Mrsanje - nacini ?
Moderator: anex
- sanjam-te
#2901 Re: Mrsanje - nacini ?
Ista stvar...čips sam u zadnje 2 godine jela 3x, ali i to ne cijelu vrećicu....kokice češće, poneekaad smoki onaj mali, ostalo ništa.
Ma da mi bi sad zadržati bar ovu kilažu, da ne vratim ovih 5kg što sam izgubila, opet bi bilo dobro.
Ma da mi bi sad zadržati bar ovu kilažu, da ne vratim ovih 5kg što sam izgubila, opet bi bilo dobro.
-
zemo_online
#2902 Re: Mrsanje - nacini ?
plain vanilla wrote:pa eto, ja sam skoro skroz izbacila grickalice, vec godinama ne jedem cips, mozda jednom-dva puta godisnje
kikiriki nikad, ponekad jedino stapice uzmem
takodjer, pomfrit vrlo rijetko jedem, a vode pijem haman po 3-4 litra dnevno, a vjerovatno i vise
djes bona.pa ti visis ovde.
da ti objasnim neke stvari.
kikiriki ne deblja,vec naprotiv zdrav je ,pun fosfora,za srce i krvne zile.
osim toga grickaj bademe,orahe umjsto drugih grickalica. iako su jako kaloricni,utazuju glad i od njih se cak i mrsa.
puni su zdravih masto,kalija,kalcija,vitamina e.
znaci,grickaj nesto drugo
-
zemo_online
#2903 Re: Mrsanje - nacini ?
svima bi preporucio da ako zele da uvijek budu zdravi,pored redovitog kretanja,uzimaju sjemenke. mozete ih izmljeti i staviti u jogurt ili kefir ili u nesta drugo.
sjemenke sadrze u sebi sve sto je potrebno za rast biljke.
bucine,sezamove,suncokretove,chia,pinjoli,konoplje i lanene.uvijek cete bit zdravi. pune su minerala i vitamina.
moj mali doprinos vasem zdravlju.+
sjemenke sadrze u sebi sve sto je potrebno za rast biljke.
bucine,sezamove,suncokretove,chia,pinjoli,konoplje i lanene.uvijek cete bit zdravi. pune su minerala i vitamina.
moj mali doprinos vasem zdravlju.+
-
zemo_online
#2904 Re: Mrsanje - nacini ?
zaboravih dodat proklijalo sjeme. nesto najjeftinije i najzdravije na svijetu. nema bas lijep okus,i zato ga mozete pomijesat sa raznim drugim proizvodima.
po cemu se razlikuje od sve ostale hrane?
mozda ce bit malo bizarno,ali kada odete na pijacu,i kupite,krompir ili vocku ili povrce, vi kupujete mrtvu hranu.
proklijalo sjeme je ziva hrana puna svakojakih minerala i vitamina koji jedva cekAju da udju u vas organizam i cuvaju vase zdravlje.
najjeftinije i najzdravije.
http://www.pozitivne.info/zdravlje/klice-cudo-od-hrane/
mozda ce bit malo bizarno,ali kada odete na pijacu,i kupite,krompir ili vocku ili povrce, vi kupujete mrtvu hranu.
proklijalo sjeme je ziva hrana puna svakojakih minerala i vitamina koji jedva cekAju da udju u vas organizam i cuvaju vase zdravlje.
- MOSALJOZE
#2905 Re: Mrsanje - nacini ?
http://www.klix.ba/magazin/zanimljivost ... /130806016
E ovo je stvarno
Što se tiče koštunjavog voća dobro bi bilo da uzmete malo prije jela.npr pola sata prije jela pojedete 50-100 gr.i vidjećete kako ćete se zasititi.
E ovo je stvarno
Što se tiče koštunjavog voća dobro bi bilo da uzmete malo prije jela.npr pola sata prije jela pojedete 50-100 gr.i vidjećete kako ćete se zasititi.
- pirmin
#2906 Re: Mrsanje - nacini ?

Nista od debljanja
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2907 Re: Mrsanje - nacini ?
znaci, ne grickam nistazemo_online wrote:plain vanilla wrote:pa eto, ja sam skoro skroz izbacila grickalice, vec godinama ne jedem cips, mozda jednom-dva puta godisnje
kikiriki nikad, ponekad jedino stapice uzmem
takodjer, pomfrit vrlo rijetko jedem, a vode pijem haman po 3-4 litra dnevno, a vjerovatno i vise
djes bona.pa ti visis ovde.
da ti objasnim neke stvari.
kikiriki ne deblja,vec naprotiv zdrav je ,pun fosfora,za srce i krvne zile.
osim toga grickaj bademe,orahe umjsto drugih grickalica. iako su jako kaloricni,utazuju glad i od njih se cak i mrsa.
puni su zdravih masto,kalija,kalcija,vitamina e.
znaci,grickaj nesto drugo
stapice vrlo, vrlo rijetko, ostalo nista
ni kokice, ni cips, ni orahe ni kiriki ..
moj problem su slatkisi
- nosara
#2908 Re: Mrsanje - nacini ?
Odvadi malo... Jedino ako na pijaci ne kupujes SKUHANO voce, povrce...zemo_online wrote:zaboravih dodat proklijalo sjeme. nesto najjeftinije i najzdravije na svijetu. nema bas lijep okus,i zato ga mozete pomijesat sa raznim drugim proizvodima.
Viktoria Boutenko: Zeleno za zdravlje... Pronadjite po netu ima na sto mjesta za skinut...
-
bull21
#2909 Re: Mrsanje - nacini ?
Ima li igdje kupiti šparoga? Zna li iko? Brokule sam našao (zaleđene) i odlične su ali ovih šparoga nigdje nema a dobre su za mršanje i vježbu 
-
Alexandra002
#2910 Re: Mrsanje - nacini ?
