SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
elk

#29026 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by elk »

Cuj 30 max momaka pravi belaj.pa toliko ih sad pije kafu u vili park.ili negdje drugo,lupam.izvinjavam se zaista sto ne znam gdje kockaste, nabildane glave sa pistoljem u torbici izlaze.
zateznistub

#29027 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Izgleda uhapšena osoba kundo Emir koji je navodno pucao u Šljivu. 97 godište jbt ja se bogu nisam mogao na zahvaljivati što živu glavu izvukoh a ono se ispiljilo 97 o puca u ljude
sizifinho

#29028 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sizifinho »

uglavnomja wrote:
zateznistub wrote:
sizifinho wrote: ja mislim da se dosta vas zavarava "mudrušću" koje godine nose, misleći -pogrešno- da sad znate više nego ranije i da sad znate više i bolje od nekih (svih) koji su živjeli dvadeset i kusur godina.

Pa druže, moram ti reći da se varaš; da godine nemaju nikakve veze sa nečijom mudrošću, pameću i inteligencijom
Da ne pričam o drugim stvarima koje je naš narod ušio u socijalu , tipa godine i poštovanje i tako te stvari.
A ako to nisu godine, ako to nije zivoptno iskustvo, šta je onda? Šta to čovjeka čini više pametnim i naravno, iskusnijim? Nabacivanje postova? Replike na iste?
A glede poštovanja, vi mlađi (ne svi , ali ogrona većina) upravo zobg današnjeg gradiranja vrijednosti neme i ne zna šta je to poštovanje prema starijem.

za ovog poletarca sizifinja i ostale ...

covjek "je" najpametniji od 18. do 25. :D :izet: ono on pa 100 praznih mjesta pa svi clanovi mense, ajnstajn, tesla ...
poslije 25. pocinje kontati da nije bio bas najpametniji, ali da je i dalje pamtniji od staraca i ostalih matorih ... :-)
i onda polsije par godina dodje u glavu koliko nista nije znao :D

ali taj proces svako mora proci, dzaba prica ...

sorry za off
odgovor obuhvata obojicu

prije nego se pocnemo zvati imenima tipa "poletarca", "bejbi", "djecacica" (kao sto obicno pocnu [bez-razloga] uvrijedjene osobe da prozivaju) samo cu reci jednu stvar:
starije nije uvijek pametnije i mudrije, a na tu temu se moze mlatit slama od kamen danima i opet se nece brasno dobit.
Jednom kad se izloze argumenti na stol, kad se mladja i starija osoba gledaju kao ravnopravni- tek tad mozemo pricat o tome ko je upravu, ko nije, ko je mudro dobio odluku a ko nije.
Docim ti meni pises da ja sa svojih dvadeset i kusur godina ne mogu biti upravu jer si ti ipak sa 40 godina iskusniji, tu nema rasprave. Ne mozemo pricat ako ce se diskreditovati necije misljenje odmah na osnovu godina. To vi upravo radite.

I za tebe, uglavnomja- ja, za razliku od vas, ne generalizujem. Ne smatram se pametnijim od starijih, taj pojam "pametniji", "mudriji" obicno stariji promovisu.
Mene ne zanima ko je pametniji, imamo rijeci, imamo logiku i vidjet cemo na osnov tog ko je upravu a ko nije.

Sve ostalo, "stariji sam,mladji si, kad sam ja x radio ti si tutu u rikverc vozao, itd itd" - to su seljacka posla i ne zanimaju me.
Toliko od mene.
Bradafilozof

#29029 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Bradafilozof »

vješalica wrote:eh to su službenici u čiju se obuku spiska par desetaka hiljada maraka
da bi se oni poskupili i bili veoma bitan faktor u društvu
Oko 4,5 hiljade km. Istina je da blne uce prvu pomoc. Mislim da je to veliki propust.
vješalica

#29030 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

zateznistub wrote:Izgleda uhapšena osoba kundo Emir koji je navodno pucao u Šljivu. 97 godište jbt ja se bogu nisam mogao na zahvaljivati što živu glavu izvukoh a ono se ispiljilo 97 o puca u ljude
nek odu na okupljanje u višegrad pa nek glume wanna be opasne likove i nek pucu izvade naravno ako smiju klošari propali
zateznistub

