Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Benq

#29126 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

The Realist wrote:@Telemach - kada ćete mi više pustiti promotivnu brzinu? Koliko to traje da neko klikne mišem?
Kolika ti je brzina sada ?
The Realist

#29127 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

Benq wrote:
The Realist wrote:@Telemach - kada ćete mi više pustiti promotivnu brzinu? Koliko to traje da neko klikne mišem?
Kolika ti je brzina sada ?
116mbps otprilike.
smartXL

#29128 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

Benq wrote:Eh sto volim ove kutije :D , ima jedna u mojoj mahali , cesto sam imao besplatne pozive , potreban je samo neki stariji telefon (ne bezicni) i mala igra sa zicama :mrgreen:
Prije nekih 6-7 godina, komsija se na taj nacin nakacio drugom komsiji, nabio mu 700KM racuna, pozivi u njemacku i holandiju. Telekom tereti komsiju kojem je nabijen racuna, al su mu rekli da su svjesni da nije on i dali mu podatak ko je, pa da ga sudskim putem ovaj ganja...Jos uvijek niko nije platio
Benq

#29129 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

The Realist wrote: 116mbps otprilike.
Mozda brze i ne moze zbog infrastrukture ?
Benq

#29130 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

smartXL wrote:
Benq wrote:Eh sto volim ove kutije :D , ima jedna u mojoj mahali , cesto sam imao besplatne pozive , potreban je samo neki stariji telefon (ne bezicni) i mala igra sa zicama :mrgreen:
Prije nekih 6-7 godina, komsija se na taj nacin nakacio drugom komsiji, nabio mu 700KM racuna, pozivi u njemacku i holandiju. Telekom tereti komsiju kojem je nabijen racuna, al su mu rekli da su svjesni da nije on i dali mu podatak ko je, pa da ga sudskim putem ovaj ganja...Jos uvijek niko nije platio
To je vec pretjerivanje , taj se bas natovario :-) , ja sam bio humaniji , kad mi je zatrebalo da nekog nazovem a nema se kredita , brzinski se poziv obavi sa random broja :D
The Realist

#29131 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

Benq wrote:
The Realist wrote: 116mbps otprilike.
Mozda brze i ne moze zbog infrastrukture ?
Nije pušteno 100%, pisalo bi mi na mojtelemach, a nisu mi ni javili da ne može brže.
kakabanja213

#29132 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakabanja213 »

mirza_15 wrote:
The Realist wrote:
Ti se sada za slamke hvataš.

Da, ima LP i EL (koji zajedno za tri godine koštaju 900mio funti), EPL za sezonu preko milijarde. Globalne brojke mogu itekako dati neki uvid. Pa sigurno Arene nisu platile Seria A 50-70mio KM, šta, bile bi među najboljim klijentima u Evropi?
Ja ti napisah da globalne cijene ne moraju da znace nista. Naveo sam ti i primjer. Proda engleska premier liga prava u kini za 500 miliona, a italijansku tamo niko ne kupi. To koliko je ko zaradi zavisi i od toga koliko je prodao, a ne samo od toga koliko to kosta. Ako ti prodas 10 olovaka po cijeni od 1,5 KM, a ja prodam 1 po cijeni od 1 KM ne znaci da tvoje olovke vrijede 15 KM, a moje 1 KM. Zato kazem da globalni brojevi nista ne znace. Jedino sto odskace cijenom, a ima SK je engleska premier liga. I pored engleske premier lige ima jos spansku od eksluzivnih fudbalskih. Ako na drugu stranu stavimo ligu prvaka, evropa ligu, italiju i francusku... Sasvim sigurno nije 4 puta skuplje.
Sk ima sve najatraktivnije i najgledanije (najskuplje) sportske dogadjaje osim LP, u odnosu na Arene. Mozes sad meni je zanimjivije ovo ili ono ( ja osim reprezentacije Serie A , Atletiko Madrida i ponekad Barca Real derbija od fudbala nista drugo ne gledam).
Oni imaju i Epl i Nba i NFL i atletiku i tenis. Sad da li ce to prodavati za 4 ili 44 KM to je njihova stvar.
smartXL

