SDA-All about
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#29126 Re: SDA-All about
Gledaj optužnice kolika je,ko' pola Alijine "Islamske deklaracije".

-
statixx
#29127 Re: SDA-All about
I onda kazu Snas'o se....prljavi Hare wrote:Gledaj optužnice kolika je,ko' pola Alijine "Islamske deklaracije".![]()
![]()
- ultima_palabra
#29128 Re: SDA-All about
Zašto Asim i Kuko nisu u pritvoru?
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#29129 Re: SDA-All about
statixx wrote:I onda kazu Snas'o se....prljavi Hare wrote:Gledaj optužnice kolika je,ko' pola Alijine "Islamske deklaracije".![]()
![]()
-
SimkeA
#29130 Re: SDA-All about
Nakon odluka o izmjenama trase autopta Vc, krajem prosle godine potpisan je i ovaj "povijesni ugovor"!
Dakle Covicu i HDZ su dati ozbiljni ustupci, a za sada ne izgleda da se ista dobilo zauzvrat.
Dakle Covicu i HDZ su dati ozbiljni ustupci, a za sada ne izgleda da se ista dobilo zauzvrat.
- JThomas
#29131 Re: SDA-All about
pa senade šta bi ti uradio? 
- JThomas
#29132 Re: SDA-All about
ne piše, ali piše zašto zuka jeste...što je odmah po saslušanju probao poslati poruku džananoviću u pritvor da se ne dogovara sa tužilaštvom.ultima_palabra wrote:Zašto Asim i Kuko nisu u pritvoru?
vjerujem da ni on ne bi bio da to nije uradio.
-
daddy-kool
#29133 Re: SDA-All about
JThomas wrote: ne piše, ali piše zašto zuka jeste...što je odmah po saslušanju probao poslati poruku džananoviću u pritvor da se ne dogovara sa tužilaštvom.
- Banksy
#29134 Re: SDA-All about
Od ovog ne može efektinije, odličnaorinoco wrote:Bez grananja, bez bacanja knjiga, pristojnijim ponašanjem i vokabularom, činjenicama, zvanjem i stručnošću koje ima, postigla bi mnogo efektniji učinak. Ovako, pokazala je zube, ali i ponašanje koje ne pripada akademskom statusu visokoobrazovane osobe koja kandidira obrazovnim strukturama. Pomalo neotesana, nedostaje joj pravilo ponašanja u javnom prostoruMatzan wrote:pirpa wrote:Svaka čast, profesorice!
![]()
Treba je, svakako, zaposliti, ali i strogo vršiti nadzor nad njenim ponašanjem
Samo je glasna i odlučna, trebala je i gore, sa stokom treba stočno
Privukla je pažnju i poentirala, to je najvažnije.
- ultima_palabra
#29135 Re: SDA-All about
Zato je u Zenici, ali je prije toga odveden u pritvor... ova dvojica nisu.JThomas wrote:ne piše, ali piše zašto zuka jeste...što je odmah po saslušanju probao poslati poruku džananoviću u pritvor da se ne dogovara sa tužilaštvom.ultima_palabra wrote:Zašto Asim i Kuko nisu u pritvoru?
vjerujem da ni on ne bi bio da to nije uradio.
- JThomas
#29136 Re: SDA-All about
ne, pročitaj bolje, sa slobode je probao preko upravnika zatvora poslati poruku džananoviću...u službenom autu toyota 
- Banksy
#29138 Re: SDA-All about
Genije...
Kako znamo da su sve stranke, SDA pogotovo, pune kadrova s dosjeima koji miruju negdje u ladicama i čekaju potreban politički trenutak da se iznesu i aktiviraju, zna li ko,
Otkud sad sva ova hapšenja, zašto sad i zašto baš ovi likovi?
Neko tvrdi da je ovo udar na Tihićevu struju, ali meni to nema logike ako znamo da su oni davno asimilirani, a zadnjih par godina bili vrlo bliski Izetbegoviću, pogotovo nema logike da u trenutku kad je zbog revizije on već na podu, sam sebi izmiče i tepih.
Meni sve ovo izgleda kao unutarstranački dodatni udar na njega i na stranku pod njegovim vodstvom, i to od SDA struktura koje kontroliraju tužilaštva...?
Kako znamo da su sve stranke, SDA pogotovo, pune kadrova s dosjeima koji miruju negdje u ladicama i čekaju potreban politički trenutak da se iznesu i aktiviraju, zna li ko,
Otkud sad sva ova hapšenja, zašto sad i zašto baš ovi likovi?
Neko tvrdi da je ovo udar na Tihićevu struju, ali meni to nema logike ako znamo da su oni davno asimilirani, a zadnjih par godina bili vrlo bliski Izetbegoviću, pogotovo nema logike da u trenutku kad je zbog revizije on već na podu, sam sebi izmiče i tepih.
