Kolika ti je brzina sada ?The Realist wrote:@Telemach - kada ćete mi više pustiti promotivnu brzinu? Koliko to traje da neko klikne mišem?
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Benq
#29126 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
The Realist
#29127 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
116mbps otprilike.Benq wrote:Kolika ti je brzina sada ?The Realist wrote:@Telemach - kada ćete mi više pustiti promotivnu brzinu? Koliko to traje da neko klikne mišem?
-
smartXL
#29128 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prije nekih 6-7 godina, komsija se na taj nacin nakacio drugom komsiji, nabio mu 700KM racuna, pozivi u njemacku i holandiju. Telekom tereti komsiju kojem je nabijen racuna, al su mu rekli da su svjesni da nije on i dali mu podatak ko je, pa da ga sudskim putem ovaj ganja...Jos uvijek niko nije platioBenq wrote:Eh sto volim ove kutije, ima jedna u mojoj mahali , cesto sam imao besplatne pozive , potreban je samo neki stariji telefon (ne bezicni) i mala igra sa zicama
- Benq
#29129 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mozda brze i ne moze zbog infrastrukture ?The Realist wrote: 116mbps otprilike.
- Benq
#29130 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To je vec pretjerivanje , taj se bas natovariosmartXL wrote:Prije nekih 6-7 godina, komsija se na taj nacin nakacio drugom komsiji, nabio mu 700KM racuna, pozivi u njemacku i holandiju. Telekom tereti komsiju kojem je nabijen racuna, al su mu rekli da su svjesni da nije on i dali mu podatak ko je, pa da ga sudskim putem ovaj ganja...Jos uvijek niko nije platioBenq wrote:Eh sto volim ove kutije, ima jedna u mojoj mahali , cesto sam imao besplatne pozive , potreban je samo neki stariji telefon (ne bezicni) i mala igra sa zicama
-
The Realist
#29131 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije pušteno 100%, pisalo bi mi na mojtelemach, a nisu mi ni javili da ne može brže.Benq wrote:Mozda brze i ne moze zbog infrastrukture ?The Realist wrote: 116mbps otprilike.
-
kakabanja213
#29132 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sk ima sve najatraktivnije i najgledanije (najskuplje) sportske dogadjaje osim LP, u odnosu na Arene. Mozes sad meni je zanimjivije ovo ili ono ( ja osim reprezentacije Serie A , Atletiko Madrida i ponekad Barca Real derbija od fudbala nista drugo ne gledam).mirza_15 wrote:Ja ti napisah da globalne cijene ne moraju da znace nista. Naveo sam ti i primjer. Proda engleska premier liga prava u kini za 500 miliona, a italijansku tamo niko ne kupi. To koliko je ko zaradi zavisi i od toga koliko je prodao, a ne samo od toga koliko to kosta. Ako ti prodas 10 olovaka po cijeni od 1,5 KM, a ja prodam 1 po cijeni od 1 KM ne znaci da tvoje olovke vrijede 15 KM, a moje 1 KM. Zato kazem da globalni brojevi nista ne znace. Jedino sto odskace cijenom, a ima SK je engleska premier liga. I pored engleske premier lige ima jos spansku od eksluzivnih fudbalskih. Ako na drugu stranu stavimo ligu prvaka, evropa ligu, italiju i francusku... Sasvim sigurno nije 4 puta skuplje.The Realist wrote:
Ti se sada za slamke hvataš.
Da, ima LP i EL (koji zajedno za tri godine koštaju 900mio funti), EPL za sezonu preko milijarde. Globalne brojke mogu itekako dati neki uvid. Pa sigurno Arene nisu platile Seria A 50-70mio KM, šta, bile bi među najboljim klijentima u Evropi?
Oni imaju i Epl i Nba i NFL i atletiku i tenis. Sad da li ce to prodavati za 4 ili 44 KM to je njihova stvar.
