KM?didgeridoo wrote:Ici ce uskoro i demant sa te strane.
Situacija je puno komplikovanija, i ima puno jakih igraca i ucesnika iz sjene da bi se svelo na obicne demante.
Primera je kostala oko 19 mil, EPL gotovo 50.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
mirza_15
#29101 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
The Realist
#29102 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Englezi sami koštaju više, nego svi ostali, to je jednostavno tako, to se da provjeriti. Imalo to tebi logike, ili ne.mirza_15 wrote: Trenutno placaju 15 miliona funti. Ali opet nemamo cijenu koliko kostaju ostali sadrzaji sadrzaji. Cisto sumnjam da je LP ispod 10 miliona. A imas jos itanliju, francusku, evropa ligu, regionalne lige vs spanci kada je fudbal u pitanju. Zasto je onda SK 4 PUTA skuplji? Sve to samo zbog engleske premijer lige? Nema smisla.
I niko ne bi imao problema da je SK trazio 4 KM po korisniku koji ce uzeti SK paket. SK trazi skoro tu cijenu za sve korisnike. Ne vrijedi SK paket sigurno 4 puta vise. Cak mislim da je jedva malo skuplji. Glupo je ocekivati da recimo BH Telecom i Telemach zajedno daju vise za te tri godine nego sto vrijedi engleska premier liga za citav region?!!!!!! Suludo bolan! Suludo!
A kada kažeš da misliš da su jedva malo skuplji, samo govori sa koliko subjektivnosti govoriš o svemu. Arena je postala ovako jeftina od kako je izgubila Engleze i Španjolce, jer do tada se paket plaćao 10KM posebno, MTel 3,5. Slažem se da ih vjerovanto nije 4 puta više sadržaj koštao u odnosu na sadržaj Arena, ali da je dosta skuplji, sigurno jeste. Po nekoj gruboj procjeni bi trebali koštati barem 2 puta više od Arena, ako ne i malo više, ako idemo po svakom korisniku, dok bi paketi vjerovatno i tri puta skuplji mogli biti.
Ne zaboravi, ne gleda se samo cijena, nego i popularnost sadržaja, a šta god neko govorio Englezi i Španci su popularniji od Talijana i pogotovo Francuza (Talijani i mogu proću, ali se sigurno ne mogu porediti sa Englezima), a na to imaš Formulu 1, Tenis, NBA (mada ne znam koliko se kod nas gleda NBA - radi termina, ili Evropska košarka, rukomet, hokej.....).
Samo Aco Kabanica i njegovi puleni mogu izjaviti da bi cijene Arena i SK trebale biti iste.
-
didgeridoo
#29103 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
jestemirza_15 wrote:KM?didgeridoo wrote:Ici ce uskoro i demant sa te strane.
Situacija je puno komplikovanija, i ima puno jakih igraca i ucesnika iz sjene da bi se svelo na obicne demante.
- ElRe
#29104 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
EPL za sezonu 2016-2019 je skoro 60 miliona.didgeridoo wrote:Ici ce uskoro i demant sa te strane.
Last edited by ElRe on 23/03/2016 12:42, edited 1 time in total.
-
The Realist
#29105 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa nije bitno ko je suvlasnik, prava se za teritoriju otkupljuju. Arene imaj F1 za Hrvatsku, pa se ne smiju ovdje prikazivati.ElRe wrote: HT Mostar prikazuje SK kanale preko T-HTa, sto je po meni uredu, ipak je T-HT (su)vlasnik HT Mostara i ovi iz UG tu nemaju sta da se bune.
-
mirza_15
#29106 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A zaboravicemo ligu prvaka i evropa ligu, regionalne lige kada govorimo o gledanosti i popularnosti? Ja cu npr. prvo pogledati Sarajevo, pa romu zbog nasih, pa tek onda neku utakmicu premier lige i siguran sam da nisam jedini.The Realist wrote:Englezi sami koštaju više, nego svi ostali, to je jednostavno tako, to se da provjeriti. Imalo to tebi logike, ili ne.mirza_15 wrote: Trenutno placaju 15 miliona funti. Ali opet nemamo cijenu koliko kostaju ostali sadrzaji sadrzaji. Cisto sumnjam da je LP ispod 10 miliona. A imas jos itanliju, francusku, evropa ligu, regionalne lige vs spanci kada je fudbal u pitanju. Zasto je onda SK 4 PUTA skuplji? Sve to samo zbog engleske premijer lige? Nema smisla.
