Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Pilaw_Pavlaka

#2901 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Pilaw_Pavlaka »

Kolinda wrote: Nemoj samo o mirovinama ako uračunamo devizne i ove ratne iz RH neće vas biti ni na mapi ...
Opet kurcenje... :lol:

Pa pogledaj malo cifre koje si postavila. Pola Herceg Bosne je u teskoj bijedi. A druga polovina je daleko iza Sarajevskog kantona po standardu. Ekonomske dominacije nema ni u snu. A vi ste se jedino jos mogli tijesiti ekonomskom domiancijom u prvih 10 godina nakon rata. Jer demografski ste slomljeni a politicki unisteni davnih dana. Dakle nema ni ekonomske dominacije. Ali ima mandarina i rumenih plodnih seljanki. Djevojka sa sela i tih fazona.... :D
Drvosjeca iz Dejcica

#2902 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Kolinda wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Kolinda wrote:Image
Ko zna čitati nek' čita .
I de nam daj iz iste analize prosječne plaće i penzije. Plaće su ti na stranici 14 i penzije na stranici 15. :mrgreen:
Nemoj samo o mirovinama ako uračunamo devizne i ove ratne iz RH neće vas biti ni na mapi ...
:mrgreen: Zašto ne, pa sve je obuhvaćeno istim tim makroekonomskim pokazateljima na koje se pozivaš. Dakle kada odgovara onda se pozivaš na njih ali kada ne idu u prilog tvojih tvrdnji onda nemoj o tome. :lol:

Image
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 01/02/2017 19:56, edited 1 time in total.
Kolinda

#2903 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

prog321 wrote:Sverc komerc. Svaka uvozna suga je registrovala svoj biznis u Hercegovini i Sarajevu.
Po meni najbolji su Zenicko-dobojski i Podrinjski kanton jer jedini izvoze vise nego uvoze.
BPK je uz KS najveći sisavac proračunskog novca jer koeficijent od 1.8 i 2.0 sve ostale stavljaju u neravnopravan položaj. Bogu hvala sad će me i tuzlaci podržati, konačno..
Kolinda

#2904 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Drvosječa nisi shvatio poantu ,nisam mislio nećemo o tome nego da nam je to najjača karika pa ne bi se s tim dičili ipak su neki dali dio tijela a neki trbuhom za kruhom da bi danas uživali plodove....
Drvosjeca iz Dejcica

#2905 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Kolinda wrote:Drvosječa nisi shvatio poantu ,nisam mislio nećemo o tome nego da nam je to najjača karika pa ne bi se s tim dičili ipak su neki dali dio tijela a neki trbuhom za kruhom da bi danas uživali plodove....
Zvanični podaci iz brošure koju si citirao su drugačiji, eto vidiš prosjek plaće, tu ste negdje kao i ostali. Kako pričaš i nastupaš ja sam mislio da je najmanje dva puta veća ali vidi vraga, mršavi prosjek F.BiH. :oops:
prog321

#2906 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by prog321 »

Kako god okrenes, Hercegovci nisu najbolji ni u cemu.
Hafiz neka spusti nos, a svi ostali u kamenjaru trebaju sjesti pred bogorodicu, zahvaliti se ovakvim pogodnim politickim uslovima u kojem zive, i traziti oprost od Bosnjaka sto ih zivciraju sa separatistickim idejama. :-D
Kolinda

#2907 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Kolinda wrote:Drvosječa nisi shvatio poantu ,nisam mislio nećemo o tome nego da nam je to najjača karika pa ne bi se s tim dičili ipak su neki dali dio tijela a neki trbuhom za kruhom da bi danas uživali plodove....
Zvanični podaci iz brošure koju si citirao su drugačiji, eto vidiš prosjek plaće, tu ste negdje kao i ostali. Kako pričaš i nastupaš ja sam mislio da je najmanje dva puta veća ali vidi vraga, mršavi prosjek F.BiH. :oops:
Mršavi prosijek samo iz jednog razloga a to je jebeno mali minimalac i veliki postotak doprinosa iz plaće pa je gro uposlenika u privatnom sektoru upravo na tom minimalcu a kao što je već pojašnjenje da ZHŽ nema entitetskih ni državnih institucija na svom teritoriju a koje su na punim doprinosima. A vrlo dobro znam kolike su plaće u klasteru kom pripadam kad idem prema sjeveru države a kolike u mom okruženju...
Kolinda

