- Negdje sam pročitao da je Sirija uvela na front i strateške rezerve (čuvane za slučaj vanjske agresije). Ne znam da li je tačno, ali mislim da je sada trka sa vremenom dok je zapad preokupiran Kurdima i "IS":husein_kapetan wrote:Nego.. neko napisa da će ovaj Morek biti bastion odbrane od "mrskog diktatora".. Mora se priznati.. međutim.. da prevagu na terenu ne pravi količina naoružanja, ljudski faktor kao i nebrojeno puta do sada, primaran i presudan. Kompliment Tigru na dobro odrađenom poslu.
- južni front, Kuneitra, Dara je kritičan. Tu opreacijama faktički rukovodi Izrael. Neophodna su pojačanja;
- Deir ez-Zor: cilj je očistiti sve do Eufrata i grad osigurati kao stratešku bazu za daljnje djelovanje uzvodno i nizvodno uz Eufrat;
- Hama-Idlib, Latakija-Idlib: osigurati i povezati komunikacije sa sjedištima provincija kao preduslova za eventualno poviezivanje na pravcu Idlib-Alepo;
- Alepo, nakon efektivnog prodora na sjeveru, krenulo se sa dejstvima na jugu grada, uspješno;
- Damask, što milom (pregovori) što silom, konačno riješti bezbjednost čitavog grada i njegove okoline.
Vlada i armija su svjesne trenutka i čini mi se da su pred nama neke presudne bitke.