SDA-All about

Post Reply
napoleone

#2901 Re: SDA-All about

Post by napoleone »

Čovjek wrote:
nafree wrote:Ma jok lažem ja kao pas ne volim zlato ipak sam ja Musliman čovjek nego malo se izrugujem tim mitskim kašikama a glede izbora prije i poslije meni nekako sve jedno nisam nikada ništa dobio ni od jednih pa se baš i ne nadam previše sve što imam (Elhamdulillahi) sam sam zaradio kao ponosni NE pripadnik nijedne stranke sem svoje porodice kod koje jedino nalazim podršku. Nisam kao većina koja zdušno brani onog gremlina Tihića ili faraona Radončića i žive parazitski na račun društva. :thumbup:
Čim spominješ zlatne kašike, to znači da si nasjeo na nečiju političku kuhinju, jer te kašike je neko izmislio i plasirao kao izjavu Rahmetli Alije. Rahmetli Alija je bio dovoljno pismen i razuman intelektualac i vođa, koji nebi takve stvari obećavao.

Ti se i dalje smatraj neutralcem, ali ko god pročita šta pišeš, shvatit će da se radi o jednom isfrustriranom forumašu, kompleksašu... ;-)
Ovaj SDA sastavljen od samih intelektualaca...i sad i prije...pa gdje nas dovedose ti vasi intelektualci...nebi se iznenadio kad bi i ahmetovic ponjeo titulu intelektualca...ili sarajlic...nedaj boze zukic...al mislim da je bakir sljedeci intelektualac iz kuhionje SDA-STRANKA INTELEKTUALACA...
Čovjek

#2902 Re: SDA-All about

Post by Čovjek »

nafree wrote:
Čovjek wrote:
nafree wrote:Ma jok lažem ja kao pas ne volim zlato ipak sam ja Musliman čovjek nego malo se izrugujem tim mitskim kašikama a glede izbora prije i poslije meni nekako sve jedno nisam nikada ništa dobio ni od jednih pa se baš i ne nadam previše sve što imam (Elhamdulillahi) sam sam zaradio kao ponosni NE pripadnik nijedne stranke sem svoje porodice kod koje jedino nalazim podršku. Nisam kao većina koja zdušno brani onog gremlina Tihića ili faraona Radončića i žive parazitski na račun društva. :thumbup:
Čim spominješ zlatne kašike, to znači da si nasjeo na nečiju političku kuhinju, jer te kašike je neko izmislio i plasirao kao izjavu Rahmetli Alije. Rahmetli Alija je bio dovoljno pismen i razuman intelektualac i vođa, koji nebi takve stvari obećavao.

Ti se i dalje smatraj neutralcem, ali ko god pročita šta pišeš, shvatit će da se radi o jednom isfrustriranom forumašu, kompleksašu... ;-)
hmmmm pa samo pogledaj broj mojih postova i tema i skontaćeš ko je forumaš ,kompleksaš ... a pogledaj svoje.
E sada ozbiljno Rahmetli Aliju Izetbegovića cijenim i poštujem neizmjerno ,da mu Allah da sve najljepše želim iskreno,on je bio pravi i JEDINI vođa ovog naroda i SDA stranke ,kada je on preselio umrla je i čestita i poštena SDA čim je gremlin Tihić zauzeo poziciju a i onaj Gašijev drugarčić Bakir nije bolji sa sve Šajom i Šajićima.
S toga Rahmetli Aliju nema potrebe da spominješ jer je to bio čovjek 1/1 šteta što nije ostavio iza sebe prave ljude na pozicije a ne Tihića sa svojom rupom u biografiji od 1992-94 ,na kraju krajeva ne bi ga Bog obilježio onako krivog da valja išta :)
Sam sebi skaćeš u stomak, dakle nisi dovoljno informisan tip. (Ako ne znaš zašto, malo se raspitaj, a u tom raspitivanju nebih želio da mene pitaš bilo šta jer očito da sumnjaš u ono što ja kažem.)