#29031 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

vješalica wrote:
zateznistub wrote:Izgleda uhapšena osoba kundo Emir koji je navodno pucao u Šljivu. 97 godište jbt ja se bogu nisam mogao na zahvaljivati što živu glavu izvukoh a ono se ispiljilo 97 o puca u ljude
nek odu na okupljanje u višegrad pa nek glume wanna be opasne likove i nek pucu izvade naravno ako smiju klošari propali
E za to treba ipak koji broj veća muda imati
vješalica

#29032 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

Bradafilozof wrote:
vješalica wrote:eh to su službenici u čiju se obuku spiska par desetaka hiljada maraka
Oko 4,5 hiljade km. Istina je da blne uce prvu pomoc. Mislim da je to veliki propust.
na policijskoj akademiji moraju učiti, ali s obzirom da rukuju oružjem onda bi morali tako da ti ne vjerujem u priču

a ima i druga strana svaki službenik tj. onaj koji treba da bude primljen mora imati vozački položen
a da bi ga položio mora imati i prvu pomoć
prema tome
spiskane pare na službenike koji su primljeni po familijarno-novčano-stranačkoj liniji da kradu bogu dane i kao takvi budu visoko cijenjeni jer su školovani na lakrdiji od škole na vracama ;)
mg

#29033 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mg »

Tercius wrote:Hipoteticki gledano na ovaj slucaj nesto kontam i preispitujem sam sebe,da sam se ja recimo nasao i toj Altei sa zenom i bebom a krenuli mi kod njenih u Olovo, i neki seoski papcic osvajac velike nagrade Ilijasa se zapuca u mene pa mi zenu i bebu posalje u bolnicu a on izadje bez ogrebotine, koliko bi ispravno bilo da mu ja ne izvadim desno oko dok cekamo povratnu informaciju sa KUM-a i da li bi on imao pravo na neku odstetu od poreskih para i tako to.

Ne, ne bi imao. Policija je dio problema, i to veliki. Uzimate "na kafu" gdje god možete Radare postavljate nepropisno, nepropisno vozite, parkirate se...i uzimajući sve u obzir, kolektvno gledajući policija je jedna banda uhljebljenih parazita koja sisa državu i svakog koga može bez posljedica. Zakonom zaštićen reket. Uz par izuzetaka, to ti je tako.

Divljanje na cestama nije pojava od juče. Traje to... Subotom naveče ljeti, jedan da stane ispred BBI a drugi da zaustavlja motoriste koji divljaju centrom grada punim gasom. To se nije desilo. I godinama to traje.

I onda na kraju sporo tužilaštvo, sporiji sud, blage kazne, i osjećaj kod kriminalaca da su zaštićeni.

Atmosfera tako poznata u Africi i zemljama trećeg svijeta. Gdje objektvno spadamo.

Nema profesionalizma ni u jednom segmentu državnog aparata, samo polupismen polusvijet koji mi se gadi.

Preispitaj ti sebe u pogledu koga i zašto braniš? Možda si dobar i zreo za nekog drugog radnog mjesta. Jel uzimajući pravdu u svoje ruke, što je danas moranje, samo idemo još više dole, a vako ne ide...
vješalica

#29034 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

zateznistub wrote:
vješalica wrote:
E za to treba ipak koji broj veća muda imati
tamo bi ispolirali ulicu sa njima
Bradafilozof

#29035 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Bradafilozof »

vješalica wrote:
Bradafilozof wrote:
na policijskoj akademiji moraju učiti, ali s obzirom da rukuju oružjem onda bi morali tako da ti ne vjerujem u priču

a ima i druga strana svaki službenik tj. onaj koji treba da bude primljen mora imati vozački položen
a da bi ga položio mora imati i prvu pomoć
prema tome
spiskane pare na službenike koji su primljeni po familijarno-novčano-stranačkoj liniji da kradu bogu dane i kao takvi budu visoko cijenjeni jer su školovani na lakrdiji od škole na vracama ;)
bas mi se fucka sto mi ti ne vjerujes. Glede vozackog, svi znamo da je obuka za prvu pomoc ili tanka ili fiktivna.
zateznistub

