SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zateznistub

#29126 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Niemand wrote:
Interesuje. Iako znam da nema smislenog odgovora primjenjivog u realnosti, vec iskljucivo neki suplji izrazi. Da ne kazem apstraktni.
Ima itekako je eno realan i nije apstraktan zove se revolucija...

Znaci svi uz udobnosti kauča na ulicu i sve okrenuti naopako... Samo ima jedan mali problem, može se najebati, dobiti po glavi i bubrezima a to boli jako zna boliti

Zato je mnogo lakše upaliti guz u toplotu doma javiti se tastature i lupati po istoj zar ne?
zateznistub

#29127 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

karanana wrote:ja iz jna izaso 81.
:shock: jbt ti tuga kamen...Hahaha jebo ovu tastaturu htjedoh napisati tutankamon
MMM1977

#29128 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by MMM1977 »

Tuga brate. Idiot je pregazio na pješačkom prelazu. Poznajem majku, radi u banci, cijeli dan razmišljam kako je jadnici. Ne ponovilo se nikome.
muha_sa

#29129 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muha_sa »

Niemand wrote:
drugi profil wrote: Ovdje nema mjenjanja opsteg stanja na bolje jer je sistem tako napravljen da mi imamo samo fiktivni politicki pluralizam, u stvari tri etnokratije.
Jedini nacin da mijenjas stvari na bolje je da podjes od sebe, da ucinis sta mozes da tebi bude bolje, dakle edukacija, rad, puduzetnistvo, padni, pa ustani, pa ako treba i pet puta, i ti i barem svaki treci tvoj vrsnjak, i onda ce biti i vama bolje, ali generalno svima bolje, a etnokratija bi postala manje vazna.
Otprilike mi svi odgovore nesto slicno. Al ozbiljno.

Zapravo, nemam priliku ni razgovarati uopce sa nekim ko krece od nule i pocinje "gledati sebe". Mislim ono, pocinje traziti mjesto da stazira, pa poso, pa rjesavanje stambenog pitanja i milion drugih sitnica, sve od nule, bez icije pomoci, i usput, eto, da mjenja svijet oko sebe za koji ne postoji ni utopijsko-kladionicarska prognoza hocel se ikad uspjeti promjeniti.

Pomalo je tuzno sto je egocentrizam odgovor na ovo pitanje.
zateznistub wrote: Da li te zaista interesuje odgovor na to pitanje?

Karanana u to doba bio U JNA otud rupa u sjećanju...
Interesuje. Iako znam da nema smislenog odgovora primjenjivog u realnosti, vec iskljucivo neki suplji izrazi. Da ne kazem apstraktni.

edit: ovo nekakvo pitanje o teheranu, jel ovo meni i sta su teheranke? :zoka:
Teheranke je naziv za zelene zgrade u blizini današnjeg Bosmala
Niemand

#29130 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Niemand »

zateznistub wrote: Ima itekako je eno realan i nije apstraktan zove se revolucija...

Znaci svi uz udobnosti kauča na ulicu i sve okrenuti naopako... Samo ima jedan mali problem, može se najebati, dobiti po glavi i bubrezima a to boli jako zna boliti

Zato je mnogo lakše upaliti guz u toplotu doma javiti se tastature i lupati po istoj zar ne?
Ja proteste ne podrzavam. Ikakve. Upravo iz razloga koji sam navela. Apstraktni su u realnosti. Doduse, i destruktivni.
Pored toga sto nemaju nikakvu viziju sta se uopce trazi i sta se uopce zeli nakon "ostavke", sta i kako dalje izuzev supljih izraza "nestranacka vlast", nemaju ni neko civilizovano sprovodjenje a meni paljenje trafika nije primamljivo (treba mi trafika, s izgorjelom ne mogu nista).

A nije mi primamljivo ni da me nesto boli i ugrozavam svoje zdravlje za nesto sto je-supljo. Prvenstveno zato jer nam je i zdravstvo suplje pa se ne isplati ni gripu obicnu pokupiti.

Ovo za "guz" i tastaturu necu komentarisati. Tebi na obraz. Kolega forumasu.