I niko ne bi imao problema da je SK trazio 4 KM po korisniku koji ce uzeti SK paket. SK trazi skoro tu cijenu za sve korisnike. Ne vrijedi SK paket sigurno 4 puta vise. Cak mislim da je jedva malo skuplji. Glupo je ocekivati da recimo BH Telecom i Telemach zajedno daju vise za te tri godine nego sto vrijedi engleska premier liga za citav region?!!!!!! Suludo bolan! Suludo!
A kada kažeš da misliš da su jedva malo skuplji, samo govori sa koliko subjektivnosti govoriš o svemu. Arena je postala ovako jeftina od kako je izgubila Engleze i Španjolce, jer do tada se paket plaćao 10KM posebno, MTel 3,5. Slažem se da ih vjerovanto nije 4 puta više sadržaj koštao u odnosu na sadržaj Arena, ali da je dosta skuplji, sigurno jeste. Po nekoj gruboj procjeni bi trebali koštati barem 2 puta više od Arena, ako ne i malo više, ako idemo po svakom korisniku, dok bi paketi vjerovatno i tri puta skuplji mogli biti.
Ne zaboravi, ne gleda se samo cijena, nego i popularnost sadržaja, a šta god neko govorio Englezi i Španci su popularniji od Talijana i pogotovo Francuza (Talijani i mogu proću, ali se sigurno ne mogu porediti sa Englezima), a na to imaš Formulu 1, Tenis, NBA (mada ne znam koliko se kod nas gleda NBA - radi termina, ili Evropska košarka, rukomet, hokej.....).
Samo Aco Kabanica i njegovi puleni mogu izjaviti da bi cijene Arena i SK trebale biti iste.
Kazes da se da provjeriti. Pa evo hajmo provjeriti koliko sta kosta operatere. Siguran sam da liga prvaka npr. nije jeftina. Mozemo pausalno i ugrubo davati ocjene, a ne baratamo ciframa. Daj da vidimo koliko kosta Italijanska, koliko francuska, koliko spanska liga, koliko EL, koliko LP. Ali koliko kosta Arene odnosno SK, a ne neke globalne cifre, cijene nekadasnjih paketa i sl. To apsolutno nista ne znaci.
-
The Realist
#29107 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa ti reče preko 20mio funti, što je znači oko 50mio KM. Osim ako nije debelo preko 20mio funti?ElRe wrote: EPL za sezonu 2016-2019 je skoro 70 miliona.
-
mirza_15
#29108 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To se jos ne moze ukalkulisati u cijenu jer trenutno se placa ova od 50.ElRe wrote:EPL za sezonu 2016-2019 je skoro 70 miliona.didgeridoo wrote:Ici ce uskoro i demant sa te strane.
- ElRe
#29109 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
.
Last edited by ElRe on 23/03/2016 12:44, edited 1 time in total.
- ElRe
#29110 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pisem sa mobitela, greska u kucanju, treba 60 milionaThe Realist wrote:Pa ti reče preko 20mio funti, što je znači oko 50mio KM. Osim ako nije debelo preko 20mio funti?ElRe wrote: EPL za sezonu 2016-2019 je skoro 70 miliona.
- pepeljara
#29111 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mi obicni smrtnici povodom tih zakonskih jesu nisu pitanja/prava/ i sl ne mozemo nista uraditi. Svakako su djela velikih igraca.
To trenutno moze samo drzava, zakon tj vladajuca struktura (SDA) ako zeli. (prije su mogle ostale vlade, stranke i vladajuce strukture..).
Ono sto MI mozemo je jedino "odabrati bolje za svoj dzep" odnos cijena/kvalitet.
Neka me ispravi neko ako nisam upravu
E sad pitanje je sta je trenutno bolje na trzistu i sta moze korisnik sa 40KM dobiti tv/net ?
Mozda da otvorimo novu temu gdje mozemo raspravljati o odnosu ponuda, a da ove teme(bht, logo, tele i sl) uskratimo za politicka previranja, postovanje zakona i slicno
samo prijedlog administraciji

To trenutno moze samo drzava, zakon tj vladajuca struktura (SDA) ako zeli. (prije su mogle ostale vlade, stranke i vladajuce strukture..).
