Da li neko može odgovoriti?waynezmaj wrote:Zdravo. Čuo sam da Telemach dolazi u Tuzlu. Koliko je to tačno i da li neko zna kada će pokrivati cijeli prostor Tuzle (grad)?
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
waynezmaj
#29051 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
mirza_15
#29052 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Izdrzao je mjesec i po'.Radar71 wrote:SerijeSync trajno u banovicima, sad možemo odahnuti i Telemach isto od njegovih silnih pitanja za dodatni modul
Ocekujem da forum u narednih par dana dobije novog clana koji ce imati par pitanja o modulima.
- MTV
#29053 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako si na TXTV kablovskoj nemas nista od Telemacha. Ako si na BHB Cable onda imas Telemachovu shemu. Moguce je da ce Telemach prokopat jedno dva naselja al njima se neispalti prokopavati cijelu Tuzlu. TM praksa je da pokupuje ostale kablovske i na taj nacin se siri po drzavi. Posto imaju zategnute odnose sa Acom Kabanicom vlasnikom Elte i TXTV nevjerujem da ce lako kupiti TXTV. Zivi bili pa vidjeli, ja bi volio da TM kupi TXTV radi sestre jer TXTV ima ubjedljivo najlosiju uslugu.waynezmaj wrote:Da li neko može odgovoriti?waynezmaj wrote:Zdravo. Čuo sam da Telemach dolazi u Tuzlu. Koliko je to tačno i da li neko zna kada će pokrivati cijeli prostor Tuzle (grad)?
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#29054 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A šta bi sa onim "Banderasom" što je prijetio? Je li i on u Banovićima? 
- MTV
#29055 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo postaje bolje i od onih silnih spanskih serija
http://www.rtvslon.ba/uhvaceni-u-lazi-a ... ort-kluba/
- Benq
#29056 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma ova njihova prepucavanja ce ici u nedogled..MTV wrote:Ovo postaje bolje i od onih silnih spanskih serija
-
The Realist
#29057 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Razlika jeste povelika, ako je ovako, nema šta. Ali ovo da trebaju isto koštati, radi iste kvalitete sadržaja jednostavno ne stoji. SK sadržaji su višestruko skuplji. Pa sam Prem vjerovatno košta više od Talijana, Francuza i EL-a zajedno.MTV wrote:Ovo postaje bolje i od onih silnih spanskih serija
A pazi ovo:
Da, baš je ovo izvor blizak Telemachu izjavioKako smo saznali iz izvora bliskih Telemachu razlog za takvu cijenu je sljedeći:
– “Telemach zahvaljujući tome što svojim konkurentima uskraćuje Sport Klub uspijeva korisnicima zaračunati više cijene nego sto je to uobičajeno. Kada bi i Telemach plaćao realnu cijenu Sport Klubu–(0.98 KM) a ne 3.89 KM, tada bi ostvario dodatnu dobit i morao bi plaćati na kraju godine porez na dodatnu dobit Federaciji BIH. Na drugoj strani njihova povezana firma, ujedno vlasnik Sport Kluba, United Media je registrovana u Luksemburgu jer tamo nema nikakve poreske obaveze. Upravo iz tog razloga Sport Klub zaračunava Telemach-u 3.89 KM po svakom korisniku i tako novac Telemacha odlazi direktno u Luksemburg gdje ga potpuno neoporezovanog podižu vlasnici Telemach-a, do čijih imena i pored velikog zalaganja nismo uspijeli doći. Tako, razumljivo, porez na dobit države BiH završava na privatnim računima koji se iz Luksemburga prebacuju na račune na Kajmanskim ostrvima sakrivenim vlasnicima Telemacha” – navodi se iz našeg izvora, javlja portal SrpskaCafe.com.
A i ovaj boldani dio, eto oni određuju šta je realna cijena.
Opet ne znam kakve veze ima koliko košta Arena, kad je sadržaj SK višestruko skuplji od sadržaja Arena, pa to se barem može na netu naći.
Sa ovakvim operaterima klinac ćemo mi imati sve, jer jedni bi da dobiju skoro besplatno sadržaje, drugi očito ne žele baš pružiti te sadržaje.
Last edited by The Realist on 22/03/2016 20:22, edited 1 time in total.
- MTV
#29058 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Benq i Realist zato sam ja napisao da ovo postaje spanska serija sigurno ce imati oko 200 nastavaka
-
The Realist
#29059 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma gonit ih u pm sve odreda. Ali ne znam šta očekivati od naših operatera.MTV wrote:@Benq i Realist zato sam ja napisao da ovo postaje spanska serija sigurno ce imati oko 200 nastavaka
- MTV
#29060 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nista vise neocekujem ni od koga.