Lijep pozdrav.
jao_situacije

#29131 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

MMM1977 wrote:
Tuga brate. Idiot je pregazio na pješačkom prelazu. Poznajem majku, radi u banci, cijeli dan razmišljam kako je jadnici. Ne ponovilo se nikome.
ovo je stvarno tužno, još pogotovo ova slika ruksaka ispod auta :(
zateznistub

#29132 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Da neko pogrešno ne shvati ne vidjeh ranije upit za teheranke
Last edited by zateznistub on 14/03/2016 21:02, edited 1 time in total.
Niemand

#29133 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Niemand »

muha_sa wrote:
Prvi put cujem :lol:

Muha enciklopedija forumska :thumbup:
muha_sa

#29134 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muha_sa »

Niemand wrote:
muha_sa wrote:

:lol:

svaki dan ih gledam s prozora--evo vec 32 godine :D
zateznistub

#29135 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Niemand wrote:
muha_sa wrote:

Bnb one zelene zgrade kako ćeš ih drugačije nazvati nego teheranke

Jos samo da pitaš sta je krug i gdje je...
MMM1977

#29136 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by MMM1977 »

jao_situacije wrote:
MMM1977 wrote:
ovo je stvarno tužno, još pogotovo ova slika ruksaka ispod auta :(
Idiota zaliti benzinom i zapaliti, nijedna druga kazna nije adekvatna. Boriš se da djecu izvedeš na pravi put, radiš 10 sati dnevno da im nešto priuštiš i onda jednog dana dijete samo nestane jer neki idiot ne zna šta je pješački prelaz. Bože dragi.
shbc

#29137 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by shbc »

joint union wrote:
Nista, ako ti se, nedajbozenikom, ponovi '92, ti onima koji ti dodju na vrata samo fino ponovi ovu prvu podvucenu recenicu. Imam osjecaj da ce oni biti razumni i prihvatiti ove svoje argumente.
Zasto vi "mladi", najpametniji i najumniji, nista ne radite da promijenite stanje na bolje, da svojoj djeci osigurate buducnost bolju od one koju ste sami imali? Iz postova vas dvojice(?) vidim da jedino znate kukati i kriviti generacije ispred vas za "zlo" koje vas je zadesilo. Te generacije su barem stale prsima pred tenkove, ispred cega ste stali vi? Vi ste se, sudeci prema drugoj podvucenoj recenici, predali bez metka, besqrac.
Daleko od toga da samo krivim vas. Krivim ja i svoju generaciju. Ali je krivim zato sto je dopustila da bude zatrovana kao sto ste i vi zatrovani. Krivim i vas uato sto ste dopustili da budete zatrovani. Pogodi ko je zatrovao? Sami sebe nismo garant (ni mi ni vi). Neko nas je morao nauciti. Neko ko nam stalno ponavlja "slusaj starije". I tako vec generacijama cuvamo mrznju i nepovjerenje prema drugacijem. Druzimo se samo kada nas neko dobro isamara i naredi nam da se druzimo.

Zar nije vrijeme da jedna generacija vec jednom odjebe starije i kaze "boli nas neka stvar sto ste se vi generacijama klali, mi necemo"? Ja bih licno bio najsretniji kada bi to nasa djeca uradila nama, jer ste vi nas vec sjebali... U vecini.

Na kraju krajeva, nisu ni Cetnici 90-ih iz cista mira se pojavili. I njima su njihovi pricali kako su ih klali oni iz Handzar divizije (nisu ni oni trebali odjebati svoje starije jelde). Pa krenuli u krvnu osvetu. Danas bi mnogi koji su se samo branili 90-ih uletili u Banja Luku i poklali sve sto im se prezime ne dotice aga i begova. Generacijama se ista prica vrti. Jednom jedni napadaju, drugi put drugi, treci put treci. I niko da prekine taj jebeni zacarani krug.
jao_situacije

#29138 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

MMM1977 wrote: Idiota zaliti benzinom i zapaliti, nijedna druga kazna nije adekvatna. Boriš se da djecu izvedeš na pravi put, radiš 10 sati dnevno da im nešto priuštiš i onda jednog dana dijete samo nestane jer neki idiot ne zna šta je pješački prelaz. Bože dragi.
stvarno nije normalno
Niemand

#29139 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Niemand »

muha_sa wrote: svaki dan ih gledam s prozora--evo vec 32 godine :D
Ma ja ne znam ni dje su te zgrade, ne zalazim tu bas :D
MMM1977

#29140 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by MMM1977 »

Djevojčica je bila 5. razred a idiot je mesar iz Fojnice.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#29141 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

teheranke a na njima tito i petokraka
muha_sa

#29142 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muha_sa »

