Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

kamen spoticanja

#29051 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

moet-perignon wrote:
kamen spoticanja wrote:
Nivelacija wrote:Ima li kakva gradjanska inicijativa u Zenici da pokrene proteste i blokira vozila ?
mogu ovi sto su blokirali saobracajnice kad je frka bila s borcima i radnicima zeljezare
imaju dobrog iskustva :mrgreen:

kameni, molim te da se malo fokusiras na temu.

"Stoga vas sve ljubazno molim da na ovu temu diskutujete sa idejama, prijedlozima i sa ciljem da se ova sitacija rijesi."
da pisemo zalbe gradskoj upravi?
da se zalimo kantonu?
sve zatvoriti.pa.nek gospoda trazi rjesenja
ExNihilo

#29052 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

EDIT: Ma jebe mi se. :D
kamen spoticanja

#29053 Re: Zeničani

ExNihilo wrote:EDIT: Ma jebe mi se. :D
povukao sam.za sada :D
ExNihilo

#29054 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

kamen spoticanja wrote:
Šta? :D
kamen spoticanja

#29055 Re: Zeničani

ExNihilo wrote:
kamen spoticanja wrote:
Šta? :D
nabijem te :mrgreen:
dobit ce razglednicu s zurichsee uskoro :oops:
ExNihilo

#29056 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Ma ja ba.
kakavdanakneiskustvu

#29057 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

macchiato wrote:Ima li uopšte neka alternativa, neki drugi pravac koji se može iskoristiti? :?

Jer ako nema, džabe svi protesti jer neće obustaviti sanaciju tunela, a ti gledaj odakle se vedri. Šta njih briga.

mislim da sam spominjao,ne sici sa m-17 u nemili nego produziti pa prije tunela skrenuti lijevo i ici kroz vranduk,i izaci poslije drugog tunela opet na m-17,e kvala je u tome sto ima tabla na kojoj pise da je to samo za lokalno stanovnistvo
kamen spoticanja

#29058 Re: Zeničani

kakavdanakneiskustvu wrote:
macchiato wrote:Ima li uopšte neka alternativa, neki drugi pravac koji se može iskoristiti? :?

Jer ako nema, džabe svi protesti jer neće obustaviti sanaciju tunela, a ti gledaj odakle se vedri. Šta njih briga.

mislim da sam spominjao,ne sici sa m-17 u nemili nego produziti pa prije tunela skrenuti lijevo i ici kroz vranduk,i izaci poslije drugog tunela opet na m-17,e kvala je u tome sto ima tabla na kojoj pise da je to samo za lokalno stanovnistvo
ma nije to nikakva alternativa...cesta je smijesna...mozda ako ide jedno auto...kolona bi onde svako malo zavrsavala u Bosni
onda ides kroz Koprivnu tik uz kuce pa na one vranducke lezece policajce...
ali evo kazu strucnjaci da ce to svakako biti alternativa kad skroz zatvore tunele za pravac iz Zenice
al dvije godine ba
dvije pune godine
18 miliona maraka
pa jebo majku ko da mi zube neko vadi
clio_dci120

#29059 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ima alternativa kroz zeljezaru...mogu skrenuti kod Banlozima tamo gdje onaj kamp, katu nekih 4km makadam sto nije strasno i onda na asfalt, sve do kanala i preko kanala tamo ispod hife se ukljucite na ggm i tu je odmah dolje i petlja u blatusi. Nije mi jasno zašto to nije bila prva opcija i zasto se sada ta ruta ne koristi...
kakavdanakneiskustvu

#29060 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

kamen spoticanja wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

ma nije to nikakva alternativa...cesta je smijesna...mozda ako ide jedno auto...kolona bi onde svako malo zavrsavala u Bosni
onda ides kroz Koprivnu tik uz kuce pa na one vranducke lezece policajce...
ali evo kazu strucnjaci da ce to svakako biti alternativa kad skroz zatvore tunele za pravac iz Zenice
al dvije godine ba
dvije pune godine
18 miliona maraka
pa jebo majku ko da mi zube neko vadi

alternativa je jer kontam da ces prije stici u zenicu tim putem nego preko tetova
moet-perignon

#29061 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

clio_dci120 wrote:Ima alternativa kroz zeljezaru...mogu skrenuti kod Banlozima tamo gdje onaj kamp, katu nekih 4km makadam sto nije strasno i onda na asfalt, sve do kanala i preko kanala tamo ispod hife se ukljucite na ggm i tu je odmah dolje i petlja u blatusi. Nije mi jasno zašto to nije bila prva opcija i zasto se sada ta ruta ne koristi...
opet ponavljam: ne smijemo dopustiti da razmisljamo o alternativama, koje potpuno uniste automobil. 4 kilometra nisu mnogo ako se vozi jednom u mjesecu, no ako vozaris na toj dionici, onda su ta 4 kilometra ogromna!!

