Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post Reply
Alfons Kauders

#2901 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Alfons Kauders »

popajic wrote:
Alfons Kauders wrote:
heckler wrote:
Ja sam cuo da Zlogumdzija licno odbija da adaptira hidroelektrane da rade na glaciere i havu u svrhu majorizacije legitimnih, EPHB i Aluminiuma. Imal ko kakvu piscu da zazvizdim malo o ovom paklenom planu?
ja sam citao u SB da vode u akumulacijama nema jer je potrosio sve zaljevajuci magnolije oko vile na poljinama...

ko ce ga znat, mozda je i suljagic zadavio vodu...
OMG :D
Morel biti da su htjeli reci da su termoelektrane picile punim kapacitetom polovice kapaciteta 8) a s druge strane , doticni ministar nema kad da davi vodu jer patoloski voli da je u centru paznje pa sam sebi prijeti i salje nekakvu municiju :-) :D Za Zlaju , nisam siguran - to s magnolijama vuce na istinu :D
sljedeci broj SB...

lagumdzija napravio bazen za ajkule na poljinama

Image

s laserima
heckler

#2902 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by heckler »

Alfons Kauders wrote:
popajic wrote:
Alfons Kauders wrote:
ja sam citao u SB da vode u akumulacijama nema jer je potrosio sve zaljevajuci magnolije oko vile na poljinama...

ko ce ga znat, mozda je i suljagic zadavio vodu...
OMG :D
Morel biti da su htjeli reci da su termoelektrane picile punim kapacitetom polovice kapaciteta 8) a s druge strane , doticni ministar nema kad da davi vodu jer patoloski voli da je u centru paznje pa sam sebi prijeti i salje nekakvu municiju :-) :D Za Zlaju , nisam siguran - to s magnolijama vuce na istinu :D
sljedeci broj SB...

lagumdzija napravio bazen za ajkule na poljinama

Image

s laserima

veze ti nemas... te su lasere ugradili na lavove u Pionirskoj da opet mogu srpsku nejac bacati u kafeze :skoljka:
VjecitiStudent

#2903 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by VjecitiStudent »

Evo jos jedne potvrde da struja od Sarajeva do Mostara putuje uz gubitak od desetak milioncica.
U povodu iznenadnog otkazivanja opskrbljivanja električnom energijom Elektroprivrede HZHB-a od beogradskoga Rudnapa (90 MW), Direktor Aluminija Ivo Bradvica uputio je otvoreno pismo predsjedniku Vlade Federacije BiH Nerminu Nikšiću, ministru energetike, rudarstva i industrije u Vladi FBiH Erdalu Trhulju i glavnomu direktoru Elektroprivrede HZHB-a Nikoli Krešiću.
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=25346

Nekad je ova vijest ovdje bila zucno osporavana:
Beogradski Rudnap posredovao je u nedavnoj transakciji dvije federalne elektroprivredne kompanije vrijednoj oko 160 milijuna KM. Podsjećamo, sarajevska EPBiH prodala je mostarskoj EP HZHB značajnu količinu električne energije u vrijednosti od oko 160 miliona KM, no dvije elektroprivredne kompanije, obje u vlasništvu Federacije BiH, ovaj su posao povjerile beogradskom “Rudnapu” Vojina Lazarevića, koji je na ovoj krajne sumnjivoj transakciji zaradio desetak miliona KM.
žuta

#2904 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by žuta »

nikšiću samo trebaju košpice i bio bi kompletna ličnost
VjecitiStudent

#2905 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by VjecitiStudent »

“Vanredno je stanje pa, ako neko poznaje nekog proroka, treba ga angažirati da vidimo dalje šta će se dešavati. Ovo su padavine koje se dešavaju jednom u 100 godina i ko je imao prognozu i ko je mogao znati da će se to dešavati!?”,

rekao je Nermin Nikšić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine za jedne ovdašnje novine.
StupskaBitanga

#2906 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by StupskaBitanga »

Možda angažuju onu što gleda u kašike
Ko će znati
brzica

#2907 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by brzica »

Izgleda da bi Džemila mogla na proračun...dobiće posebne
brazilske lake kašike da više lete... :dance:
Ma dajte ljudi budite ozbiljni, nemojte vaditi iz konteksta.
kamen spoticanja

#2908 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by kamen spoticanja »

