Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Maharadza

#29026 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

sencobih wrote:Onaj @serije ga je proglasio teroristom pa su mozda oni njegovi iz CIA-e intervenisali :lol: :lol: :lol:
Image

Image

:D
veliki_ah

#29027 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by veliki_ah »

crnivrag wrote:
channel10 wrote:Zna li se razlog otkljucavanja HD paketa (ne znam da li je jos sta otkljucano) i kad je pocelo i kad zavrsava promotivni period?

Unaprijed hvala na odgovoru :)
Postoji obavijest, ali za HS, HKB i M&H korisnike, međutim za ostale Telemach korisnike nema obavijesti.

Skoro već mjesec dana su otključani svi mogući paketi, a jedino što je kodirano su erotski kanali.
Kod mene su otključani samo HD kanali, dok su HBO i Cinemax zaključani.. Moguće da zavisi od paketa šta je kome otključano..
SerijeSync

#29028 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

veliki_ah wrote:
Kod mene su otključani samo HD kanali, dok su HBO i Cinemax zaključani.. Moguće da zavisi od paketa šta je kome otključano..
HBO i Cinemax su dio posebnog paketa i ne znam smiju li oni te kanale otključat i pustit promotivno, zbog toga što HBO nikome neda puštanje njihovih kanala promo, bar sam tako nešto čitao, ako nisam upravu neka me neko ispravi.
Telemach

#29029 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

odmor wrote:
NediM17 wrote:
crnivrag wrote:Evo upravo sam provjerio, rade jedino kanali iz Start paketa putem DVB-C mreže.

Izgleda da je bila u pitanju greška. pa su se kanali bili sami otkodirali.
Red bi i bio da start paket bude free. Kriminalno je naplacivati neki osnovni digitalni paket u 2016.g..
Naravno, ne samo zbog obicni korisnika, nego i zbog Telemacha. Kod komsinke Munire onaj Fight C. nekako na analogiji idu neke crte, a kod Hanife na Discovery malo snijezi. Al stare zene pa se ne bune, kazu vazno im je da je slika "ko mlijeko" ovamo gdje su serije i sevdah :D
Svi znamo da vise frekvencija uzima telemachu analogija, nego da su svi kanali u HD.. al eto.. :-?

@Telemach ... obeco sam Muniri i Hanifi da cu te pitat kad ce biti u Telemachu kanal "Sevdah TV"... ja im prico da bi moglo nesto (tako cito ovdje na forumu) biti, pa se one obradovale kao djete cokoladi :D ... upitaj tamo te svoje ima li kakvih naznaka
Sevdah :bih:
Toplo pozdravljamo komšinke Muniru i Hanifu i obećavamo Vam da ćemo njihov zahtjev/upit lično proslijediti kolegama u nadležnom sektoru.
O iskodu zahtjeva ćemo Vas blagovremeno informisati kako na ovaj način tako i putem web stranice, info kanala...
Svakako predlažemo da nam pišete i šaljete Vaše zahtjeve na e-mail [email protected]
SerijeSync

#29030 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Telemach wrote: Svakako predlažemo da nam pišete i šaljete Vaše zahtjeve na e-mail [email protected]
Uz dužno poštovanje onako iskreno i pošteno, niste uvažili nijednu sugestiju vezano za kanale koje smo slali na taj email, posebno dobru sugestiju je imao @crnivrag sa svojom listom kanala, ubacili ste nakve crkvene i džamijske kanale tipa laudato i igman tv, a tražili smo filmbox, history2, cinestar premiere itd.
SerijeSync

#29031 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

ali eto nadamo se da ćete uskoro krenuti sa najavljenim servisima UNIFON, VOD i Timeshift pa vas to malo vadi :D
crnivrag

#29032 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

SerijeSync wrote: Uz dužno poštovanje onako iskreno i pošteno, niste uvažili nijednu sugestiju vezano za kanale koje smo slali na taj email, posebno dobru sugestiju je imao @crnivrag sa svojom listom kanala, ubacili ste nakve crkvene i džamijske kanale tipa laudato i igman tv, a tražili smo filmbox, history2, cinestar premiere itd.
One sve kanale s liste kad bi uveli, bili bi najkompletniji i najbolji operater digitalne televizije u cijelom regionu, jer ipak se radi o ultimativnoj listi domaćih i stranih filmskih, dokumentarnih, dječijih, sportskih, zabavnih i muzičkih kanala koji su dostupni na području Balkana.

