EUROSONG

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked

Pobjednik Euroson 2013 :D

Bosna i Hercegovina
16
28%
Bosnia and Herzegovina
6
10%
Bosnien und Herzegowina
2
3%
Bosnie-Herzégovine
1
2%
Bosnia-Erzegovina
1
2%
Bosnien och Hercegovina
1
2%
Bosna Hersek
5
9%
Босния и Герцеговина
6
10%
בוסניה והרצגובינה
18
31%
Bosniya və Herseqovina
2
3%

Total votes: 58

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2901 Re: EUROSONG

Post by plain vanilla »

Loulou wrote:
plain vanilla wrote: e bravo, njih sam bas spominjala na ovoj temi :thumbup:
I ja te lijepo pitala: Athena ili MaNga? :D
Nisi morala ovoliko čekat' na odgovor :D
(mogla si sinoć saznat u moru postova i rekordnom prelasku sa stranice na stranicu ) :D[/quote]

pa nisam znala sta da ti kazem :lol:
samo se pjesme sjecam :skoljka:
dale cooper

#2902 Re: EUROSONG

Post by dale cooper »

cyprus je u pravu. Nama treba pjesma za koju će glasati zemlje koje nisu "bratske". Eh onda možemo
reći imamo dobru pjesmu. Kad nam Englezi, Francuzi i Italijani puknu po 10-tku. Švedska je od svih
tih zemalja dobijala poene, pa čak i gotovo od svih ovih bivših Ruskih i istočno Evropskih. Tu leži
ključ pobjede.
plain vanilla

#2903 Re: EUROSONG

Post by plain vanilla »

dale cooper wrote:cyprus je u pravu. Nama treba pjesma za koju će glasati zemlje koje nisu "bratske". Eh onda možemo
reći imamo dobru pjesmu. Kad nam Englezi, Francuzi i Italijani puknu po 10-tku. Švedska je od svih
tih zemalja dobijala poene, pa čak i gotovo od svih ovih bivših Ruskih i istočno Evropskih. Tu leži
ključ pobjede.
otkrili ste toplu vodu :mrgreen:

ali koja je to pjesma????
dale cooper

#2904 Re: EUROSONG

Post by dale cooper »

plain vanilla wrote:
dale cooper wrote:cyprus je u pravu. Nama treba pjesma za koju će glasati zemlje koje nisu "bratske". Eh onda možemo
ključ pobjede.

Odlična pjesma. :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2905 Re: EUROSONG

Post by Velkoski »

plain vanilla wrote: ali koja je to pjesma????

:mrgreen: :dance:
plain vanilla

#2906 Re: EUROSONG

Post by plain vanilla »

dale cooper wrote:
plain vanilla wrote:
ključ pobjede.

Odlična pjesma. :D
e nas 10 se nikad ne bismo slozili koja je to odlicna pjesma i sta ce se svidjeti Englezima i Talijanima iduce godine..
u tome i jeste problem..sad se vracamo na ukuse :mrgreen:
fatamorgana

#2907 Re: EUROSONG

Post by fatamorgana »

plain vanilla wrote:

i mogu reći, slažem se. :mrgreen:
[/quote]

Ma video je pravo solidan šteta samo što pjesma nije narodna ....
dale cooper

#2908 Re: EUROSONG

Post by dale cooper »

plain vanilla wrote:
e nas 10 se nikad ne bismo slozili koja je to odlicna pjesma i sta ce se svidjeti Englezima i Talijanima iduce godine..
u tome i jeste problem..sad se vracamo na ukuse :mrgreen:
Pa recimo samo da nikada ništa što Joksimović napiše se neće svidjeti Britancima a bome i ovim drugim.
Britancima posebno zato što im ovaj prepakuje Coldplay kao da im već nije dovoljna muka od njih. :D

Ovako ja zamišljam dobre pop pjesme (slučajno su obje šveđanke :D ):

It_is_a_Leclerc

#2909 Re: EUROSONG

Post by It_is_a_Leclerc »

Pitanje za znalce - ko je u Njemačkoj i Norveškoj ikad čuo za Lenu i Rybaka prije Eurosonga ?!

