Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
GeeTnT

#29101 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by GeeTnT »

:roll: :odustajem:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#29102 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by plain vanilla »

Nasa stranka se otima godinama, ali bome ce je Mirso ukopat :oops: :skoljka:
kmirsad

#29103 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

plain vanilla wrote:Nasa stranka se otima godinama, ali bome ce je Mirso ukopat :oops: :skoljka:
Ok...Šofer!!! Ustavi na stanici kod SDP-a...ima izać... odo malo njih branit...
Last edited by kmirsad on 14/03/2018 06:13, edited 1 time in total.
vjesticanametli

#29104 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vjesticanametli »

Hakiz wrote:
Hakiz wrote:
criticos wrote:
Posljednji tko bi trebao kritizirati ovu priču je SDA mladež i bilo ko iz stranaka sa predznakom SDx. Interesantno je kako su mediji nanišanili ovu priču ka Našoj stranci i njihovom članu. Po meni je u ovoj priči krivac Nakaš i rukovodstvo bolnice, a ne Baroš. Dotični Baroš je poduzetnik koji gleda kako da profitira i ugovori sebi najpovoljnije uslove. Problem bi po meni bio kada bi se dokazalo da je on podmitio, darovao ili prebacio sredstva na lične račune da isposluje sebi ovako poželjan ugovor. Krivica je na Nakašu i upravnim odborima koji se bahate novcima građana i potpisuju štetne ugovore. Da ovdje raspravljamo o etičnosti Baroša, pa bih i rekao nešto po tomu pitanju.

Ajde da promatramo u okviru našeg zakona.
Ako je tačno da su kod Baroša oko 600 KM leće i otopina koji u ostalim prodavnicama koštaju oko 300 KM i da su pacijenti ucijenjeni da moraju kupovati kod Baroša, onda u ovom slučaju nema nevinih. Baroš je kriv koliko i klinika. A ako NS želi imati veze sa tom situacijom, imaju pravo na to. Sa svim posljedicama po imidž.

Doduše, Baroš ima pravo naplaćivati ono šta prodaje koliko hoće. Ali nema pravo vršiti uticaj na kliniku (koja, usput, nije privatna) da pacijenti te klinike samo kod njih mogu kupovati te leće i otopine.

Znaš kako se mjeri stepen percepcije korupcije, dakle koliko se misli da korupcije ima, ne koliko je stvarno ima. Percepcija, imidž, su bitni.

Bilo tu krivične odgovornosti ili ne bilo (a mislim da je ima), stvar je percepcije.

Ako neka politička stranka, u ovom slučaju NS, misli da je za njen imidž i uticaj na glasače dobro da bude povezana sa tom, etički diskutabilnom situacijom, to je njihova stvar.
tacno je tacno...ja sam oba puta upucena u baros i receno mi je samo tamo da mogu uzeti...ev tata ceka drugu op oka ....e za hljeba im trebalo vala....
putokaz1

#29105 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

kmirsad wrote:Ok...Šofer!!! Ustavi na stanici kod SDP-a...ima izać... odo malo njih branit...
Pa Selim je SDP
on može biti otjeran iz SDP ali partija iz njega izaći nikad neće
kmirsad

#29106 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:
kmirsad wrote:Ok...Šofer!!! Ustavi na stanici kod SDP-a...ima izać... odo malo njih branit...
Pa Selim je SDP
on može biti otjeran iz SDP ali partija iz njega izaći nikad neće
E, ovo se slažem... ali onaj pravi, neiskvareni SDP...
kmirsad

#29107 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

vjesticanametli wrote:...ja sam oba puta upucena u baros i receno mi je samo tamo da mogu uzeti...ev tata ceka drugu op oka ....e za hljeba im trebalo vala....
Te što su ti to rekli... vjerovatno ti neki iz bolnice...doktori, sestre u operacionoj, sestre na šalteru... jesi li prijavila kome... direktoru bolnice... direktoru ZZO-a... direktoru Fonda zdravstvenog osiguranja... premijeru KS...ministru zdravstva... vladi Kantona... tužilaštvu... krimolovcima... trebala si... sigurno ništa ne znaju o tome...šta im iza leđa radi Naša Stranka...
Capsicum

#29108 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Capsicum »

kmirsad wrote:
vjesticanametli wrote:...ja sam oba puta upucena u baros i receno mi je samo tamo da mogu uzeti...ev tata ceka drugu op oka ....e za hljeba im trebalo vala....
Te što su ti to rekli... vjerovatno ti neki iz bolnice...doktori, sestre u operacionoj, sestre na šalteru... jesi li prijavila kome... direktoru bolnice... direktoru ZZO-a... direktoru Fonda zdravstvenog osiguranja... premijeru KS...ministru zdravstva... vladi Kantona... tužilaštvu... krimolovcima... trebala si... sigurno ništa ne znaju o tome...šta im iza leđa radi Naša Stranka...
Mozda je javila CIN-u :wink:

