joint union wrote:
Nista, ako ti se, nedajbozenikom, ponovi '92, ti onima koji ti dodju na vrata samo fino ponovi ovu prvu podvucenu recenicu. Imam osjecaj da ce oni biti razumni i prihvatiti ove svoje argumente.
Zasto vi "mladi", najpametniji i najumniji, nista ne radite da promijenite stanje na bolje, da svojoj djeci osigurate buducnost bolju od one koju ste sami imali? Iz postova vas dvojice(?) vidim da jedino znate kukati i kriviti generacije ispred vas za "zlo" koje vas je zadesilo. Te generacije su barem stale prsima pred tenkove, ispred cega ste stali vi? Vi ste se, sudeci prema drugoj podvucenoj recenici, predali bez metka, besqrac.
Daleko od toga da samo krivim vas. Krivim ja i svoju generaciju. Ali je krivim zato sto je dopustila da bude zatrovana kao sto ste i vi zatrovani. Krivim i vas uato sto ste dopustili da budete zatrovani. Pogodi ko je zatrovao? Sami sebe nismo garant (ni mi ni vi). Neko nas je morao nauciti. Neko ko nam stalno ponavlja "slusaj starije". I tako vec generacijama cuvamo mrznju i nepovjerenje prema drugacijem. Druzimo se samo kada nas neko dobro isamara i naredi nam da se druzimo.
Zar nije vrijeme da jedna generacija vec jednom odjebe starije i kaze "boli nas neka stvar sto ste se vi generacijama klali, mi necemo"? Ja bih licno bio najsretniji kada bi to nasa djeca uradila nama, jer ste vi nas vec sjebali... U vecini.
Na kraju krajeva, nisu ni Cetnici 90-ih iz cista mira se pojavili. I njima su njihovi pricali kako su ih klali oni iz Handzar divizije (nisu ni oni trebali odjebati svoje starije jelde). Pa krenuli u krvnu osvetu. Danas bi mnogi koji su se samo branili 90-ih uletili u Banja Luku i poklali sve sto im se prezime ne dotice aga i begova. Generacijama se ista prica vrti. Jednom jedni napadaju, drugi put drugi, treci put treci. I niko da prekine taj jebeni zacarani krug.