-
sencobih
#29061 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sad da je višestruko bolji to ovisi ko kako gleda. Na arenama su talijani, francuzi, liga prvaka i evropska liga uz ove lokalne lige koje ljudi vrlo rado gledaju, tu je i još hrpa liga i sportova. Sport klub ima svoje kvalitete ali sad da arena ne valja, a sk je gigant to su nebuloze. Sva ova strka oko sport kluba i arene nije zbog kvaliteta jednih ili drugih nego zbog prava da svaki građanin ima mogućnost da nešto gleda ako želi i ako ima para da to sebi priušti
- Maharadza
#29062 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U neuređenoj i korumpiranoj banana državi BiH sasvim očekivan scenarij, a znamo svi ko je odgovoran za ovakvo stanje!Benq wrote:Ma ova njihova prepucavanja ce ici u nedogled..MTV wrote:Ovo postaje bolje i od onih silnih spanskih serija
- odmor
#29063 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala.Telemach wrote:Toplo pozdravljamo komšinke Muniru i Hanifu i obećavamo Vam da ćemo njihov zahtjev/upit lično proslijediti kolegama u nadležnom sektoru.
O iskodu zahtjeva ćemo Vas blagovremeno informisati kako na ovaj način tako i putem web stranice, info kanala...
Svakako predlažemo da nam pišete i šaljete Vaše zahtjeve na e-mail [email protected]
-
aladinosmic1
#29064 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jel ovaj telemach sad dostupan u Lukavcu, vidim često njihov kombi a i parkiran je ondje kod hotela?
-
Xeox2
#29065 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Poz svima, uskoro bih trebao postati korisnik TM-a pa me zanima nešto vezano za modem. Mijenja li se IP adresa kada se modem resetuje ili je statička kao što je slučaj kod mene.
- Benq
#29066 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
PozdravXeox2 wrote:Poz svima, uskoro bih trebao postati korisnik TM-a pa me zanima nešto vezano za modem. Mijenja li se IP adresa kada se modem resetuje ili je statička kao što je slučaj kod mene.
-
The Realist
#29067 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije pitanje je li bolji, to je stvar ukusa, nego je sigurno višestruko skuplji, a onda moraš i više naplatiti da vratiš novac i zato i ne mogu isto koštati. Koliko se ja sjećam, Arena je dolazila u posebnom paketu dok nisu izgubili Prem i Primeru, a onda ostalo sve u osnovnom.sencobih wrote:Sad da je višestruko bolji to ovisi ko kako gleda. Na arenama su talijani, francuzi, liga prvaka i evropska liga uz ove lokalne lige koje ljudi vrlo rado gledaju, tu je i još hrpa liga i sportova. Sport klub ima svoje kvalitete ali sad da arena ne valja, a sk je gigant to su nebuloze. Sva ova strka oko sport kluba i arene nije zbog kvaliteta jednih ili drugih nego zbog prava da svaki građanin ima mogućnost da nešto gleda ako želi i ako ima para da to sebi priušti
-
Xeox2
#29068 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ok, hvala tiBenq wrote:PozdravXeox2 wrote:Poz svima, uskoro bih trebao postati korisnik TM-a pa me zanima nešto vezano za modem. Mijenja li se IP adresa kada se modem resetuje ili je statička kao što je slučaj kod mene., staticka IP adresa se placa , ako iskljucis modem na pola sata - sat , vidjet ces da se IP promijenila, nebitno da li se radi o HS ili Telemach internetu.
-
mirza_15
#29069 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima li neko zvanicne podatke koliko kostaju prava na prenos liga petice, evropa lige i lige prvaka za region? Mislim da je i liga prvaka poprilicna cifra. Ako nemaju zvanicni podaci barem neka mahalska? Procitao sam negdje da je al-jazeera platila 320 miliona eura engleze za 23 zemlje od Irana do Maroka(2013-2016). Negdje sam citao i o 20-tak miliona eura za ovaj prostor (taman tako negdje i izadje ako uporedimo sa 320 miliona na to dole podrucje).
Dakle, ima li podataka koliko sta kosta?
-
The Realist
#29070 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ono što sam našao, Prem za Balkan 17,1mio funti (42,2mio KM po današnjoj kursnoj listi, ali mislim da je tada slabija bila funta u odnosu na euro). Ovo je za period 2013-2016.mirza_15 wrote:Ima li neko zvanicne podatke koliko kostaju prava na prenos liga petice, evropa lige i lige prvaka za region? Mislim da je i liga prvaka poprilicna cifra. Ako nemaju zvanicni podaci barem neka mahalska? Procitao sam negdje da je al-jazeera platila 320 miliona eura engleze za 23 zemlje od Irana do Maroka(2013-2016). Negdje sam citao i o 20-tak miliona eura za ovaj prostor (taman tako negdje i izadje ako uporedimo sa 320 miliona na to dole podrucje).
Serie A za period 2015-2018 je od stranih TV prava ukupno dobila 557mio eura, ENG za period 2013-2016 samo od Evrope 607mio funti, a ukupno 2,233 milijarde funti (a procjenjuje se da će za period 2016-2019 biti više od 3 milijarde funti).
Mislim da ne treba puno objašnjavati šta košta više i koliko više.
Evo jedna slika koja dobro pokazuje stvari zadnjih godina:

Plavo pokazuje koliko iznose strana TV prava i za Prem ukupno iznose više, nego za sve ostale lige petice i to dosta više.