Kada je u pitanju Bakir: pročitaj malo, koliko ga cijene Turci, isto Muslimani...valjda poštuješ njihovo mišljenje, ako već ne poštuješ Bakira:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbego ... /120924074

Treće Tihića nazivaš gremlinom i to ti je jedini argument... Stavi svoju sliku da tebe vidimo, možda si bar ljepši od Tihića, ako već nisi pametniji i sposobniji. ;-)
napoleone

#2903 Re: SDA-All about

Post by napoleone »

Turci postuju Aliju i ovaj narod..kakav ba bakir ti pojma nemas..postuju ga ko Alijinog sina i to je to...ne lupaj gluposti..
Maystor

#2904 Re: SDA-All about

Post by Maystor »

Meni Turci nisu nikakav uzor, a o sposobnostima Bakira i Tihića neko svako prosudi za sebe. Što se mene tiča obojica su nedorasli funkcijama koje obnašaju i izuzetno su štetni za razvoj države BiH.
Čovjek

#2905 Re: SDA-All about

Post by Čovjek »

napoleone wrote:Turci postuju Aliju i ovaj narod..kakav ba bakir ti pojma nemas..postuju ga ko Alijinog sina i to je to...ne lupaj gluposti..
nafree wrote:Kakve veze ima što Bakira neko cijeni sa činjenicom da se druži-družio sa kriminalcima?
Hoćete reći da je Bakir izdao svoga oca?

Samo to recite i dokažite koliki ste bijednici i jadovi.

Prosto mi se povraća od licemjera koji se služe izjavama poput ovih koje vi iznosite ovdje...
hepekcina

#2906 Re: SDA-All about

Post by hepekcina »

Čovjek wrote:

čuj kašike izmišljene :-) ...samo se vi tješite...keep it up :thumbup: ima nas starijih ovdje koji se sjećamo

najjača cenzura je autocenzura a najjača obmana samoobmana
hepekcina

#2907 Re: SDA-All about

Post by hepekcina »

nafree wrote:Ako je i on učestvovao sa Tihićem u dogovarnju sa SDS i SNSD onda je izdao i oca i državu i sve pobijene i poginule!!!
I haram mu bilo i ne navodi mi da je to uradio i SDP i SBB jer su i oni isti i svi koji šuruju sa šejtanom.
Pa bolan ne bio to je Karađičeva stranka :sad:
de bolan đe ti živiš..pa Alija se čitav rat sastajao sa Radovanom...kako misliš da je Alispahić švercovo cigare?
Čovjek

#2908 Re: SDA-All about

Post by Čovjek »

hepekcina wrote:
nafree wrote:Ako je i on učestvovao sa Tihićem u dogovarnju sa SDS i SNSD onda je izdao i oca i državu i sve pobijene i poginule!!!
I haram mu bilo i ne navodi mi da je to uradio i SDP i SBB jer su i oni isti i svi koji šuruju sa šejtanom.
Pa bolan ne bio to je Karađičeva stranka :sad:
de bolan đe ti živiš..pa Alija se čitav rat sastajao sa Radovanom...kako misliš da je Alispahić švercovo cigare?
Zaključak:

Za hepekcinu: Da nije bilo Alije Rahmetli i SDA, te da je tada u BiH postojalo 198 stranaka kao danas, ova Zemlja nikada nebi postala nezavisna i sada bi bila ili dio velike Srbije ili nešto treće...To što ne poštuješ lik i djelo Rahmetli Alije Izetbegovića je tvoja sramota i bezobrazluk.

za nafree-a:Ti imaš malo obraza pa ne možeš izgovoriti tu laž da je Bakir izdao svoga oca i drago mi je zbog toga, jer ćeš valjda malo razmisliti o tome koliko je glupo govoriti nešto protiv Bakira, jer je to klasična demagogija i mahalska priča.
Akibh

#2909 Re: SDA-All about

Post by Akibh »

nafree wrote:
ne znam brate imao sam 12 godina tada i ne bih o nečemu što nisam vidjeo i ,čuo samo znam i vidim da još uvijek nema zvanične osude dodicka od strane SDA za riječi izgovorene u Srebrenici evo upravo čitam da su to iskoristili da napadnu SBB . Dali je do mene ili i vas ovo podsjeća na krepanog Ristu Đogu???
Ne znam da li je do mene ali ti podsjecas na Ristu Djogu, mladjeg.
hepekcina

