Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- avetinja
#2901 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Odakle ja znam da li navijaju, nisam upratio, vjerovatno ne. To samo pokazuje njihov kompleks prema nama i kompleks koji su im stvorili ljudi koji vode klub.
Kakve šuplje?
Kakve šuplje?
-
Ras Al Ghul
#2902 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Neću nija plakati, ali recimo to je gradski klub vazda bio, gospodski, politika ih fašistička uništila, čuj Velež opet ispadne, a na primjer neka seljačka ekipa kao Sloboda ostaneLogovan wrote:Ma nek' se izvuku, nemam ništa protiv, ali sad da ću suze puštati ako ispadnu, neću vala.Ras Al Ghul wrote:Velež je naš klub ljudi šta vam je, nemojte dušu griješiti, ustaše im stadion nasilno oduzele, HDZ vlada, okruženi fašistima do Jadrana, volio bih da se izvuku!
- ZonFon
#2903 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Da se sekiram i ne bas, ali ako ispadnu bi ce mi zao dobrog gostovanja i Vrapcica jer su jedan od rijetkih stadiona gdje se moze igrati pa ako si bolji pobijedi. Prosle sezone u dvomecu sa njima smo uzeli samo bod i niko im nije rekao ni a.
-
megaman4
#2904 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Samo lud čovjek ne vidi da se Velež planski uništava. Gašenjem rođenih, Mostar postaje Gaza kao što se i planira sa njim. Upozoravalo se dugo na ovaj scenarij ali nikom ništa. Slična sudbina je bila namjenjena Željezničaru, ali je izbjegnut taj scenarij. Velež plaća cijenu Daytona i slobodno možemo reći nakon današnjeg dana VELEŽ više ne postoji nakon 93 godine. Na sramotu državi. Toliko.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
-
palermo
#2906 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
mut ?Velkoski wrote:wut?
-
LSD
#2907 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
avetinja wrote:Što bi plako?
Jedina nada im je da navijaju za Sarajevo, jer nas 20-tak godina nisu pobijedili na Grbavici, pa se moraju zadovoljavati uspjesima naših rivala. Ne bi me čudilo da počnu i za Zrinjski ili Široki skandirati. Ipak su im oni bliži.
kako im se vrati ono kurvanjsko navijanje prošle sezone kad su igrali sa nama ....e sad nek navijaju za Tanovu svojinu
-
todd_smith
#2908 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Oni imaju kompleks sto cete vi do kraja svog zivota njima "suknuti" spominjanjem onog deranja guzova kad su vam 4 k`o od sale uvalili. Ok.avetinja wrote:Odakle ja znam da li navijaju, nisam upratio, vjerovatno ne. To samo pokazuje njihov kompleks prema nama i kompleks koji su im stvorili ljudi koji vode klub.
Kakve šuplje?
- avetinja
#2909 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Kad se ugase to slobodno i mogu, a mogu i sada jer svakako im nema hajra od Veleža.LSD wrote:avetinja wrote:Što bi plako?
Jedina nada im je da navijaju za Sarajevo, jer nas 20-tak godina nisu pobijedili na Grbavici, pa se moraju zadovoljavati uspjesima naših rivala. Ne bi me čudilo da počnu i za Zrinjski ili Široki skandirati. Ipak su im oni bliži.![]()
![]()
kako im se vrati ono kurvanjsko navijanje prošle sezone kad su igrali sa nama ....e sad nek navijaju za Tanovu svojinu
Sjećam se kada si na početku ove ili krajem prošle sezone rekao da će otići u cvajtu. Nadam se da ćeš se pokazati kao vizionar.
Last edited by avetinja on 19/09/2015 23:12, edited 1 time in total.
- avetinja
#2910 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
todd_smith wrote:Oni imaju kompleks sto cete vi do kraja svog zivota njima "suknuti" spominjanjem onog deranja guzova kad su vam 4 k`o od sale uvalili. Ok.avetinja wrote:Odakle ja znam da li navijaju, nisam upratio, vjerovatno ne. To samo pokazuje njihov kompleks prema nama i kompleks koji su im stvorili ljudi koji vode klub.