#29133 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

SK je prenosio i kvalifikacije za euro a prenosit ce i kvalifikacije za svjetsko prvenstvo.
Telemach

#29134 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

The Realist wrote:
Nije pušteno 100%, pisalo bi mi na mojtelemach, a nisu mi ni javili da ne može brže.
Kolege će provjeriti Vaš Ugovor i aktivirati sve što je potrebno u najkraćem roku.
Maharadza

#29135 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

smartXL wrote:SK je prenosio i kvalifikacije za euro a prenosit ce i kvalifikacije za svjetsko prvenstvo.
Kao i prijateljske za to vrijeme, evo samo u idućih 7 dana ide:

Fudbal – prijateljska utakmica: Turkey – Sweden DIREKTNO

Fudbal – prijateljska utakmica: Holland – France DIREKTNO

Fudbal – prijateljska utakmica: Germany – England DIREKTNO

Fudbal – prijateljska utakmica: Ukraine – Wales DIREKTNO

Fudbal – prijateljska utakmica: England – Holland DIREKTNO

Fudbal – prijateljska utakmica: Belgium – Portugal DIREKTNO

:thumbup:
The Realist

#29136 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

Telemach wrote:
Kolege će provjeriti Vaš Ugovor i aktivirati sve što je potrebno u najkraćem roku.
Pušteno je konačno. Hvala.
Benq

#29137 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

The Realist wrote: Pušteno je konačno. Hvala.
:sretan:
The Realist

#29138 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

Benq wrote: :sretan:
Najgore što vjerovatno neću nikada ni koristiti, tako su spojeni računari, ali kad je svima, hoću i ja :D.
Benq

#29139 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

The Realist wrote:
Benq wrote: :sretan:
Najgore što vjerovatno neću nikada ni koristiti, tako su spojeni računari, ali kad je svima, hoću i ja :D.
Nema veze sto neces , ali brate , sve sto je dzaba , i Bogu je drago :D
probook

#29140 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

mirza_15 wrote:
A zaboravicemo ligu prvaka i evropa ligu, regionalne lige kada govorimo o gledanosti i popularnosti? Ja cu npr. prvo pogledati Sarajevo, pa romu zbog nasih, pa tek onda neku utakmicu premier lige i siguran sam da nisam jedini.

Kazes da se da provjeriti. Pa evo hajmo provjeriti koliko sta kosta operatere. Siguran sam da liga prvaka npr. nije jeftina. Mozemo pausalno i ugrubo davati ocjene, a ne baratamo ciframa. Daj da vidimo koliko kosta Italijanska, koliko francuska, koliko spanska liga, koliko EL, koliko LP. Ali koliko kosta Arene odnosno SK, a ne neke globalne cifre, cijene nekadasnjih paketa i sl. To apsolutno nista ne znaci.
Najjace lige su na SK. Kakvi crni Italijani bili popularni prije X godina sada su odron, Francuzi isto nigdje veze, Njemce uzeo Eurosport - bukvalno Arena mrvice uzela. Liga prvaka je dobra, ali opet ne valja sto su sve utakmice u isto vrijeme tako da realno mozes jednu utakmicu gledati (dzaba ti 4 odjednom), a obicno na BHT bude najatraktivnija :D A tek domaca liga bas je gledana :-)

Kao sto rece kolega Realist:
The Realist wrote:Ako opet uzmemo Prem, oni su sve prilagodili TV prenosima tako da imaš utakmicu subotom prije popodne, popodne, pa i predvečer, imaš nedjeljom mislim dvije, pa ponedjeljkom zna biti.... Nijedna druga liga nije tome tako prilagođena.
Maharadza