Shvatite, prosječnom Evropljaninu ni Zdravko Čolić ne znači ništa.
plain vanilla

#2910 Re: EUROSONG

Post by plain vanilla »

Lane je imalo 263 poena..nije on to dobio samo od komsija
ali dzabe s vama to raspravljati
fatamorgana

#2911 Re: EUROSONG

Post by fatamorgana »

Any like?

p206

#2912 Re: EUROSONG

Post by p206 »

treba poslati nešto na ovaj fazon, samo sa ritmičnijim i tekstualno boljim refrenom
početak je predobar

teleskop

#2913 Re: EUROSONG

Post by teleskop »

Energija....ko sa najviše energije izvede pjesmu....prolazi.Nešto novo,nešto neobično...a Evrovizija niti je neozbiljna ,niti je kič.To je nadmetanje,treba želiti pobjedu.Ako kažeš dijaspori... glasajte samo ako vam se pjesma svidja,to nije želja za pobjedom.Ali ne treba toliko ni računati na dijasporu...nove generacije su već nešto drugo.
Ali,Maja je bila bolja u polufinalnoj večeri nego u finalu...pjevala je sa više energije. Sve u svemu plasman pjesme je dobar i Maja je dobro pjevala.Ali ako želimo plasman medju prva tri mjesta treba se više potruditi, treba više željeti i treba napraviti dobar marketing.
boogy

#2914 Re: EUROSONG

Post by boogy »

Ova mi je fotka odlična.

Image
simbabimba

#2915 Re: EUROSONG

Post by simbabimba »

Ja se izvinjavam ali ovo je vrlo zlonamjerno poredjenje. Ovakvih primjera imas i u komsiluku ako vec hoces.
Ko kako zivi i koliko u sebe ulaze pocev od 15-te godine je tema za siroku diskusiju, plus sto se madonna bavi javnim poslom koji ne dozvoljava los izgled.
crusader

#2916 Re: EUROSONG

Post by crusader »

simbabimba wrote:Ja se izvinjavam ali ovo je vrlo zlonamjerno poredjenje. Ovakvih primjera imas i u komsiluku ako vec hoces.
Ko kako zivi i koliko u sebe ulaze pocev od 15-te godine je tema za siroku diskusiju, plus sto se madonna bavi javnim poslom koji ne dozvoljava los izgled.
uh kako je ono pametno :-)
cyprus

#2917 Re: EUROSONG

Post by cyprus »

Evo sad malo moje duže analize :-D obzirom da sam povratnik među ozbiljne fanove Evrovizije (zadnjih 5 godina sam ili apstiniro ili površno pratio)... Pa idem po redu:

1. Švedska - iako je za mene bilo i nekoliko boljih pjesama, mislim da je pobjeda zaslužena, jer je Euforija zaista jedna od muzički najupečatljivijih izvedbi ove godine i pored onog silnog mumljanja. Ovo kažem iako mi njihova izvođačica nije nimalo simpatična...

2. Rusija - za babuške sam mislio da će pobjediti, ali možda bolje da nisu, jer ko zna šta bi onda sve gledali naredne godine od predstavnika. Ipak, babuške su bile veliko osvježenje i na orginalnost Rusi su zasluženo plasirani visoko...

3. Srbija - po meni iznenađujuće visok plasman. Iako sam veliki fan ove pjesme, nastupom nisam bio oduševljen... Ali Željko je ponajviše mislim svojim imenom animiro čitavu exYU i njenu dijasporu, pa mislim da mu je to donijelo ovako visok plasman, iako bi i bez toga bio u prvih 10... U svakom slučaju, svaka čast za njega, još jednom je dokazo da je jedan od najboljih jugoslavenskih muzičara nakon njenog raspada...

4. Azerbejdžan - totalno bezveze i bezlična pjesma, zaista ne znam tajnu ovako velikog broja bodova... Valjda na 3D haljinu, šta li...

5. Albanija - očekivano visok plasman, jer se čaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj ipak nečim istakao... Moje mišljenje da je pretjerala sa vriskom, al dobro, imalo je to očito svoju svrhu...

6. Estonija - po mom ukusu najbolja pjesma finala... drago mi je da su Estonci konačno propjevali na svom jeziku. Kula odličan, ali nisam očekivo da će Evropa prepoznat kvalitet pjesme... 6. mjesto je ipak vrlo solidno...