Kakve šuplje?
Jarane, ispadaš smiješan, ali ozbiljno. Znači jedna utakmica je vrijedna koliko i čitava historija međusobnih sučeljavanja? Budi realan, bio si to do sada.
-
palermo
#2911 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Pa jes, lakše će te sa Željinim (ili Sarajeva svejedno) dresovima kroz Mostar prolaziti......uvijek vam je najteže bilo preći carinski most, ali kad se pređe onda se serbez mogu obući dresovi, znaš više ti niko neće ništa......može ti samo kavu platitiavetinja wrote:
Kad se ugase to slobodno i mogu, a mogu i sada jer svako im nema hajra od Veleža.![]()
Sjećam se kada si na početku ove ili krajem prošle sezone rekao da će otići u cvajtu. Nadam se da ćeš se pokazati kao vizionar.![]()
- Šibicar
#2912 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
palermo wrote:O što su se sarajlije zabrinule oko Veleža, haj bolan ne sekirajte se, meni su i sad ostale u sjećanju utakmice sa Mramorom i Budućnosti iz Banovića.....preživit ćemo mi opet nekako, nije druga liga smak svijeta
Velež je uz Želju i Sarajevo najveći klub u BiH i klub sa najviše navijača uz ova dva kluba,šteta je što ne može da se odigra samo 1 sezona u kojoj bi izborili barem Evropu,mislim da bi to promijenilo puno stvari jer bi se i raja alarmirala,a kad si predugo u dubiozi u kojoj se Velež nalazi i navijači se totalno ohlade,džaba i ljubav i sve kad i prije početka sezone znaš da ćeš se boriti za opstanak,pogotovo novi naraštaji kojima su ionako važniji Reali i Barselone od lokalnih klubova.Zar ne bi bilo glupo da iz engleske lige ispadne npr. Liverpul koji godinama ne može da osvoji ligu ali je uprkos tome jedan od najvećih engleskih klubova,jer kol'ko god da me emotivno ne dotiče ispadanje Veleža u drugu ligu ipak je taj klub neko ime u ovoj ligi ili je barem nekad bio za razliku od nekih novopečenih "velikana" BH fudbala.....
-
todd_smith
#2913 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
nisam to rekao, nego otkako su vas naguzili samo o tome trubite da su jadni jer navijaju nece zeljo biti sampion i slicno, kad da 24/7 samo o zelji navijaju i pricajuavetinja wrote:todd_smith wrote:Oni imaju kompleks sto cete vi do kraja svog zivota njima "suknuti" spominjanjem onog deranja guzova kad su vam 4 k`o od sale uvalili. Ok.avetinja wrote:Odakle ja znam da li navijaju, nisam upratio, vjerovatno ne. To samo pokazuje njihov kompleks prema nama i kompleks koji su im stvorili ljudi koji vode klub.
Kakve šuplje?![]()
![]()
![]()
Jarane, ispadaš smiješan, ali ozbiljno. Znači jedna utakmica je vrijedna koliko i čitava historija međusobnih sučeljavanja? Budi realan, bio si to do sada.
navijaju, jer vas u zivac pogodi, i svaki put vas pogodi u zivac, znaci uspjesno rade svoj posao
kompleks bi bio da u sred utakmice sa travnikom, mladosti, vitezom i slicno krenu navijati u vezi vas, to je kompleks. To to ismijavas ekipu i podjebavas ekipu dok igras sa njima, to nije kompleks
- luckylaka
#2914 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Koja se rasprava vodi da Bog sacuva.Napisem da mi je zao Veleza kao kluba a ljudi se onda vezu za navijace kako ne valjaju.Pa nece grupa navijaca ispasti u federalnu i mozda nestatati nego klub koji postoji duze od svih iz sumske(jebali vas radnik,rudar,slavija...)Pogledajte malo dalje od vaseg voljenog kluba.I da napomenem nisam nikakav navijac Veleza nego simpatizer klubova Zelje,Sa,Veleza,Celika,Slobode,Olimpica...(pismenom ce biti jasno)
-
LSD
#2915 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
tako ce i bitiavetinja wrote:Kad se ugase to slobodno i mogu, a mogu i sada jer svakako im nema hajra od Veleža.LSD wrote:avetinja wrote:Što bi plako?
