SDP

kamen spoticanja

#29151 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

Canton wrote:
kamen spoticanja wrote: i vise nego kraljevski...samo je veci bio njegovo postavljanje za predsjednika federacije :)
Isto je to rang... i jedan i drugi potez. Ali ovo sa opstrukcijama... pa ni Dodik se ne usuđuje biti ovako ofiran
hehe
o kakvim ba opstrukcijama pricas...lik samo ne dozvoljava da hdz uzme sve hrvatske pozicije i tako pretvori sdp u "vazno je biti bosnjak" partiju...
dakle sve po zakonu
Canton

#29152 Re: SDP

Post by Canton »

kamen spoticanja wrote: o kakvim ba opstrukcijama pricas...lik samo ne dozvoljava da hdz uzme sve hrvatske pozicije i tako pretvori sdp u "vazno je biti bosnjak" partiju...
dakle sve po zakonu
Pričam o opstrukcijama u formiranju vlade, naročito ovo sa izborom sudija ustavnog suda.

Ko je rekao da će HDZ uzeti sve hrvatske pozicije?
saibaba

#29153 Re: SDP

Post by saibaba »

Canton wrote:
saibaba wrote: Spominje se u smislu kako ne treba prodavati...

Kako ko... neko je bio voljan da se proda... neko nije..isto ti je i danas
Pred izbore nijedna stranka nije bila za ... Ali stvari se mjenjaju ..
Ne bih volio da vidim da prva odluka novoizabrane vlade bude pustanje u prodaju dionica telekoma...
hecimnadri

#29154 Re: SDP

Post by hecimnadri »

kamen spoticanja wrote:ja bih da izjavim da je zivko budimir kralj :D
kaze jedan visoko pozicionirani sda-ovac da su oni odustali od borbe za vlast u federaciji ali da se stvar sad svela na unutarhrvatski problem...covic hoce sve...budimira posebno
a lik zapali u juznu koreju...jos pricaju da ce kasnit s povratkom :D
Slažem se a sami prosudite zašto,
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... cB0jLDHmlU
Canton

#29155 Re: SDP

Post by Canton »

saibaba wrote:
Canton wrote:
saibaba wrote: Spominje se u smislu kako ne treba prodavati...

Kako ko... neko je bio voljan da se proda... neko nije..isto ti je i danas
Pred izbore nijedna stranka nije bila za ... Ali stvari se mjenjaju ..
Ne bih volio da vidim da prva odluka novoizabrane vlade bude pustanje u prodaju dionica telekoma...
ja bih recimo volio da to vidim. Bar nekih 5% dionica za početak
T-Rexx

#29156 Re: SDP

Post by T-Rexx »

Gledajte sutra na Posteno kad Kazaz razvali SDP. :wink:

Tema: Stanje socijaldemokratije u BiH.
StupskaBitanga

#29157 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

Komšina desna ruka :D
Canton

#29158 Re: SDP

Post by Canton »

T-Rexx wrote:Gledajte sutra na Posteno kad Kazaz razvali SDP. :wink:

Tema: Stanje socijaldemokratije u BiH.
Ako bude trijezan
Canton

#29159 Re: SDP

Post by Canton »

StupskaBitanga wrote:Komšina desna ruka :D

Kazaz mu desna ruka?
OMG :shock:
StupskaBitanga

#29160 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

vidjet ćemo ZVANIČNO za koj idan ali opasno se šuruje Komšić i Kazaz
Canton

#29161 Re: SDP

Post by Canton »

StupskaBitanga wrote:vidjet ćemo ZVANIČNO za koj idan ali opasno se šuruje Komšić i Kazaz
Ma daj
Haustorče

#29162 Re: SDP

Post by Haustorče »

Meni su smiješni ovi fanovi SDA, groze se na tekovine komunizma, državna preduzeća, zajedničko vlasništvo itd., ali kad dođe do priče da treba nešto privatizovat, onda postanu veći komunistički ideolozi od Marksa, mislim zaista ste smiješni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :bih:
StupskaBitanga

