Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
SerijeSync

#29001 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

opet ponavljam laži se brzo otkriju, samo pisat istinu i svi zadovoljni, sem hejtera naravno.
The Realist

#29002 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

A mene više zanima ima li ikakve šanse da se dogovore jedni i drugi?
SerijeSync

#29003 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

The Realist wrote:A mene više zanima ima li ikakve šanse da se dogovore jedni i drugi?
pa jasno je do koga je i ko laže i servira šuplje priče, tako da je sve na vlasniku arena, iskreno uzeo bi i sam ove arene nek se nađu, mada ne vidim razlog zbog čega bi to uradio jer ne prenose ništa zanimljivo.
didgeridoo

#29004 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by didgeridoo »

didgeridoo wrote:Cijena Arena sport kanala je 0,92 EUR prema Telemachu. Ovo sto pisu 1,5 EUR to je za operatere koji imaju 5-10 hiljada korisnika. kako se povecava broj korisnika tako cijena opada.
Na 209k Telemach korisnika (sa akvizicijama) ta cijena je 0,92 EUR po korisniku.
@sync sto ne reagujes na ovaj moj post?
A to za istinu, fer poslovanje Telemacha i slicne oksimorone vec se konkurencijsko dva puta ocitovalo i SUD BIH jednom.
Maharadza

#29005 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

SerijeSync wrote:
The Realist wrote:A mene više zanima ima li ikakve šanse da se dogovore jedni i drugi?
pa jasno je do koga je i ko laže i servira šuplje priče, tako da je sve na vlasniku arena, iskreno uzeo bi i sam ove arene nek se nađu, mada ne vidim razlog zbog čega bi to uradio jer ne prenose ništa zanimljivo.
Tebi Liga prvaka nije zanimljiva?! :run:
Last edited by Maharadza on 21/03/2016 18:10, edited 1 time in total.
mirza_15

#29006 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirza_15 »

The Realist wrote:.
Stvar je u tome da je BH Telecom obezbjedio jednu utakmicu za sve i jednu na areni. Nema BH Telecom nista sa dogovorima arene i Telemacha. Dakle, prenosi se rade u saradnji sa BHT1 i Arenom. Ide i jedna ili dvije dodatne utakmice na mojatv kanalu koji je aktivan samo kada idu utakmice. Neko ovdje napisao da su sk4,5 i 6 eksluziva samo za TM grupaciju svakako. Nekada je bila jedna utakmica epl na bht1 pa ukinuse i to. Dakle, nije tacno da je situacija i priblizno ista. Zamisli bht uzme prenose samo za sebe (nista bht i arene) i onda kaze euro mjesecno po korisniku!

SK ne trazi nikakav minimalan broj. Trazi da BH Telecom npr. plati 3,5 KM za svih 150.000 korisnika koje ima. Dakle, vise od 6 miliona godisnje, a vjerovatno i citavih 7 jer mojatv jos uvijek ima znacajan porast broja korisnika.
miralemmi4

#29007 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by miralemmi4 »

Kakve lazi dolaze iz crne rupe zvana Telemach. Cijena SK kanala je 3,5 KM+PDV. Znamo da je Telemach preko fikivnih firmi na ostrvima izvukao pare bez placanja PDV i zato oni nikada ne govore o PDV :-D
Radar71

#29008 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Stig'o Aco Kabanica lično :lol:
miralemmi4

#29009 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by miralemmi4 »

Cijena Arena sport je 1,30 KM sa PDV
Cijena SK kanala je 4,01 KM sa PDV

Opet laze Telemach :lol:
miralemmi4

#29010 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by miralemmi4 »

Radar71 wrote:Stig'o Aco Kabanica lično :lol:
Oooo kako si pogodio :lol: :lol:
Kazem ti arene su 1,3 KM a SK je 4,01 KM :lol:
Moras mi vjerovati :skoljka:
didgeridoo