koristeci ovu dionicu, prosjecno se potrosi 4 ili 5 km vise za gorivo.

dajte, kakve alternative i improvizacije?

treba postojati neki nacin da se ovo zaustavi.
macchiato

#29062 Re: Zeničani

Post by macchiato »

Bitno je da postoji alternativa poput tog pravca kroz željezaru, što znači da će protest vrlo vjerovatno upaliti.
Da su bili pametni, kao što nisu, sanirali bi tu cestu prije samih izvođenja radova i tu preusmjerili saobraćaj ali jok, ko bi se zahmetio oko toga i asfaltirao ogromna četiri kilometra, bolje ovako. :roll:

Da je to par mjeseci, pa da nekako i pregrmiš ali dvije godine čovječe :roll: još poznavajući nas i naše radove, otegnuti će se i na više.
moet-perignon

#29063 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

macchiato wrote:Bitno je da postoji alternativa poput tog pravca kroz željezaru, što znači da će protest vrlo vjerovatno upaliti.
Da su bili pametni, kao što nisu, sanirali bi tu cestu prije samih izvođenja radova i tu preusmjerili saobraćaj ali jok, ko bi se zahmetio oko toga i asfaltirao ogromna četiri kilometra, bolje ovako. :roll:

Da je to par mjeseci, pa da nekako i pregrmiš ali dvije godine čovječe :roll: još poznavajući nas i naše radove, otegnuti će se i na više.

Treba podsticati na proteste. Mene vise brine da se narod k'o narod ne 'navikne' i prilagodi se ovoj nehumanoj shemi.
Stvarno me plasi da narod 'zaboravi' ili da ide tim nekim improviziranim putevima.

Neka se, ako treba, ova njihova rekonstrukcija zaustavi, pa neka onda grade te alternativne puteve i prilagode za normalnu i sigurnu voznju,
tako da u slucaju vanrednih situacija vatrogasci ili policija ili sanitetska vozila mogu nesmetano doci do tacke. Sa ovim putem, oni su skroz sprijeceni
da djeluju.

Ako vec urednu uzimaju lovu dok placamo registraciju, neka nam omoguce normalne uslove za voznju, a ne improvizaciju.

Molim vas da pisete zahtjeve na http://centar72.ba/zenica ovo bar mozete svi pojedinacno iz foruma, da dobiju stvaran uvid da su promasili
citav koncept.

Neka zaustave rekonstrukciju i prilagode humanije uslove za transport.

Onaj ko nije vidio tu akrobaciju teretnih kamiona koji prolaze kroz tunel kod Vranducke tvrdjave (onaj na visini) koji je vrlo uzak i koji je na uzvisenju,
ne zna sto je vratolomija. Ne zelim da mislim kako ce to izgledati kad padne snijeg.

Pisite zahtjeve na http://centar72.ba/zenica
channel10

#29065 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Tako je kdn :thumbup:

Jedino ispravno bi bilo preusmjeravati na taj put prema Varosistu i Vranduku i onda ovamo izaći opet na M17, ali...
Problem su sleperi i ja bi njih preusmjerio na Tetovo, a obična vozila tamo na Vranduk i onda bi se doooobro rasteretila ova ovamo cesta i sam grad.

Ovo sad uništi i GGM, a ne smijem ni pomisliti sta bi bilo za dvije godine..
kamen spoticanja

#29066 Re: Zeničani

channel10 wrote:Tako je kdn :thumbup:

Jedino ispravno bi bilo preusmjeravati na taj put prema Varosistu i Vranduku i onda ovamo izaći opet na M17, ali...
Problem su sleperi i ja bi njih preusmjerio na Tetovo, a obična vozila tamo na Vranduk i onda bi se doooobro rasteretila ova ovamo cesta i sam grad.

Ovo sad uništi i GGM, a ne smijem ni pomisliti sta bi bilo za dvije godine..
ama ne moze
taj pravac ce uskoro biti alternativa trenutno otvorenoj traci u tunelu
a to ce tek biti cirkus
channel10

#29067 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Može uz pomoć policije zbog užeg mosta u Vranduku. Kad se predje most, cesta je malo uža, ali se mogu mimoići dva auta. Prolazio sam ko zna koliko puta tim putem.
Problem vjerovatno prave Begići jer ne žele da se dole prolazi.

