Demokratska fronta Željko Komšić

Dr Arsla

#29051 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr Arsla »

Najveća podvala od stranke u zadnjih 20 godina na bh političkoj sceni. Na ključnim mjestima u stranci Željko, Goran i Zlatko a biračko tijelo im čine 99,9 % naivni Bošnjaci. Komšić se prodaje kao dobitnik Zlatnog ljiljana a prava istina je da je to najviše ratno priznanje dobio ne zbog zasluga nego činjenice da se potrefio u pravo vrijeme na pravom mjestu, tj. Hrvat u Armiji BiH :izet:
Vidal89

#29052 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Vidal89 »

Dr Arsla wrote:Najveća podvala od stranke u zadnjih 20 godina na bh političkoj sceni. Na ključnim mjestima u stranci Željko, Goran i Zlatko a biračko tijelo im čine 99,9 % naivni Bošnjaci. Komšić se prodaje kao dobitnik Zlatnog ljiljana a prava istina je da je to najviše ratno priznanje dobio ne zbog zasluga nego činjenice da se potrefio u pravo vrijeme na pravom mjestu, tj. Hrvat u Armiji BiH :izet:
A da li su naivni oni koji glasaju za SDA, ili su gluplji od ovih naivnih?
gospodja profiterka

#29053 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by gospodja profiterka »

Dr Arsla wrote:Najveća podvala od stranke u zadnjih 20 godina na bh političkoj sceni. Na ključnim mjestima u stranci Željko, Goran i Zlatko a biračko tijelo im čine 99,9 % naivni Bošnjaci. Komšić se prodaje kao dobitnik Zlatnog ljiljana a prava istina je da je to najviše ratno priznanje dobio ne zbog zasluga nego činjenice da se potrefio u pravo vrijeme na pravom mjestu, tj. Hrvat u Armiji BiH :izet:
Neće se više nikome omaći, nikada. Toliko ti garantiram.
mirzadelibasic

#29054 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mirzadelibasic »

kakonako wrote:1165 stranica da se dokaze da je DF i njen predsjednik ubleha,skoro pa ko o Dodiku...sunovrat,propast.Dobro,Dodik je vlast u Sumskom entitetu i treba ga rusiti(tako bar izgleda iz bosnjacke perspektive),ali sto ovolika halabuka oko DF-a,sunovratili se,propali i kome je ta prica vise interesantna.Ali izgleda da jeste...ocekuje se povratak Korta M.
možda tu možeš vidjeti odgovor, ali kao što bi naši ljudi rekli, pa to je samo anketa...

Image
It_is_a_Leclerc

#29055 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

:lol:

Joj.
It_is_a_Leclerc

#29056 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Ovo je inače jedina anketa na tv-u zbog koje je morao reagovati BH Telecom objašnjenjem da oni nemaju ništa sa rezultatima. I to u onom vaktu kad je na njoj Haris Silajdžić glatko oderao Bakira na pitanju - Za koga ćete glasati za člana Predsjedništva ?

Eto toliko o tome.
dustaban

#29057 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Sad kad su dobili sekretara mislim da su se stekle okolnosti i za izbor novog predsjednika.

Mada, opet i ponovo se pitam - chemu sve to?
GeeTnT

#29058 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GeeTnT »

dustaban wrote:Sad kad su dobili sekretara mislim da su se stekle okolnosti i za izbor novog predsjednika.

Meni je vijest o sekretaru bitna koliko i poribljavanje jezera Snijeznica.....
45cents

#29059 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 45cents »

dustaban wrote:Sad kad su dobili sekretara mislim da su se stekle okolnosti i za izbor novog predsjednika.

Samo da ne upadnemo u tumačenja "teorija zavjere":

a) Eksponirana pojava ŽK u politici (Predsjedništvu BiH, dva mandata) je do te mjere ojačala poziciju HDZ-a, da je nemoguće predvidjeti bilo kakvu političku alternativu u Hrvata u narednih 3-4 mandata...
b) Fijasko ŽK i DF-a, kao i SDP-a, će natjerati da se svi Bošnjaci vrate pod skute SDA (mislim na one koji su glasali za ŽK i za ZL-o)

Pitanje sa zdrave distance:

"Konta li ko šta se događa - u ključnom periodu pred partnerski ugovor sa EU, mi imamo veliki pad kvazi-ljevice i veliki 'povratak' razočaranih glasača ka nacionalnim strankama u FBiH"?
gospodja profiterka