#29011 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by didgeridoo »

miralemmi4 wrote:Cijena Arena sport je 1,30 KM sa PDV

nije tacno, arena sa pdv je 2.1 km a sk je 3.9 km sa pdv
miralemmi4

#29012 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by miralemmi4 »

didgeridoo wrote:
miralemmi4 wrote:Cijena Arena sport je 1,30 KM sa PDV

nije tacno, arena sa pdv je 2.1 km a sk je 3.9 km sa pdv
1,3 KM je cijena koju je dobio Telemach tako da imaju oni tu ponudu ;-)
sencobih

#29013 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Majstori saopštenja iz Telemaha. Isto kao onda kada su ubacili kanale na zahtjev gledalaca. Ankete i zahtjevi u rangu avaza i njegovih anketa :lol:
The Realist

#29014 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

mirza_15 wrote:
The Realist wrote:.
Stvar je u tome da je BH Telecom obezbjedio jednu utakmicu za sve i jednu na areni. Nema BH Telecom nista sa dogovorima arene i Telemacha. Dakle, prenosi se rade u saradnji sa BHT1 i Arenom. Ide i jedna ili dvije dodatne utakmice na mojatv kanalu koji je aktivan samo kada idu utakmice. Neko ovdje napisao da su sk4,5 i 6 eksluziva samo za TM grupaciju svakako. Nekada je bila jedna utakmica epl na bht1 pa ukinuse i to. Dakle, nije tacno da je situacija i priblizno ista. Zamisli bht uzme prenose samo za sebe (nista bht i arene) i onda kaze euro mjesecno po korisniku!

SK ne trazi nikakav minimalan broj. Trazi da BH Telecom npr. plati 3,5 KM za svih 150.000 korisnika koje ima. Dakle, vise od 6 miliona godisnje, a vjerovatno i citavih 7 jer mojatv jos uvijek ima znacajan porast broja korisnika.
BH Telecom nema svoj kanal da prenosi nešto. United Group je otkupio prava i rade u sradnji sa Sport Klubom. Kada pogledaš, u istoj su situaciji korisnici i jednih i drugih, samo sa drugim sadržajem (doduše, jednu utakmicu možemo svi gledati, ali drugu ne).

Ja opet kažem, meni je logično da BHT samo preko svoje platforme nudi tu uslugu, jer su za nju i platili (zato mi je logično da i United Group samo preko svoje platforme nudi sadržaj koji su platili, a koji da ne znam kako gledamo ne smije biti svrstavano kao nešto od nacionalnog interesa), ali očito su kod nas zakoni drugačiji i trebaju se poštovati, naravno.

Što se tiče boldanog, kao što rekoh, tu se ne slažem sa ponudom Telemacha, ako već nude, neka ponude kako treba, a ne da primoraju operatera da podigne cijenu.
miralemmi4 wrote:Znamo da je Telemach preko fikivnih firmi na ostrvima izvukao pare bez placanja PDV i zato oni nikada ne govore o PDV :-D
Ove "fiktivne" firme imaju sve kompanije svijeta, ništa tu nije ilegalno. Ustvari, ne radi se o fiktivnim firmama, nego samo registruju se gdje im najviše odgovara i to je to (pa šta samo Apple i Google rade).
NediM17

#29015 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

crnivrag wrote:Evo upravo sam provjerio, rade jedino kanali iz Start paketa putem DVB-C mreže.

Izgleda da je bila u pitanju greška. pa su se kanali bili sami otkodirali.
Red bi i bio da start paket bude free. Kriminalno je naplacivati neki osnovni digitalni paket u 2016.g..
Benq

