Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#2901 Re: Zeničani
Brrrrr, zubar na forumu

- nacho_
#2902 Re: Zeničani
Nije McMilanoEborg wrote:U Masarykovoj, preko puta ulaza u BH Telecom i unutrasnji parking poste. Mislim da su u toj zgradi sad prodavnica mobitela i neki kafic.
-
kakavdanakneiskustvu
#2903 Re: Zeničani
nacho_ wrote:Nije McMilanoEborg wrote:U Masarykovoj, preko puta ulaza u BH Telecom i unutrasnji parking poste. Mislim da su u toj zgradi sad prodavnica mobitela i neki kafic.nego sa unutrasnje strane parkinga, sad se to mjesto zove Sorel
odmah ih notara
kako se ono prije rata zvao taj objekat?
- pojedinac
#2904 Re: Zeničani
To je u dvorištu notara [na čošku, kod table NOTAR, ide se u to dvorište], ona prizemnica preko puta ulaza za notara._BataZiv_0809 wrote:Pa da bas ta je pjesma u pitanjuphillie wrote:Ja znam za "Na uglu stojim sam kraj picerije" a postu bas ne spominjuKoja je pjesma?
Negdje sam procitao da je ta picerija u blizini poste. Eh sad ako se misli na postu u Masarikovoj, gdje bi ta picerija bila? Nije valjda danasnji Mc Milano
Ako je glavna posta dole kod stanice, onda tek pojma nemam đe je

- nacho_
#2905 Re: Zeničani
gdje nadje ovu sliku, ima joj godina 
- Not My Idea
#2906 Re: Zeničani
sta njega pitas, on ratno dijetekakavdanakneiskustvu wrote: kako se ono prije rata zvao taj objekat?
- nacho_
#2907 Re: Zeničani
ja sam i danas dijeteNot My Idea wrote:sta njega pitas, on ratno dijetekakavdanakneiskustvu wrote: kako se ono prije rata zvao taj objekat?
-
dezurni_ucenik
#2909 Re: Zeničani
garant je mislio na Art piceriju.
-
kosava
#2911 Re: Zeničani
A mozda se zvalo Picerija mada se to nije nikada pravila pica
nije bilo ni sporeta
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2912 Re: Zeničani
Pošto smo se fino raspisali o postojećim kafanama i ostalim ugostiteljskim objektima, šta mislite o ideji da malo pišemo o mjestima kojih više nema, a koja nam fale
Evo ja sam kao srednjoškolac često išao kod Ćazima na stoni fudbal. Bio je sa bočne strane kina, za one koji eventualno ne znaju
Mnoge postojeće kafane su toliko promijenile ambijent (raju i muziku), pa mi i one fale onakve kakve su nekad bile. Npr. Gaudeamus.
Da vas čujem
Evo ja sam kao srednjoškolac često išao kod Ćazima na stoni fudbal. Bio je sa bočne strane kina, za one koji eventualno ne znaju
Mnoge postojeće kafane su toliko promijenile ambijent (raju i muziku), pa mi i one fale onakve kakve su nekad bile. Npr. Gaudeamus.
Da vas čujem
-
dezurni_ucenik
#2913 Re: Zeničani
Joj gdje se sjeti Cazima ?Sta sam puta bilijara i pikada igrao tu._BataZiv_0809 wrote:Pošto smo se fino raspisali o postojećim kafanama i ostalim ugostiteljskim objektima, šta mislite o ideji da malo pišemo o mjestima kojih više nema, a koja nam fale![]()
Evo ja sam kao srednjoškolac često išao kod Ćazima na stoni fudbal. Bio je sa bočne strane kina, za one koji eventualno ne znaju![]()
Da vas čujem
Sjecas se kad je Gaudeamus bio jedna velika basta.Bila je tu i videoteka gdje se mogao playstation igrati.Pa se kasnije pokrio jedan veci dio .Tada je tamo picio sam hard techno i goa trance.Hajmo dalje,stari Stage je bio beton.Milenium na Jaliji.Stara Galerija kad su Ofingeri petkom svirali.