Mislim da je sve ovo SDA zakuhala, da naprave problem u gradu.
kamen spoticanja

#29068 Re: Zeničani

channel10 wrote:Može uz pomoć policije zbog užeg mosta u Vranduku. Kad se predaje.most, cesta je mali uža, ali se mogu mimoići dva auta. Prolazio sam ko zna koliko puta tim putem.
ma.los je dio odmah nakon skretanja s magistrale...dva kamiona ne mogu se mimoici onde...dio kroz sela jos i nekako...mada bi i to bilo kroz avlije
cesta od Bosne odvojena drvenom.tarabom
divno dakle
channel10

#29069 Re: Zeničani

Post by channel10 »

kamen spoticanja wrote:
channel10 wrote:Može uz pomoć policije zbog užeg mosta u Vranduku. Kad se predaje.most, cesta je mali uža, ali se mogu mimoići dva auta. Prolazio sam ko zna koliko puta tim putem.
ma.los je dio odmah nakon skretanja s magistrale...dva kamiona ne mogu se mimoici onde...dio kroz sela jos i nekako...mada bi i to bilo kroz avlije
cesta od Bosne odvojena drvenom.tarabom
divno dakle
Zbog te uske ceste sam i rekao da kamioni idu na Tetovo, a obična vozila, kediji, tamo na Vranduk.
Ali opet je problem sa.kamionima koji dolaze iz pravca Sarajeva. Njima dati prolaz dole na ulaz pehare/ Blatusa pa dijelom ggma uz zeljezaru i pazi sad :mrgreen:, dopustiti prolaz kroz zeljezaru pa tamo izlaz na kapiju u tetovu jer kamioni sa prikolicom ne mogu svintati kod pravoslavne crkve prema tetovu. Nema druge.
Kad se sve završi, onda neka federalne ceste presvuku novi asfalt tim rutama.
Norm

#29070 Re: Zeničani

Post by Norm »

moet-perignon wrote:
kamen spoticanja wrote:
Nivelacija wrote:Ima li kakva gradjanska inicijativa u Zenici da pokrene proteste i blokira vozila ?
mogu ovi sto su blokirali saobracajnice kad je frka bila s borcima i radnicima zeljezare
imaju dobrog iskustva :mrgreen:

kameni, molim te da se malo fokusiras na temu.

"Stoga vas sve ljubazno molim da na ovu temu diskutujete sa idejama, prijedlozima i sa ciljem da se ova sitacija rijesi."
Priko Babina...pitajte GuRu-a? sto nas zamarate ovdi... :lol: :lol: :lol:
ko mene pita kako mi je svaki dan? ko me zali? sto svaki dan izgubim 1-1,5h u koloni? al za ovu zemlju i ovi noorod i krvi ako triba...evo oma 3 litra...hebo guzvu, samo veselo...
jedino mi zao @Giankarla. :(
Giancarlo gib nicht auf, wir sind bei dir...
notsure

#29071 Re: Zeničani

Post by notsure »

channel10 wrote:Mislim da je sve ovo SDA zakuhala, da naprave problem u gradu.
Vrlo moguće i to HDZ+SDA, jer su radovi počeli na kraju građevinske sezone, ČIM su se saznali rezultati izbora i nove koalicije.

https://jpdcfbh.ba/bs/organizacija/uprava/8
http://www.zurnal.info/novost/21292/cla ... smjenjuje-
Throttle

#29072 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Kakve veze ima politika? Imaju dvije ceste, treca ne postoji, kako politika neke stranke moze utjecat na to? Jos ce Fudo ispast kriv za to :lol: Ko uopste pravi tunel, kanton ili?
slavemaster

#29073 Re: Zeničani

Post by slavemaster »

jel ima neko da ide za/iz banja luke? jel alternativa bar iz pravca banja luke preko travnika?
Gray

#29074 Re: Zeničani

Post by Gray »

slavemaster wrote:jel ima neko da ide za/iz banja luke? jel alternativa bar iz pravca banja luke preko travnika?

Može se ili na Vlašić ili na Jajce. Ja iskreno ne bih preko Vlašića zimi, po snijegu. Ne znam kakvo je stanje zimi za Banja Luku preko Jajca?
Norm

#29075 Re: Zeničani

Post by Norm »

slavemaster wrote:jel ima neko da ide za/iz banja luke? jel alternativa bar iz pravca banja luke preko travnika?
U oba slucaja i preko Vlasica i preko Jajca, dosta krivina i samo lagana voznja...put se cisti i zimi s tim da se samo mora malo vise biti oprezan...nije nista strasno, klasicne Bosanske ceste...
Post Reply