#29163 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

u Danima izjava E.Kazaza oko Komšića je bilaa puna optimizma i vedrine sasvim suprotno od ovog TV nastupa u Dobar loš zao
Canton

#29164 Re: SDP

Post by Canton »

StupskaBitanga wrote:u Danima izjava E.Kazaza oko Komšića je bilaa puna optimizma i vedrine sasvim suprotno od ovog TV nastupa u Dobar loš zao
Vjerovatno mu je Komšić nešto ponudio.... loš potez Komše će biti ovo... ako je istina, naravno
StupskaBitanga

#29165 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

nazvao ga je najmoralnijim političarem u BIH i rekao da je njihov navijač
U pitanju su dani od 18.01.2013.
Corto Maltese

#29166 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

StupskaBitanga wrote:vidjet ćemo ZVANIČNO za koj idan ali opasno se šuruje Komšić i Kazaz
Uvijek se iznenadim količinom autizma i vlažnih snova na ovom forumu!?
StupskaBitanga

#29167 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

Pljuvao ga pa sada hvalospjevi
Čudo li ne ali moguće
Corto Maltese

#29168 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

Jednom prilikom rekao da je glupan, drugom prilikom rekao da je pošten. Šta je tu u sukobu?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#29169 Re: SDP

Post by -LIBERO- »

Haustorče wrote:Meni su smiješni ovi fanovi SDA, groze se na tekovine komunizma, državna preduzeća, zajedničko vlasništvo itd., ali kad dođe do priče da treba nešto privatizovat, onda postanu veći komunistički ideolozi od Marksa, mislim zaista ste smiješni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :bih:
Pa SDA je najveci slijedbenik bivsih komunista. I za njih je danas princip- drzavna preduzeca=zajednicko SDA/familijarno vlasnistvo.
heckler

#29170 Re: SDP

Post by heckler »

Ako zaista Kazaz bude bio dio ovog projekta moj se entuzijazam naglo gasi
saibaba

#29171 Re: SDP

Post by saibaba »

Javasluk u telekomu nije razlog da se telekom proda ... U telekomu treba zavesti red ...
Ima viska radnika ! pa otpusti ih brate .... Visoke plate ! pa smanji ih ...
brzinska prodaja od 5 % je pljacka da se krpe rupe i ubire pinka a ne privatizacija ...

Onaj koji pocne prodavati Telekom i Elektroprivredu gubi moj glas na izborima za sva vremena ...

To sto je kompanija drzavna to nema nikakave veze sa komunizmom i kapitalizmom to nije drustveno, svacije i tako to... to je drzavno...
Drzavno vlasnistvo je sasvim regularan oblik vlasnistva u kapitalizmu ... Pa recimo Njemacke zeljeznice su drzavne, dobar dio Volkswagena je drzavni, njemacke poste su drzavne .. itd i sta njima smeta da dobro posluju ?
drug_profi

#29172 Re: SDP

Post by drug_profi »

Telekom je SDA. Ponasaju se prema njemu kao prema privatnoj prciji. Nikad drzava nece imati koristi od toga koliko ima stranka i stranacki kadrovi preko raznih sponzorstava i stipendija.
Ja sam za prodaju telekoma jer ovako je samo pitanje vremena kad ce ga konkurencija nadmasiti, tj. kad ce profit poceti padati, a onda ce i moguca prodajna cijena biti znatno manja.

Prodaja 5% telekoma građanima sa limitiranom kolicinom po jednom kupcu je nacin svi gradjani dodju do vrijedne imovine za male pare. Naravno, oni koji imaju mogucnost kredita. Sa druge strane, obezvrijedila bi imovinu sadasnjim vlasnicima jer bi se veca kolicina nasla na ponudi na berzi na kojoj je potrazna strana prilicno slaba.

