Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
243
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 555

SmokingMan

#29101 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

Prevaren sam.....Zaveraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... :lol:
arnes_king

#29102 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Image

8) 8-)

Sad samo treba biti strpljiv i napokon mogu započeti svoju poštarsku karijeru i nositi svijetu potrebne pakete :P
SmokingMan

#29103 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

Srce mi je postalo kao Univerzum kada sam vidio da će izaći i za PC naredne godine, i sve da je odgode za 2021, čekat ću. DS, tip igre koji apsolutno volim... :thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#29104 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

@Averus, super za oddworld :-D :-D nisam znao da izlazi.

Dodao bih tvom spisku i evil genius 2.

Sjajna godina. Nadam se da ću imati na čemu i igrati.
SanskiBiser

#29105 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SanskiBiser »

SmokingMan wrote:Srce mi je postalo kao Univerzum kada sam vidio da će izaći i za PC naredne godine, i sve da je odgode za 2021, čekat ću. DS, tip igre koji apsolutno volim... :thumbup:

jos da hoce Days Gone na PC igra je prebrutalna morali su nerfati prije izlaska i ukinuti neke stvari jer su previse sadisticki izgledale :-)

SmokingMan

#29106 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

Ma to je ionako igra, a ja sam baš navikao na brutalnost..... :D

Moje skromno mišljenje je da niakdaneće izaći za PC.
SanskiBiser

#29107 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SanskiBiser »

SmokingMan wrote:Ma to je ionako igra, a ja sam baš navikao na brutalnost..... :D

Moje skromno mišljenje je da niakdaneće izaći za PC.

Bilo je neke price da ce izaci za PC nakon pojave PS5 i to da ce biti na Steam.
SmokingMan

#29108 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

Samo para preko pare. Volio bih vidjeti neku statistiku porasta prihoda kompanija u gaming industriji u proteklih 10-15.god....
SanskiBiser

#29109 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SanskiBiser »

SmokingMan wrote:Samo para preko pare. Volio bih vidjeti neku statistiku porasta prihoda kompanija u gaming industriji u proteklih 10-15.god....
180 milijardi dolara prihoda na svim platformama je projekcija za 2021, a 2012 je prihod bio 70 milijardi dolara. :-)
Averus

#29110 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Forza horizon 4
Nece DualShock4
Fps ne ide preko 24 da ga jebes.

Koji je ovo kurac.
ferratilis

#29111 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Averus wrote:Forza horizon 4
Nece DualShock4

Koji je ovo kurac.
Sad znas kako je meni igrat RDR2 :D

Al bez zezancije, FH4 i Gears 5 su najbolje optimizovane igre koje sam ikad imao priliku igrati. Pogledaj malo po netu, mora da ti je do nekog drajvera ili mozda Dualshock pravi problem. Jel igras preko Game Pass-a ili narodnu verziju?

ovo sam nasao na zvanicnom forumu
Image
aditon

#29112 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

Nece DualShock4

Koji je ovo kurac.
de vidi da nije fpc lock uključen u postavkama
za joystick ne znam..
aditon

#29113 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

ferratilis wrote:
Nece DualShock4

Koji je ovo kurac.

Al bez zezancije, FH4 i Gears 5 su najbolje optimizovane igre koje sam ikad imao priliku igrati. Pogledaj malo po netu, mora da ti je do nekog drajvera ili mozda Dualshock pravi problem. Jel igras preko Game Pass-a ili narodnu verziju?

Image
možda da još jednom razmisliš da api vratiš na vulkan jer sve ovo što sam uspio vidjeti, jednostavno bolje radi..ne toliko ubjedljivo ali bolje radi bez obzira jel nVidia ili amd grafika
kod tebe je ono 970ka?
maloprije sam video gledao gdje lik s rx 570 ima preko 60 fps na medium postavkama...
za ove neke druge probleme, pogotovo s launcherom, to bez nekog patcha u budućnosti nema poboljšanja
Averus

#29114 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

ferratilis wrote:
Nece DualShock4

Koji je ovo kurac.