#2908 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

prog321 wrote:Kako god okrenes, Hercegovci nisu najbolji ni u cemu.
Hafiz neka spusti nos, a svi ostali u kamenjaru trebaju sjesti pred bogorodicu, zahvaliti se ovakvim pogodnim politickim uslovima u kojem zive, i traziti oprost od Bosnjaka sto ih zivciraju sa separatistickim idejama. :-D
Džezva ,fildžan ,kocka šećera ,lokum i opleti ...Zaštitna maska po potrebi što bi rekao susjed i HNŽ-a... Držite se arapskih ulaganja i izumiranja manjih partnera i nema straha za vašu budućnost...
Drvosjeca iz Dejcica

#2909 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Kolinda wrote:
Mršavi prosijek samo iz jednog razloga a to je jebeno mali minimalac i veliki postotak doprinosa iz plaće pa je gro uposlenika u privatnom sektoru upravo na tom minimalcu a kao što je već pojašnjenje da ZHŽ nema entitetskih ni državnih institucija na svom teritoriju a koje su na punim doprinosima. A vrlo dobro znam kolike su plaće u klasteru kom pripadam kad idem prema sjeveru države a kolike u mom okruženju...
Pa nema ni u Goraždu, Zenici, Bihaću ili Tuzli entitetskih ni državnih institucija kao ni za ZHŽ, dakle u istom su sosu. Ja nemam dileme da je situacija loša pa se zato čudim tom tvom uzdizanju ZHŽ u odnosu na ostale kada podaci govore da ste tu negdje u istim govnima. Iskreno, nećemo mi još dugo kao društvo izaći na zelenu granu sve dok budemo gledali po onoj da komšiji crkne krava. Sa druge strane bitno je napomenuti da glavno tržište privatnom sektoru iz Hercegovine je upravo Sarajevo, Tuzla, Zenica...itd. Plastičnije objašnjeno kome bi vi prodali sav taj šipak, duhan i mandarine da nije Sarajeva, Tuzle i Zenice...Singapuru sigurno ne. :mrgreen: Da rudar u Kaknju ne siđe u jamu i ne nakopa kantu uglja i da Tuzla ne napravi el. energiju te je distribuira po povlaštenoj tarifi Aluminiju u Mostar sigurno da bi za mjesec dana mogli staviti ključ na taj kompleks kao i pola industrije u F.BiH.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 01/02/2017 20:26, edited 1 time in total.
512MB

#2910 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Dakle Skutorija izdominirala mandarinama i smiljem, ostatak bosne prCija, kljucaj temu :bih:

A da zaboravih reci, sadce treci :lol:
Zgoljo

#2911 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Zgoljo »

Citao sam danas prijedloge HDZ-a za izbor clanova predsjednistva,odnosno izmjene izbornog zakona.

Uglavnom,nesto A,B,C,na biralistu se moras izjasniti koje si nacionalnosti i u skladu s tim dobijas (razlicit) glasacki listic.Ako nisi Hrvat ili Bosnjak moras se izjasniti za cijeg od ta dva clana Predsjednistva zelis glasati.S tim da ako glasas za hrvatskog glas ti je nistavan jer ti nisi "legitimna volja"vec si krajnje nelegitiman kao insan.

Umro sam od smijeha.Aparthejd demokracija na kamenjarski nacin.
Pilaw_Pavlaka

#2912 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Pilaw_Pavlaka »

Zgoljo wrote:Citao sam danas prijedloge HDZ-a za izbor clanova predsjednistva,odnosno izmjene izbornog zakona.

Uglavnom,nesto A,B,C,na biralistu se moras izjasniti koje si nacionalnosti i u skladu s tim dobijas (razlicit) glasacki listic.Ako nisi Hrvat ili Bosnjak moras se izjasniti za cijeg od ta dva clana Predsjednistva zelis glasati.S tim da ako glasas za hrvatskog glas ti je nistavan jer ti nisi "legitimna volja"vec si krajnje nelegitiman kao insan.

Umro sam od smijeha.Aparthejd demokracija na kamenjarski nacin.
Nagledat cemo se mi jos dosta tih njihovih prijedloga. Potrebna su samo dva slova da se svaki od njihovih prijedloga baci u kantu za smece: NE :D
Last edited by Pilaw_Pavlaka on 01/02/2017 20:32, edited 1 time in total.
Fudo387

#2913 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Fudo387 »

Kolinda wrote:Džezva ,fildžan ,kocka šećera ,lokum i opleti ...
Za razliku od neartikulisanog urlikanja gangi, to gore te nece dovesti u opasnost da ti mozak izgori.
Jbg, probaj...
Drvosjeca iz Dejcica