#29036 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

sizifinho wrote:
Sve ostalo, "stariji sam,mladji si, kad sam ja x radio ti si tutu u rikverc vozao, itd itd" - to su seljacka posla i ne zanimaju me.
Toliko od mene.
To se u neka normalna doba zvalo malo drugačije od seljačka posla, aa da imaš godina, znao bi to, ovako...
Toliko od mene i živi i dalje u uvjerenju u kojem živiš...
vješalica

#29037 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

Bradafilozof wrote:bas mi se fucka sto mi ti ne vjerujes. Glede vozackog, svi znamo da je obuka za prvu pomoc ili tanka ili fiktivna.
http://www.fmup.gov.ba/bs/text.php?id=10

idi fućkaj gluposti nekome drugom tračevi na nivou mjesne zajednice trnovo šire narodne mase ne treba da zanima a pogotovo da budu relevantni za diskusiju
U okviru ovog odsjeka izučavaju se sljedeći predmeti:
Poslovi policije i kodeks ponašanja
Kriminalistika
Naoružanje i sredstva prinude
Komunikacije i administracija
Prekršajno i krivično pravo
Saobraćajni propisi
Samoodbrana i borilačke vještine
Uvod u pravo i demokratski principi
Psihologija
Strani jezik
Fizička kultura i prva pomoć
Poslovi policije i kodeks ponašanja
Kriminalistika – instruktivna nastava
Komunikacije i administracije – instruktivna nastava
Samoodbrana i borilačke vještine – instruktivna nastava
Saobraćajni propisi – instruktivna nastava
Bradafilozof

#29038 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Bradafilozof »

I na grasovom redu voznji pise da uredno voze sve linije.
drug_profi

#29039 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

Tercius wrote:Hipoteticki gledano na ovaj slucaj nesto kontam i preispitujem sam sebe,da sam se ja recimo nasao i toj Altei sa zenom i bebom a krenuli mi kod njenih u Olovo, i neki seoski papcic osvajac velike nagrade Ilijasa se zapuca u mene pa mi zenu i bebu posalje u bolnicu a on izadje bez ogrebotine, koliko bi ispravno bilo da mu ja ne izvadim desno oko dok cekamo povratnu informaciju sa KUM-a i da li bi on imao pravo na neku odstetu od poreskih para i tako to.
Ja nisam nista vidio. To mu je od udesa.
sizifinho

#29040 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sizifinho »

zateznistub wrote:
sizifinho wrote:
Toliko od mene.
To se u neka normalna doba zvalo malo drugačije od seljačka posla, aa da imaš godina, znao bi to, ovako...
Toliko od mene i živi i dalje u uvjerenju u kojem živiš...
bas zato sto nam vecina ljudi zivi u proslosti, poput tebe, i jesmo toliko zaostali za normalnim svijetom. Odbijamo prihvatiti novotarije, idalje se ogranicavate i etiketirate godinama, spolom, etnickom, nacionalnom i religijskom pripadnoscu. Ako ti mislis da je to nacin kojim se trebamo vodit, alal ti vera, ali ja u tom svijetu ne zelim zivjeti.

Za mene, kad stariji pokaze da je voljan postovati moje misljenje kao sebi ravnom bez da mi namece logicku pogresku tvrdnjom da je starije "pametnije" - tad ja tog starijeg i postujem.
Docim mene neko degradira na osnovu mojih godina, taj nije vrijedan mog vremena, a svoje je ocito protracio jer nije evoluirao ni sekunde od svojih predaka.

Kazes u neka normalna vremena...koja? U proslosti? Starije nije bolje, cak ni u ovom slucaju. Ako mislis da su neka nornalna vremena bila bolja, prisjeti se gdje su nas dovela 92. mada sam siguran sa se ne moras prisjecati.
Za mene su ta vremeba gora od ovih danas.
zateznistub

#29041 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

sizifinho wrote: bas zato sto nam vecina ljudi zivi u proslosti, poput tebe, i jesmo toliko zaostali za normalnim svijetom. Odbijamo prihvatiti novotarije, idalje se ogranicavate i etiketirate godinama, spolom, etnickom, nacionalnom i religijskom pripadnoscu. Ako ti mislis da je to nacin kojim se trebamo vodit, alal ti vera, ali ja u tom svijetu ne zelim zivjeti.