Image
aditon wrote:
Nece DualShock4

Koji je ovo kurac.
de vidi da nije fpc lock uključen u postavkama
za joystick ne znam..
GamePass
Halalio sam joystick, igraću na tastaturi (ako ikad zaigram)
Instalirana na SSD
DualShock4 diskonektovan, DS4Windows ugašen
Driveri uklonjeni pomoću DDU i instalirani ovi najnoviji 441.12
FPS unlocked
V-Sync ugašen (in-game)
Čak sam, po prvi put u žviotu, u GeForce experience kliknuo optimize
Ugasio Core0 procesora jer navodno i to zna jebat (dobio 3 fps-a, dig'o sam se na 27 juhuuu)
aditon

#29115 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

ti ćeš na toj kartici imati oko 120 fps u full hd odnosno oko 100 u 1440p
e sad, zašto ti se to dešava, misterija mi je definitivno...siguran sam da je negdje neki klinac uključen koji ti to radi...jesi čačkao postavke drivera? Da nije tu v-snyc upaljen...mada opet teško da to ima veze..očito da nije ni konkflikt neki zbog joysticka...možda da pogasiš pozadinske procese..desni klik na star pa run pa msconfig i tu odznači predviđeno polje pa vidi...forza 4 je znala praviti probleme zbog tih nekih programčića u pozadini
ferratilis

#29116 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Steta jbg, Forza je jedna od najljepsih igara na PC-u. Kod mene "klizi" na najvisim postavkama. Doduse, da bi je uopce mogao zaigrati, morao sam prvo aktivirati Microsoft account na Windowsu, skinuti sve apdejte i jos se zajebavat s nekim privacy postavkama Xbox profila. Ali u samoj igri nije bilo nikakvih problema. Tako da mislim da ti problem nije u igri, nego mora biti nesto u Windowsu ili Xbox postavkama.

@aditon
Rijesio sam vecinu grafickih problema kroz postavke, danas su izbacili neki update za launcher, ali mi i dalje ostaje problem stutteringa. Kao da je programiran, svakih par minuta igra malo zastopa, sto kvari dojam. Ostavicu igru dok ne sastavim novu konfiguraciju ili je Rockstar dobro ne zakrpi :D Za ova 3-4 sata koliko sam igrao, mogu reci da je remek djelo. Vrijedi cekat jbg
typeOnegative

#29117 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by typeOnegative »

meni iz nekog razloga nece da je pokrene od neki dan , nema sanse . samo splash screen i paff , lud sam vise .Sve zivo probao , jedino jos da nije do revizije nVidia drivera :-)
fuck u microsoft

Averuse, ugasi "dynamic optimization " u video opcijama
Averus

#29118 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Ja sam toliko živaca izgubio, to je čudo jedno...

Evo tačan redoslijed šta sam sve radio:

1. Instalirao na HDD (game pass na ms store)
2. Pokrenuo, odigrao prvu trku, odabrao auto, odigrao jednu trku. U ovom trenutku je sve radilo
3. Prikopčam DS4 da vidim da li podržava - neće, štaviše javlja "unsupported controller". Iskopčam ga
4. Googlam, kažu DS4Win radi - probam s njim, igra neće ni da se pokrene
5. Nađem joj install location, permisije BOŽJE, dakel ide preko neke zajebane enkripcije do te mjere da i kad staviš everyone/everyone permisije, opet ne možeš meda u folderu
6. Odustanem, reko' "igrao sam trke 20+ godina na tastaturi, mogu opet jbg"
7. Pokrenem, crasha prije splash screena
8. Skontam da sam je zajebao sa permisijama, uradim reset, uradim reset permisija na default (icacls) - crasha
9. Uninstall, reinstall - pokrene, radi (sinoć oko 00:45)
10. Jutros upalim da igram, prije toga nešto čaćkao DS4Win, uđem u igru, radi DS4 :? Ja sav sretan.
11. Vidim nešto zapinje, pogledam - 21fps maksimalno dostiže, stalno pada na 17, 15, 13, pa skoči na 24, pa odmah na 21, pa opet
12. Oborim sve na very low, isključim sve dodatne kurce palce - ista stvar
13. Stavim sve na ultra - ista stvar
14. Oborim rezoluciju na 1080p - ista stvar
15. Isključim DS4, ugasim DS4Win - ista stvar
16. Skontam da mi igra koristi CPU, a ne GPU za rendanje (wwwwww tttttttt ffffffff), sve vrijeme gpu na 1%, cpu na 70+%
18. Reinstall na SSD (80GB download jeboga download... sreća 150MBps internet, pa haj'...) - ista stvar se dešava, neće preko 24 fpsa nikako
18. U nVidia Control Panel provjerim postavke, ugasim neke koje su naveli na netu (vsync, gsync, opengl: 1070ti, cuda: 1070ti, ugasim low-latency mode) - ista stvar
19. U geForce experience odem na optimize - ista stvar
20. Skužim in-game mi nudi 36, 48, 72 i 144fps cap
21. Zaključam monitor na 120 (automatski prebaci na 119) i u igri se ispravi na 30, 60, 75, 120, 144, ali i dalje max postiže 22-30fps (cpu na realtime)
22. Zaključam monitor na 60 (automatski prebaci na 59) i u igri ostaju ispravni dostupni fps capovi, ali i dalje daje max 22-30fps (cpu na realtime)
23. Ugasim Core0 (navodno ga to zbunjuje) - ništa, ista stvar