-
smartXL
#29133 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
SK je prenosio i kvalifikacije za euro a prenosit ce i kvalifikacije za svjetsko prvenstvo.
- Telemach
#29134 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kolege će provjeriti Vaš Ugovor i aktivirati sve što je potrebno u najkraćem roku.The Realist wrote:
Nije pušteno 100%, pisalo bi mi na mojtelemach, a nisu mi ni javili da ne može brže.
- Maharadza
#29135 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kao i prijateljske za to vrijeme, evo samo u idućih 7 dana ide:smartXL wrote:SK je prenosio i kvalifikacije za euro a prenosit ce i kvalifikacije za svjetsko prvenstvo.
Fudbal – prijateljska utakmica: Turkey – Sweden DIREKTNO
Fudbal – prijateljska utakmica: Holland – France DIREKTNO
Fudbal – prijateljska utakmica: Germany – England DIREKTNO
Fudbal – prijateljska utakmica: Ukraine – Wales DIREKTNO
Fudbal – prijateljska utakmica: England – Holland DIREKTNO
Fudbal – prijateljska utakmica: Belgium – Portugal DIREKTNO
-
The Realist
#29136 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pušteno je konačno. Hvala.Telemach wrote:
Kolege će provjeriti Vaš Ugovor i aktivirati sve što je potrebno u najkraćem roku.
- Benq
#29137 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
The Realist wrote: Pušteno je konačno. Hvala.
-
The Realist
#29138 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Najgore što vjerovatno neću nikada ni koristiti, tako su spojeni računari, ali kad je svima, hoću i jaBenq wrote:
- Benq
#29139 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nema veze sto neces , ali brate , sve sto je dzaba , i Bogu je dragoThe Realist wrote:Najgore što vjerovatno neću nikada ni koristiti, tako su spojeni računari, ali kad je svima, hoću i jaBenq wrote:.
-
probook
#29140 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Najjace lige su na SK. Kakvi crni Italijani bili popularni prije X godina sada su odron, Francuzi isto nigdje veze, Njemce uzeo Eurosport - bukvalno Arena mrvice uzela. Liga prvaka je dobra, ali opet ne valja sto su sve utakmice u isto vrijeme tako da realno mozes jednu utakmicu gledati (dzaba ti 4 odjednom), a obicno na BHT bude najatraktivnijamirza_15 wrote:
A zaboravicemo ligu prvaka i evropa ligu, regionalne lige kada govorimo o gledanosti i popularnosti? Ja cu npr. prvo pogledati Sarajevo, pa romu zbog nasih, pa tek onda neku utakmicu premier lige i siguran sam da nisam jedini.
Kazes da se da provjeriti. Pa evo hajmo provjeriti koliko sta kosta operatere. Siguran sam da liga prvaka npr. nije jeftina. Mozemo pausalno i ugrubo davati ocjene, a ne baratamo ciframa. Daj da vidimo koliko kosta Italijanska, koliko francuska, koliko spanska liga, koliko EL, koliko LP. Ali koliko kosta Arene odnosno SK, a ne neke globalne cifre, cijene nekadasnjih paketa i sl. To apsolutno nista ne znaci.
Kao sto rece kolega Realist:
The Realist wrote:Ako opet uzmemo Prem, oni su sve prilagodili TV prenosima tako da imaš utakmicu subotom prije popodne, popodne, pa i predvečer, imaš nedjeljom mislim dvije, pa ponedjeljkom zna biti.... Nijedna druga liga nije tome tako prilagođena.
- Maharadza
#29141 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Do kada taj Eurosport ima prava na Bundesligu? Kontam kako bi dobro bilo da to još neko preuzme (SK, Arene svejedno) i da prikazuju ako ništa i ostale utakmice koje Eurosport ne prenosi! 
