Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
_Reds_

#2901 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

dzejkej wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote: Izvinjavam se ako sam te uvrijedio,ali meni je odgovor na ozbiljnu ponudu tako ličio.
malo te zezam jer sam te i primjetila na temi zato sto si iz Jeleca a to mi je asocijacija na rodni kraj :)
mislila sam ti postati jednu lijepu sliku kad budem sljedeci put u posjeti :)
a moj odgovor vrijedi..
Znaci i ti Focanka, et kad vodite raju sa foruma na kolektivni izlet, Jelec, Miljevina, Foca ?? :D :D
DELEGACIJA wrote:Dajte da budemo malo i društveno korisni pa da krenemo sa prijedlozima "KAKO NAPRAVITI BOLJU ILIDŽU", možda se neko i počeše o ovome :D :D :D :D :D :-D :-D
Ja gore izađoh sa 2 prijedloga :bih: :bih: :bih:
_Reds_ wrote:

AKo mene pitaš, šta bi ja uradio.

1. Povukao crtu, vidio sta se može legalizovati, šta, ne. I rekao sve sto bude izgrađeno bez dozvole od tog i tog dana, će odmah biti srušeno. Godinama se cuvaju ljudima papiri od kuca u ladicama namjerno.

2. Pokrenuo proces legalizacije, onoga sto se legalizovati moze, to bi donijelo dosta novca u opcinsku kasu.

3. Kreno sa izgradnjom ove Hrasnicke ceste iz smjera Hrasnice.

4. Koliko kosta i ta famozna pruga, nesto od odvih para od legalizacije nesto od tibrinih 2000 stanova, nesto od KS, nesto ako treba digao kredit, i poceo sa projektom zvanim "tramvaj zvani ceznja", za stanovnike ove 4 istocne mjesne zajednice.

5. Trazio da svako ko koristi vodu koja se pumpa na podrucuju ove Opcine placa bar 1KM po racunu na ime uzurpiranja ovih povrsina od strane visih nivoa. Te pare usmjerio pola u isplacivanje ljudima tog zemljista, pola u sport i kulturu.

6. Napravio kvalitet festival za mlade, lokacija Stojcevac, time bi promovisao i Opcinu, a i zajednica bi imala koristi. Kazu drzvanom ma neka je, kad svako moze jahati drzavno, moze i Opcina.

7. Pokrenuo projekat e-uprava, i time modernizovao izdavanje bilo kakvih dokumanata od strane Opcinske administracije.

8. Porusio kafice, bar ono sto su nelegalno uradili, objavio javni konkurs za idejno rijesnje centra Ilidze. Nastojao 4. gimnaziju prebaciti tamo pored Ganica, pomogucnosti i Graficku skolu.

9. Maksimalno smanjio broj dana, i potrebnih papira potencijalnim investitorima koji bi zeljeli ulagati na ovom podrucuju.

10. Poceo naplacivati i kuntu i pantu koristenje opcinske zemlje, i digao tarife za iste.

11. Krenuo u realizaciju projekta brendiranja Ilidze i Ilidzanskih ljepota, izradu zvanicih simbola i suvenira.

12. Svim ljudima dao priliku da iznesu svoje ideje za razvoj Opcine, kroz javni natjecaj, stim da bi se Opcina obavezala da bi najbolje ideje i realizovala, naravno ideje bi bile ogranicene sa kolicinom novcanih sredstava.

ITD ITD. I napominjem da sam ovo gore napisao kao obican gradjanin, koji nema clansku kartu niti jedna partije ni stranke.
Last edited by _Reds_ on 08/07/2012 00:15, edited 3 times in total.
_Reds_