Niemand wrote:
muha_sa wrote: svaki dan ih gledam s prozora--evo vec 32 godine :D
Ma ja ne znam ni dje su te zgrade, ne zalazim tu bas :D
znaš li gdje je hotel Bristol :?
muha_sa

#29143 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muha_sa »

MMM1977 wrote:Djevojčica je bila 5. razred a idiot je mesar iz Fojnice.
:( :(

teško roditeljima :(
Niemand

#29144 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Niemand »

muha_sa wrote: znaš li gdje je hotel Bristol :?
To je u mojoj mahali, to znam :diva:
shandrprcSA

#29145 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by shandrprcSA »

Niemand wrote:
sad ce ti muha reci "ni blizu Bristola" :D :D
joint union

#29146 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by joint union »

shbc wrote:
joint union wrote:
Nista, ako ti se, nedajbozenikom, ponovi '92, ti onima koji ti dodju na vrata samo fino ponovi ovu prvu podvucenu recenicu. Imam osjecaj da ce oni biti razumni i prihvatiti ove svoje argumente.
Zasto vi "mladi", najpametniji i najumniji, nista ne radite da promijenite stanje na bolje, da svojoj djeci osigurate buducnost bolju od one koju ste sami imali? Iz postova vas dvojice(?) vidim da jedino znate kukati i kriviti generacije ispred vas za "zlo" koje vas je zadesilo. Te generacije su barem stale prsima pred tenkove, ispred cega ste stali vi? Vi ste se, sudeci prema drugoj podvucenoj recenici, predali bez metka, besqrac.
Daleko od toga da samo krivim vas. Krivim ja i svoju generaciju. Ali je krivim zato sto je dopustila da bude zatrovana kao sto ste i vi zatrovani. Krivim i vas uato sto ste dopustili da budete zatrovani. Pogodi ko je zatrovao? Sami sebe nismo garant (ni mi ni vi). Neko nas je morao nauciti. Neko ko nam stalno ponavlja "slusaj starije". I tako vec generacijama cuvamo mrznju i nepovjerenje prema drugacijem. Druzimo se samo kada nas neko dobro isamara i naredi nam da se druzimo.

Zar nije vrijeme da jedna generacija vec jednom odjebe starije i kaze "boli nas neka stvar sto ste se vi generacijama klali, mi necemo"? Ja bih licno bio najsretniji kada bi to nasa djeca uradila nama, jer ste vi nas vec sjebali... U vecini.

Na kraju krajeva, nisu ni Cetnici 90-ih iz cista mira se pojavili. I njima su njihovi pricali kako su ih klali oni iz Handzar divizije (nisu ni oni trebali odjebati svoje starije jelde). Pa krenuli u krvnu osvetu. Danas bi mnogi koji su se samo branili 90-ih uletili u Banja Luku i poklali sve sto im se prezime ne dotice aga i begova. Generacijama se ista prica vrti. Jednom jedni napadaju, drugi put drugi, treci put treci. I niko da prekine taj jebeni zacarani krug.
Pa eto prekinite (prekini). U cemu je problem? I zasto sve gledas kao kolektiv, pa majka mu stara nismo borgovi, ljudi smo, individualci. Zbog cega si ti i kako zatrovan? Ne mislis svojom glavom? Moras cekati da "nas(te) neko dobro isamara i naredi nam(ti) da se druzi(s)mo"? Stari (ma koliko ovaj izraz ovdje neprikladan bio, jbg postapalica), svo vrijeme govoris u mnozini, mi, vi, nema tebe. I kako ces ti i na koji nacin svoje dijete postediti te zaraze (a da ne odes odavde), kad samog sebe nisi mogao?
muha_sa

#29147 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muha_sa »

Niemand wrote:
e nije ni blizu :D

Izadješ iz tramvaja na Č. Vili--pogled baciš ka Miljacki (malo ulijevo :D ) i ugledaš "teheranke"
muha_sa

#29148 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muha_sa »

shandrprcSA wrote:
Niemand wrote:
sad ce ti muha reci "ni blizu Bristola" :D :D
:lol: :lol: :lol:

lopino stara :lol: :lol:
shandrprcSA

#29149 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by shandrprcSA »

ihh :D ko te ne zna :lol: :lol: :lol:
Niemand

#29150 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Niemand »

:lol:

cojk mi radi dole i blage veze nema dje to, nisam samo ja smotana, krecem se samo oko kuce :D
Locked