7. Turska - jedna od najgorih pjesama finala... katastrofa... razumijem tursku dijasporu i bratski Azerbejdžan, ali šta su ostali ljudi vidjeli u ovome pojma nemam...

8. Njemačka - simpatičan mladić za teen klinke, a pjesma je jedna od solidnijih njemačkih, samo me nervira što uvijek pjevaju na engleskom jeziku... Solidna pozicija očekivana

9. Italija - ne znam zašto je toliko nahvaljena ova pjesma, jel zbog podsjećanja na Amy (što mi je morbidno) ili zbog same države Italije... Meni je pjesma dosadna i plasirana više nego što je trebala...

10. Španija - kedate kon miiigo, mislim da je i ovdje bilo viška vriske, ali jedna blago solidna pjesma... Iznenadio me relativno dobar plasman, očekivo sam da će biti bliže dnu...

11. Moldavija - još jedna od gorih pjesama koja me natjerala da se zamislim šta je Evropljane natjeralo da glasaju za lika u čudnoj žutoj odjeći i djevojkama koje skakuću oko njega uz zvuke bezvezne pjesmice...

12. Rumunija - tipična evrovizijska pjesma kakvu rumuni često znaju poslat... mislio sam da će bit i nešto bolje plasirana, ali po mom ukusu ovo 12. mjesto joj je taman...

13. Makedonija - Kaliopi je zaslužila više... To je bila jedna od boljih pjesama i pogotovo izvedbi večeri... Šteta što Evropa nije bolje prepoznala ovaj kvalitet...

14. Litvanija - simpatična pjesma i nastup Litvanca, vjerujem da je i on zaslužio bolji plasman, iako je i ovo bolje od onoga kako sam mislio da će proć... Jedna od boljih litvanskih pjesama ikad...

15. Ukrajina - još jedna tipična evrovizijska pjesma, kakvu Ukrajina zna poslat... Za mene sranje obično, a i očekivao sam da je i Evropi ovako nešto dojadilo...

16. Kipar - od ovih dens pjesmica, Kipar mi je bio najbolji (nije što mi je takav nik :mrgreen: ) i mislim da su nepravedno ovako nisko... Smatram da je trebo bit među prvih 10...

17. Grčka - isto ono što sam reko za Rumuniju i Ukrajinu, dosadili su i Bogu i narodu sa ovakvim nastupima... Ipak, obzirom na dosadašnje plasmane, očekivo sam nešto bolji plasman od njih...

18. Bosna i Hercegovina - eh, šta reći? Ja sam naravno zadovoljan sa Majinom nastupom i mislim da je izvukla maksimum iz ovakve objektivno za Evroviziju prespore pjesme... Ono što je ipak najgore u ovom svemu je to što smo dobili samo 2 objektivna boda, sve opstalo su bili bratski i dijasporski poeni... Šteta mislio sam da je moglo bar malo bolje...

19. Irska - najgora pjesma finala, čak štaviše velika šteta što su prošli u finale... Teško mi je zamislit da iko stariji od 13 godina glasa za ono... Djecu razumijem, moguće da su bili fascinirani vodoskokom i svemirskim odjelima...

20. Island - pjesma solidna, ali ništa posebno... Ipak, mislim da su trebali biti bar u prvih 15...

21. Malta - meni su bili dobri i šteta što nemaju više susjeda, mogli su bit bolje plasirani... Sad nije to bio neki über kvalitet, ali pjesma se relativno lako uvuče u uši... Opet, bolji su nego što sam prognoziro da će bit...

22. Francuska - francuska pjesma mi je dosta bolje zvučala na youtubeu nego uživo na Evroviziji... Ništa, šta reći, očekivano nisko... Možda ipak malo prenisko, bilo je realno i gorih...

23. Danska - Dankinja mi je bila vrlo simpatična, iznenadilo me kako je malo bodova dobila... Smatro sam da je treba biti bar 10-tak mjesta više plasirana...

24. Mađarska - pjesma bezveze, pjevač antipatičan, očekivano i zasluženo pri dnu...

25. Velika Britanija - šteta, Britanci su ove godine stvarno zaslužili više... Ali kao i naša, i ova pjesma je valjda bila prespora za Evrovizije, aBritanci uz to nemaju nekih susjeda i dijaspore da se mogu na to izvuć...