#2902 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Blagoje Bratić wrote:Ilidža je postala selo i ruralna opština nikad gore stanje nije bilo tu sam na Jezeru u sarajevu rođen čitav svoj život živim u Butmiru, ali evo 20 godina vlasti na Općini Ilidža SDA je dovela do potpunog uništenja iste Opštine koja nije nalik na ono što je nekad bila, a onaj Načelnik Memić je posebna priča pa taj je bio u stanju sina strpat u zatvor umjesto sebe pa šta očekivati da će sa građana raditi,ako ih ima demografska slika je izmjenjena tu je došlo od svakuda naroda i neće da se vrate tamo da tamo ostvaruju svoja prava u rs i bore se za bošnjaštvo tamo nego se uhvatilo asfalta i grada da nebi karadžića nikad sarajeva nebi vidjeli puno je tu tog naroda vode slabo ima nije planirano za toliko, a tamo sela pusta i to je interes same sda jer tako i dobija glasove nije niko glup manipulacija tim ljudima.
Druga stvar oko holivuda na Ilidži na trotoaru stolice bašta sjedi se ispred ksc nekakav tip nečastan napravio kafić mora da je imao mig od opštinskih službi ono samo ćorav ne vidi.
Pa zamjenili nazive škola vazda bila Osnovna Branko Radićević preo puta Mašinska Tehnička a do tamo dok dođeš ako možeš proći od stolica krkanske muzike i ostalog to je premija još te može neko flašom pogoditi.
Slazem se sa tobom djelimicno, ali molim te pisi razgovjetnije, i sa menje gramatickih greska, recenice ti 4 reda.

I to sto si ti rodjen u Sarajevu, ne dajte ti nikakvo vece pravo od nekog drugog, niti nekome drugom daje, kao sto ne daje ni meni. Rođen sam i ja, pa sta, ne znaci da neko treba imati manja prava, i svako ima pravo da zivi gdje mu je volja, sve dokle ne ugrozava prava drugih.

Ja bih volio, da se nasi ljudi vrate u RS, ali ako nece, ni ja ni bilo ko nemamo pravo te ljude tjerati.

A drugo hajde et da izbacimo Husa, da kazemmo da on nije lokalni, mada vise jeste nego nije, jer taj se samo nije rodio tu, ali zadnja dva su bili loklani i imali vlast, tako da je jasno do koga je i do cega je. No nekima to i valja, tako da ce opet da glasaju za SDA.
FOČANSKI PROPISI

#2903 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by FOČANSKI PROPISI »

FOČANSKI PROPISI wrote:BOSANSKOHERCEGOVAČKA NARODNA STRANKA (BNS) OBJAVLJUJE PRELIMINARNU LISTU ZA LOKALNE IZBORE
OPĆINA ILIDŽA

KANDIDATI ZA VIJEĆE:
2.Hošić Hikmeta
3.Dreca Hasan
5.Njemčević Šejla
12.Ožegović Mirsad
?
Ovo su fočaci,odnosno fočanke.
Ima li kakva primjedba?
_Reds_

#2904 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

FOČANSKI PROPISI wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:BOSANSKOHERCEGOVAČKA NARODNA STRANKA (BNS) OBJAVLJUJE PRELIMINARNU LISTU ZA LOKALNE IZBORE
OPĆINA ILIDŽA

KANDIDATI ZA VIJEĆE:
2.Hošić Hikmeta
3.Dreca Hasan
5.Njemčević Šejla
12.Ožegović Mirsad
?
Hosic, pa tvoj komsija je Hosic, on nije Focak, i ovo Njemcevic mi ne vuce na Focake.
DELEGACIJA

#2905 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

FOČANSKI PROPISI wrote:
OPĆINA ILIDŽA

KANDIDATI ZA VIJEĆE:
2.Hošić Hikmeta
3.Dreca Hasan
5.Njemčević Šejla
12.Ožegović Mirsad
?
Ima li kakva primjedba?
Pa krenuo si da im mjeriš krvna zrnca...... Hošići su Bjelašničko podneblje :mrgreen: :mrgreen:
Ovo mi djeluje kao i država, zastupljenost ovoga ovoliko, ovoga toliko..... :P :P :P
jon_jovi