#2910 Re: SDA-All about

Post by hepekcina »

to što ti Aliji pridaješ nadzemaljske moći govori samo o tvome ideološkom slijepilu....a kao musliman bi trebao znati da je idolopoklonstvo najstrožije zabranjeno i da se mora govoriti istina...osim ako se nisi ufatio na ovu iransku verziju koju je i ovaj tvoj Alija a.s. propagirao po Bosni

ja sam malo stariji i dobro se sjećam svih ovih dešavanja i nemojte mi prodavati vaše ideološke bajke...gori ste 10x od Kumrovčana :-)
bingov buraz

#2911 Re: SDA-All about

Post by bingov buraz »

Chisum wrote: .

Nego, jeb'o mene i moje fakultete... Je l' se ovo spremate za Rio? :lol:

Image
:lol: :lol:
seln

#2912 Re: SDA-All about

Post by seln »

JoseMujica wrote:
bogumila wrote:
seln wrote: Em lep, em pametan, em kifle donosi.
zauzet je, vozi dalje :D
em gazda....kafana mu s halal certifikatom :D
Bezalkoholna rakija? :D
hepekcina

#2913 Re: SDA-All about

Post by hepekcina »

ma nisu oni odavno Stranka Demokratske Akcije nego Sportsko Društvo Amatera :lol:

vidi im liste
Re: IZBORI 2012 - Općina/Opština - ILIDŽA

PostPostao/la FOČANSKI PROPISI dana 24/09/2012 13:32
Kandidatska lista SDA:
1.Prevljak Fikret (profesor sporta i tjelesnog odgoja)
3.Muzur Nermin (profesor sporta i tjelesnog odgoja)
4,Omerović Muhamed (profesor sporta i tjelesnog odgoja)
7.Muhović Denis (profesor sporta i tjelesnog odgoja)
Čovjek

#2914 Re: SDA-All about

Post by Čovjek »

nafree wrote:
Čovjek wrote:
Zaključak:

Za hepekcinu: Da nije bilo Alije Rahmetli i SDA, te da je tada u BiH postojalo 198 stranaka kao danas, ova Zemlja nikada nebi postala nezavisna i sada bi bila ili dio velike Srbije ili nešto treće...To što ne poštuješ lik i djelo Rahmetli Alije Izetbegovića je tvoja sramota i bezobrazluk.

za nafree-a:Ti imaš malo obraza pa ne možeš izgovoriti tu laž da je Bakir izdao svoga oca i drago mi je zbog toga, jer ćeš valjda malo razmisliti o tome koliko je glupo govoriti nešto protiv Bakira, jer je to klasična demagogija i mahalska priča.
Drug ti si strašno arogantan i bezobrazan pravi današnji kadar za stranke ,znaš dobro i pročitao si šta sam rekao za veličinu od čovjeka Rahmetli Aliju Izetbegovića i to namjerno ignorišeš i poturaš mi svoje nebuloze.
Dakle zaključak:
Bakir nije nema ni jednog gena od svog velikog oca ,da ponovim Rahmetli Alija +, Bakir - .
Pa hoćeš još da ti nacrtam da volim i poštujem Aliju Izetbegovića a ne poštujem Bakira i sadašnje parazite koji su u strankama????? Valjda imam pravo da odlučim koga ću poštovati majka mu stara, bez da mi ti poturaš svoje riječi ili??
Pa kako da odgovorim nekome ko Bakira Izetbegovića proglašava kriminalcem na osnovu mahalskih priča, a činjenicu da je Bakir u Turskoj dobio počasni doktorat ocjenjuje kao nebitnu stvar. To je zaista jadno.

Još uvijek nisi rekao da je Bakir izdao svog oca, znači okolišaš i to ne želiš reći jer ti obraz ne dozvoljava. To je dobro što imaš obraza.