Jedina nada im je da navijaju za Sarajevo, jer nas 20-tak godina nisu pobijedili na Grbavici, pa se moraju zadovoljavati uspjesima naših rivala. Ne bi me čudilo da počnu i za Zrinjski ili Široki skandirati. Ipak su im oni bliži.![]()
![]()
kako im se vrati ono kurvanjsko navijanje prošle sezone kad su igrali sa nama ....e sad nek navijaju za Tanovu svojinu![]()
Sjećam se kada si na početku ove ili krajem prošle sezone rekao da će otići u cvajtu. Nadam se da ćeš se pokazati kao vizionar.![]()
-
Dead Man Walking
#2916 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Zao mi je Veleza, i libo me sto su nas onda dobili, neka su, dao Bog da svako tako zapne i dobije boljeg od sebe kadkad, liga bi bila puno bolja. Medjutim, mora se priznati da su navijaci Veleza svojim skandiranjem tada zasluzili upravo ovo, i iako bih volio da ostanu u PL, bilo bu lijepo da barem strahuju do zadnjeg kola, ne bi li im malo doslo iz zicagu u vugla.
- ultima_palabra
#2917 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Nema potrebe da se Hdz ukljucuje u pricu, Velez je sam zasrao situaciju... prije godinu i po su bili peti, hit proljeca.
Sad su probali da se galvanizuju, samo je problem sto je Olimpic gadna ekipa za vaditi se... osim za Zelju i Sarajevo
Sad su probali da se galvanizuju, samo je problem sto je Olimpic gadna ekipa za vaditi se... osim za Zelju i Sarajevo
-
todd_smith
#2918 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
a jebi ga, kad si u govnima 15-20 godina, kako ocekujes da zadrzis najbolje igrace? Hebibovic, Okic nama presli, za Velez ubijali, sami znate kako. Da je Velez bio imalo stabilniji klub uspio bi ih nekako zadrzati i ko zna sta bi sljedece sezone uradili kad je Anel prekucavao ligu, jos dodaj na to druge igrace koji su otisli zbog para...ultima_palabra wrote:Nema potrebe da se Hdz ukljucuje u pricu, Velez je sam zasrao situaciju... prije godinu i po su bili peti, hit proljeca.
jbga nimalo zahvalna situacija, jer je ova Uprava bila na ok putu sto se tice infrastrakture i slicno, samo sto su podbacili na sportskom frontu...a na kraju ih je to i kostalo
-
todd_smith
#2919 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Jeb`o navijace, oni dolaze prolaze, klub ostaje.Dead Man Walking wrote:Zao mi je Veleza, i libo me sto su nas onda dobili, neka su, dao Bog da svako tako zapne i dobije boljeg od sebe kadkad, liga bi bila puno bolja. Medjutim, mora se priznati da su navijaci Veleza svojim skandiranjem tada zasluzili upravo ovo, i iako bih volio da ostanu u PL, bilo bu lijepo da barem strahuju do zadnjeg kola, ne bi li im malo doslo iz zicagu u vugla.
na Sjeveru dizu trans prosle sezone za ubicu, znaci li to da Sarajevo zasluzuje ispadanje iz lige? Na Jugu su ubijaju, znaci li to da Zeljo zasluzuje da ide u nizi rang?
Boli mene kurac je li neko od Rodjenih sjeban ili slicno, sta me to ima zanimati, krivo mi onako sto ispada 3. najveci klub u drzavi
-
Dead Man Walking
#2920 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Pa rekoh da bih volio da ostanu.todd_smith wrote:Jeb`o navijace, oni dolaze prolaze, klub ostaje.Dead Man Walking wrote:Zao mi je Veleza, i libo me sto su nas onda dobili, neka su, dao Bog da svako tako zapne i dobije boljeg od sebe kadkad, liga bi bila puno bolja. Medjutim, mora se priznati da su navijaci Veleza svojim skandiranjem tada zasluzili upravo ovo, i iako bih volio da ostanu u PL, bilo bu lijepo da barem strahuju do zadnjeg kola, ne bi li im malo doslo iz zicagu u vugla.
na Sjeveru dizu trans prosle sezone za ubicu, znaci li to da Sarajevo zasluzuje ispadanje iz lige? Na Jugu su ubijaju, znaci li to da Zeljo zasluzuje da ide u nizi rang?
