uglavnomja wrote:hladan.preminger wrote:sizifinho wrote:Stub, nastavi zivjet u ignoranciji, na mladima svijet ostaje htio ti nas priznati ili je. I sva ta prica o neodgojenosti, nekulturi itd je obicna glupost. Fakukteti su ispunjeni omladinom, kulturnom i finom ali vi vasu paznju usmjeravate na ove uhljupe i otpatke. Kao i obicno, najvaznije je negativno ispratit.
i mislim,o cemu pricamo.ovdje?
Stariji koji pricaju o nekoj nekulturi - a nemaju osnovnu kulturu dijaloga. Klokane, krkane, karina... meni covjek na drugoj temi, od pedesetak godina, prica da sam nekulturan, ne postujem ga i na to mi kaze da jedem govna.
Na kakvim smo temeljima odrasli, dobro smo normalni.
NEma to veze sa godinama već sa općim znanjem, kulturom i stepenom intelektulanog razvoja.
kvotas lika cija je intelektualna geneza dosegela vrhunac stavovima da su pasce i covjek isto

naravno, laz i neistina
ono sto sam ja pisao nikad nije svelo covjeka sa psom
Ne izmisljaj.
Ljudi su svodiki stakora u isti kos s psom, analogijom da je pas stetocina, zivotinja ko zivotinja
na sto sam ja, ergo, napisao da vodeci se tom logikom pas i covjek su na istom nivou jer i covjek je zivotinja, po cika darvinu.
Cak je i stetocina veca od tih "zivotinja" sto se svakodnevno potvrdjuje u ovoj temi.
Ljudi koji su upoznati s logickim rezonovanjem mogu inducirati da nisam JA rekao da je covjek jednak psu vec oni kojima je pas i stakor isto, jer su Boze mili, zivotinje.
Postoje neke logicke pogreske koje nasi ljudi vecinski ne prepoznaju, a izuzetno stete raspravi i kulturi zdravog dijaloga.
Evo sad si ti jednu napravio, rekavsi da je vrh moje intelektualne geneze jedno misljenje (koje si mi nametnuo a ja nikako to nisan rekao) i samim time diskreditovao sve sto sam prije napisao kao nebitno.
A logika nalaze da - bez obzira sto moji stavovi nisu ispravni u jednoj sferi - ne znaci da su neispravni u drugoj. Sta i da sam rekao to, a nisam, ali i da jesam - po tvom rezonu sve drugo sto kazem je nebitno?
Mislim, to je samo dokaz koliko ste netolerantni i spremni nekog ismijavat, bez neke objektivnosti.
Pusica svima, sto se mene tice mozemo do sutra dokazivat cija je prica vise tacna, ali mislim da je
krajnje vrijeme da izadjemo iz tog mentaliteta i da pocnemo radit zajedno a ne protiv.