Sjecas se kad je u Romantiku jedno vrijeme himna bila Dj Fatima - Es Selamu Alejkum
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2914 Re: Zeničani
Eh ovako, ne mogu se sjetiti Milleniuma na Jaliji, vjerovatno je radio prije nego što sam ja počeo izlaziti (od 2003/4 izlazim). Galerija je bila kultno mjesto dok sam bio srednjoškolac, naročito dok je bila ona rupa. Pa kasnije kad su je krenuli širiti, pa još preuzeli cvjećaru Hederu. Kad se sjetim subota podnevna kafa, puno ko šibica. Izađeš, a u garderobi više dima nego u suhom mesu.CVIKERASH wrote:Joj gdje se sjeti Cazima ?Sta sam puta bilijara i pikada igrao tu._BataZiv_0809 wrote:Pošto smo se fino raspisali o postojećim kafanama i ostalim ugostiteljskim objektima, šta mislite o ideji da malo pišemo o mjestima kojih više nema, a koja nam fale![]()
Evo ja sam kao srednjoškolac često išao kod Ćazima na stoni fudbal. Bio je sa bočne strane kina, za one koji eventualno ne znaju![]()
Da vas čujem
Sjecas se kad je Gaudeamus bio jedna velika basta.Bila je tu i videoteka gdje se mogao playstation igrati.Pa se kasnije pokrio jedan veci dio .Tada je tamo picio sam hard techno i goa trance.Hajmo dalje,stari Stage je bio beton.Milenium na Jaliji.Stara Galerija kad su Ofingeri petkom svirali.
Sjecas se kad je u Romantiku jedno vrijeme himna bila Dj Fatima - Es Selamu Alejkum
Stage u staroj čaršiji? Ono na sprat gdje se ideš faćkat
A Ćazim je institucija. Viđam ga ponekad, ali znamne ima li sad kakvu djelatnost
- Warashii
#2915 Re: Zeničani
Da ali Cazim je samo ondje radio, nije bio vlasnik, ipak svi smo to coporativno zvali "kod Cazima" .
Ova tema opet se vraca na stare objekte
, usput ta se picerija, kako sam negdje procitao jer je se ja ne sjecam, zvala "Stela" .
A to u Kineskom ti je kultni "TNT" .
Ova tema opet se vraca na stare objekte
A to u Kineskom ti je kultni "TNT" .
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2916 Re: Zeničani
Aaaa pa logično-TNT po Alan Fordu
Jbg kad sam ja sa ekipom isao tamo, bili smo bas daleko najmlađi i ne bas dobrodosli
mislim nije nas niko ni ružno pogledao, ali zna se kako je kad dođe gomila balavurdije
Čuj ta picerija Štela, mislim mougće je, ali zna se da je Štela ona kockarnica u Staroj Čaršiji
Jedino da nije Stella tj. sa dva "l" -zvijezda na talijanskom.
Jedino da nije Stella tj. sa dva "l" -zvijezda na talijanskom.
Last edited by _BataZiv_0809 on 12/12/2013 14:03, edited 1 time in total.
- Not My Idea
#2917 Re: Zeničani
jel Stela il Štela?
zar nismo ovu temu prezvakali na pocetku odma?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2918 Re: Zeničani
Ima nas koji nismo od početka tuNot My Idea wrote:jel Stela il Štela?![]()
- Not My Idea
#2919 Re: Zeničani
ma ja, znam
nego rekoh ako te sta zanima, bas smo pricali nadugo i nasiroko o starim kaficima
bilo je tu starije raje, koji vise nisu na forumu, pricali su oni dosta...metuzalemi
nego rekoh ako te sta zanima, bas smo pricali nadugo i nasiroko o starim kaficima
bilo je tu starije raje, koji vise nisu na forumu, pricali su oni dosta...metuzalemi
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2920 Re: Zeničani
Inače jednog nedjeljnog popodneva mi je bilo baš dosadno, pa sam cijelu temu pročitao, od A do Ž.Not My Idea wrote:ma ja, znam
- Not My Idea
#2921 Re: Zeničani
bilo je nekad ovdje dobre zajebancije
je li, kojih si godina?
ovdje smo haman svi iz gimnazije
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2922 Re: Zeničani
Joj majke mi nekad do 20-te sam uvijek kao iz topa znao odgovoriti koliko mi je godina
A sad često zastanem na to pitanje
Valjda više nije in to pitanje. '88 sam godište, znači 25 okruglo. Išao u gimnaziju 2003-2007. Ti?
- Warashii
#2924 Re: Zeničani
StellaNot My Idea wrote:jel Stela il Štela?![]()
A jasta smo vec prezvakali al et krenulo je od ove picerije koja je spominjana u pjesmi al bit ce da mi nismo bas kompetentni
-
dezurni_ucenik
#2925 Re: Zeničani
Vidi vidi prikrivenih gimnazijalaca na forumu
Nemojte samo reci da ste pedagoska ili druga ,to se ne pika.
Nemojte samo reci da ste pedagoska ili druga ,to se ne pika.