigor Stonehoof

#29164 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Ma ovo samo pricam, nemam vremena ni na PC da igram ko prije :)

Torrid je Tito i bog u jednom, sto se tice gamepada. Uzeo ja jos jedan nedavno, xeox onaj, da imam kad dodju raja 2 bezicna.

ma kakvi, iako Torridu ima vise godina i izlizan je, lezi u ruci bolje nego bilo koji.
arnes_king

#29165 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

ferratilis wrote:Speedlink Torid je namijenjen za PS3 prvobitno, probaj da li radi na PS4
Ako je za PS3 ne vjerujem da ce raditi. Ima mnogo i jeftinih alternativa za kontrolere za PS4, koji nisu originalni ali npr upola jeftiniji od originala. PS3 i PS4 ne koriste svakako iste kontrolere pa mora biti namijenjen i pravljen za podrsku na PS4.

Mene od Sonya najvise smeta sto nam daju mogucnosti neke u startu, kao npr "Other OS" gdje si mogao Linux instalirati, pa kasnije to ukinu sa updateima....
ferratilis

#29166 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Nista onda. Torid je vise nego dobar za cijenu, za PC pogotovo. Samo sto se brzo izlize plastika na stickovima. Narucio sam sa alija ove silikonske kapice za manje od dolar, kao da sam nabavio novi gamepad. Nema sanse da palac sklizne sa sticka :D

Image
typeOnegative

#29167 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by typeOnegative »

Jeste, ista je stvar i da DS4 controllerima, zbog lose izrade nakon kratkog vremena gljive se izlizu , ove kapice ih dosta ocuvaju. Preporuka svima
Ja uzeo i kapice i "kurtone" za xboxov 3 dolara :D. Dobra stvar fakat, a i dosta duze bude ko Nov.

Image
House

#29168 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

kažu RDR 2 online gura na 20 fps :lol: :lol: :roll:

leš od porta :D
DonieBrasco

#29170 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Death Stranding izgleda predobro na PS4 kako li ce tek biti na kompu.
Mustang1

#29171 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Mustang1 »

DonieBrasco wrote:Death Stranding izgleda predobro na PS4 kako li ce tek biti na kompu.
Ovako? :D

Image
SanskiBiser

#29172 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SanskiBiser »

Image

:lol:
Last edited by SanskiBiser on 08/11/2019 23:59, edited 1 time in total.
Raigor Stonehoof

#29173 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

ferratilis wrote:Nista onda. Torid je vise nego dobar za cijenu, za PC pogotovo. Samo sto se brzo izlize plastika na stickovima. Narucio sam sa alija ove silikonske kapice za manje od dolar, kao da sam nabavio novi gamepad. Nema sanse da palac sklizne sa sticka :D

Image
daj mi link za ovo, ja kupio neke lijeve u targetu,uopste nisu za ovaj gamepad, al drze nekako
ferratilis

#29174 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Raigor Stonehoof wrote:
ferratilis wrote:Nista onda. Torid je vise nego dobar za cijenu, za PC pogotovo. Samo sto se brzo izlize plastika na stickovima. Narucio sam sa alija ove silikonske kapice za manje od dolar, kao da sam nabavio novi gamepad. Nema sanse da palac sklizne sa sticka :D
daj mi link za ovo, ja kupio neke lijeve u targetu,uopste nisu za ovaj gamepad, al drze nekako
Torid je kopija x360 gamepada, ovi su namijenjeni za njega. Ja sam uzeo ove sa crvenim rubom, savrseno sa uklapaju u dizajn Torida :D
https://www.aliexpress.com/item/3261028 ... 4c4dCAl3UV

Image
Raigor Stonehoof

#29175 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

ferratilis wrote:
Raigor Stonehoof wrote:
Torid je kopija x360 gamepada, ovi su namijenjeni za njega. Ja sam uzeo ove sa crvenim rubom, savrseno sa uklapaju u dizajn Torida :D
https://www.aliexpress.com/item/3261028 ... 4c4dCAl3UV

Image
Hvala, narucujem :thumbup:

Haha vidi ovo
https://www.aliexpress.com/item/3282186 ... 5f9b4fab1e
Post Reply