FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

omar little

#29026 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

stup metropola wrote:ne moras biti krtica iz uprave da bi to znao
a, jel'? pratis medije, a? :D de, recider koju o messijevom transferu, i to nelegalno, kradja, pranje novca? cekam ekskluzivni info na tu temu, bolje osobe od tebe nije se moglo zamisliti. :D
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#29027 Re: FC Barcelona

Post by crysis »

HB_BHF wrote:Sad istražuju i transfer Davida Ville iz Valencije u Barcu 2010. ?
polako, madridisti su krenuli , sad su na redu romario , kodro, rivaldo.
bas me interesuje dal su realu cisti svi transferi.
veljaca

#29028 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

crysis wrote:
I mene ....
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#29029 Re: FC Barcelona

Post by JoseMujica »

u Italiji su najčistiti transferi ...osim možda u Dinamu
stup metropola

#29030 Re: FC Barcelona

Post by stup metropola »

crysis wrote:
da nisu cisti do sad bi se saznalo bas kao i barceloni
HB_BHF

#29031 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

stup metropola wrote: da nisu cisti do sad bi se saznalo bas kao i barceloni
Šta se je to saznalo u Barceloni?
Jedno je optužba, a drugo je presuda. Barcini transferi su čisti sve dok se ne dokaže suprotno.
Logovan

#29032 Re: FC Barcelona

Post by Logovan »

crysis wrote:
Ne bi me čudilo nisu čisti. :-)

Kvare fudbal sa ovim sranjima.
kory_galaktikos

#29033 Re: FC Barcelona

Post by kory_galaktikos »

HB_BHF wrote:
Šta se je to saznalo u Barceloni?
Jedno je optužba, a drugo je presuda. Barcini transferi su čisti sve dok se ne dokaže suprotno.
zar se nije dokazalo za neymara ?? koliko je on na kraju kostao,milijardu ??
HB_BHF

#29034 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

kory_galaktikos wrote: zar se nije dokazalo za neymara ?? koliko je on na kraju kostao,milijardu ??
Šta se je to dokazalo za Neymara? Je li Barca održala press konferenciju i objasnila sve detalje u vezi transfera Neymara. 57 mil je transfer i 20 mil dodatni ugovori koji nisu samo Neymar i od kojih i Barca ima koristi.
Ovo sad na sudu je zbog toga što se sumnja da nisu platili dovoljan iznos poreza na transfer. Ne zna se još jesu li krivi ili ne.
skenderija04

#29035 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

HB_BHF wrote:
kory_galaktikos wrote: zar se nije dokazalo za neymara ?? koliko je on na kraju kostao,milijardu ??
Šta se je to dokazalo za Neymara? Je li Barca održala press konferenciju i objasnila sve detalje u vezi transfera Neymara. 57 mil je transfer i 20 mil dodatni ugovori koji nisu samo Neymar i od kojih i Barca ima koristi.
Ovo sad na sudu je zbog toga što se sumnja da nisu platili dovoljan iznos poreza na transfer. Ne zna se još jesu li krivi ili ne.
Prica je jasna, ministar sporta je rekao da se pretjeralo, i sad se ko fol ceka rociste. Fol je u porezima. Ako Barcelona treba da plati porez onda je 9,1 milion. Kako je Neymarov stari vec platio u Brazilu 8 miliona morace vratiti te pare u Spaniju i Barcelona ce doplatiti 1,1.
stup metropola

#29036 Re: FC Barcelona

Post by stup metropola »

A jestel zaboavili ono cascenje suda od nekih 10-tak miliona prije sudjenja

Sent from my A800 using Tapatalk
DownhillMaster

#29037 Re: FC Barcelona

Post by DownhillMaster »

Šta mislite hoće li prodati Sančeza na ljeto i da li bi trebali?
Iako je dao dosta golova većina ih je bila nakon što se izigra odbrana pa dobije asistenciju da gurne loptu u prazan gol.
Dao je super gol protiv Reala,onaj slobodnjak jedan i par bombi van 16 ,a ostalo je realno bezveze.
Driblinga nema ,mislim da je to jasno svima.

Ne pratim baš šta mediji pišu pa da li je opcija, pošto žele Vidala, da bude neka zamjena Sančez < Vidal ?
Ako se vrati Deulofeu jedan napadač mora otići,a vrlo je vjerovatno da će se vratiti,mada po meni bi bilo bolje da ostane još jednu sezonu u Evertonu.
Dr. Kuca

#29039 Re: FC Barcelona

Post by Dr. Kuca »

stup metropola wrote:A jestel zaboavili ono cascenje suda od nekih 10-tak miliona prije sudjenja

Sent from my A800 using Tapatalk

Real je Baljica platio 20 miliona tu se sva prica zavrsava o pranju novca
lua

#29040 Re: FC Barcelona

Post by lua »

Da ne ulazimo u dubioze bezveze, ni Realu nisu čisti. I ako pratiš medije toliko podrobno mogao si pročitati i neke navode o tome da je Perez "smjestio" Barceloni. To su sve palamuđenja medija, dok ne dobiješ presudu sa suda o krivici nemoj bezze naprđivati o transferima kluba. Ne znaš.
kory_galaktikos