Meni sve ovo izgleda kao unutarstranački dodatni udar na njega i na stranku pod njegovim vodstvom, i to od SDA struktura koje kontroliraju tužilaštva...?
-
hizo ramidovic
#29139 Re: SDA-All about
sviovi koima ni je jasno stase zdogadza treba ju znat dasu ovu hala buku stose digla oko hapsenja amirbega, zuke i mirsadage napravi li dusmani i ne priatelji bosnjackog naroda saciljem dase obrezglavi narod uovim teskim vremenima jerbose jedanm narod naj lakse unisti kadmuse zatvore vodze strucnjaci mudri pametni icestiti ljudi pasu prvo uhapsili esu radeljasa pasad iovu troicu istasad svakise posteni patrijota pita koe sliedeci dase hapsi idoklence ovo vako hoceliko rec dostaje vise ovog terora
- JThomas
#29140 Re: SDA-All about
teško je znati. oni su ona struja koja je trenutno glavna, i da neko hipotetički preuzme oni bi sutra bili njegovi...
- ultima_palabra
#29142 Re: SDA-All about
Ova dvojica da, Kuko je sam svoj. I da ostane bez podrške Bakira, on može osnovati vlastitu stranku i biti glavni na lokalu i značajan igrač u kantonu.JThomas wrote:teško je znati. oni su ona struja koja je trenutno glavna, i da neko hipotetički preuzme oni bi sutra bili njegovi...
-
sarajevo999999
#29143 Re: SDA-All about
Sta drugo da covjek pomisli kad bih ti rekao da svaki peti (20 %) covjek nije znao glasati na proslim izborima na mjestu gdje sam bio posmatrac? Neuk, jasta radi vec neuk.zippoo87 wrote:kao sto covjek napisa...ovako se glasa za SDAJThomas wrote:za njega k'o za njega, malo njih, čak i sa ovakvom svijesti naroda. ali glasa za stranku onaj na budžetu, njegova familija, onaj sa boračkim primanjima, njegova familija, pa starci koje delegati uvedu i pokažu im gdje će...a stranka stavi njega (čini mi se) na četvrto mjesto za federaciju, i sistem je takav da automatski glasaju i za njega...i opet je zadnji put jedva prošao.
jos da tu dodamo direktno kupljene glasove za 20-30 KM a to se realizuje kroz famozni bugarski voz
e onda clanovi birackih odbora ili presjednici,kada bude brojanje dopisuju glasove kome oni hoce i onda nam se desi da su nam ovakvi hostapleri parlamentarci,ministri i ostalo
nase najvece zlo je sto smo mi neuk narod,neuka drzava,sve nam je neuko
oni jadnici sto dobiju papir sa 5 zaokruzenih imena veze nemaju sto su oni bas za njih glasali
a onda ti kriminalci,kada steknu moc,rade ovo sto su sada radili Zukic,Sarajlic,Kukic...dakle,prodaju radna mjesta a onda se vratimo na pocetka,gdje kolega kaze da glasaju upravo ovi koji su i zaposleni u administraciju
- JThomas
#29144 Re: SDA-All about
kuko je satrap... 
- Banksy
#29145 Re: SDA-All about
Oni su bili njegovi bliski saradnici - kriminalci naravno da ne bude zabune - i kao da su mu ovi, Gačani, u trenutku kad je bio pod najžešćim udarom zbog revizije, preko tužilaštava koja drže, skinuli i najbliže u stranci, pokazavši javnosti da je i sami vrh SDA danas, pod njegovim vodstvom, zaista kriminalna organizacija.JThomas wrote:teško je znati. oni su ona struja koja je trenutno glavna, i da neko hipotetički preuzme oni bi sutra bili njegovi...
Istovremeno, Fahro, kojeg isti ti udaraju i hapse, a koji mu je bio jedini oslonac i sigurnost da će ga izvući kad ga ovi baš pritisnu, okrenuo se protiv njega. Uspjeli su ga poprilično uzdrmati. Fahru je def izgubio, stranački oslonac gubi, medije (osim futavog Faktora) nema, javnost mu je vrlo nenaklonjena, teški dani...
- JThomas
#29146 Re: SDA-All about
nisu oni njih tad skinuli, ni najjači u pravosuđu ne mogu tako tempirati te događaje. od avgusta ovo traje sa džananovićem...
- tandmand
#29147 Re: SDA-All about
Dolazi naplata Čovićeve podrške Reviziji presude MSP. SDA vraća uslugu.