I nikada me niko neće moći ubijediti da Aliju voli i poštuje više od njegovog sina.
seln

#2915 Re: SDA-All about

Post by seln »

The BEN10 wrote:
Chisum wrote:
-LIBERO- wrote:Meni je interesantno kojom brzinom raste ta njihova FB stranica. U zadnjih par dana dnevno i preko 1000 novih clanova.
Pa mnogo je kume, mnogo... :D
Kako nije... ali kad vidis glave, komentare i pismenost, sve ti bude jasno. :lol:
Bilo je to u nekoj zemlji seljaka na brdovitom Balkanu...
Nego, ovo je sada valjda bum po raznim zabitima... k'o kod nas Mirc prije 10-15 godina. :lol:
A dobro, ne možemo svi biti intelektualci i glasati za Vaše stranke. To je ipak rezervisano za intelektualnu elitu... :cry:
p.s Chisum majstore, živ ti bio majci, zašto ti treba takav način kompromitacije tvojih sugrađana koji od tebe drugačije razmišljaju !? Volio bih vidjeti kojim to ti kapacitetima raspolažeš kad si tako bistar i mudar, majka mu stara. Zašto imam osjećaj da nisi dogurao dalje od srednje škole ili eventualno studenta sa ocjenom 6.5 na nekom od lakših društvenih fakulteta (kriminalistika ili recimo socijalni rad), pa svoje frustracije istresaš na velikom procentu svojih komšija, simpatizera SDA!?
Sto se mene tice, ne dovodim u pitanje glupih i neobrazovanih da glasaju. Takodje, ne dovodim u pitanje moje pravo da glupane i neobrazovane nazovim glupim i neobrazovanim.
seln

#2916 Re: SDA-All about

Post by seln »

madner wrote:Bas je ljepo vidjeti kako je internet dostupan skoro svakom gradjaninu BiH :D
:roll: :roll: :roll:
seln

#2917 Re: SDA-All about

Post by seln »

plain vanilla wrote:Image

neprocjenjivo sto se SDA vraca u vlast
Glas: 100 KM
Kvalifikovan glas: 200 KM
Predizborni skup: 10 000 KM
Roja iz Banovica za SDA: neprocjenjivo.

Postoje stvari koje se ne mogu kupiti novcem. Za sve ostalo, tu je crna kasa SDA.
Bosanski_hibrid

#2918 Re: SDA-All about

Post by Bosanski_hibrid »

Ne mogu nešto ove ublehe, hvali mrtva čovjeka jer mrtva usta ne govore, a čovjeka koji je na istoj liniji nazivaj najgorim atributima. Srećom, ima nas koji pamtimo nešto i iz vakta dok je Alija bio živ i dok je kuburio sa raznim munaficima među Bošnjacima. Sjećamo se kako je se u narodu govorilo "potpisuj Alija neka je i ko' avlija", a sada se nađu mnogi pametnjakovići koji pljuju po rahmetli Aliji zbog parafa na Dejtonski sporazum. Oni koji su tada najmanje bili za taj nepravedni mir i koji su se najviše protivili sporazumu, tj. borci, danas oni imaju najviše razumjevanja prema Aliji, a podrumaši pristigli iz raznih rupa se javljaju i trube.

Bakir Izetbegović je pljunuti babo, šta god da Fahro lago i nalagivo. Naravno, čovjek prolazi kroz određene faze sazrijevanja, ali ja mu definitivno vjerujem. :thumbup:
seln

#2919 Re: SDA-All about

Post by seln »

Bosanski_hibrid wrote:
Bakir Izetbegović je pljunuti babo
U tome i jeste tragedija BiH.
Bosanski_hibrid

#2920 Re: SDA-All about

seln wrote:
Bosanski_hibrid wrote:
Bakir Izetbegović je pljunuti babo
U tome i jeste tragedija BiH.
To je već pošteno, pa kako god da je.
Bosanski_hibrid

#2921 Re: SDA-All about

nafree wrote:
Bosanski_hibrid wrote:Ne mogu nešto ove ublehe, hvali mrtva čovjeka jer mrtva usta ne govore, a čovjeka koji je na istoj liniji nazivaj najgorim atributima. Srećom, ima nas koji pamtimo nešto i iz vakta dok je Alija bio živ i dok je kuburio sa raznim munaficima među Bošnjacima. Sjećamo se kako je se u narodu govorilo "potpisuj Alija neka je i ko' avlija", a sada se nađu mnogi pametnjakovići koji pljuju po rahmetli Aliji zbog parafa na Dejtonski sporazum. Oni koji su tada najmanje bili za taj nepravedni mir i koji su se najviše protivili sporazumu, tj. borci, danas oni imaju najviše razumjevanja prema Aliji, a podrumaši pristigli iz raznih rupa se javljaju i trube.