I šta kaže stranka... hoće li zasjedati sud časti ili će zabiti glavu u pijesak i praviti se da se ništa nije desilo :D
kmirsad

#29109 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Capsicum wrote:
kmirsad wrote:

I šta kaže stranka... hoće li zasjedati sud časti ili će zabiti glavu u pijesak i praviti se da se ništa nije desilo :D
Nemam pojma. Nisam član stranke... samo simpatizer.
Lično ne mislim da trebala po ovom pitanju, nešto posebno da se eksponira. CIN je ni zašta nije prozvao, niti je uopšte i jednom riječu pomenuo.
Prozivaju je samo protivnički stranački botovi na forumu...a na to se ne reaguje...
Capsicum

#29110 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Capsicum »

kmirsad wrote:
Capsicum wrote:
kmirsad wrote:Te što su ti to rekli... vjerovatno ti neki iz bolnice...doktori, sestre u operacionoj, sestre na šalteru... jesi li prijavila kome... direktoru bolnice... direktoru ZZO-a... direktoru Fonda zdravstvenog osiguranja... premijeru KS...ministru zdravstva... vladi Kantona... tužilaštvu... krimolovcima... trebala si... sigurno ništa ne znaju o tome...šta im iza leđa radi Naša Stranka...

Nemam pojma. Nisam član stranke... samo simpatizer.
Lično ne mislim da trebala po ovom pitanju, nešto posebno da se eksponira. CIN je ni zašta nije prozvao, niti je uopšte i jednom riječu pomenuo.
Prozivaju je samo protivnički stranački botovi na forumu...a na to se ne reaguje...
Pa nije CIN-ovo da optužuje. Oni samo informišu javnost i hvala im na tome. A građani nek saberu 2 i 2. A u NS nek razmisle da li će na pojavu kriminala u svom rukovodstvu reagovati kao SDA npr. ili će biti odgovorni prema svojim glasačima i ostati dosljedni onom što pričaju, odnosno toj nekoj principijelnosti i borbi protiv kriminala i korupcije. Reakcija u ovoj i ovakvim situacijama će najbolje pokazati da li su iskreni u onom što javno zagovaraju.
kmirsad

#29111 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Naravno da treba trenutno reagovati, AKO se pojavi kriminal u redovima rukovodstva stranke.
Koliko ja vidim, kriminala, ako ga upšte ima, onda ga ima u pomenutim JU, i političkim strukturama s kojima Naša stranka nema ništa , niti na njih imaju uticaja...
Izvještaj CIN- a na to i sugureše...
cadburry

#29112 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cadburry »

Nisam znao za ovu vezu Baroša i Naše stranke. Ja sam nekoliko puta išao na pregled u optiku Baroš, kod oca od Peđe Kojovića.
Capsicum

#29113 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Capsicum »

kmirsad wrote:Naravno da treba trenutno reagovati, AKO se pojavi kriminal u redovima rukovodstva stranke.
Koliko ja vidim, kriminala, ako ga upšte ima, onda ga ima u pomenutim JU, i političkim strukturama s kojima Naša stranka nema ništa , niti na njih imaju uticaja...
LOL, jadni Baroš nema ništa s kriminalcima koji mu namještaju pacijente :D
Pa jel stvarno građane smatraš toliko glupim? Makar ove koji nisu u SDA stadu...
Dasi

#29114 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dasi »

cadburry wrote:Nisam znao za ovu vezu Baroša i Naše stranke. Ja sam nekoliko puta išao na pregled u optiku Baroš, kod oca od Peđe Kojovića.
Znaci i Peđa je usko povezan sa “aferom” Baroš. :(
Capsicum

#29115 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Capsicum »

Dasi wrote:
cadburry wrote:Nisam znao za ovu vezu Baroša i Naše stranke. Ja sam nekoliko puta išao na pregled u optiku Baroš, kod oca od Peđe Kojovića.
Znaci i Peđa je usko povezan sa “aferom” Baroš. :(
Sve bolje od boljeg... Kakav moralni sunovrat "takozvane ljevice"...
mrgreen

#29116 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

krenulo je pranje na ruke sda antikorupcijskog tima :lol:
kmirsad

#29117 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

mrgreen wrote:krenulo je pranje na ruke sda antikorupcijskog tima :lol:
:lol: :lol: :lol:
Banksy