SDA popušta pred HDZ-om, a to šteti interesima građana i države BiH
Postoji zaista jedno potpuno nerazumljivo ponašanje SDA u smislu popuštanja, pristajanja na ultimatume i sve ono što HDZ vješto radi. Danas smo svjedočili samo jednoj u nizu takvih stvari. Iz Vlade je došao prijedlog kojim je trebala da se vrati nadležnost federalnoj inspekciji rada jer je zakonom usvojenim 2015. opet zbog insitiranja HDZ-a ta mogućnost bila izbrisana i u proteklih godinu i pol dana skoro niko nije vršio kontrolu rada na crno a jedan od segmenata Reformske agende je borba protiv sive ekonomije i rada na crno, kazao je za TV1 zastupnik SDP-a u parlamentu FBIH Damir Mašić.
TV1: Burnu raspravu izazvale su predložene izmjene Zakona o radu u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH. Ustvrdili ste da se radi o ustupku SDA HDZ-u. Zbog čega to tvrdite?
MAŠIĆ: To je u suštini jedan trend koji praktično traje otkako je Vladu preuzeo gospodin Novalić i otkako su ponovo partneri SDA i HDZ. Zaista jedno potpuno nerazumljivo ponašanje SDA u smislu popuštanja, pristajanja na ultimatume i sve ono što HDZ vješto radi. Danas smo svjedočili samo jednoj u nizu takvih stvari. Iz Vlade je došao prijedlog kojim je trebala da se vrati nadležnost federalnoj inspekciji rada jer je zakonom usvojenim 2015. opet zbog insitiranja HDZ-a ta mogućnost bila izbrisana i u proteklih godinu i pol dana skoro niko nije vršio kontrolu rada na crno a jedan od segmenata Reformske agende je borba protiv sive ekonomije i rada na crno. Danas kada smo se o tome trebali izjašnjavati odjednom je stigao papir od strane Vlade da oni prihvataju amandman HDZ-a kojim se ukida član kojim se definiše nadležnost federalne inspekcije. Ja sam otvoreno postavio pitanje kolegama iz SDA-a - hoće li oni definitivno se opredjeliti između toga šta im je bitnije, interesi države BiH ili interesi HDZ-a, pogotovo u kontekstu priče koja već traje oko revizije i ponašanja gospodina Čovića koji se svrstao na stranu koja je bila protiv interesa države. Ne možemo da shvatimo takvo vazalsko ponašanje i odnos koji u konačnici ne bi bio problem da ne proizvodi štetu po građane BiH. Vlada premijera Novalića je javna preduzeća južno od Ivana u potpunosti prepustila HDZ-u koji je stranačke strukture imenovao u tim preduzećima. Nakon priče o megakantonima i najave da će gospodin Izetbegović pristati na treću izbornu jedinicu ovo poprima zabrinjavajući obim.
TV1: Glasanje još uvijek nije obavljeno?
MAŠIĆ: SDA je tražila pauzu od pola sata nakon moje diskusije a pauzala je trajala dva sata. Onda su izašli i rekli da će se očitovati o amandmanima Vlade kada se o tome bude glasalo. Kada sam prije 25 dana predložio rezoluciju o osudi inicijativa za federalizaciju koje vode ka entonacionalnim podjelama u FBIH i kada je klub SDA donio zaključak da će podržati rezoluciju HDZ je zaprijetio napuštanjem parlamenta.
TV1: Hoće li se raspravljati o njoj na vanrednoj sjednici?
MAŠIĆ: Hoće. To će biti 21.marta. Vjerovatno će SDA da ne bi došli u situaciju da im HDZ opet prijeti da će napustiti paralament, odlučiti da do tada ne kažu svoj stav vezano za zakon o radu i o upravi za inspekcijske poslove.
- orinoco
#29148 Re: SDA-All about
Mislim da se Bego nasikirao, al' ono pravoBanksy wrote:Od ovog ne može efektinije, odličnaorinoco wrote:Bez grananja, bez bacanja knjiga, pristojnijim ponašanjem i vokabularom, činjenicama, zvanjem i stručnošću koje ima, postigla bi mnogo efektniji učinak. Ovako, pokazala je zube, ali i ponašanje koje ne pripada akademskom statusu visokoobrazovane osobe koja kandidira obrazovnim strukturama. Pomalo neotesana, nedostaje joj pravilo ponašanja u javnom prostoru![]()
Treba je, svakako, zaposliti, ali i strogo vršiti nadzor nad njenim ponašanjem![]()
Samo je glasna i odlučna, trebala je i gore, sa stokom treba stočnosve je rekla, sabrana, argumentirana, odlična
Privukla je pažnju i poentirala, to je najvažnije.
- JThomas
#29149 Re: SDA-All about
nije mogao zaspati...
ali kaže ja sam više napisala nego što ste vi pročitali...
- orinoco
#29150 Re: SDA-All about
Očito je da je Begićka obrazovana i elokventna, da je sprat iznad Bege, ali je i pretemperamentna, i ništa joj to ne vrijedi spram podmuklo, perfidno podlog Bege Gutića. Njegovoj garnituri u TK trenutno niko ništa ne možeJThomas wrote:nije mogao zaspati...![]()