Mislim na period od četiri godine i "silazak" među smrtnike, posebno one razočarane koji ne iskorištavaju pravo glasa. Stalno uzimaš odnos snaga koji vlada danas. Za četiri godine se moglo promijeniti bruku stvari.komeba wrote:I šta bi ova koalicija promijenila? Pa ne bi imali čak dovoljno glasova ni da formiraju vlast u Federaciji, HSS-NHI nemaju nijednog poslanika u Domu naroda i opet bi im trebao barem HSP za formiranje vlasti, a na državnom nivou bi opet morali sa SNSD-om. I odakle tebi uopšte ideja da bi HSS-NHI u predizbornu koaliciju sa SDP-om? Pa dio HSS-a se odvojio od te koalicije i postao radikalno krilo HDZ-a. Mislim, valjaš gluposti.pemanapemani wrote:Da je stvorena koalicija SDP, NS, SDU, HSS-NHI i eto ti kriminalci Lijanovići na koje bi trebalo dobro paziti, uvjeren sam da bi jedan dio neglasača dao glas toj koaliciji.madner wrote:Opet nema logike. Da su ljudi iz tih stranaka mogli sa Zlajom jos bi bili u SDPu. Kako bi SDU i NS promijenile situaciju? Ili mislis na sve male stranke, koje i nisu bas sve lijeve?
Naravno, to su samo gluposti. Važno je od međuljudskih odnosa i politike napraviti nuklearnu fiziku, kojom bi se mogli baviti samo podobni, a sve druge ideje treba satrati u korjenu. Uz sve to dodati dozu nekog nimalo smješnog humora i od sagovornika napraviti lakrdijaše koji pojma nemaju o životu.