#29141 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Do kada taj Eurosport ima prava na Bundesligu? Kontam kako bi dobro bilo da to još neko preuzme (SK, Arene svejedno) i da prikazuju ako ništa i ostale utakmice koje Eurosport ne prenosi! :P
aura lajt

#29142 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aura lajt »

SK je od Arene po sadrzaju jaci, tu nikakve polemike nema. Ostaju i englezi i spanci na SK, tako da nema zime. Al su mi ovi telekomovi padobranci najjaci, nema dalje :D Samo treba biti realan, kada pravimo komparaciju SK i AS, licno jedini plus AS jesu prenosi LP i LE tj. mogucnost biranja vise od jedne tekme koja se servira na bht/obn.
odmor

#29143 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

aura lajt wrote:SK je od Arene po sadrzaju jaci, tu nikakve polemike nema. Ostaju i englezi i spanci na SK, tako da nema zime. Al su mi ovi telekomovi padobranci najjaci, nema dalje :D Samo treba biti realan, kada pravimo komparaciju SK i AS, licno jedini plus AS jesu prenosi LP i LE tj. mogucnost biranja vise od jedne tekme koja se servira na bht/obn.
Licno bi volio da svi imaju i SK i AS..
Neko je stavio u prijasnjim postovima link, ko je sve otkupio prava za italijansku ligu. Iznenadilo me je da 3 ili 4 tv prenosi u danskoj, a ima dosta drzava da po dvije tv kuce prenose. Jednostavno tako se trebalo i uradit za bh trziste. Daj i SK i AS sve lige. Bilo bi i manje nadmetanja i tako bi jeftinije prosli (moje misljenje ako se prava prodaju preko licitacija).
agent_zero

#29144 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

Nisam baš u toku u zadnje vrijeme to oko prava, pa da upitam jeli to fakat od iduće sezone EPL neće biti na SK, nego samo na arenama?
The Realist

#29145 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

agent_zero wrote:Nisam baš u toku u zadnje vrijeme to oko prava, pa da upitam jeli to fakat od iduće sezone EPL neće biti na SK, nego samo na arenama?
Po izjavi Telemacha bih rekao da je ostalo kod njih, jer spominjali su poskupljenje prava za Engleze i time pravdali cijenu SK.
ElRe

#29146 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

The Realist wrote:
agent_zero wrote:Nisam baš u toku u zadnje vrijeme to oko prava, pa da upitam jeli to fakat od iduće sezone EPL neće biti na SK, nego samo na arenama?
Po izjavi Telemacha bih rekao da je ostalo kod njih, jer spominjali su poskupljenje prava za Engleze i time pravdali cijenu SK.
MTS je inicijalno dobio prava za EPL, ali jos uvijek se vodi pravna borba izmedju UG, MTS i IMG koji prodaje prava.
crnivrag

#29147 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Izgleda da dolaskom kanala HBO 3, kanali HBO +1 i HBO 2 +1 (bivši HBO Comedy +1) odlaze u historiju.

SBB je danas najavio da ovi kanali više neće biti dio ponude tog operatera, a pretpostavljam da će isti slučaj biti i sa Telemach ponudom, pošto su najavili da će se kanal HBO 3 nalaziti na poziciji 202 (gdje je do sada bio kanal HBO +1).

U suštini odlaskom dva timeshift HBO SD kanala, dobijamo dva nova HBO kanala, s tim da će jedan biti u SD, a drugi u HD rezoluciji.
The Realist

#29148 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

ElRe wrote:
MTS je inicijalno dobio prava za EPL, ali jos uvijek se vodi pravna borba izmedju UG, MTS i IMG koji prodaje prava.
Ko je MTS :D?
doff

#29149 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Kakvo crno inicijalno. Il si dobio il nisi. Po forumima se svašta piše dok ova dva subjekta šute.
The Realist

#29150 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

I sta bi znacila pravna bitka oko prava prenosa? Zar to ne odredjuje vlasnik prava kome ce prodati?
Locked