#2914 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Kolinda wrote:
prog321 wrote:Kako god okrenes, Hercegovci nisu najbolji ni u cemu.
Džezva ,fildžan ,kocka šećera ,lokum i opleti ...Zaštitna maska po potrebi što bi rekao susjed i HNŽ-a... Držite se arapskih ulaganja i izumiranja manjih partnera i nema straha za vašu budućnost...
Sogandolma, japrak
baklava i halva
fildzan, dzezva
cigara i kahva
ne seceri sitno
bolja ti je kocka
crk'o svak
ko u bosnu bocka

Neko eko ima subaru
a neko eko sarenu kukulju
sta to, zato, ima mujo nas
mujo i dalje ima svoga sulju

Pet u pola s puno luka
janjetina ispod saca
babo nam je ost'o svabo
pape nam je ost'o caca

Fundamentalisti noooo :mrgreen:

Dino davno rek'o.
bingov buraz

#2915 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by bingov buraz »

Gdje god konobari imaju dnevnicu 70 maraka tu je treci :mrgreen:
Pilaw_Pavlaka

#2916 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Pilaw_Pavlaka »

:D

Ovi ce nas ekonomski izdominirati.... :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#2917 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Pilaw_Pavlaka wrote:

Aauu prisra mi se namah. :mrgreen:
Fudo387

#2918 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Fudo387 »

Pilaw_Pavlaka wrote:

jarane,
europejci...
ekonomski magovi, krema civilizacije.
gajba pive, smoki, i iskasljavanje krajnika.
sta je ovo u pm... :lol:
Pilaw_Pavlaka

#2919 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Pilaw_Pavlaka »

Pilaw_Pavlaka wrote:

Aauu prisra mi se namah. :mrgreen:
Ovs djeca... Kao da im se sere a nemogu... :lol: :lol:

Koja inferiorna kultura. Mi Bosnjaci smo u svakom pogledu dominantnu u odnosu na ove seljake. Valjda zato i imaju komplekse. :D
PM72

#2920 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by PM72 »

Koja inferiorna kultura. Mi Bosnjaci smo u svakom pogledu dominantnu u odnosu na ove seljake.
:lol: :lol: :lol:
Fudo387

#2921 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Fudo387 »

Pilaw_Pavlaka wrote:Koja inferiorna kultura. Mi Bosnjaci smo u svakom pogledu dominantnu u odnosu na ove seljake.
Neka jarane, polako, i mi konja za trke imamo...
Kad te spopadne napad superiornosti ove vrste, jbg, navij refkine ahbabe...i rani se. :lol:
Kolinda

#2922 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Ako ste se nagangali vratimo se na srž teme .
Izborni zakon
Treći
Cepajmo se levo desno

Po meni ovo prvo do 01.06.2017.
Ovo drugo do 31.12.2018.
A ovo treće ne želimo jer u RH su malo previše napasni inspektori za naš ukus ....
Pilaw_Pavlaka

#2923 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Pilaw_Pavlaka »

Fudo387 wrote:
Pilaw_Pavlaka wrote:Koja inferiorna kultura. Mi Bosnjaci smo u svakom pogledu dominantnu u odnosu na ove seljake.
Neka jarane, polako, i mi konja za trke imamo...
Kad te spopadne napad superiornosti ove vrste, jbg, navij refkine ahbabe...i rani se. :lol:
Ama imamo i mi ovakve stvari ali u vicevima. Ali ovi se ne zajbavaju vec je ovo vrhunac njihovog folklora. Znaci ovo je sustina njihovog identiteta; ganga. Pogledaj od 1:40:

Kao da hoce da kaki ali bukvalno... ali nikako da izadje... Oplakah.. .. :lol: :lol: :lol:
Fudo387

#2924 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Fudo387 »

Kolinda wrote:Cepajmo se levo desno
Dobro je Milojko, drugi put se malo bolje kamufliraj.
Alfaromeo

#2925 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfaromeo »

Alfons Kauders wrote:
Alfaromeo wrote:Fino ste zakuhali, ali potreban vam je bar
1 Srbin, mislim cisto radi balansa.
Izvinjavam se na smetnji ;))))
Ama bujrum brate, pa sta bi mi bez vas!

Znas kako se kaze kod nas... Nema nista bez srpske meze, muslimanske rakije, i picke katolicke! :izet:

Postovanje Alfons,
Nazalost vas moram razocarati.
Mislim ako zelite da se ukljucim i glumim
Srbina, mogu se potruditi imamo slicnosti ali
ipak je razlika izmedju nas.... i Srba.

S
Postovanjen
Uz Crnogorske pozdrave
Post Reply