#29118 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

uz asistenciju građana koji se bore za naklonost SDA... :mrgreen:
Dasi

#29119 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dasi »

kmirsad wrote:
:lol: :lol: :lol:
Image
madner

#29120 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

Afera Baros :D

kakvi jadni napadi.
kmirsad

#29121 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Capsicum wrote:
kmirsad wrote:Naravno da treba trenutno reagovati, AKO se pojavi kriminal u redovima rukovodstva stranke.
LOL, jadni Baroš nema ništa s kriminalcima koji mu namještaju pacijente :D
Pa jel stvarno građane smatraš toliko glupim? Makar ove koji nisu u SDA stadu...
Nikada nisam rekao da Baroš nema ništa s tim kriminalcima. Svi s njima imamo odnose... svakodnevno.
Pa nismo kriminalci.
Taman posla... ne smatram građane glupim...
Zato sam i uvjeren u uspjeh Naše stranke... zna narod dobro ko su lopovi...
Pravda je spora ... ali nije nedostižna...
A što se tiče stada... meni je to sve jedno isto stado, samo različitih boja...a pase istu livadu Bosansku i po njoj balega...
Last edited by kmirsad on 14/03/2018 13:26, edited 1 time in total.
kmirsad

#29122 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

madner wrote:Afera Baros :D

kakvi jadni napadi.
Šta ćeš... strah čini čuda, pravi paniku, povlače se brzopleti i nepromišljeni potezi, zabijaju autogolovi...
Capsicum

#29123 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Capsicum »

Čuj jadni napadi... To rukovodstvo NS treba biti amnestirano od kriminala? Ne znam samo zašto... Da se ja pitam, opozicione lidere koji se ogriješe o zakon kažnjavao bih duplo zato što su osim kriminalnog djela, krivi i za prevaru birača i ubijanje nade da može biti bolje.

I da budemo načisto, u svakom žitu ima kukolja. Samo je pitanje kako se prema njemu odnosi. Jedan je pristup SDA, koji sve trpa pod tepih, jer je to njihov mafijaški kod, način funkcionisanja stranke i ideal društva kakvom teže. A drugi pristup bi trebao biti onih koji žele da stvari rade drugačije. Takvi bi trebali svaki pokušaj korištenja SDA metoda sasjeći u korijenu.

NS kao opoziciona stranka koja propagira borbu protiv korupcije i hvali se svojom principijelnošću, morala bi da reaguje promptno. Na njima je. Pitanje odnosa prema kriminalu je pitanje ili / ili. Crno ili bijelo. Nema sivo.
Banksy

#29124 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Predrag Kojović: Četnici su fašisti i treba ih zabraniti

14.03.18
Ponovno postrojavanje pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta iz Srbije i Bosne i Hercegovine u Višegradu, predsjednik Naše stranke Predrag Kojovć oštro osuđuje, ali i traži od organa vlasti da konačno tome stanu u kraj.

- Neprihvatljivo je da i dalje fašističke organizacije djeluju u našoj zemlji i priređuju ovakve groteskne predstave, pored toga što građani ove zemlje svakodnevno trpe ratno-huškačku retoriku i destruktivnu nacionalističku politiku koja stvara osjećaj nesigurnosti, masovno siromaštvo i egzodus mladih iz zemlje. Parade četnika iz godine u godinu u gradovima u kojima su pod tim istim simbolima izvršeni monstruozni ratni zločini su patološko, fašističko ponašanje, a ne pravo na slobodu govora, i zabranjeni su u svim demokratskim, naprednim, društvima - rekao je Kojović.

Predsjednik Naše stranke smatra da svaka buduća vlast, koja sebe želi predstaviti kao proevropsku političku snagu, mora zakonski sankcionisati ovu i ovakve grupe, bez obzira na etničku i vjersku pripadnost ili nepripadnost,

- Naša stranka je još prije više od godinu u Federalnom parlamentu predložila nacrt zakona koji bi ovakve manifestacije mržnje sankcionisala, ali su nakon usvajanja nacrta na Zastupničkom domu FBiH SDA i HDZ uklonile taj zakon iz procedure. Njima, to je valjda jasno i većini građana sada, odgovara da se ovakvo ponašanje ne sankcioniše, jer politički opstaju upravo zahvaljujući ovakvim međuetničkim provokacijama. Stoga od njih ne očekujem da to urade, ali je stavljanje i usvajanje zakona, koji bi prekinuo ovakve stvari, za nas eliminatorno pitanje za partnere s kojima planiramo formirati izvršnu vlast nakon izbora 2018. Nadam se da će nam građani na izborima svojim glasovima dati snagu da jednom za svagda fašizam ovog ili nekog drugog tipa pošaljemo na smetljište historije gdje od 1945. i pripada - zaključio je Kojović.
:thumbup:
kmirsad

#29125 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Ako madner kaže da je jadno... onda je jadno.
Madner je ona... debela dama... za koju kažu... Ništa nije gotovo, dok debela dama ne zapjeva...
Locked