@fočanski propisi
ako neko iz CIK-a bude čitao ove tvoje postove, mogli bi vas olakšati za koju hiljadu KM zbog preuranjene kampanje, pa povedi računa.
Vidim ovdje je problem uzurpacije javnih površina prikazan kao gorući... KAda ste zadnji put prošetali Ferhadijom? Ako niste ( a niste ) odavno, prošetajte i vidjet ćete, za divno čudo, da ista vri od stolova i ljetnih bašti. Dakle, to je problem koji sama Općina, evidentno, nije u stanju riješiti onako kako to mislite. Grand centar ima dozvolu i građevinsku i upotrebnu, jedini kriminal je u tome što im je nakon konkursa dato još par spratova za izgradnju ( isto kao i sa Tibrom i sa Shiddom na M. Dvoru ) ali to je ustaljena praksa odlazeće stranke na temu kako namaknuti extra keš.
Problemi same Ilidže, koje bi mogao prepoznati kao goruće, pored nezaposlenosti kao broja 1. ( direktna posljedica manjka investicija i svježeg kapitala, a što je implicirano nesposobnošću aktualne vlasti da izradi i ponudi kvalitetne projekte koji bi privukli investitore i omogućili ulaganja ), jeste pitanje vodozaštitne zone, nelegalne gradnje kao i sigurnosti građana. Ova četiri problema bi trebala biti u fokusu svih pretendenata na mjesto Načelnika i većine u vijeću.
A sada to povlači veliki broj drugih pitanja koja se sama nameću a rješiva su samo ako se prepuste zaista pametnim i školovanim ljudima koji bi mogli iznijeti to breme. Uz dužno poštovanje, mišljenja sam da je vrijeme da se vlast prepusti mlađim i pametnijim ljudima, dok bi se zahvalnica uputila svim dosadašnjim učesnicima u istoj, jer njihovo vrijemeje prošlo, nisu uradili ništa, naprotiv. Vrijeme je da se oprostimo stega i ljudi koji su na pozicijju vlasti došli ratnim i poratnim zaslugama, ljudi koji su nesto stekli ili postigli zahvaljujući slučaju i onoj u pravo vrijeme na pravom mjestu, dakle ne svojom pameću ili sposobnošću. Sve to potvrđuje i status tajkuna, koji su u pravilu polupismeni ljudi sa večernjom školom, ali sa srećom da znaju nekog koje ne poziciji i da taj neko im omogući da za džaba dobiju milionske poslove, nekretnine i sl.
I žao mi je što samo ser.ete po forumu, što svoja zapažanja i stavove ne kažete tamo gdje treba, da osjetimo neku korist od toga što znate ili ste čuli ili vidjeli, ali bojim se da je krajnji domet ono sa početka rečenice. I da završim onim sa čime sam počeo, svi mi nerijetko koristimo usluge tih kafića i sjedimo na javnim površinama za koje sumnjamo da nisu adekvatno plaćene, stoga, dok god te gazde imaju mušterije stolice će biti tamo gdje jesu
Jedna od dobrih ideja aktualne vlasti, što fakat ne mogu osporiti su one zastave BiH po cijeloj općini i sviđaju mi se jakooo