Niemand wrote:![]()
cojk mi radi dole i blage veze nema dje to, nisam samo ja smotana, krecem se samo oko kuce

Niemand wrote:![]()
cojk mi radi dole i blage veze nema dje to, nisam samo ja smotana, krecem se samo oko kuce

Danas sam prošao ovim putem i to malo nakon nesreće kad sam vidio onaj ruksak i krv ispod auta noge su mi se oduzele. Udario je tačno na pješačkom mora da je baš brzo vozio.MMM1977 wrote:Tuga brate. Idiot je pregazio na pješačkom prelazu. Poznajem majku, radi u banci, cijeli dan razmišljam kako je jadnici. Ne ponovilo se nikome.jao_situacije wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160314142
Najljepša mahala... Mislim ova malo desnomuha_sa wrote:Niemand wrote:![]()
Pricam u mnozini zato sto se ovdje predstavila prica o kompletnim generacijama. Krenulo je u smislu "mi smo bolji od vas". Kompletna generacija ljudi koji su bili premladi da ratuju se stavila u poziciju balavaca (zaboravljajuci pri tom da ni mi vise nismo djeca vec samostalni ljudi, vecina sa svojim porodicama), koji pojma nemaju o zivotu zato sto nisu bili u rovu. Je li bolji i pametniji onaj cetnik sto je pucao po Sarajevu od svog djeteta koje ne zeli da nastavi ono sto mu je otac zapoceo? Je li bolji i pametniji onaj pripadnik ABiH od svog djeteta ako ono ne zeli da puca po Banja Luci kao sto su nekada pucali po Sarajevu?joint union wrote:
Pa eto prekinite (prekini). U cemu je problem? I zasto sve gledas kao kolektiv, pa majka mu stara nismo borgovi, ljudi smo, individualci. Zbog cega si ti i kako zatrovan? Ne mislis svojom glavom? Moras cekati da "nas(te) neko dobro isamara i naredi nam(ti) da se druzi(s)mo"? Stari (ma koliko ovaj izraz ovdje neprikladan bio, jbg postapalica), svo vrijeme govoris u mnozini, mi, vi, nema tebe. I kako ces ti i na koji nacin svoje dijete postediti te zaraze (a da ne odes odavde), kad samog sebe nisi mogao?
dje ste komsijezateznistub wrote: Najljepša mahala... Mislim ova malo desno
drugi put umjesto što svirneš upali sva 4 i stani na sred ceste da se ispricamo ko ljudi.shandrprcSA wrote:dje ste komsijezateznistub wrote: Najljepša mahala... Mislim ova malo desno![]()
Da li pod tom histerijom među Bošnjacima smatraš i okupljanje intelektualne elite u Višegradu?shbc wrote:
Pricam u mnozini zato sto se ovdje predstavila prica o kompletnim generacijama. Krenulo je u smislu "mi smo bolji od vas". Kompletna generacija ljudi koji su bili premladi da ratuju se stavila u poziciju balavaca (zaboravljajuci pri tom da ni mi vise nismo djeca vec samostalni ljudi, vecina sa svojim porodicama), koji pojma nemaju o zivotu zato sto nisu bili u rovu. Je li bolji i pametniji onaj cetnik sto je pucao po Sarajevu od svog djeteta koje ne zeli da nastavi ono sto mu je otac zapoceo? Je li bolji i pametniji onaj pripadnik ABiH od svog djeteta ako ono ne zeli da puca po Banja Luci kao sto su nekada pucali po Sarajevu?
Hajmo realno. Histerija medju Srbima se stvorila zato sto su im punili glavu da ce muslimani opet u Handzar. Histerija medju Hrvatima zato sto su im punili glavu da ce se ponoviti Blajburg. Danas se isto tako stvara histerija medju Bosnjacima tako sto im se puni glava da ce se ponoviti 92. Smijem ruku u vatru staviti da ako rat opet izbije Bosnjaci ce biti ti koji ce biti u ulozi agresora. Slijedeci poslije toga ce opet Srbi udariti na Bosnjake. I tako dalje.
Mislim idemo puno u off topic sa ratom, na tome se izvinjavam moderaciji, ali je najjocitiji prikaz kako starija generacija ne mora nuzno biti pametnija i "bolja" (sta god ovo znacilo) od mladje. Moze se puno i od mladjih nauciti, ako prestanemo parolu "slusaj starije" shvatati doslovno i u svakoj situaciji.