Eh sad skontajte koliko je to frustracija za jednu jebenu igru. Jednu.
Odem na store da provjerim redovnu cijenu - 70€
Brate, da sam je platio otišao bih lično i do krvi istuk'o sve i jednog nebenog nesposobnog developera. :twisted:

Sad sam 24. Uninstall skroz, uklonio sve foldere, savegame-ove, registry entryje, appdata entryje. Instaliram je sad na C: drive, pa da vidim ima li promjene.

Ah da, u međuvremenu sam uradio i DDU i inistalirao zadnje drivere.

Ja se na stariju verziju radi ovog govneta neću vratiti. Ako radi - radi, ako ne - super, imam 80GB prostora za nešto drugo :oops:
ferratilis

#29119 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Iako je Game Pass odlicna stvar, sama Xbox aplikacija je totalno sranje. Ljudima se desava da urade uninstall igara, a i dalje zauzimaju prostor na disku. Naravno, zbog tih permisija ih ne mogu ni pronaci tako da je jedino rjesenje reinstalacija sistema. Meni je jednom prilikom windows update sve poremetio pa sam sve igre morao ponovo skinut. Tebi preporucujem da reinstaliras Windows, vjerovatno ce se sve magicno rijesit. :D
Averus

#29120 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Ma nema teorije, nek se tjera u... :D
aditon

#29121 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

nekako kao da se sve promijenilo kad si taj joystick uključio..jer igra ti je na prvu radila, kako sam shvatio, kako treba.
Zbunjuje i to što ti grafika nije u loadu već je sav teret na procesoru. Zbog čega bi se to moglo desiti? hmm Iako se čini da su problemi počeli zbog joysticka, ipak mislim da je teško problem u istom..Da li se uključivanjem tog joysticka automatski instaliraju neki driveri na komp od istog?
Nemam baš iskustva s xbox game pass-om, ali ovo što fera spominje bi moglo imati veze s tvojim problemom. Ni ja ne bi se peglao obaranjem sistema radi Forze.
Da sumiramo, tebi ustvari grafička ne rdi na toj igri, kao da je i nemaš jer igru vrti procesor. Ja bih se na tvom mjestu fokusirao na ovo i pokušao pronaći na netu rješenje, tom's hardware ili reddit..siguran sam da neko ima rješenje..

dodao bih još na kraju da Forza 3 je jednako dobra igra kao i četvorka i toplo je preporučujem. Čak grafički je trojka i malo bolja igra, više detalja prije svega na samim vozilima koji daju autentičnost istima. Naravno, ovaj segmet i u četvorci je ekstra ali ko baš želi, imate dosta video materijala na yt koji govore o ovome. Trojka nema sve ove probleme koje ima četvorka, igra jednostavno radi perfektno. Ja je nikad nisam završio, negdje oko 40 levela sam stao..ali imam je i dalje na kompu..
SanskiBiser

#29122 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SanskiBiser »

Pogledajte Gamer's Nexus video o CPU peformansama RDR2, stari I7 2600 ujednacenije performanse ima nego I7 9700K i sve generacije I5. Kod Ryzen procesora na nekim plocama izgleda igra nece uopste da radi.....Sve je naravno do jako lose optimizacije cak se neki Bug koji je bio prisutan kod GTA V javlja i sad u RDR2 na PC. :-)
Arkec Zgotiva

#29123 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Arkec Zgotiva »

Za RDR2 problem sa stutteringom / freezanjem svakih par minuta -

Image

Napravio za 3 minute i igrao bez ikakvih problema nekih 5 sati na i5 7500, RX480, 8gb rama, mix mid/high/ultra postavki
diablobih

#29124 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by diablobih »

Ma sredit ce oni to sa patchom, nema logike da se covjek mora toliko peglati da bi igrao normalno igru.
Tomahawk11
Globalni moderator

#29125 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tomahawk11 »

Što meni ovo izgleda da se vi žestoko patite sa ovim RDR2 :mrgreen:
Post Reply