#29060 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

45cents wrote:

a) Eksponirana pojava ŽK u politici (Predsjedništvu BiH, dva mandata) je do te mjere ojačala poziciju HDZ-a, da je nemoguće predvidjeti bilo kakvu političku alternativu u Hrvata u narednih 3-4 mandata...
b) Fijasko ŽK i DF-a, kao i SDP-a, će natjerati da se svi Bošnjaci vrate pod skute SDA (mislim na one koji su glasali za ŽK i za ZL-o)

"Konta li ko šta se događa - u ključnom periodu pred partnerski ugovor sa EU, mi imamo veliki pad kvazi-ljevice i veliki 'povratak' razočaranih glasača ka nacionalnim strankama u FBiH"?
I tebi je jasno da postoji samo jedan logičan odgovor na to pitanje.
dustaban

#29061 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

45cents wrote:

:thumbup:
Ovo je sustina. Dao si kratku i jasnu definiciju zasto je gradjanska opcija ubijena i koje su posljedice.

Ali je nevjerovatno koliko malo ljudi ovo primjecuje i to upravo ovi koji najvise zale za nestankom gradjanske opcije. Njima nikako ne ide u glavu gdje je greska sto je Komsic u dva mandata glumio hrvatskog clana predsjednistva. Svi jos uvijek pushe tu pricu kako Ustav to omogucuje, kako "ne treba brojati krvna zrnca" ko je koliko Hrvat, Srbin, Bosnjak, kako nijedna stranka nema pravo da predstavlja cio narod itd. itd.

Price za malu djecu. Tokmak Komsic stalno fura pricu kako on ima pravo da bude clan predsjednistva iako predstavlja SVE GRADJANE BiH !
Bas je tokmak. Da u predsjednistvu treba biti takav "koji predstavljha sve gradjane" bio bi jedan a ne trojica.
I zna se dobro sta je "pravi Hrvat" po BH definiciji - to je Hrvat koji je u proteklom ratu bio u HVO, katolik i iza kojeg stoji vecina Hrvata.
Sta je tu nejasno?!

Kao da ja ne bih volio da sami Hrvati izaberu Ivicu Osima za svog predstavnika. I kao da ne bih volio da Srbi stanu iza Bogica Bogicevica i Bosnjaci iza... (ne mogu se u ovom momentu sjetiti nijednog Bosnjaka da mi sasvim odgovara u ovoj prici :lol: ).

Dakle nadam se da ste skontali, Gradjanska opcija treba da bute CETVRTA strana, a ne jedna umjesto ove tri. I nikako samo u jednom entitetu.
A SDP i DF su upravo tu pokazali potpuni diletantizam i zbog pohlepe da jame vlast u bosnjackom bloku, potpuno samoubili multietnicki gradjanski legitimitet i zadnju sansu za uspostavom "cetvrtog faktora".
I tako su trajno i nepovratno betonirali TRO-Partijsko uredjenje BiH.

A tokmak i dalje prijeti Covicu i najavljuje povratak u predsjednistvo...

:? :-)
Corto Maltese

#29062 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

dustaban wrote:A tokmak i dalje prijeti Covicu i najavljuje povratak u predsjednistvo... :? :-)
Ovdje se već radi o fizičkom opstanku.
Jedini hranilac porodice, u životu nije zaradio ni dinara van državne sinekure... kako dalje?
Realno, da li iko može zamisliti situaciju u kojoj neko Smućka zaposli, ili u kojoj isti pokreće nekakav privatni biznis?
A do penzije još jebeno dugih 14 godina.
I ti bi se kandidovao za predsjedništvo, kada bi bio dovoljno glup da povjeruješ da ćeš i po treći put prodati istu ublehu.
kakonako

#29063 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kakonako »

Corto Maltese wrote:
dustaban wrote:A tokmak i dalje prijeti Covicu i najavljuje povratak u predsjednistvo... :? :-)
Jedini hranilac porodice, u životu nije zaradio ni dinara van državne sinekure... kako dalje?
Realno, da li iko može zamisliti situaciju u kojoj neko Smućka zaposli, ili u kojoj isti pokreće nekakav privatni biznis?
I ti bi se kandidovao za predsjedništvo, kada bi bio dovoljno glup da povjeruješ da ćeš i po treći put prodati istu ublehu.
Rekoh ja...nista bez Corta M.Ovi ostali Kolasinci (pardon rusioci) mislim,mne na Sea,nego na razne banksi ocito nisu dorasli,ali Corto je tu.
kakonako

#29064 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kakonako »

kakonako wrote:
Corto Maltese wrote:
Rekoh ja...nista bez Corta M.Ovi ostali Kolasinci (pardon rusioci) mislim,ne na Sea,nego na razne banksi, ocito nisu dorasli,ali Corto je tu.
45cents

#29065 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 45cents »

Samo politički slijepac može ići na ruku opcijama koje jačaju torovanje.