#29016 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

nlt wrote:
Benq wrote:Za svako koristenje stuba EP-a Telemach uredno placa , kako to znam nije bitno. On , ako ucini to sto je naumio , ne gine mu debela tuzba jer to je krivicno djelo ostecenje tudje stvari. Ovakvo huligansko ponasanje svakako treba prijaviti. Ukoliko je stub EP-a na njegovom posjedu , onda on za to i dobija uredno mjesecnu naknadu , bilo novcano ili neku kompenzaciju kroz uslugu koju koristi.
je li ovo ozbiljno da možeš od EP dobiti neku naknadu
Da , ukoliko zele da postave banderu na tvoj privatni posjed , napravi se ugovor na obostrano zadovoljstvo i onda ili imas struju besplatno ili ti placaju neku odredjenu naknadu na mjesecnom ili godisnjem nivou , sve zavisi kako je to ugovorom definisano. Ili , ima i ona varijanta gdje postavljaju samo kao neke nosace kablova na privatne kuce , kao sto je kod mog prijatelja , kabal EP-a ide preko njegove kuce i naravno sklopili su ugovor za to i svi sretni.
Njanjavi

#29017 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Njanjavi »

Ljudi ba, mante se suplje, jel onaj sjekac presjeko kablove sa bandere, to mene zanima :D
kakavdanakneiskustvu

#29018 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

sencobih wrote:Majstori saopštenja iz Telemaha. Isto kao onda kada su ubacili kanale na zahtjev gledalaca. Ankete i zahtjevi u rangu avaza i njegovih anketa :lol:

mogu misliti koje ce kanale ubaciti sljeece na zahtjev gledalaca
smartXL

#29019 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

Njanjavi wrote:Ljudi ba, mante se suplje, jel onaj sjekac presjeko kablove sa bandere, to mene zanima :D
kako ono rekosmo, pas koji laje ne ujeda. jak je na rijecima, al nema ono glavno, nazvano po odlici muskarca ;-)
sencobih

#29020 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

smartXL wrote:
Njanjavi wrote:Ljudi ba, mante se suplje, jel onaj sjekac presjeko kablove sa bandere, to mene zanima :D
kako ono rekosmo, pas koji laje ne ujeda. jak je na rijecima, al nema ono glavno, nazvano po odlici muskarca ;-)
A mozda je i telemah reagovao profesionalno i izmjestio kablove sa tuđeg posjeda
Maharadza

#29021 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

sencobih wrote:
smartXL wrote:
A mozda je i telemah reagovao profesionalno i izmjestio kablove sa tuđeg posjeda
A možda davno provaljeni klon krakatoa aka šaraf_osmica aka notmot aka HMDI ne prenosi zvuk :lol: itd. i dokazani bhtelecom troll jednostavno laže?! :oops:
odmor

#29022 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

NediM17 wrote:
crnivrag wrote:Evo upravo sam provjerio, rade jedino kanali iz Start paketa putem DVB-C mreže.

Izgleda da je bila u pitanju greška. pa su se kanali bili sami otkodirali.
Red bi i bio da start paket bude free. Kriminalno je naplacivati neki osnovni digitalni paket u 2016.g..
Naravno, ne samo zbog obicni korisnika, nego i zbog Telemacha. Kod komsinke Munire onaj Fight C. nekako na analogiji idu neke crte, a kod Hanife na Discovery malo snijezi. Al stare zene pa se ne bune, kazu vazno im je da je slika "ko mlijeko" ovamo gdje su serije i sevdah :D
Svi znamo da vise frekvencija uzima telemachu analogija, nego da su svi kanali u HD.. al eto.. :-?

@Telemach ... obeco sam Muniri i Hanifi da cu te pitat kad ce biti u Telemachu kanal "Sevdah TV"... ja im prico da bi moglo nesto (tako cito ovdje na forumu) biti, pa se one obradovale kao djete cokoladi :D ... upitaj tamo te svoje ima li kakvih naznaka
Sevdah :bih:
Benq

#29023 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Ma kakav on i presjecanje kablova , ofirno mu sad da se javi nakon svega , keyboard hooligans...
channel10

#29024 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Nije kablove dirao. On je banderu sasjeko :mrgreen:
sencobih

#29025 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Onaj @serije ga je proglasio teroristom pa su mozda oni njegovi iz CIA-e intervenisali :lol: :lol: :lol:
Locked