SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Paul F.

#29051 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Paul F. »

Prije rata tip ulazi u svoj haustor. Upali svjetlo i vidi Ćelu i ostale kako motaju džoint. Kažu mu: "gasi svjetlo ! " On kaže da ne može da ga ugasi. Oni opet: "ma gasi svjetlo"... :lol:
Tercius

#29052 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

insomnia78 wrote:Lik lezi i krvari oni stoje pored
A zavoj, pritisak na ranu, drzanje za ruku, lijepa rijec?
Ruzan prizor bash,zavoj nemaju u opremi,drzat za ruku nema poente,lijepa rijec mu ne pomaze,al mogli su ako nista skinuti kais sa hlaca pa napraviti kompresiju na preponi ako dobro vidim da je ovo povreda noge.Kako god bar je ovo neka satisfakcija.
http://m.avaz.ba/clanak/224770/sarajevo ... ara-sljive
zateznistub

#29053 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Treba samo pročitati par komentara na "teške Teme i članke" po portalima i sve čovjeku bude jasno na šta liči današnja omladina...

Čast i respekt pojedinačnim, rijetkim slučajevima...

Žalosno..
muha_sa

#29054 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muha_sa »

sizifinho

#29055 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sizifinho »

Samo da definiram
mladic koji kaze da se treba uvijek u raspravu uci s mutualnim postovanjem, znaci stariji mladjeg i mladji starijeg, bez onog ja-sam-stariji-i-u-pravu mentaliteta i to je glupo i neodgoj

a ovaj policajac sto je bubao ko maksum po diviziji prije dvije stanice govori o gluposti i nekulturi

pa je li vi razumijete da sve lose sto se desava je zbog starijih generacija. Pa i rat,recesija, siromastvo, sadasnja politika,i ta omladina koju kudite.
Toliko o uspjesnosti generacije.

i kad mladic.kaze da se mora postovati mladje kao i starije, tj da se u raspravu nikad ne ulazi s preduvjerenjem, dobije jezikovz juhu

garant po vama ide ona: sa starijim se ne raspravlja
Last edited by sizifinho on 14/03/2016 10:30, edited 1 time in total.
Tercius

#29056 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

zateznistub wrote:
Tercius wrote:
zateznistub wrote:Treba samo pročitati par komentara na "teške Teme i članke" po portalima i sve čovjeku bude jasno na šta liči današnja omladina...

Čast i respekt pojedinačnim, rijetkim slučajevima...

Žalosno..
Drski, bezobrazni i prije svega jako nekulturni, sto je rezult dugogodisnjeg boliqrac roditeljskog odnosa naspram njihovog odgoja u kuci...
Kao roditelj to mogu potvrditi, ali samo djelom...ima podosta do društva u cjelini...

Mnogo toga treba da se promijeni iz temelja da bi se i oni promijenili i prilagodili...
Ma ja sam mislio vise na neke basic stvari tipa postovanje starijih i slicne manire koje se opet ponesu iz kuce, a sigurno je da drustvo u cijelini snosi krivicu za neke forme njihovog devijantnog ponasanja...
zateznistub

#29057 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

sizifinho wrote:Samo da definiram
mladic koji kaze da se treba uvijek u raspravu uci s mutualnim postovanjem, znaci stariji mladjeg i mladji starijeg, bez onog ja-sam-stariji-i-u-pravu mentaliteta i to je glupo i neodgoj

a ovaj policajac sto je bubao ko maksum po diviziji prije dvije stanice govori o gluposti i nekulturi

pa je li vi razumijete da sve lose sto se desava je zbog starijih generacija. Pa i rat,recesija, siromastvo, sadasnja politika,i ta omladina koju kudite.

i kad mladic.kaze da se mora postovati mladje kao i starije, tj da se u raspravu nikad ne ulazi s preduvjerenjem, dobije jezikovz juhu

A koja te je generacija odbranila, ha intelektualac? Ostalo stvarno ne vrijedi komentarisati...
hladan.preminger

#29058 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hladan.preminger »

zateznistub wrote:

A koja te je generacija odbranila, ha intelektualac? Ostalo stvarno ne vrijedi komentarisati...