Svi znaju da Komšić stoji na bošnjačkim glasovima, i sad on kao maže oči sa Miletićem ili sa nekom građanštinom.

Ljudi moji, nisu drugi narodi ovdje u BiH radi bošnjačkog potkusurivanja. Takav pristup najviše hrani Čovića, Dodika, a samim time i opstanak Bakira.

Sve se probalo sa tom politikom, pa desnica izašla nikad jača, a kvazi-ljevica nikad rasturenija.

Ima li iko zrno pameti da malo stane na loptu, da stavi prst na čelo, prije novog presvlačenja sa nekim novim Miletićima.
Dr Arsla

#29066 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr Arsla »

Jebe se Smućku, bio je načelnik opštine, ambasador, u dva mandata u Predsjedništvu, sad će bit 4 godine u državnom Parlamentu. Kad pogledaš polovinu radnog staža za punu penziju tj. 20 godina je proveo na državnoj sisi pričom o udaranju po prstima i vozeći trudnice :D Jebiga pametan čovjek, ništa ne radi a 5500 KM svaki mjesec legne na račun. I još po izvještaju CCI od svih Zastupnika u Parlamentu BiH najrjeđe prisustvuje sjednicama
It_is_a_Leclerc

#29067 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

45cents wrote:Samo politički slijepac može ići na ruku opcijama koje jačaju torovanje.

Svi znaju da Komšić stoji na bošnjačkim glasovima, i sad on kao maže oči sa Miletićem ili sa nekom građanštinom.

Ljudi moji, nisu drugi narodi ovdje u BiH radi bošnjačkog potkusurivanja. Takav pristup najviše hrani Čovića, Dodika, a samim time i opstanak Bakira.

Sve se probalo sa tom politikom, pa desnica izašla nikad jača, a kvazi-ljevica nikad rasturenija.

Ima li iko zrno pameti da malo stane na loptu, da stavi prst na čelo, prije novog presvlačenja sa nekim novim Miletićima.
Tako je.

Ja sam davno rekao da je Željko Komšić uradio više na pojavi ideje "trećeg entiteta" nego svi političari iz reda Hrvata ikad.
Corto Maltese

#29068 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Iza Horizonta wrote:šta će treba vratit sve kredite, usput upućeni kažu kako je komšić naredio svom vozaču da vozi preko mostova nebi li i on naletio na kakvog alan ford samoubicu, da se malo povrati u očima naroda, e jes onaj erdogan srećković!!
Samoubice po mostovima, trudnice po autoputevima, djecu zametenu snijegom na Kopaoniku (vozač promukao, dva dana objašnjavajući balvanu da Kopaonik nije u Bosni i Hercegovini)... daj šta daš!
45cents

#29069 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 45cents »

It_is_a_Leclerc wrote: Ja sam davno rekao da je Željko Komšić uradio više na pojavi ideje "trećeg entiteta" nego svi političari iz reda Hrvata ikad.
Namam šta reći, osim da tako ponajviše radi za Bakira (odrađuje uslugu).
Jačanjem opcije za Treći, samo ustoličava vladavinu SDA/Bakira.
HM 2011

#29070 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

sad pojma nemam jel ovdje treba zalijepiti ili na sdp ali evo promjena....

Mesihovic bio direktor kcus samo oko 300 dana - za taj period zaduzio kcus za oko 40 miliona KM....1.25 miliona svakih 10 dana ?

remašit će do kraja ove godine 110 miliona maraka, saznaje "Dnevni avaz" iz pouzdanih izvora. Prema zvaničnim podacima, dug ove medicinske ustanove još u oktobru je dosegnuo skoro 95 miliona KM, a zbog neizmirenih obaveza prema dobavljačima, koje premašuju čak 73.181.823 marke, UKCS-u već prijeti blokada računa!