#29041 Re: FC Barcelona

barSelona ce doplatit 1.1 milion znaci da ima eto nesto neregularno,plus onih nekih 11 mil sudu sto su dali ili su dali onako gotive sudiju pa nek mu se nadje
daleko od toga da zelim poceti ovu temu libo mene neka stvar za njima,ali cisto da se ne prica da je bilo sve legalno
skenderija04

#29042 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

kory_galaktikos wrote:barSelona ce doplatit 1.1 milion znaci da ima eto nesto neregularno,plus onih nekih 11 mil sudu sto su dali ili su dali onako gotive sudiju pa nek mu se nadje
daleko od toga da zelim poceti ovu temu libo mene neka stvar za njima,ali cisto da se ne prica da je bilo sve legalno
Cekaj Kory, treba prvo znati sta se desilo i zasto je placeno .

1. Barcelona kaze da je transfer 57 miliona
2. Sud kaze da je transfer 17 miliona a da je ostatak Neymarova plata.

Govorimo o 40 miliona koje je naplatila firma N&N vlasnistvo Neymarovih roditelja.

Barcelona je nakon sto je sud uzeo u razmatranje slucaj polozila 9,1 milion cisto iz razloga da ako sud presudi protiv kluba, ne mogu im dodati kaznu. Kazna je od 60 % do 6 puta. Nisu budale da ne poloze te pare jer vide da se po prvi put desio slucaj da te prvo optuze za utaju poreza pa tek onda traze izvjestaj porezne uprave. Sve dok porezna uprava ne napravi izvjestaj, klub ima pravo da polozi depozit i u slucaju presude protiv kluba nema kazne.

A sad zasto taj 1,1 milion.

40 Miliona koje je naplatila firma Neymarovog starog platila je 20 % poreza , 8 miliona u Brazilu. Ako sud presudi da je to Neymarova "kamuflirana" plata, onda mora da pla ti porez u Spaniji u iznosu od 24, 56 % sto je 9,1 milion kao neko ko nije rezident. Kako se ne moze dva puta naplatiti porez za isto, platice se ili u Brazilu ili u Spaniji. Jedino sto moze da plati Barcelona je 1,1 milion. jer je 8 miliona vec placeno.

Rezimiram: Barcelona nije nista platila, vec je polozila depozit jer nece da se izlazu kazni. Sudjenje jos nije pocelo.
kory_galaktikos

#29043 Re: FC Barcelona

sto bi onda placali taj depozit ako nisu krivi,ako su "nevini" i sigurni u to
ili ipak ima nesto

kako god ja kazem ne zelim ja o tome,nego cisto to da nije sve 100% ok
poz tebi :thumbup:
5 0 5

#29044 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

kory_galaktikos wrote:sto bi onda placali taj depozit ako nisu krivi,ako su "nevini" i sigurni u to
ili ipak ima nesto

kako god ja kazem ne zelim ja o tome,nego cisto to da nije sve 100% ok
poz tebi :thumbup:
Negdje sam pročitao da je to stvar španske legalne procedure.

http://j.mp/128fkPs
omar little

#29045 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

atletiko, dobro smo prosli, moglo je MASU gore. manchester bi bio jos bolji, ali dobro je i ovako. :D
suncica24

#29046 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

Not bad.
skenderija04

#29047 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ok , ali nece biti lako protiv Atletika. Gubi se osjecaj evropske utakmice. Ipak, ne mozemo se zaliti. Bolje nego osmina protiv City-a
tendzera

#29048 Re: FC Barcelona

Post by tendzera »

MoRe! 8-)
Neće naravno biti lako protiv Simeonovih ratnika, al' vjerujem da će Barca proći dalje :mrgreen:
Madrid

#29049 Re: FC Barcelona

Post by Madrid »

skenderija04 wrote:ok , ali nece biti lako protiv Atletika. Gubi se osjecaj evropske utakmice. Ipak, ne mozemo se zaliti. Bolje nego osmina protiv City-a
Pa ja sam siguran da ce morat vise zapet protiv Atletica nego sto je bio slucaj sa Cityem...
Atletico je takticka ekipa, cesto oni puste loptu protivniku i igraju iz kontri tako da se nece izgubit kad Barca bude imala posjed.
skenderija04

#29050 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Madrid wrote:
skenderija04 wrote:ok , ali nece biti lako protiv Atletika. Gubi se osjecaj evropske utakmice. Ipak, ne mozemo se zaliti. Bolje nego osmina protiv City-a
Pa ja sam siguran da ce morat vise zapet protiv Atletica nego sto je bio slucaj sa Cityem...
Atletico je takticka ekipa, cesto oni puste loptu protivniku i igraju iz kontri tako da se nece izgubit kad Barca bude imala posjed.
Pa i City je tako odigrao prvu utakmicu. Vidjecemo, Barceloni Liga Sampiona, Atletiku liga, vama kup :D
Post Reply