Moj licni interes bi prevagnuo ka prodaji jer bih imao lijepu priliku za investiciju koja bi u dogledno vrijeme donosila vrlo dobar povrat, a dugorocno i priliku za visestruku zaradu. Dakle, da sam vlast, SDA ili SDP ministar ja bih ovo gurao jer znam da se telekom mora kad-tad prodat, bez obzira na sve suplje patriotske price. To je biznis i tu nema patriotizma. Ili zaradjujes ili gubis. Imao bih priliku da prije nego prodaja vecinskog paketa bude u fokusu da se nakrcam jeftinim dionicama i da tako lijepo profitiram.
Dakle ovo je fakt. Sve stranke i svi ministri ce gledati da iskoriste svoj polozaj u zakonskim okvirima. Svi se oni u nacelu slazu u cetiri oka da to treba prodati jer je to svima prilika za zaradu, i jedini nacin da se jedan kapital koji pomalo gubi vrijednost, ulozi u nesto sto ce donosti novu vrijednost, npr. elektrane, autoputeve, itd.
Samo ce prvo malo da se bave nadmudrivanjem ko je veci patriota, da bi tako dospjeli za komande aviona.

Naravno da je ova prica o kupovini jeftinih dionica nedostizna za nezaposlene i ljude u teskom materijalnom stanju, ali iz perspektive vlasti i onih koji imaju, takvi ljudi ne postoje u ovoj zemlji.
Akibh

#29173 Re: SDP

Post by Akibh »

drugi profil wrote:Telekom je SDA.
Jest al ako ti je Avaz obavezno stivo...
Ima tu raznih likova, od finansijske direktorice, direktora razvoja usluga pa do hiljadu nizih potcinjenih.
drug_profi

#29174 Re: SDP

Post by drug_profi »

Akibh wrote:
drugi profil wrote:Telekom je SDA.
Jest al ako ti je Avaz obavezno stivo...
Ima tu raznih likova, od finansijske direktorice, direktora razvoja usluga pa do hiljadu nizih potcinjenih.
Jeste vi lavori. Kakav Avaz pobogu.
Jasno je da su u cijeloj strukturi BHT inkorporirani kadrovi koji su postavljeni od stranaka koje su na vlasti 20 godina. Vremnom su i oni iz SzBiH zamjenjeni ili su promjenili dres.
Sad ako je koji SDP ili SBB upao to je novo infiltriranje i ako imas bobu mozga, skontaces da politika nikad nece dici ruke od zaltnog rudnika koji se moze legalno pljackati ako imas u njemu svoje ljude koji odlucju o tokovima novca i ako imas dovoljno projekata koje treba sponzorirati.
I nikad to nije u interesu drzave i naroda, nego samo u interesu stranke ili bolje receno pojedinaca iz stranke, a ako se slucajno poklopi sa nekim opstim interesom, dobro i jest.
Zato BHT nikad nece biti nista drugo do bankomat vlasti, a od toga ni ja ni ti nemamo koristi, ali bi imali od dobrog pruzaoca usluga i od milijardi koje bi mogli investirati u druge projekte.

Evo npr. 2007. je nudjeno od Austrija telekoma 63 KM po dionici za većinski paket. Sa tim da bi država zadržala nešto iz čega bi se vukla dividenda.
Danas se špekuliše da bi bili sretni sa ponudom od 40-45 po dionici. Sad se skontajte koliki novac je izgubljen.
Canton

#29175 Re: SDP

Post by Canton »

saibaba wrote:Javasluk u telekomu nije razlog da se telekom proda ... U telekomu treba zavesti red ...
Ima viska radnika ! pa otpusti ih brate .... Visoke plate ! pa smanji ih ...
brzinska prodaja od 5 % je pljacka da se krpe rupe i ubire pinka a ne privatizacija ...

Onaj koji pocne prodavati Telekom i Elektroprivredu gubi moj glas na izborima za sva vremena ...

To sto je kompanija drzavna to nema nikakave veze sa komunizmom i kapitalizmom to nije drustveno, svacije i tako to... to je drzavno...
Drzavno vlasnistvo je sasvim regularan oblik vlasnistva u kapitalizmu ... Pa recimo Njemacke zeljeznice su drzavne, dobar dio Volkswagena je drzavni, njemacke poste su drzavne .. itd i sta njima smeta da dobro posluju ?
A ko će zavesti red, ko će otpustiti radnike de bolan
Post Reply