Boli mene kurac je li neko od Rodjenih sjeban ili slicno, sta me to ima zanimati, krivo mi onako sto ispada 3. najveci klub u drzavi
- jeza u ledja
#2921 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Ah. Vjecita prica o Velezu i njihovoj tragediji... Svakih par godina se ponavlja.
Mislim ono, gajim i ja simpatije prema njima, kao, mada mi to vise pateticno zvuci.
Ne moramo reci "nije ovo isti onaj Velez", ali sigurno mozemo reci da ovaj danasnji Velez nema ni blizu podrsku kakvu je imao prije rata. Nekad su imali cijelu Hercegovinu, sada pola Mostara sa okolicom. Razlika je velika. Zrinjski je osvojio 3 titule prvaka, a Velez se nije uspio plasirati nikad ni u Evropu iz nase lige. Zrinjski je bio doslovce svaku sezonu ispred njih zadnjih 15 sezona. Cak i kad su bili losiji, Velez je bio jos losiji. A kad je Velez bio dobar, Zrinjski je bio bolji.
Naravno da uspjesi iz ex-yu vise vrijede, ali do kad ce to biti jedina odrednica? Hocemo li i za 10 godina tako pricati? Za 20? I ta prica sa HDZovom podrskom, ok, jasno je da postoji, ali sto Velez ne ganja podrsku za sebe? Zar im nije Niksic vatreni navijac?
Ganjajte, radite nesto. Borite se kao i svi ostali. Sportski uspjesi kluba ne moraju nuzno biti vezani za ekonomsku situaciju u tom gradu. Mnogi su dokaz za to. Dovoljno je naci investitora, ne treba tu puno love, i uspjesi ce doci.
Najgora vadiona je zaliti se na druge "da vam ne daju". To smo radili i mi, i evo sad kone, a i drugi, pa znam koliko je glupo.
Inace po meni se znacaj nekog kluba za nas ostale prvenstveno treba mjeriti po broju ljudi koje utakmice sa njima dovode na stadion, kod kuce i kod njih.
Mislim ono, gajim i ja simpatije prema njima, kao, mada mi to vise pateticno zvuci.
Ne moramo reci "nije ovo isti onaj Velez", ali sigurno mozemo reci da ovaj danasnji Velez nema ni blizu podrsku kakvu je imao prije rata. Nekad su imali cijelu Hercegovinu, sada pola Mostara sa okolicom. Razlika je velika. Zrinjski je osvojio 3 titule prvaka, a Velez se nije uspio plasirati nikad ni u Evropu iz nase lige. Zrinjski je bio doslovce svaku sezonu ispred njih zadnjih 15 sezona. Cak i kad su bili losiji, Velez je bio jos losiji. A kad je Velez bio dobar, Zrinjski je bio bolji.
Naravno da uspjesi iz ex-yu vise vrijede, ali do kad ce to biti jedina odrednica? Hocemo li i za 10 godina tako pricati? Za 20? I ta prica sa HDZovom podrskom, ok, jasno je da postoji, ali sto Velez ne ganja podrsku za sebe? Zar im nije Niksic vatreni navijac?
Ganjajte, radite nesto. Borite se kao i svi ostali. Sportski uspjesi kluba ne moraju nuzno biti vezani za ekonomsku situaciju u tom gradu. Mnogi su dokaz za to. Dovoljno je naci investitora, ne treba tu puno love, i uspjesi ce doci.
Najgora vadiona je zaliti se na druge "da vam ne daju". To smo radili i mi, i evo sad kone, a i drugi, pa znam koliko je glupo.
Inace po meni se znacaj nekog kluba za nas ostale prvenstveno treba mjeriti po broju ljudi koje utakmice sa njima dovode na stadion, kod kuce i kod njih.