#2906 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

passiv wrote:Ima li iko da će sankcionisati više one vlasnike kafića????
Pa onaj premium se širi ko epidemija, između onog Levantea i onaj Trendy se više ne može proći da se ne sudariš sa konobarima a ista stvar i sa Tropicanom u večernjim satima kad izbace baštu i još ono kao odmjere 1 m i kažu eto dosta je može se proći.
Ja bih na ovim izborima dao glas (jos i završio tri glasa) samo da regulišu one bašte, da mogu hodat normalo.
Levant je ondje ima 25 godina. Vlasnici kafića plaćaju općini pozamašnu svotu za uzurpaciju prostora.
passiv

#2907 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by passiv »

jon_jovi wrote:
Pa onaj premium se širi ko epidemija, između onog Levantea i onaj Trendy se više ne može proći da se ne sudariš sa konobarima a ista stvar i sa Tropicanom u večernjim satima kad izbace baštu i još ono kao odmjere 1 m i kažu eto dosta je može se proći.
Ja bih na ovim izborima dao glas (jos i završio tri glasa) samo da regulišu one bašte, da mogu hodat normalo.
Levant je ondje ima 25 godina. Vlasnici kafića plaćaju općini pozamašnu svotu za uzurpaciju prostora.
Neka ga još 25 što se mene tiče to nije ni problem, već to što su zauzeli put i ne može se hodati normalno. Čisto sumnjam da im iko plaća koliko bi trebao, evo ovaj Trendy svaki dan sve veću površinu zauzima, a Tropicana naveče proširi baštu. Nisu samo ovi kafići problem već svi ali ovi su se toliko raširili da su uzeli čitav put.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2908 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Admir_1984 »

jon_jovi wrote:
kakva atomska bomba :roll:
Phia

#2909 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Phia »

Admir_1984 wrote:
jon_jovi wrote:
Ono je horor..mi kad hocemo da prosetamo sad uglavnom idemo okolo kraj zeljeznice pa na pjesacki mostic ili direktno preko mosta kod policije..jos neki dan kad nas umalo ne pregazise 5 onih arapcica na biciklima kojih sad odnekud ima ko mrava..oni krenuli da se utrkuju po maloj aleji..ne daj Boze da je duza da prolazak kroz nju koji se eto mora nekom silom prilika obaviti traje duze..
_Reds_

#2910 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Image

Najvece dostigunuce doticne SDA/SBB ili cije vec direktorice je penjanje po stolicama u Bosni, zajedno sa konobaricama iz Premiuma.
DELEGACIJA

#2911 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

_Reds_ wrote:Image

Najvece dostigunuce doticne SDA/SBB ili cije vec direktorice je penjanje po stolicama u Bosni, zajedno sa konobaricama iz Premiuma.
Pa poznavanje "materije" je potrebno :-) :dance: :dance: :dance:
jon_jovi

#2912 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Admir_1984 wrote:
jon_jovi wrote:
Ne smije on iznjeti inventar ako nije platio državi. Došla bi njima inspekcija da ih tjera odmah. Zakup tog prostora se plaća općini. Provjeri pa češ da vidiš.
Smetnja je nešto drugo. Urbanistički nerješeno. Gradilo se u talasima pa se prepravljalo pa se opet ništa nije uspjelo. Hotel Holywood, tu mu nije bilo mjesto. Stvara se tjeskoba bez razloga
DELEGACIJA

#2913 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

Je li stvarno misliš da plaćaju koliko su "pritisnuli" sa stolicama :shock: :shock:
Ne samo on nego i sve "gazde" na Ilidži ;-) ;-) ;-) ;-)
jon_jovi

#2914 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Plato ispred sportskog centra pripada centru
FOČANSKI PROPISI

#2915 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

jon_jovi wrote:Plato ispred sportskog centra pripada centru
Plato ispred centra više nikad neće pripadati KSC-u,jer ga je, rahmetli, Amer Čenanović, kukavički, predao (poklonio bez borbe) Hotu.
_Reds_