Serie A je druga, La Liga treća, League 1 zadnji. Bundesliga nije bitna ovdje, jer ju Eurosport prenosi.
Za LP mislim da je vrijednost oko 900mio funti za tri godine i pravo da prenose sve utakmice. To je otkupio BT Engleski i ne znam za koliko su prodavali, ali znam da ubjedljivo najviše daju zemlje učesnika, s tim što ENG najviše, te zato obično i dobijaju najviše novca iz "market pool-a".
EL je izgleda vrijednost 225mio eura ukupno.
Za druge sportove ne znam, moralo bi se potražiti.
Osim za LP i EL gdje su Arene možda nešto više morali platiti i eventualno Serie A (ali to ne može biti puno više od La Lige), stvarno ne bi trebalo biti teško vidjeti da program koji nudi SK košta više.
EDIT: 900mio funti ukupno za CL i EL, gore je greška.
EDIT 2: Ne treba zaboraviti da su prava za FA Cup dosta skuplja od prava za Legaue Cup.
-
mirza_15
#29071 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Globalna slika koja pokazuje koliko je ko prodao ne govori nista. Primjera radi, mogla je engleska liga da se proda za podrucje kine, a da tamo uopste nema italijana (samo karikiram). Mene zanima priblizna vrijednost koju operateri placaju za region. Ne sumnjam da je engleska premijer liga najskuplja i eto ima okvirni podatak za 3 godine. Sa cijenom od 3,89 KM samo bh telecom bi, sa sadasnjim brojem korisnika (koji stalno raste) za 3 godine platio preko 21 milion KM!!! Znaci sam BH Telecom bi pokrio pola cijene za prava prenosa (sa rastom broja korisnia i puno vise) engleske premijer lige, a sa Telemachom bi znacajno premasio vrijednost za epl. Ako tome dodamo da u ovoj prici nema RS-a (elta, mts), eroneta, drugih kablovskih ispadne da BiH pokrije sve troskove SK, a najmanje je trziste. Znaci sve ostalo zarada?!?! Ma ljudi su totalno u pravu. Nemoralna cijena 100%.
-
sencobih
#29072 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I još svu tu zaradu preperu preko luksemburga, da ne bi platili poreza u zemljama koje gule
-
The Realist
#29073 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa nase podrucje nije sigurno dalo najvise za Talijane.mirza_15 wrote:Globalna slika koja pokazuje koliko je ko prodao ne govori nista. Primjera radi, mogla je engleska liga da se proda za podrucje kine, a da tamo uopste nema italijana (samo karikiram). Mene zanima priblizna vrijednost koju operateri placaju za region. Ne sumnjam da je engleska premijer liga najskuplja i eto ima okvirni podatak za 3 godine. Sa cijenom od 3,89 KM samo bh telecom bi, sa sadasnjim brojem korisnika (koji stalno raste) za 3 godine platio preko 21 milion KM!!! Znaci sam BH Telecom bi pokrio pola cijene za prava prenosa (sa rastom broja korisnia i puno vise) engleske premijer lige, a sa Telemachom bi znacajno premasio vrijednost za epl. Ako tome dodamo da u ovoj prici nema RS-a (elta, mts), eroneta, drugih kablovskih ispadne da BiH pokrije sve troskove SK, a najmanje je trziste. Znaci sve ostalo zarada?!?! Ma ljudi su totalno u pravu. Nemoralna cijena 100%.
Ja ne govorim o moralnoj/nemoralnoj ponudi, nego da je glupost reci da je realna cijena SK, kao i Arena, jer ne moze biti, kad za svoje sadrzaje moraju vise placati.
Ono sto meni smeta kod SK ponude je da se svi korisnici moraju prijaviti, sto je glupost, jer tjera operatera da povisi cijenu usluga, umjesto da se paketi prave.
Ali ne zaboravimo da je cijena paketa za Arene na HS-u i Logosoftu bila 10KM, a na MTel-u 3,5KM. Sta se tada desavalo? Samo radi gubitka Premiershipa i La Lige je Arena morala uci u osnovni paket, jer ko bi vise od par KM davao za ono sto se tada nudilo (super je LP i dijelom EL, ali su rijetki da bi ti davao veci iznos svaki mjesec).
A Aco Kabanica i njemu slicni bi htjeli za 1KM da dobiju, a da se prave paketi od ko zna koliko. Nema sta, postenjacina k'o i ostali iz ove price.
-
The Realist
#29074 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A ko to ne radi a da posluje na vecoj teritoriji? Iako postoje i mehanizmi za to, ako se misli da su negdje pogrijesili, pogledaj sta se sa Appleom i Googleom desilo u Italiji i Velikoj Britaniji.sencobih wrote:I još svu tu zaradu preperu preko luksemburga, da ne bi platili poreza u zemljama koje gule
-
mirza_15
#29075 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A onda se postavlja pitanje zasto bi to neko radio? Pa lakse bi onda bilo u saradnji sa nekim kupiti prava na EPL i la ligu i jos zaraditi prodajom u cijelom regionu. Pa nije niko lud.