Ono sto MI mozemo je jedino "odabrati bolje za svoj dzep" odnos cijena/kvalitet.
Neka me ispravi neko ako nisam upravu
E sad pitanje je sta je trenutno bolje na trzistu i sta moze korisnik sa 40KM dobiti tv/net ?
Mozda da otvorimo novu temu gdje mozemo raspravljati o odnosu ponuda, a da ove teme(bht, logo, tele i sl) uskratimo za politicka previranja, postovanje zakona i slicno
samo prijedlog administraciji
Last edited by pepeljara on 23/03/2016 12:49, edited 2 times in total.
-
mirza_15
#29113 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I ja bih volio izmjestiti ovu raspravu na posebnu temu da ne zacatavamo ovu.
- TheWatcher
#29114 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
crnivrag wrote:TheWatcher wrote:radi li kod vas tv vodic za axn i axn spin
U originalnoj sarajevskoj Telemach shemi ne radi EPG na ova dva kanala putem DVB-C mreže, ali najnormalnije radi putem resivera 4682DVB i PDS2100.
EPG za ove resivere se isporučuje na drugačiji način i ne očitava se sa EPG-a koje se emitira putem DVB-C mreže.
imao sam tv vodic na modulu ali odjednom je nestao a ovaj iz TM izgleda nema namjeru dati objasnjenje
-
The Realist
#29115 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ti se sada za slamke hvataš.mirza_15 wrote:
A zaboravicemo ligu prvaka i evropa ligu, regionalne lige kada govorimo o gledanosti i popularnosti? Ja cu npr. prvo pogledati Sarajevo, pa romu zbog nasih, pa tek onda neku utakmicu premier lige i siguran sam da nisam jedini.
Kazes da se da provjeriti. Pa evo hajmo provjeriti koliko sta kosta operatere. Siguran sam da liga prvaka npr. nije jeftina. Mozemo pausalno i ugrubo davati ocjene, a ne baratamo ciframa. Daj da vidimo koliko kosta Italijanska, koliko francuska, koliko spanska liga, koliko EL, koliko LP. Ali koliko kosta Arene odnosno SK, a ne neke globalne cifre, cijene nekadasnjih paketa i sl. To apsolutno nista ne znaci.
Da, ima LP i EL (koji zajedno za tri godine koštaju 900mio funti), EPL za sezonu preko milijarde. Globalne brojke mogu itekako dati neki uvid. Pa sigurno Arene nisu platile Seria A 50-70mio KM, šta, bile bi među najboljim klijentima u Evropi?
Evo ti cijene, stavljaju ljudi, Prem 50-70mioKM, Primera je li 19mio, hajde nađi i ti nešto, nemoj samo odbacivati šta ti neodgovara.
Kakve crne regionalne lige? Hajde molim te, sve je to fino, ali ko gleda Hrvatsku, ili Srbijansku ligu ovdje? Ima par klubova koje će možda neko nekada pogledati i to je to. Eventualno da našu neko pogleda, a sumnjam da su i tu velike brojke. Možda je žalosno, ali kad je kvalitet kakav jeste. Oni koji vole odu na utakmice, jer nije nešto skupo, većinu sigurno ne zanima nešto (budi siguran da hardcore navijače Sarajeva i Željezničara nisu većina).
Ako opet uzmemo Prem, oni su sve prilagodili TV prenosima tako da imaš utakmicu subotom prije popodne, popodne, pa i predvečer, imaš nedjeljom mislim dvije, pa ponedjeljkom zna biti.... Nijedna druga liga nije tome tako prilagođena.
-
The Realist
#29116 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Još samo ova sezona. Znači šta, sklopit će se ugovor do augusta i onda ponovo novi?mirza_15 wrote:
To se jos ne moze ukalkulisati u cijenu jer trenutno se placa ova od 50.
EDIT: Ja se slažem da je tražanje da se po svakom korisniku plaća, bez mogućnosti paketa bezobrazno i da ne treba prihvatiti po datoj cijeni, ali nisam o tome ni raspravljao.
Last edited by The Realist on 23/03/2016 12:58, edited 1 time in total.
- ElRe
#29117 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
O zanimljivosti exYU liga lokalnom trzistu dovoljno govori podatak da FSS ne moze da nadje novog sponzora za sledecu sezonu.