VjecitiStudent wrote:“Vanredno je stanje pa, ako neko poznaje nekog proroka, treba ga angažirati da vidimo dalje šta će se dešavati. Ovo su padavine koje se dešavaju jednom u 100 godina i ko je imao prognozu i ko je mogao znati da će se to dešavati!?”,

rekao je Nermin Nikšić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine za jedne ovdašnje novine.
:shock: :-)
realno nije posteno kriviti SDP za sav cirkus sa snijegom ali ovo tacno postaju biseri bez premca...i jos kad gledas federalnu shvatis da su totalno izgubili kompas
ultima_palabra

#2909 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by ultima_palabra »

VjecitiStudent wrote:“Vanredno je stanje pa, ako neko poznaje nekog proroka, treba ga angažirati da vidimo dalje šta će se dešavati. Ovo su padavine koje se dešavaju jednom u 100 godina i ko je imao prognozu i ko je mogao znati da će se to dešavati!?”,

Nakon solidnog starta, Nikšić tone sve više. Pošten jeste, ali izgleda da nije sposoban za ovu poziciju.
brzica

#2910 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by brzica »

Za mene je i to pomak...makar je pošten...ako rezultati ne budu
dobri mijenjaj ga na pola puta, ali makar neće štete više napraviti.

A da se gubi u određenim situacijama, to jeste...
nemam_ideje

#2911 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by nemam_ideje »

:shock:

Sad čitam na portalu Havaza :shock:
StupskaBitanga

#2912 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by StupskaBitanga »

brzica wrote:Izgleda da bi Džemila mogla na proračun...dobiće posebne
brazilske lake kašike da više lete... :dance:
Ma dajte ljudi budite ozbiljni, nemojte vaditi iz konteksta.
nije iz konteksta nego od a-ž prenešena izjava našeg premijer zvani trenerka
brzica

#2913 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by brzica »

Ma znam, neuspješan pokušaj šale...hercegovački humor :lol:
Ali nije mislio ništa loše, samo da je nemoguće predvidjeti
ovakve situacije. Što ga ne amnestira od odgovornosti.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2914 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by KatarinaKosaca »

Ova Nikšićeva izjava jeste poštena i jeste napadao snijeg kakav nije od kako se mjeri. I nije se desila katastrofa kakva je mogla, nije se potpuno palo u "obračunu sa snijegom" :D Eno, LIjanović svaki čas na Tv u kapici objašnjava. Ne mislim da su na ovome pali toliko. Učinilo se.
Meni više smetaju oni koji su prošle prozivali i što kiša pada, a ovu vlast štite za sve. Uostalom u Federaciji nije bilo smrtnih slučajeva radi nepružanja pomoći, nećišćenja cesta... po meni prolazna ocjena u tom smislu.
Canton

#2915 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Canton »

Jel to samo Federacija BiH ima problema sa snijegom u evropi?

Citajuci postove moglo bi se tako zakljuciti. Situacija je pod kontrolom barem glavni putni pravci, situacija sa selima je nesto losije ali institucije rade i trude se u skladu sa mogucnostima, a nije bas ni da se gradjani nesto pretjerano trude.
Da je svak pocistio oko svoje zgrade i kuce svima bi nam bilo lakse, ali nije.
Stotinjak je preduzeca i nevladinih institucija koje ovo koriste za napad na vlast, a prve one nisu ocistile svoje dvoriste i svoje krovove. Jel to Skenderija nema uposlenika da ociste krov? Stadion grbavica?
Kao i u svemu najlakse je cekati da neko odradi tvoj posao. Hronicini kriticari i nezadovoljnici svime i svacim i ovo koriste za lijecenje svojih frustracija po internet forumima kafama itd..
VjecitiStudent

#2916 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by VjecitiStudent »

KatarinaKosaca wrote:Ova Nikšićeva izjava jeste poštena i jeste napadao snijeg kakav nije od kako se mjeri. I nije se desila katastrofa kakva je mogla, nije se potpuno palo u "obračunu sa snijegom" :D Eno, LIjanović svaki čas na Tv u kapici objašnjava. Ne mislim da su na ovome pali toliko. Učinilo se.
Meni više smetaju oni koji su prošle prozivali i što kiša pada, a ovu vlast štite za sve. Uostalom u Federaciji nije bilo smrtnih slučajeva radi nepružanja pomoći, nećišćenja cesta... po meni prolazna ocjena u tom smislu.
Imali bi o tome svasta reci putnici sa zamrznute mostarske zeljeznicke stanice.
S obzirom da vlada pocinje da radi tek nakon sto se premijer vratio sa vikenda, a komandant civilne zastite sa puta po USA, dobro smo prosli.
Canton

#2917 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Canton »