shandrprcSA wrote:dje ste komsijezateznistub wrote: Najljepša mahala... Mislim ova malo desno![]()
Evo samo cu jos na ovo podvuceno, ko ce to od mladjih uciti?shbc wrote:Pricam u mnozini zato sto se ovdje predstavila prica o kompletnim generacijama. Krenulo je u smislu "mi smo bolji od vas". Kompletna generacija ljudi koji su bili premladi da ratuju se stavila u poziciju balavaca (zaboravljajuci pri tom da ni mi vise nismo djeca vec samostalni ljudi, vecina sa svojim porodicama), koji pojma nemaju o zivotu zato sto nisu bili u rovu. Je li bolji i pametniji onaj cetnik sto je pucao po Sarajevu od svog djeteta koje ne zeli da nastavi ono sto mu je otac zapoceo? Je li bolji i pametniji onaj pripadnik ABiH od svog djeteta ako ono ne zeli da puca po Banja Luci kao sto su nekada pucali po Sarajevu?joint union wrote:
Pa eto prekinite (prekini). U cemu je problem? I zasto sve gledas kao kolektiv, pa majka mu stara nismo borgovi, ljudi smo, individualci. Zbog cega si ti i kako zatrovan? Ne mislis svojom glavom? Moras cekati da "nas(te) neko dobro isamara i naredi nam(ti) da se druzi(s)mo"? Stari (ma koliko ovaj izraz ovdje neprikladan bio, jbg postapalica), svo vrijeme govoris u mnozini, mi, vi, nema tebe. I kako ces ti i na koji nacin svoje dijete postediti te zaraze (a da ne odes odavde), kad samog sebe nisi mogao?
Hajmo realno. Histerija medju Srbima se stvorila zato sto su im punili glavu da ce muslimani opet u Handzar. Histerija medju Hrvatima zato sto su im punili glavu da ce se ponoviti Blajburg. Danas se isto tako stvara histerija medju Bosnjacima tako sto im se puni glava da ce se ponoviti 92. Smijem ruku u vatru staviti da ako rat opet izbije Bosnjaci ce biti ti koji ce biti u ulozi agresora. Slijedeci poslije toga ce opet Srbi udariti na Bosnjake. I tako dalje.
Mislim idemo puno u off topic sa ratom, na tome se izvinjavam moderaciji, ali je najjocitiji prikaz kako starija generacija ne mora nuzno biti pametnija i "bolja" (sta god ovo znacilo) od mladje. Moze se puno i od mladjih nauciti, ako prestanemo parolu "slusaj starije" shvatati doslovno i u svakoj situaciji.
i to sto kazesmuha_sa wrote:drugi put umjesto što svirneš upali sva 4 i stani na sred ceste da se ispricamo ko ljudi.shandrprcSA wrote:dje ste komsijezateznistub wrote: Najljepša mahala... Mislim ova malo desno![]()
to je danas moderno
Samo ako ti smatras da Srbi samo histerisu zbog Maoce.zateznistub wrote:Da li pod tom histerijom među Bošnjacima smatraš i okupljanje intelektualne elite u Višegradu?shbc wrote:
Pricam u mnozini zato sto se ovdje predstavila prica o kompletnim generacijama. Krenulo je u smislu "mi smo bolji od vas". Kompletna generacija ljudi koji su bili premladi da ratuju se stavila u poziciju balavaca (zaboravljajuci pri tom da ni mi vise nismo djeca vec samostalni ljudi, vecina sa svojim porodicama), koji pojma nemaju o zivotu zato sto nisu bili u rovu. Je li bolji i pametniji onaj cetnik sto je pucao po Sarajevu od svog djeteta koje ne zeli da nastavi ono sto mu je otac zapoceo? Je li bolji i pametniji onaj pripadnik ABiH od svog djeteta ako ono ne zeli da puca po Banja Luci kao sto su nekada pucali po Sarajevu?
I kako to Bošnjaci agresori u BiH? Možeš li to malo pojasniti, ja zbunjen...
MA bravo... Premašio si sva moja očekivanja...shbc wrote:
Samo ako ti smatras da Srbi samo histerisu zbog Maoce.
Za ovo drugo... Nema potrebe da se pravis lud. Znas jako dobro na sta sam mislio.
Ovo nije istina .
Znam da je malo realno ali opet danas je sve moguće... Znam kojekakve priče iz druge ruke da je i ovaj znao hodati sa oruzjemisie wrote:Ovo nije istina .
nemoj takoisie wrote:Ovo nije istina .
Jedan moj problematični poznanik je uvijek znao bilderima govoriti "Ti dizi željezo a ja ću nositi željezo pa ćemo vidjeti ko će bolje proći kad se sretnemo"
sta je istina ondaisie wrote:Ovo nije istina .
zateznistub wrote:Najljepša mahala... Mislim ova malo desnomuha_sa wrote:Niemand wrote:![]()
I meni istoSociolog wrote:zateznistub wrote:Najljepša mahala... Mislim ova malo desnomuha_sa wrote:
pozz za forumasha.. iz ulice Fočanska, kod Bosmala... išao u Osman nakaš... jedina škola, mozda, mozda koja je zračila pravim Sarajevskim urbanim duhom poslije rata, razrednica mi je bila Sonja Sučić..biologičarka, pokojna
IZViNJAVAM, SE MODERATORIMA, i ostalim forumashima
I jos k tomu Antuna Branka SimicaBlack swan wrote:teheranke a na njima tito i petokraka
Zar si i ti iz mahale velkoski?Velkoski wrote:I meni istoSociolog wrote:
pozz za forumasha.. iz ulice Fočanska, kod Bosmala... išao u Osman nakaš... jedina škola, mozda, mozda koja je zračila pravim Sarajevskim urbanim duhom poslije rata, razrednica mi je bila Sonja Sučić..biologičarka, pokojna
IZViNJAVAM, SE MODERATORIMA, i ostalim forumashima