BAK-eV wrote:Znaci presude Ustavnog suda, kao ona o "zupaniji", nazivu Kantona 10, hrvatskim grbovima na kolima kantonalne policije, bosnjacki jezik u Ustavima 4 vecinski hrvatska kantona .... sve to sad pod tepih i pricati o koeficijentima raspodjele sredstava po kantonima.
To na nivou federacije.
Ne. Dati im minimum koji traže a koji će se prikazati kao dobra volja iliti pružena ruka.
Što se tiče nas, jednostavno moramo jačati domaće firme. Naši političari moraju visiti po inostranstvu i ako treba davati zadnjicu za donacije, jeftine kredite i investicije.
Prije toga sa par zakona olakšati investitorima nudeći im ono što drugi ne nude.
I obavezno napraviti čistku u partijama kako bi se riješilo korumpiranih pojedinaca ili grupa.
To je tvoja najbolja ponuda za sve koje želiš da pridobiješ.
Inače, šta ti nudiš hrvatima da se odreknu ovog što rade?
Što se tiče rs, bolje da zadržim mnijenje.
Jedan je način da se obračuna sa dodikovom secesionistickom politikom.
BAK-eV wrote:Ja mislim, da sve ovo uradimo, da ce oni opet o trecem, izbornom zakonu, tv kanalu za Hrvate, vracanju nadleznosti entitetima, davanje djela obale Drine Srbiji itd.
Ako ispuniš ono što nabrojah, ne bi im palo na pamet. Moj ti, najdraža je sita zadnjica.
Što se tiče tih nadležnosti, lično sam za vraćanje istih na nivo entiteta.
Nećemo ni zajedničke institucije osim što bi ostalo zajedničko predsjedništvo.
Nema zajedničke kase. Ono što napraviš, to ćeš i potrošiti.
Pa kad drugovi počnu plaćati, onda ćeš vidjeti šta je jad i belaj.
OK, prvu godinu će pomoći krediti, drugu srbija, ali šta dalje?
Najkasnije za četiri godine bi krenuli nemiri jer rs ne bi mogla opstati. Nemoguće.
Onda bi ti gledao kako srpski političari puše i ližu baščaršiju samo da vratiš u trenutno stanje.
Onda uzmeš sve u paketu uključujući i policiju.
Rs naravno ne diraš. Pa, srpski se narod borio bre za srpsku.
Ostaviš im i vladu u čijoj će nadležnosti biti presijecanje vrpca prilikom otvaranja obdaništa.
Ps.
Da preduhitrim one koji će govoriti kako bi prijenos nadležnosti doveo do nezavisnosti rs.
To je nemoguće. Ne postoji način da dođe do otcjepljenja.