KatarinaKosaca wrote:Ova Nikšićeva izjava jeste poštena i jeste napadao snijeg kakav nije od kako se mjeri. I nije se desila katastrofa kakva je mogla, nije se potpuno palo u "obračunu sa snijegom" :D Eno, LIjanović svaki čas na Tv u kapici objašnjava. Ne mislim da su na ovome pali toliko. Učinilo se.
Ti, ja i hiljade drugih ne mozemo cistiti kisu oko svoje zgrade, kuce i poslovnog prostora. Svake godine se zna 90% mjesta gdje se desavaju poplave i 50ak godina se ne cini nista da bi se to promijenilo. Pratio sam neke projekte koje su radili "slivovi rijeke save" i na nekim dionicama je sprijeceno izljevanje vode iz korita rijeka.
Inace su nam u svim opstinama u BiH katastrofalni odvodi za kisu
brzica

#2918 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by brzica »

To sam i mislio, nije sve savršeno (nisam niti očekivao), ali nema velikih
posljedica grešaka vlasti na federalnoj razini. Barem za sada.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2919 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by KatarinaKosaca »

Canton wrote:Ti, ja i hiljade drugih ne mozemo cistiti kisu oko svoje zgrade, kuce i poslovnog prostora. Svake godine se zna 90% mjesta gdje se desavaju poplave i 50ak godina se ne cini nista da bi se to promijenilo. Pratio sam neke projekte koje su radili "slivovi rijeke save" i na nekim dionicama je sprijeceno izljevanje vode iz korita rijeka.
Inace su nam u svim opstinama u BiH katastrofalni odvodi za kisu
Nisam mislila bukvalno na kišu, nego na dvojne aršine koji se primjenjuju shodno simpatijama prema strankama. Nekada je pljuvanje, nekada kritika, nekada su krivi z asve, nekada ni za šta.
U konkretnom slučaju, reagiralo se , obavještavaju se građani , prolaze mašine, ... nešto se radi i uradilo se, nije se desila katastrofa kakva se mogla desiti s obzirom na visinu snijega. U ovome po meni imaju prolaznu ocjenu..
brzica

#2920 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by brzica »

U pravu si, donekle su položili. U potpunosti će proći na ispitu
ako se sad zadaju u sustavno rješavanje procedura i rada u
ovakvim slučajevima u budućnosti.
Onda će se moći reći "nije svako zlo za zlo" (što volim ove izreke,
pametniji izgledam :D ).
Alfons Kauders

#2921 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Alfons Kauders »

ja neki dan zvao niksica da mi donese kablove da upalim auto... i jos nema supka... :D
madner

#2922 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by madner »

Pio kafu sa mnom, rekao je da koristis GRAS kao i svako drugi. Nema se gdje parkirat :D
brzica

#2923 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by brzica »

Alfons Kauders wrote:ja neki dan zvao niksica da mi donese kablove da upalim auto... i jos nema supka... :D
I meni još smeće na balkonu, ali nitko ništa... :D
Šupci (mislim na Vladu FBiH)...
moke_31

#2924 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by moke_31 »

brzica wrote:Za mene je i to pomak...makar je pošten...ako rezultati ne budu
dobri mijenjaj ga na pola puta, ali makar neće štete više napraviti.

A da se gubi u određenim situacijama, to jeste...
Pošten??? Jesi li mu to ti radio reviziju poslovanja??? Postavljanje svog nekompetentog brata na mjesto direktora autocesta je tebi pošteno???

Na kraju krajeva ovoj državi ne trebaju nesposobni luzeri koji su spletom okolnosti stranačkih križaljki došli tu gdje jesu a čija je glavna referenca POŠTEN, čak i da jeste pošten a naravno da nije!!!

A gluposti koje je izvalio u vezi ovog snijega i proroka su na nivou skečeva iz nadrealista :x :x :x !!!!

A zar se moglo više očekivati od običnog općinskog ćate. Kad čovjek pomisli da poslije SDA i SBiH kadrova ne može gore dođe Zlajoglu i kaže MOŽE, MOŽE kao pravi optimista!!!
brzica

#2925 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by brzica »

Nisam, nego ne vidim još da je nešto ukrao. To sa bratom,
prežvakano, ali u svakom slučaju nema veze sa poštenjem.

Već sam davno napisao nekad, čini mi se na ovoj temi, sad
je bitno zaustaviti pad i potreban je čovjek koji će to učiniti.
Nakon učvršćivanja pozicije, tražiti rješenje koje će donijeti
napredak, razvoj i ostalo. Mislim da ovaj može zaustaviti pad,
a nešto više od njega ne očekujem.

Možda nakon sljedećih izbora NS stavi boljeg premijera :D
Post Reply