-
palermo
#2922 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Realni pogled iz amerikejeza u ledja wrote:Ah. Vjecita prica o Velezu i njihovoj tragediji... Svakih par godina se ponavlja.
- Herb
#2923 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Niko nikad nece preziviti ono sto je Velez prezivio. Od rata na ovamo kriminalaca koji samo uzimaju od Veleza do jucerasnjih dogadjanja zbog kojih me stadion nece vise vidjeti.Ali valjda dodje svakoj agoniji kraj.....
- jeza u ledja
#2924 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
kme kmepalermo wrote:Realni pogled iz amerikejeza u ledja wrote:Ah. Vjecita prica o Velezu i njihovoj tragediji... Svakih par godina se ponavlja.
- Grean
#2925 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Velez i situacija sa klubom je prije svega sramota svih probosankih snaga, da ne kazem Bosnjaka i iskljucim mnoge koji to nisu a jesu za ovu drzavu.
Po ujedinjenju PL-a bio je onaj bojkot nasih klubova zbog nedozvoljavanja Velezu da se vrati na gradski stadion. Potrajalo je jedva jednu sezonu i popustilo se jer su drugi klubovi htjeli u Evropu. Ko hebe Velez, stara bosnjacka, kao ono u ratu, nek ne dira mene a sto gori Bijeljina, Foca, Zvornik to je manje bitno.
Uglavnom, sramota je da su Siroki, Lukavica, Orasje i ostala sela i zaseoci napravili stadione a najbrojniji narod BiH nije uspio vratiti Velez sa sela u grad. Dok god je Velez protjeran u Vrapcice ne moze ni imati napretka niti ocekivati nekakvu posjetu. Djeca ne mogu doci ni trenirati tamo ako cemo posteno. Oni sami ne mogu nikad nista izdejstvovati jer su prodani, zive u gradu u kojem su manjina (politika satro ujedinjenja Mostara, odluke Ustavnog suda, vjecni gradonacelnik iz HDZ-a i da ne ulazim dalje u politicke detalje, svima je sve jasno, bar onima koji imaju mrvu mozga) i ne pitaju se gotovo nista.
Mostarci i Velez su jednostavno zavaljeni zbog mira u Federaciji. Zato dosta sa preseravanjem i gledanjem sa visoka. Svi smo mi imali udjela u toj prici. Dobro je @emigracione porucio plavima, vidjeli bi da je ostao inicijalni Dejton i srpski klub Zeljeznicar. ne bi smjeli na Grbavicu ni priviriti.
Po ujedinjenju PL-a bio je onaj bojkot nasih klubova zbog nedozvoljavanja Velezu da se vrati na gradski stadion. Potrajalo je jedva jednu sezonu i popustilo se jer su drugi klubovi htjeli u Evropu. Ko hebe Velez, stara bosnjacka, kao ono u ratu, nek ne dira mene a sto gori Bijeljina, Foca, Zvornik to je manje bitno.
Uglavnom, sramota je da su Siroki, Lukavica, Orasje i ostala sela i zaseoci napravili stadione a najbrojniji narod BiH nije uspio vratiti Velez sa sela u grad. Dok god je Velez protjeran u Vrapcice ne moze ni imati napretka niti ocekivati nekakvu posjetu. Djeca ne mogu doci ni trenirati tamo ako cemo posteno. Oni sami ne mogu nikad nista izdejstvovati jer su prodani, zive u gradu u kojem su manjina (politika satro ujedinjenja Mostara, odluke Ustavnog suda, vjecni gradonacelnik iz HDZ-a i da ne ulazim dalje u politicke detalje, svima je sve jasno, bar onima koji imaju mrvu mozga) i ne pitaju se gotovo nista.
Mostarci i Velez su jednostavno zavaljeni zbog mira u Federaciji. Zato dosta sa preseravanjem i gledanjem sa visoka. Svi smo mi imali udjela u toj prici. Dobro je @emigracione porucio plavima, vidjeli bi da je ostao inicijalni Dejton i srpski klub Zeljeznicar. ne bi smjeli na Grbavicu ni priviriti.