#2916 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

jon_jovi wrote: Ne smije on iznjeti inventar ako nije platio državi. Došla bi njima inspekcija da ih tjera odmah. Zakup tog prostora se plaća općini. Provjeri pa češ da vidiš.
Smetnja je nešto drugo. Urbanistički nerješeno. Gradilo se u talasima pa se prepravljalo pa se opet ništa nije uspjelo. Hotel Holywood, tu mu nije bilo mjesto. Stvara se tjeskoba bez razloga
Inspekcija, hahahhaha :D sto me nasmija, jesi ovo poceo i viceve da pricas. :lol: :lol: :lol: :lol:
FOČANSKI PROPISI

#2917 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

BOSANSKOHERCEGOVAČKA NARODNA STRANKA (BNS) OBJAVLJUJE PRELIMINARNU LISTU ZA LOKALNE IZBORE
OPĆINA ILIDŽA:

KANDIDATI ZA VIJEĆE:
3.Dreca Hasan
4.Lučarević Kerim
6:Hajdarević Alija
7.Šuvalija DŽevad
9.Demir Emin
12.Ožegović Mirsad
13.Šetkić Zaim
15.Spahić Adnan
16.Ajanović Ahmo
21.Pleho Azem
22.Muharemović Fahrudin

Nastavljam sa predstavljanjem liste.
Ovo su borci Armije BiH, od prvog do zadnjeg dana.
golfiista

#2918 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by golfiista »

@fočanski propisi
ako neko iz CIK-a bude čitao ove tvoje postove, mogli bi vas olakšati za koju hiljadu KM zbog preuranjene kampanje, pa povedi računa.

Vidim ovdje je problem uzurpacije javnih površina prikazan kao gorući... KAda ste zadnji put prošetali Ferhadijom? Ako niste ( a niste ) odavno, prošetajte i vidjet ćete, za divno čudo, da ista vri od stolova i ljetnih bašti. Dakle, to je problem koji sama Općina, evidentno, nije u stanju riješiti onako kako to mislite. Grand centar ima dozvolu i građevinsku i upotrebnu, jedini kriminal je u tome što im je nakon konkursa dato još par spratova za izgradnju ( isto kao i sa Tibrom i sa Shiddom na M. Dvoru ) ali to je ustaljena praksa odlazeće stranke na temu kako namaknuti extra keš.
Problemi same Ilidže, koje bi mogao prepoznati kao goruće, pored nezaposlenosti kao broja 1. ( direktna posljedica manjka investicija i svježeg kapitala, a što je implicirano nesposobnošću aktualne vlasti da izradi i ponudi kvalitetne projekte koji bi privukli investitore i omogućili ulaganja ), jeste pitanje vodozaštitne zone, nelegalne gradnje kao i sigurnosti građana. Ova četiri problema bi trebala biti u fokusu svih pretendenata na mjesto Načelnika i većine u vijeću.

A sada to povlači veliki broj drugih pitanja koja se sama nameću a rješiva su samo ako se prepuste zaista pametnim i školovanim ljudima koji bi mogli iznijeti to breme. Uz dužno poštovanje, mišljenja sam da je vrijeme da se vlast prepusti mlađim i pametnijim ljudima, dok bi se zahvalnica uputila svim dosadašnjim učesnicima u istoj, jer njihovo vrijemeje prošlo, nisu uradili ništa, naprotiv. Vrijeme je da se oprostimo stega i ljudi koji su na pozicijju vlasti došli ratnim i poratnim zaslugama, ljudi koji su nesto stekli ili postigli zahvaljujući slučaju i onoj u pravo vrijeme na pravom mjestu, dakle ne svojom pameću ili sposobnošću. Sve to potvrđuje i status tajkuna, koji su u pravilu polupismeni ljudi sa večernjom školom, ali sa srećom da znaju nekog koje ne poziciji i da taj neko im omogući da za džaba dobiju milionske poslove, nekretnine i sl.