Za mene, kad stariji pokaze da je voljan postovati moje misljenje kao sebi ravnom bez da mi namece logicku pogresku tvrdnjom da je starije "pametnije" - tad ja tog starijeg i postujem.
Docim mene neko degradira na osnovu mojih godina, taj nije vrijedan mog vremena, a svoje je ocito protracio jer nije evoluirao ni sekunde od svojih predaka.

Kazes u neka normalna vremena...koja? U proslosti? Starije nije bolje, cak ni u ovom slucaju. Ako mislis da su neka nornalna vremena bila bolja, prisjeti se gdje su nas dovela 92. mada sam siguran sa se ne moras prisjecati.
Za mene su ta vremeba gora od ovih danas.
Ti baš ko Dara u žikinoj dinastiji:
Kazes malo, ali glupo....
I Hajde živ bio sjasi s mene.... davi nekog drugog...
Reglan

#29042 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Reglan »

97 i 98 godista se rokaju u centru grada u subotu uvecer kad je najveca guzva.
Odakle mu pistolj, zasto to nisu rijesili na sake. Treba ovo kastrirati u ovim godinama da ne bi imali problema u buducnosti. :run:
jao_situacije

#29043 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

koji su to debili umjesto da nađu neku trebu
oni se pucaju
zateznistub

#29044 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Reglan wrote:97 i 98 godista se rokaju u centru grada u subotu uvecer kad je najveca guzva.
Odakle mu pistolj, zasto to nisu rijesili na sake. Treba ovo kastrirati u ovim godinama da ne bi imali problema u buducnosti. :run:
Moj reglan, a davno je prošlo vrijeme kad se na sake rješavao problem, ovi danas samo znaju pištolj povući.
Valjda im muda narastu kad je utoka u ruci
Logovan

#29045 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Logovan »

Reglan wrote:97 i 98 godista se rokaju u centru grada u subotu uvecer kad je najveca guzva.
Uvježbavaju držanje oružja, pucanje, ranjavanje, preciznost, itd. Valja zamijeniti Delalića i ostale.
Daryl Dixon

#29046 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Daryl Dixon »

ja nisam deset godina vidio da se neko posopao na sake ono posteno i da su kasnije pruzili jedan drugome ruku i izmirili se...danas samo prangije rade pa ti vidi, kurcio se ne kurcio foru popusi i onaj sto ne treba u 80% slucajeva... poslijeratna sper*ma sto je napravila degenerika to nije nigdje u svijetu zabiljezeno... :-)
zateznistub

#29047 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Daryl Dixon wrote:ja nisam deset godina vidio da se neko posopao na sake ono posteno i da su kasnije pruzili jedan drugome ruku i izmirili se...danas samo prangije rade pa ti vidi, kurcio se ne kurcio foru popusi i onaj sto ne treba u 80% slucajeva... poslijeratna sper*ma sto je napravila degenerika to nije nigdje u svijetu zabiljezeno... :-)
To danas spada u domen naucne fantastike, pogotov taj dio oko pruzanja ruke i pomirenja...to je danas, nazalost, ispod casti...
mali_balon

#29048 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_balon »

Daryl Dixon wrote:ja nisam deset godina vidio da se neko posopao na sake ono posteno i da su kasnije pruzili jedan drugome ruku i izmirili se...danas samo prangije rade pa ti vidi, kurcio se ne kurcio foru popusi i onaj sto ne treba u 80% slucajeva... poslijeratna sper*ma sto je napravila degenerika to nije nigdje u svijetu zabiljezeno... :-)
Krivi su Ikar, smrdljiva haringa i mljeko u prahu....
vješalica

#29049 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

mali_balon wrote:
kriv je pederski unprofor i bombardovanje
ljudi se ozračili i postali degenerici :mrgreen:
Edin H.

#29050 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Edin H. »

vješalica wrote:
mali_balon wrote:
kriv je pederski unprofor i bombardovanje
ljudi se ozračili i postali degenerici :mrgreen:

Jednostavmo nije tacno, pucalo se i prije rata, Mitke i Zika ispred zgrade predjednistva, Juka, onaj sto je izasao iz zatvora i pucao u Zemba diskoteci (zaboravih mu ime, imao sukob sa rahmetli Arminom iz Mirisa Dunja) itd...

Ismet Celo i Refa dodju u BB sa heklerima pred rat i saltaju trebe. :D
Locked