Na toj listi su nabrojani kanali koji imaju pravo emitiranja na našem području, i uredno se emitiraju u okviru ponuda drugih operatera.
SerijeSync

#29033 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

crnivrag wrote:
SerijeSync wrote: Uz dužno poštovanje onako iskreno i pošteno, niste uvažili nijednu sugestiju vezano za kanale koje smo slali na taj email, posebno dobru sugestiju je imao @crnivrag sa svojom listom kanala, ubacili ste nakve crkvene i džamijske kanale tipa laudato i igman tv, a tražili smo filmbox, history2, cinestar premiere itd.
One sve kanale s liste kad bi uveli, bili bi najkompletniji i najbolji operater digitalne televizije u cijelom regionu, jer ipak se radi o ultimativnoj listi domaćih i stranih filmskih, dokumentarnih, dječijih, sportskih, zabavnih i muzičkih kanala koji su dostupni na području Balkana.

Na toj listi su nabrojani kanali koji imaju pravo emitiranja na našem području, i uredno se emitiraju u okviru ponuda drugih operatera.
Mislim uz svu dobru volju bezveze je pozivat da pišemo na email kada se naše sugestije i zahtjevi ne uvažavaju.
channel10

#29034 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

veliki_ah wrote:
crnivrag wrote:
channel10 wrote:Zna li se razlog otkljucavanja HD paketa (ne znam da li je jos sta otkljucano) i kad je pocelo i kad zavrsava promotivni period?

Unaprijed hvala na odgovoru :)
Postoji obavijest, ali za HS, HKB i M&H korisnike, međutim za ostale Telemach korisnike nema obavijesti.

Skoro već mjesec dana su otključani svi mogući paketi, a jedino što je kodirano su erotski kanali.
Evo sad provjerio i ne rade ni kod mene. Samo HD je sad otvoren. Nije mi jasno zasto ne kazu dokad ce biti otkljucani.
probook

#29035 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

SerijeSync wrote:
Telemach wrote: Svakako predlažemo da nam pišete i šaljete Vaše zahtjeve na e-mail [email protected]
Uz dužno poštovanje onako iskreno i pošteno, niste uvažili nijednu sugestiju vezano za kanale koje smo slali na taj email, posebno dobru sugestiju je imao @crnivrag sa svojom listom kanala, ubacili ste nakve crkvene i džamijske kanale tipa laudato i igman tv, a tražili smo filmbox, history2, cinestar premiere itd.
Neka puste rtrs plus ne znam kakva je tu blokada?
crnivrag

#29036 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

probook wrote: Neka puste rtrs plus ne znam kakva je tu blokada?
Taj kanal se uredno emituje u programskoj shemi na području BHB-a, bar tako tvrdi jedan od korisnika koji je sa tog područja.

A naravno odavno se taj kanal nalazi na mojoj listi prijedloga koje im redovno šaljem.
plagijator1975

#29037 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

Evo sad provjerio i ne rade ni kod mene. Samo HD je sad otvoren. Nije mi jasno zasto ne kazu dokad ce biti otkljucani.

A meni nije jasno potenciranje ovoga pitanja, j.bote ko da jedva čekate da se isključe. Šuti i uživaj!
nlt

#29038 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nlt »

Benq wrote:
nlt wrote:
Benq wrote:Za svako koristenje stuba EP-a Telemach uredno placa , kako to znam nije bitno. On , ako ucini to sto je naumio , ne gine mu debela tuzba jer to je krivicno djelo ostecenje tudje stvari. Ovakvo huligansko ponasanje svakako treba prijaviti. Ukoliko je stub EP-a na njegovom posjedu , onda on za to i dobija uredno mjesecnu naknadu , bilo novcano ili neku kompenzaciju kroz uslugu koju koristi.
je li ovo ozbiljno da možeš od EP dobiti neku naknadu
Da , ukoliko zele da postave banderu na tvoj privatni posjed , napravi se ugovor na obostrano zadovoljstvo i onda ili imas struju besplatno ili ti placaju neku odredjenu naknadu na mjesecnom ili godisnjem nivou , sve zavisi kako je to ugovorom definisano. Ili , ima i ona varijanta gdje postavljaju samo kao neke nosace kablova na privatne kuce , kao sto je kod mog prijatelja , kabal EP-a ide preko njegove kuce i naravno sklopili su ugovor za to i svi sretni.
MENI bandera na posjedu, nikad marke nisam dobio, od BHtelecoma, kabal kroz krov ide isto
Benq