26. Norveška - iskreno, ovo mi je veliko iznenađenje... Iako mi se norvežanin i pjesma i nastup nisu naročito svidjeli, mislio sam da je to klasična evrovizijska furka i da će biti plasiran visoko, u prvih 10...

Ali moram izraziti i veliko žaljenje zašto Bugarska, Crna Gora i pogotovo Portugal nisu ušli u finale... Portugalci su po meni imali najbolju pjesmu ove godine... Moram je pustit još jednom :D

plain vanilla

#2918 Re: EUROSONG

Post by plain vanilla »

da si gledao bez djevojke, mozda bi skontao sta su ljudi vidjeli u Italiji :lol:
swirl

#2919 Re: EUROSONG

Post by swirl »

plain vanilla wrote:da si gledao bez djevojke, mozda bi skontao sta su ljudi vidjeli u Italiji :lol:
:D :D
mostar036

#2920 Re: EUROSONG

Post by mostar036 »

cyprus wrote: Kad što neko reče, za pobjedu na Evrosongu ti zaista trebaju simpatije cijele ili gotovo cijele Evrope... Međutim, za solidan plasman ti je dovoljno samo da upregneš komšije i iseljeništvo... I eto te, iza sebe si ostavio 20-tak država, ko jebe onog dedu iz Engleske kad mu je država ostrvo i kad Englezi neće da žive nigdje drugo nego u Engleskoj :oops: :oops: A ako ti još pjesma imalo valja, eto te u prvih 5

I ne razumjem oduševljenje svake godine plasmanom u finale... Kažem, kad bi poslali MENE, prošo bih u finale :oops:
Maya nije bila u finalu samo zbog dijaspore,u pf je dobila bodove od 15 zemalja,a u finalu ju je dosta koštalo to što je rano nastupala,jer za ovakve pjesme nije dobro da rano nastupaju.
A vidim ti govoriš kako je Portugal trebao bit u finalu,a nije zbog toga što nema dijaspore,dobro slažem se da nema ali kako je onda 2008,2009 i 2010 ulazio u finale?To je ista stvar ko što sad hrvati i slovenci govore da oni ne mogu u finale jer za njih nema ko glasat,ali kako je onda Maja Keuc prošle godine bila 3. u pf i 13 . u finalu ili kako je Boris Novković bio 4. u pf od čak 25 zemalja.Znači,dijaspora ne igra ključnu ulogu,pitanje je samo dal pjesmom potrefiš ukus publike i žirija ili ne,BiH očito svaki put potrefi,dok Slovenija,Hrvatska i još neke zemlje koje rijetko ulaze u finale ne potrefe.
statixx

#2921 Re: EUROSONG

Post by statixx »

7. Turska - jedna od najgorih pjesama finala... katastrofa... razumijem tursku dijasporu i bratski Azerbejdžan, ali šta su ostali ljudi vidjeli u ovome pojma nemam...
Meni je cool ovaj dio na 2:50 kad puste visokotonce, sto ubrza ritam, kao one spice na partijima... :D

http://www.youtube.com/watch?v=3Qa7_y21oOY
citadela

#2922 Re: EUROSONG

Post by citadela »

simbabimba wrote:Ja se izvinjavam ali ovo je vrlo zlonamjerno poredjenje. Ovakvih primjera imas i u komsiluku ako vec hoces.
Pa ova babuska je ipak starija od Madonne
burekodsira

#2923 Re: EUROSONG

Post by burekodsira »

statixx wrote:
Meni je cool ovaj dio na 2:50 kad puste visokotonce, sto ubrza ritam, kao one spice na partijima... :D

veze vi neJmate

razvaljuje pjesma i cjeli performans :thumbup:
Russki

#2924 Re: EUROSONG

Post by Russki »

Bio sam i za Grcku i za Dansku zato jer nisam mogao odluciti koja je treba bolja.
drndalo

#2925 Re: EUROSONG

Post by drndalo »

burekodsira wrote:
statixx wrote:

veze vi neJmate

razvaljuje pjesma i cjeli performans :thumbup:
Jest, razvaljuje, ali nas smisao za estetiku, da ne spominjem sluh... Jedna od najgorih turskih pjesama na euroviziji kojih se sjecam... Mada, ukusi su razliciti...
Locked