Ukupne obaveze

Uzme li se u obzir da u ovom finansijskom izvještaju nisu uračunati novembar i decembar, prema procjenama, dugovanja ove bolnice premašit će 110 miliona KM na kraju godine, zbog čega će funkcioniranje najveće bolnice u BiH biti dovedeno u pitanje. To je skoro trećina ukupnih dugovanja svih zdravstvenih institucija u Federaciji.

rusmir-mesihovic

Mesihović: Iznenadna ostavka

- Ukupne obaveze UKCS-a na dan 31. oktobar iznose 94.373.419 KM. Kratkoročne obaveze prema dobavljačima su 73.181.823 KM, dok dugoročne obaveze iznose 1.243.020 KM - podaci su Sektora za finansijske-knjigovodstvene i planske poslove UKCS-a do kojih je došao naš list.

Ovi finansijski podaci dolaze u vrijeme kada se ispituje zbog čega je došlo do velike informacione havarije u Kliničkom centru, pri čemu su uništeni podaci o poslovanju, baš u periodu kada je dug drastično povećan. Naime, od februara, kada je na poziciju direktora došao Rusmir Mesihović (SDP), do oktobra povećan je za više od 40 miliona maraka!

Iznenadni odlazak

Stoga ne čudi ni iznenadna neopoziva ostavka koju je podnio Upravnom odboru (UO) 7. decembra ove godine. Samo nekoliko dana nakon odlaska Mesihovića u javnost je procurila informacija o nestanku elektronskih podataka o višemjesečnom poslovanju ove ustanove.

faksimil

Faksimil dokumenta Sektora za finansije UKCS-a

Izvor blizak "Avazu" tvrdi da su podaci najvjerovatnije svjesno uništeni, s obzirom na to da instalirani informacioni sistem skoro u potpunosti onemogućava potpuni nestanak podataka. Nije isključeno, a to treba pokazati opsežna istraga, da je uništenje podataka o finansijskom poslovanju povezano s drastičnim povećanjem dugova.

- See more at: http://m.avaz.ba/clanak/211819/neslucen ... MtLgo.dpuf
jefff

#29071 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by jefff »

Jestimi. Siromasi u oporbi. Jes mi hi žao.
jefff

#29072 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by jefff »

U DF-u kao u pretis-loncu
Podžić stranačku kolegicu Velić nazvao goraždanskom manekenkom!?
Objavljeno: 28. 12. 2015 - 07:50 Novosti » Teme

Podžić: Poruka Adžemu

Da u DF-u ključa kao u pretis-loncu, svjedoče informacije s posljednje sjednice Predsjedništva stranke na kojoj su istjerani Reuf Bajrović i Emir Suljagić. Naime, na sjednici je došlo do incidenta kada je, kako nam je prepričano, dojučerašnji generalni sekretar stranke Sifet Podžić putem kolegice iz Predsjedništva Edite Velić iz BPK Goražde stranačkom kolegi Dževadu Adžemu, navodno, poručio da će „biti odgovaran ako se nešto njemu (Podžiću) i njegovoj djeci desi”.

Adžem je inače bio najglasniji DF-ovac koji je direktno napao Podžića zbog njegovog glasanja u Državnom parlamentu za Nikolu Poplašena.

- Kada mu je Velić na sjednici rekla da ne želi prenositi njegove prijetnje i da sam nazove Adžema, on ju je onda nazvao goraždanskom manekenkom! Djevojka, koja je inače visokoobrazovana, a ovih dana završava magisterij, odmah se pokupila i izašla sa sjednice - rekao nam je naš izvor iz DF-a.

Autor: A. Du.
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/211703/podzic ... PRSI9.dpuf
dustaban

#29073 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Simptomaticno je sve prljavije i bespostednije udaranje Avaza (rekoh li ista novo?) po DF-u. Ja to povezujem sa Mileticem... Fahro se boji svega sto dolazi iz policijskih krugova.
Kad bi jos aktivirali onog smjenjenog policajca u Tuzli (tip je pravo zayeban, steta je ono ne iskoristiti)... DF bi mogao postati makar stranka sa solidnim policijskim referencama!
:roll:
Ali naravno, tek kad maknu ovu mahalusu Komsica. Laprdanje i policija nikad nisu mogli zajedno...
ultima_palabra

#29074 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Opet izranjaju kadrovi niodakle na vodece pozicije u stranci, za Miletica se nije ni znalo da je u DF-u.

Nekakav gadan mutant sumnjivih prebjega iz drugih stranaka i ambicioznih anonimusa...
gospodja profiterka

#29075 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

ultima_palabra wrote:Opet izranjaju kadrovi niodakle na vodece pozicije u stranci, za Miletica se nije ni znalo da je u DF-u.

Nekakav gadan mutant sumnjivih prebjega iz drugih stranaka i ambicioznih anonimusa...
Čini mi se da se za Miletića znalo...
Post Reply