#29039 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

nlt wrote: MENI bandera na posjedu, nikad marke nisam dobio, od BHtelecoma, kabal kroz krov ide isto
Ako je zemljiste tvoje 1/1 , mozes traziti odredjenu naknadu od vlasnika bandere, jer ne vjerujem da im se vise isplati da istu izmjestaju na drugo mjesto :) , iskreno , ja bih trazio neku naknadu za koristenje mog posjeda , jbg i oni tebi mjesecno uredno isporuce racun , a hajd ga nemoj platit iskljuce te.
erotica

#29040 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by erotica »

Ima li razlike u kvaliteti slike preko modula i preko d3 resivera putem hdmi kabla, naravno za digitalne kanale pitam
Kralj Tvrtko I.

#29041 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

Meni je bolja preko modula.
TheWatcher

#29042 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher »

radi li kod vas tv vodic za axn i axn spin :?:
Adi-g

#29043 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adi-g »

Benq wrote:
nlt wrote: MENI bandera na posjedu, nikad marke nisam dobio, od BHtelecoma, kabal kroz krov ide isto
Ako je zemljiste tvoje 1/1 , mozes traziti odredjenu naknadu od vlasnika bandere, jer ne vjerujem da im se vise isplati da istu izmjestaju na drugo mjesto :) , iskreno , ja bih trazio neku naknadu za koristenje mog posjeda , jbg i oni tebi mjesecno uredno isporuce racun , a hajd ga nemoj platit iskljuce te.
Kod mene komsija ima u avliji Telemach-ovu kutiju sa kablovima i samo placa preplatu za kablovsku od 15KM a dzaba mu internet ili obratno nisam siguran
Mišo_Kovač

#29044 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mišo_Kovač »

Prešao sam prije deset dana na Telemach digitalnu, uzeo paket Trio Grande Premium (sve živo otključano)... Od prije dva dana na drugom recieveru ne mogu gledati HBO i Cinemax kanale... Koji je fazon? Na stranici piše da u okviru D3 Kuća hepeka mogu gledati sve kanale na oba recievera? Jel to HBO ne spada u sve kanale koje placam? :P
nlt

#29045 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nlt »

Adi-g wrote:
Benq wrote:
Kod mene komsija ima u avliji Telemach-ovu kutiju sa kablovima i samo placa preplatu za kablovsku od 15KM a dzaba mu internet ili obratno nisam siguran
Meni je na kući BH telecomova kutija za telefone, moram ih maltretirati da mi daju džabe nesto
crnivrag

#29046 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Mišo_Kovač wrote:Prešao sam prije deset dana na Telemach digitalnu, uzeo paket Trio Grande Premium (sve živo otključano)... Od prije dva dana na drugom recieveru ne mogu gledati HBO i Cinemax kanale... Koji je fazon? Na stranici piše da u okviru D3 Kuća hepeka mogu gledati sve kanale na oba recievera? Jel to HBO ne spada u sve kanale koje placam? :P
Spada, trebaš ih zvati, jer i ja koristim uslugu D3 Kuća, i imam HBO kanale i na dodatnom resiveru.
crnivrag

#29047 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

TheWatcher wrote:radi li kod vas tv vodic za axn i axn spin :?:

U originalnoj sarajevskoj Telemach shemi ne radi EPG na ova dva kanala putem DVB-C mreže, ali najnormalnije radi putem resivera 4682DVB i PDS2100.

EPG za ove resivere se isporučuje na drugačiji način i ne očitava se sa EPG-a koje se emitira putem DVB-C mreže.
smartXL

#29048 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

nlt wrote: Meni je na kući BH telecomova kutija za telefone, moram ih maltretirati da mi daju džabe nesto
Dobro si me napomenuo, i kod mene je na kuci njihova kutija, a na krovu kablovi koji su razvedeni dalje po kucama. Necu nista dzaba nego neka nose sve, odmah 8-)
AnonymousBIH

#29049 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

nlt wrote: Meni je na kući BH telecomova kutija za telefone, moram ih maltretirati da mi daju džabe nesto
Ja sam ih već maltretirao, rekli mi da se obratim direkciji Zenica. I obratiću se, kakva je to nelogičnost postavljati kutije na privatno zemljište, još uz kuću. Za godinu-dvije, zbog proširenja kuće, će to morati odnijeti skroz, kako će to izvesti ne znam
Radar71

#29050 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

SerijeSync trajno u banovicima, sad možemo odahnuti i Telemach isto od njegovih silnih pitanja za dodatni modul :lol:
Locked