Bakir Izetbegović je pljunuti babo, šta god da Fahro lago i nalagivo. Naravno, čovjek prolazi kroz određene faze sazrijevanja, ali ja mu definitivno vjerujem. :thumbup:
Ma jebeš Fahru ,natjera me da lanem, Bakir može biti samo pljunut a kao babo rahmetli nikada ,Alija se niakada nije petljao sa kriminalcima ako se ne varam.
Ko je prodao Ziki Turkoviću Audi ,ko mu je dao opremu za ometanje i prisluškivanje,ko mu je dao AID-ovu iskaznicu, nisu Alijini snimci na youtube sa Gašijem, niti se on zauzimao za Šaju .
A de govorimo o likvidacijama po gradu to će se čuti tek inshAllah.
Psuješ Fahru pa ga citiraš :mrgreen:
hepekcina

#2922 Re: SDA-All about

Post by hepekcina »

Odnos Alije i SDA prema državi BiH je jednak odnosu SDS-a....u ratu je ALija ganjao komad za ostvarenje životnog projekta, a danas SDA blokira sve nivoe vlasti samo da sačuva fotelje....
Čovjek

#2923 Re: SDA-All about

Post by Čovjek »

nafree wrote:Čovjek jeli to Allaha ti hoćeš da kažeš da je Bakir veći čovjek od Alije?????????
Allaha mi hoću da kažem, da SDA nije skrenula sa puta Rahmetli Alije Izetbegovića i da ga njegov sin svakoga dana povlači prave poteze krucijalno važne za napredak ove Zemlje. Ako ti to ne vidiš onda nešto nije u redu sa tobom.
Uporedi samo rad Željka Komšića koji je u predsjedništvu BiH 6 godina i rad Bakira Izetbegovića koji je tu manje od 2 godine, ako tu ništa ne vidiš, onda ili si zaista nezainteresovan ili je nešto treće u pitanju.

Bio sam pristojan pa sam ti odgovorio na pitanje iako si ti na moje pitanje odgovorio pitanjem, što u stvari i nije odgovor nego okolišanje.
Čovjek

#2924 Re: SDA-All about

Post by Čovjek »

hepekcina wrote:Odnos Alije i SDA prema državi BiH je jednak odnosu SDS-a....u ratu je ALija ganjao komad za ostvarenje životnog projekta, a danas SDA blokira sve nivoe vlasti samo da sačuva fotelje....
Eto koliko si ti realan i objektivan... Samo se nadam da vidiš jasnu sliku kad se pogledaš u ogledalo.
hepekcina

#2925 Re: SDA-All about

Post by hepekcina »

Čovjek wrote:
hepekcina wrote:Odnos Alije i SDA prema državi BiH je jednak odnosu SDS-a....u ratu je ALija ganjao komad za ostvarenje životnog projekta, a danas SDA blokira sve nivoe vlasti samo da sačuva fotelje....
Eto koliko si ti realan i objektivan... Samo se nadam da vidiš jasnu sliku kad se pogledaš u ogledalo.
realan do bola..misliš da je meni pravo što je ovako? ja sam se borio 4 godine za RBIH, bio ranjavan itd. ..... akter sam mnogih dešavanja o kojima ovdje pričamo, a pored toga dobro poznajem političku historiju BiH....Zato danas i prezirem i Aliju i SDA...i što prije zaboravimo Aliju i njegove sulude ideje biće nam bolje

tvoj je problem što ti Aliju i o Aliju znaš samo sa televizije i kroz priče stranačkih drugova...ali valjda su to realni i objektivni izvori :-)
Post Reply