- Herr Flick
#29118 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Apsurdno je pricati o kvaltetu programa Arena i SK-a..Arena nema sta emitovat 3 mjeseva kad se zavrsi grupna faza LP I EL

-
nlt
#29119 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ista stvarsmartXL wrote:Dobro si me napomenuo, i kod mene je na kuci njihova kutija, a na krovu kablovi koji su razvedeni dalje po kucama. Necu nista dzaba nego neka nose sve, odmahnlt wrote: Meni je na kući BH telecomova kutija za telefone, moram ih maltretirati da mi daju džabe nesto
-
mirza_15
#29120 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja ti napisah da globalne cijene ne moraju da znace nista. Naveo sam ti i primjer. Proda engleska premier liga prava u kini za 500 miliona, a italijansku tamo niko ne kupi. To koliko je ko zaradi zavisi i od toga koliko je prodao, a ne samo od toga koliko to kosta. Ako ti prodas 10 olovaka po cijeni od 1,5 KM, a ja prodam 1 po cijeni od 1 KM ne znaci da tvoje olovke vrijede 15 KM, a moje 1 KM. Zato kazem da globalni brojevi nista ne znace. Jedino sto odskace cijenom, a ima SK je engleska premier liga. I pored engleske premier lige ima jos spansku od eksluzivnih fudbalskih. Ako na drugu stranu stavimo ligu prvaka, evropa ligu, italiju i francusku... Sasvim sigurno nije 4 puta skuplje.The Realist wrote:
Ti se sada za slamke hvataš.
Da, ima LP i EL (koji zajedno za tri godine koštaju 900mio funti), EPL za sezonu preko milijarde. Globalne brojke mogu itekako dati neki uvid. Pa sigurno Arene nisu platile Seria A 50-70mio KM, šta, bile bi među najboljim klijentima u Evropi?
-
nlt
#29121 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
treba...i ja cu ih zvati neka nose kutiju i kablove kroz krov sto idu , ne zanima mesmartXL wrote:Telekom itekako razvodi s krova na krov kablove kod individualnih stambenih objekata. Kod mene na kuci im je kutija a sa krova pruzaju dalje kablove. Marke nikad nisu dali. Toliko o postenju. Nismo nikad pravili frku zbog toga, al ocito da treba
-
smartXL
#29122 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo da ne bude da se prica suplja, sad slikaonlt wrote:treba...i ja cu ih zvati neka nose kutiju i kablove kroz krov sto idu , ne zanima me

-
The Realist
#29123 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Opet ti isto.mirza_15 wrote: Ja ti napisah da globalne cijene ne moraju da znace nista. Naveo sam ti i primjer. Proda engleska premier liga prava u kini za 500 miliona, a italijansku tamo niko ne kupi. To koliko je ko zaradi zavisi i od toga koliko je prodao, a ne samo od toga koliko to kosta. Ako ti prodas 10 olovaka po cijeni od 1,5 KM, a ja prodam 1 po cijeni od 1 KM ne znaci da tvoje olovke vrijede 15 KM, a moje 1 KM. Zato kazem da globalni brojevi nista ne znace. Jedino sto odskace cijenom, a ima SK je engleska premier liga. I pored engleske premier lige ima jos spansku od eksluzivnih fudbalskih. Ako na drugu stranu stavimo ligu prvaka, evropa ligu, italiju i francusku... Sasvim sigurno nije 4 puta skuplje.
Evo ti ko drži prava za Serie A po pojedinim područjima: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_S ... oadcasters
Imaš i Kinu koju spominješ, a imaš i mnoge druge zemlje Azije, Ameriku kao kontinent, Afriku, Bliski Istok i Sjevernu Afriku, Australiju..... Ne znam odakle ti uopšte ideja da se Serie A ne gleda van Evrope?
Zaboravljaš da SK ima i formulu i tenis i NBA, ne plaća se samo za fudbal.
Ne znam je li 4 puta skuplja, ali sigurno nije kako ti kažeš JEDVA skuplje.
- Benq
#29124 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Eh sto volim ove kutijesmartXL wrote: Evo da ne bude da se prica suplja, sad slikao
-
The Realist
#29125 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach - kada ćete mi više pustiti promotivnu brzinu? Koliko to traje da neko klikne mišem?