- aura lajt
#29142 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
SK je od Arene po sadrzaju jaci, tu nikakve polemike nema. Ostaju i englezi i spanci na SK, tako da nema zime. Al su mi ovi telekomovi padobranci najjaci, nema dalje
Samo treba biti realan, kada pravimo komparaciju SK i AS, licno jedini plus AS jesu prenosi LP i LE tj. mogucnost biranja vise od jedne tekme koja se servira na bht/obn.
- odmor
#29143 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Licno bi volio da svi imaju i SK i AS..aura lajt wrote:SK je od Arene po sadrzaju jaci, tu nikakve polemike nema. Ostaju i englezi i spanci na SK, tako da nema zime. Al su mi ovi telekomovi padobranci najjaci, nema daljeSamo treba biti realan, kada pravimo komparaciju SK i AS, licno jedini plus AS jesu prenosi LP i LE tj. mogucnost biranja vise od jedne tekme koja se servira na bht/obn.
Neko je stavio u prijasnjim postovima link, ko je sve otkupio prava za italijansku ligu. Iznenadilo me je da 3 ili 4 tv prenosi u danskoj, a ima dosta drzava da po dvije tv kuce prenose. Jednostavno tako se trebalo i uradit za bh trziste. Daj i SK i AS sve lige. Bilo bi i manje nadmetanja i tako bi jeftinije prosli (moje misljenje ako se prava prodaju preko licitacija).
- agent_zero
#29144 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisam baš u toku u zadnje vrijeme to oko prava, pa da upitam jeli to fakat od iduće sezone EPL neće biti na SK, nego samo na arenama?
-
The Realist
#29145 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Po izjavi Telemacha bih rekao da je ostalo kod njih, jer spominjali su poskupljenje prava za Engleze i time pravdali cijenu SK.agent_zero wrote:Nisam baš u toku u zadnje vrijeme to oko prava, pa da upitam jeli to fakat od iduće sezone EPL neće biti na SK, nego samo na arenama?
- ElRe
#29146 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
MTS je inicijalno dobio prava za EPL, ali jos uvijek se vodi pravna borba izmedju UG, MTS i IMG koji prodaje prava.The Realist wrote:Po izjavi Telemacha bih rekao da je ostalo kod njih, jer spominjali su poskupljenje prava za Engleze i time pravdali cijenu SK.agent_zero wrote:Nisam baš u toku u zadnje vrijeme to oko prava, pa da upitam jeli to fakat od iduće sezone EPL neće biti na SK, nego samo na arenama?
- crnivrag
#29147 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Izgleda da dolaskom kanala HBO 3, kanali HBO +1 i HBO 2 +1 (bivši HBO Comedy +1) odlaze u historiju.
SBB je danas najavio da ovi kanali više neće biti dio ponude tog operatera, a pretpostavljam da će isti slučaj biti i sa Telemach ponudom, pošto su najavili da će se kanal HBO 3 nalaziti na poziciji 202 (gdje je do sada bio kanal HBO +1).
U suštini odlaskom dva timeshift HBO SD kanala, dobijamo dva nova HBO kanala, s tim da će jedan biti u SD, a drugi u HD rezoluciji.
SBB je danas najavio da ovi kanali više neće biti dio ponude tog operatera, a pretpostavljam da će isti slučaj biti i sa Telemach ponudom, pošto su najavili da će se kanal HBO 3 nalaziti na poziciji 202 (gdje je do sada bio kanal HBO +1).
U suštini odlaskom dva timeshift HBO SD kanala, dobijamo dva nova HBO kanala, s tim da će jedan biti u SD, a drugi u HD rezoluciji.
-
The Realist
#29148 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ko je MTSElRe wrote:
MTS je inicijalno dobio prava za EPL, ali jos uvijek se vodi pravna borba izmedju UG, MTS i IMG koji prodaje prava.
-
doff
#29149 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kakvo crno inicijalno. Il si dobio il nisi. Po forumima se svašta piše dok ova dva subjekta šute.
-
The Realist
#29150 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I sta bi znacila pravna bitka oko prava prenosa? Zar to ne odredjuje vlasnik prava kome ce prodati?