Odbranio si ti moj ....., de ogradi sebi ono što si odbranio pa pusti ostale da žive.
Tu priču je otužno prodavati 22. godinu nakon rata.
Imaš djecu koja završavaju fakultete, a rođena nakon rata i logično je da ih boli neka stvar oko toga.
P.S. Da ne bude zabune, cijeli rat sam proveo u krajini.
zateznistub

#29059 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

hladan.preminger wrote:
Odbranio si ti moj ....., de ogradi sebi ono što si odbranio pa pusti ostale da žive.
Imaš djecu koja završavaju fakultete, a rođena nakon rata i logično je da ih boli neka stvar oko toga.
ko se tebi obraća klokane jedan i koga boli karina gdje si rat proveo

i gdje ja to sebe izdizem...
Last edited by zateznistub on 14/03/2016 10:51, edited 1 time in total.
julisiz es grant

#29060 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by julisiz es grant »

zateznistub wrote:
hladan.preminger wrote:
ko se tebi obraća kolokane jedan i koga boli karina gdje si rat proveo
Klokane :lol:
:thumbup:
hladan.preminger

#29061 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

zateznistub wrote:
hladan.preminger wrote:
ko se tebi obraća kolokane jedan

Ovo je forum otvorenog tipa, valjda ti je toliko jasno?!. Nije ovo privatna prepiska da se drugi ne bi smjeli uključiti u raspravu.
Haj na tinder ako ti je do toga.

Ali tebi smetaju činjenice iz posta pa odgovaraš seljačkim doskočicama. Jebiga to je do tebe.
Last edited by hladan.preminger on 14/03/2016 10:52, edited 1 time in total.
HAVANA

#29062 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by HAVANA »

Image
zateznistub

#29063 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

julisiz es grant wrote:
zateznistub wrote:
hladan.preminger wrote:
ko se tebi obraća kolokane jedan i koga boli karina gdje si rat proveo
Klokane :lol:
:thumbup:
čovjeće ja govorim o generacijama on meni nesto spocitava...nevjerovatno šta ljudi sebi dopustaju... :-)
zateznistub

#29064 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

hladan.preminger wrote:
Ovo je forum otvorenog tipa, valjda ti je toliko jasno?!. Nije ovo privatna prepiska da se drugi ne bi smjeli uključiti u raspravu.

Ali tebi smetaju činjenice iz posta pa odgovaraš seljačkim doskočicama. Jebiga to je do tebe.
kad se naucis obracanju mormalnog homosapijensa onda me citiraj, a te seljačke doskocice ostavionima kojima si naucio jer blage veze nemas kome se obraćaš

ignore
hladan.preminger

#29065 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

zateznistub wrote:
hladan.preminger wrote:
ko se tebi obraća klokane jedan i koga boli karina gdje si rat proveo

i gdje ja to sebe izdizem...

Kazem ti jos jednom da sebi ogradiš to sto si ti oslobodio i pustiš ostale i ne smaraš sa tim.
sizifinho

#29066 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sizifinho »

Stub, nastavi zivjet u ignoranciji, na mladima svijet ostaje htio ti nas priznati ili je. I sva ta prica o neodgojenosti, nekulturi itd je obicna glupost. Fakukteti su ispunjeni omladinom, kulturnom i finom ali vi vasu paznju usmjeravate na ove uhljupe i otpatke. Kao i obicno, najvaznije je negativno ispratit.

i mislim,o cemu pricamo.ovdje?
Stariji koji pricaju o nekoj nekulturi - a nemaju osnovnu kulturu dijaloga. Klokane, krkane, karina... meni covjek na drugoj temi, od pedesetak godina, prica da sam nekulturan, ne postujem ga i na to mi kaze da jedem govna.
Na kakvim smo temeljima odrasli, dobro smo normalni.
zateznistub