Meni je smiješno kad vidim da neke djevojke drže dijete neke. Samo trčanje i vježbe mogu proći. Međutim, ja sam bila sretna što mi ništa od toga nije trebalo. Imala sam skoro 70 kg sa svojih 18 godina.. prošlo ljeto bila sam ogromna, i 3 mjeseca sam skroz slabo jela iz razloga što svaki dan ustanem u 3 popodne, doručkujem u 4 (i to nešto jako malo).. u 6 izađem vanka, hodam po kafama, pušim, ne jedem ništa...navečer dođem kući, ne večeram uopšte i samo legnem. I tako svaki dan u ta 3 mjeseca.
Sada imam skroz slab apetit, slabo išta jedem. Smršala sam nekih 15kg...sad imam 54 kg. Samu sebe sam iznenadila,a jela sam sve što oduvijek i jedem, samo slabije. Jedite više puta na dan ali manje. Drastična razlika od ranije i sada. I odlično mi je ovako, ne žalim se 
Btw, izbacite čipseve i previše čokolade, nije zdravo. To skoro nikako ne jedem, pojedem čokoladu svaki dan, ali čipseve rijetko. Njihova masnoća vam pravac ide u guzu ili butine, tu nastane haos.
Btw, izbacite čipseve i previše čokolade, nije zdravo. To skoro nikako ne jedem, pojedem čokoladu svaki dan, ali čipseve rijetko. Njihova masnoća vam pravac ide u guzu ili butine, tu nastane haos.
- MOSALJOZE
#2911 Re: Mrsanje - nacini ?
Alexandra002 wrote:Btw, izbacite čipseve i previše čokolade, nije zdravo. To skoro nikako ne jedem, pojedem čokoladu svaki dan, ali čipseve rijetko. Njihova masnoća vam pravac ide u guzu ili butine, tu nastane haos.
-
bull21
#2912 Re: Mrsanje - nacini ?
Ma najlakše a i znam da ih ima kupit pa uzmem kesu i 2x mi taman. Dvi zdjele, odledim i čušnem u mikrovalnu na max na x minuta i odlično mi. Danas sam ih jeo umjesto pomfrita.Kastanienallee wrote:Donedavno kad im je valjda bila sezona svjeze sparoge sam kupovala u M. u Alti. Ne kontam sto kupovati brokule iz zamrzivaca kad se svuda mogu kupiti svjeze.
Inače, ova što ništa ne jede i mrša... ti si vjerovatno izgubila plaho mišićne mase i takva dijeta se nikome ne preporučuje. Jedi normalno, jedi zdravo i vježbaj i nećeš morati da se brineš.
-
leo_
#2913 Re: Mrsanje - nacini ?
Jel' neko koristi Steviu? Kakva su iskustva? Ja kupio nedavno i čini mi se kao ok.
- MOSALJOZE
#2914 Re: Mrsanje - nacini ?
Ima logikepoticaj wrote:MOSALJOZE wrote:Alexandra002 wrote:Btw, izbacite čipseve i previše čokolade, nije zdravo. To skoro nikako ne jedem, pojedem čokoladu svaki dan, ali čipseve rijetko. Njihova masnoća vam pravac ide u guzu ili butine, tu nastane haos.![]()
, prije su bile dvije čokolade.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2915 Re: Mrsanje - nacini ?
Gledala danas, nemaladyblue18 wrote:niko_niko_kao_ja wrote:ja kupih danas u Interex-u, na Pofalicima.ladyblue18 wrote:U Bingu u Sa nema jer sam ja trazila i gledali su me blijedo kad sam pitala![]()
Dodjem ti cokoladu za mustluk, samo biraj koju ces
Osim ako stoji u nekom drugom dijelu mimo onoga sa muslijima, zobenim, i to
- Pitarrr82
#2916 Re: Mrsanje - nacini ?
Jel se vivace javljala, kako njoj ide?
- jedna tamo
#2917 Re: Mrsanje - nacini ?
lady jel pitaš za onu kašu?
- ladyblue18
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2919 Re: Mrsanje - nacini ?
ho's da ti ja posaljem iz TZ, necu ti puno naplatitiladyblue18 wrote:Aha
- jedna tamo
#2921 Re: Mrsanje - nacini ?
imaš u bingu na otoci....
ja sam kupila neki dan ako je to ona što vanila preporučuje, dođu 4 kesice i jedem navečer kad me uhvati glad pa kontam posno je , valjda se ne deblja od toga....
bilo je raznih pakovanja, sa čokoladom, obične itd.
ja sam kupila neki dan ako je to ona što vanila preporučuje, dođu 4 kesice i jedem navečer kad me uhvati glad pa kontam posno je , valjda se ne deblja od toga....
- sanjam-te
#2922 Re: Mrsanje - nacini ?
moralo bi se to provjeriti 
- ladyblue18
#2923 Re: Mrsanje - nacini ?
Ja gledala u Bingu kod Markala, on mi najblizi, i nemajedna tamo wrote:imaš u bingu na otoci....
- MOSALJOZE
#2924 Re: Mrsanje - nacini ?
Dajte ljudi kupite PlavojDami te zitarice(šta li već)već mjesec dana trazi.ladyblue18 wrote:Ja gledala u Bingu kod Markala, on mi najblizi, i nemajedna tamo wrote:imaš u bingu na otoci....
bilo je raznih pakovanja, sa čokoladom, obične itd.Ako budem isla dole pogledacu
- ladyblue18
#2925 Re: Mrsanje - nacini ?
MOSALJOZE wrote: Dajte ljudi kupite PlavojDami te zitarice(šta li već)već mjesec dana trazi.