I žao mi je što samo ser.ete po forumu, što svoja zapažanja i stavove ne kažete tamo gdje treba, da osjetimo neku korist od toga što znate ili ste čuli ili vidjeli, ali bojim se da je krajnji domet ono sa početka rečenice. I da završim onim sa čime sam počeo, svi mi nerijetko koristimo usluge tih kafića i sjedimo na javnim površinama za koje sumnjamo da nisu adekvatno plaćene, stoga, dok god te gazde imaju mušterije stolice će biti tamo gdje jesu :run:

Jedna od dobrih ideja aktualne vlasti, što fakat ne mogu osporiti su one zastave BiH po cijeloj općini i sviđaju mi se jakooo :bih: :bih: :bih:
FOČANSKI PROPISI

#2919 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

golfiista wrote:@fočanski propisi
ako neko iz CIK-a bude čitao ove tvoje postove, mogli bi vas olakšati za koju hiljadu KM zbog preuranjene kampanje, pa povedi računa.:
Ovo je preliminarna lista koja još nije došla do CIK-a.
Hoće li ,to zavisi od vas,jer vi svojim sugestijama možete promjeniti svih trideset kandidata
MI SMO NARODNA STRANKA!
Last edited by FOČANSKI PROPISI on 09/07/2012 15:00, edited 1 time in total.
FOČANSKI PROPISI

#2920 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

golfiista wrote:

Jedna od dobrih ideja aktualne vlasti, što fakat ne mogu osporiti su one zastave BiH po cijeloj općini i sviđaju mi se jakooo :bih: :bih: :bih:
Zastave Bosne i Hercegovine treba da se vijore širom države,a ne po seoskim raskršćima Ilidže.
Da li je naš, "ludi", načelnik prisvojio Bosnu i Hercegovinu ili je na pomolu novi pokušaj pravljenja fildžan države.
LeonardoAC

#2921 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by LeonardoAC »

Pozivam moderaciju da ne dozvoli da se na ovom forumu vodi kampanja bilo koje političke partije i da nas sve normalne forumaše počasti jednomjesečnim banom za ovog Fočaka. Jbt... koji frik - mo'š mislit kakva mu je ova partija. :-)
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2922 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Admir_1984 »

jon_jovi wrote: Ne smije on iznjeti inventar ako nije platio državi. Došla bi njima inspekcija da ih tjera odmah. Zakup tog prostora se plaća općini. Provjeri pa češ da vidiš.
bolan nebio meni vlasnik jedne kafane kaze da uopste nista ne placaju, nego im je razlog kad moze drugi mogu i ja i svake godine sve šire i šire. a opcinska inspekcija i policija tu ništa ne mogu jer su korumpirani i boje se "velikih faca". to ti je isto kad pauk pokupi golfa tricu, a nekom skupom audiju ne smije ni prici iako je ovaj npr na trotoaru
DELEGACIJA

#2923 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

LeonardoAC wrote:Pozivam moderaciju da ne dozvoli da se na ovom forumu vodi kampanja bilo koje političke partije i da nas sve normalne forumaše počasti jednomjesečnim banom za ovog Fočaka. Jbt... koji frik - mo'š mislit kakva mu je ova partija. :-)
Opusti se čovječe :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: ISKULIRAJ
jon_jovi

#2924 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Admir_1984 wrote:
bolan nebio meni vlasnik jedne kafane kaze da uopste nista ne placaju, nego im je razlog kad moze drugi mogu i ja i svake godine sve šire i šire. a opcinska inspekcija i policija tu ništa ne mogu jer su korumpirani i boje se "velikih faca". to ti je isto kad pauk pokupi golfa tricu, a nekom skupom audiju ne smije ni prici iako je ovaj npr na trotoaru
Bogami ja kada sam držo poslovni morao sam svaki centimetar kvadratni trotoara platiti. Plaćao sam samo od proljeća do jeseni, a bili su pošteni pa mi zimu nisu uračunavali jer zimi nisam koristio. Na drugom mjestu parkirni prostor - za tri automobila morao sam plačati jer mi je to bilo tačno ispred poslovnog. To što je on tebi pričo mačku o rep. Općina na proljeće konkurs objavi za ljetne bašče pa bujrum, znaju za svaki cm2 koji se koristi ili bi se morao koristiti.
DELEGACIJA

#2925 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

Slabo si podmazo :D :D :D :D :D
Locked