#29067 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

hladan.preminger wrote:
Kazem ti jos jednom da sebi ogradiš to sto si ti oslobodio i pustiš ostale i ne smaraš sa tim.
hej...odjebaus
hladan.preminger

#29068 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

zateznistub wrote:
hladan.preminger wrote:

kad se naucis obracanju mormalnog homosapijensa onda me citiraj, a te seljačke doskocice ostavionima kojima si naucio jer blage veze nemas kome se obraćaš

ignore

Čuj, kome se obraćaš?
Imaš li još ovih visokointelektualnih argumenata tipa: "ja oslobodio", "znaš to ko sam ja" i sl?
BadBoy

#29069 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BadBoy »

:thumbup: od - do. Ali džaba ne možeš ti sa njima jer što su stariji to su sebičniji, konzervativniji i nedokazniji. I ovo ne izmišljam ja nego nauka kaže tako, psihologija, sociologija pa i politička teorija. Inače ta generacija baby boomer (rođeni 1945.-1965.) su najgora generacija po brojnim parametrima. Istina ovaj zatezni ne spada nazivao u tu generaciju ali vidim da je pokupio njihov način razmišljanja do kraja.
karanana

#29070 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

sve je to isto ba ljudi.....
kod nas se sve dijeli na prije rata i poslije rata....trebamo napraviti novi kalendar, ne hidzretski, ne ovaj krschanski nego bosanski: prije rata-poslije rata.

a u sustini sve je isto. bilo je jalije i belaja i prije rata, drotovi su bili glupi i prije rata, pucalo se i prije rata.....
ista karina boni.
samo sada nam je sve dostupnije sto se informacija tice pa nam se cini non stop belaj, ali isto je ako ne i manje nego prije fucking ratA.
hladan.preminger

#29071 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

sizifinho wrote:Stub, nastavi zivjet u ignoranciji, na mladima svijet ostaje htio ti nas priznati ili je. I sva ta prica o neodgojenosti, nekulturi itd je obicna glupost. Fakukteti su ispunjeni omladinom, kulturnom i finom ali vi vasu paznju usmjeravate na ove uhljupe i otpatke. Kao i obicno, najvaznije je negativno ispratit.

Stariji koji pricaju o nekoj nekulturi - a nemaju osnovnu kulturu dijaloga. Klokane, krkane, karina... meni covjek na drugoj temi, od pedesetak godina, prica da sam nekulturan, ne postujem ga i na to mi kaze da jedem govna.
NEma to veze sa godinama već sa općim znanjem, kulturom i stepenom intelektulanog razvoja.
zateznistub

#29072 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Bolan ne bio, ni jednim postom nisam sebe spominjao u vezi rata već čitave generacije i ti meni nabijaš na nos da nesto ogradi ogradom.. i onda pišeš o kulturi i stepenu intelektualnog razvoja... Pa pobogu...
Last edited by zateznistub on 14/03/2016 13:07, edited 1 time in total.
uglavnomja

#29073 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

hladan.preminger wrote:
sizifinho wrote:Stub, nastavi zivjet u ignoranciji, na mladima svijet ostaje htio ti nas priznati ili je. I sva ta prica o neodgojenosti, nekulturi itd je obicna glupost. Fakukteti su ispunjeni omladinom, kulturnom i finom ali vi vasu paznju usmjeravate na ove uhljupe i otpatke. Kao i obicno, najvaznije je negativno ispratit.

NEma to veze sa godinama već sa općim znanjem, kulturom i stepenom intelektulanog razvoja.
kvotas lika cija je intelektualna geneza dosegela vrhunac stavovima da su pasce i covjek isto :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#29074 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

a dje ste vi svi kad se treba natezati na temama o psima?
ispadam sam zločinac
julisiz es grant

#29075 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by julisiz es grant »

Black swan wrote:a dje ste vi svi kad se treba natezati na temama o psima?
ispadam sam zločinac
Mladi colega sizifinjo je i psetoljubac :D
Locked