What to wear???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
VenomousV

#2901 Re: What to wear???

Post by VenomousV »

de, de prozivajte a niko se nije nasao da citira

bruka i sramota :oops:
alica.k

#2902 Re: What to wear???

Post by alica.k »

VenomousV wrote:de, de prozivajte a niko se nije nasao da citira

bruka i sramota :oops:
pa kad ostanes bez argumenata :D
provokacije i chat!

elem, nije ni bitno.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2903 Re: What to wear???

Post by ladyblue18 »

:-) Ja cu vas stvarno zakljucati na nekoliko dana, nekidan sam vas zene opomenula i vi opet isto.

Hem se koljete onako neofirno nimalo hem ste temu odvele u neslucen off. E sad ako ja trebam i vama ovdje da izigravam policajca, e pa majka mu stara onda!
wewa

#2904 Re: What to wear???

Post by wewa »

u cemu je problem?
ne svidja mi se bilo gdje procitati da je narod ovdje zatucan i ogranicen jer - news break - i ovo sto nas je na forumu spada u isti taj narod.
ima medju nama onih koji prate "alternativne scene" po svijetu i zbog ovog ili onog se dive pripadnicima istih. ima medju nama i slijepih pratilaca mode, kako vec pokazuje stanje na sarajevskim i ostalim ulicama u bih. ima medju nama i onih kojima moda nije faktor u zivotu.
it's ok to be different, a ovo vrijedi i za stav. samo sto se taj stav izgleda ovdje ne smije iznijeti jer insan bude proglasen zatucanim. e to mi se ne svidja i nikad mi se nece svidjati. za citiranje nema potrebe jer je dovoljno scrollati i vidjeti kakvi se termini koriste u cijim postovima.

Nadinka i ekipa rade divnu stvar, steta da je njihov trud ustupio mjestu pljuvanju po drugom i drugacijem, pa bilo ono mainstream ili subkultura.
Nadinka

#2905 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

wewa wrote:u cemu je problem?
ne svidja mi se bilo gdje procitati da je narod ovdje zatucan i ogranicen jer - news break - i ovo sto nas je na forumu spada u isti taj narod.
ima medju nama onih koji prate "alternativne scene" po svijetu i zbog ovog ili onog se dive pripadnicima istih. ima medju nama i slijepih pratilaca mode, kako vec pokazuje stanje na sarajevskim i ostalim ulicama u bih. ima medju nama i onih kojima moda nije faktor u zivotu.
it's ok to be different, a ovo vrijedi i za stav. samo sto se taj stav izgleda ovdje ne smije iznijeti jer insan bude proglasen zatucanim. e to mi se ne svidja i nikad mi se nece svidjati. za citiranje nema potrebe jer je dovoljno scrollati i vidjeti kakvi se termini koriste u cijim postovima.

Nadinka i ekipa rade divnu stvar, steta da je njihov trud ustupio mjestu pljuvanju po drugom i drugacijem, pa bilo ono mainstream ili subkultura.
Hej Wewa hvala mnogo! Bila sam nesto down danas, a ti mi popravi dan, bas je lijepo kad neko ovako fino pohvali nas rad :*
wewa

#2906 Re: What to wear???

Post by wewa »

Nadinka wrote:

Hej Wewa hvala mnogo! Bila sam nesto down danas, a ti mi popravi dan, bas je lijepo kad neko ovako fino pohvali nas rad :*
moram te hvaliti, danasnje boje su mi genijalne :thumbup: - a vec sam se zaljubila u lindexove svilene kosulje iako uopste nisam taj tip :D
:*
*mima*

#2907 Re: What to wear???

Post by *mima* »

Ne znam zasto da neko ne pohvali vas rad.....vi se trudite i rezultati se vide.......ne ublehate po vazdan po forumu.......a vazda nesto korisno pronadjem.....i ovdje i na malim zenskim temama...... :thumbup:
Nadinka

#2908 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

*mima* wrote:Ne znam zasto da neko ne pohvali vas rad.....vi se trudite i rezultati se vide.......ne ublehate po vazdan po forumu.......a vazda nesto korisno pronadjem.....i ovdje i na malim zenskim temama...... :thumbup:
Baš mi je drago što tako mislite stvarno, ja sam perfekcionista i uvijek mislim d anije dovoljno dobro i uvijek zelim da napravimo jos oblje, nadam se da cemo samo poboljsavati vremenom saj i da ce biti stvarno koristan

A evo i danasnje kombinacije za prijedlog: http://malezensketeme.com/post/8304

Nosite li vi sorceve preko zime? Ja ih bas volim, na debele strample ofkors :D
Partizzanka

#2909 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

ja vas stalno pratim, ma sta pratim ja visim tamo hahahaha
i meni se sve svidja ... onako ono bas prelistam malo zenstvenosti da mi osvjezi dan :)
♥ Julianna ♥

#2910 Re: What to wear???

Post by ♥ Julianna ♥ »

:thumbup:
Jednostavno rečeno Wewa, sukob generacije žena i generacije djevojčica, bilo bi zahtjevno zato citirati na ovoj temi.
Svakom svačije, ali molim da se svako kome se ne sviđaju kreature koje prije liče na čudovište iz Loch Nessa, nego na ljudska bića, ne proziva kao zatucan i ograničen. To je isto kao da ja kažem da je svaka od vas kojoj se sviđaju one natikače koje liče na peraja reptila, u najmanju ruku freak (puno gora riječ mi je na vrhu jagodica). Treba samo pogledati Nadinkine kombinacije, nikakav japanski ili sličan freakin' style tome ne može parirati.

A nek svaka od vas kaže, koja je putovala malo dalje, šta vam se više sviđa, vidjeti kreature na cesti po New Yorku, Tokiu, Londonu, Amsterdamu...ili lijepo obučene ljude po Parizu, Milanu, Bostonu, pa i na Ferhadiji, Gospodskoj ulici, travničkoj čaršiji...?

Budimo realni, sve je u dekadencij, tako i moda. Ne znači da je OKE pratiti trendove. Mislim da je upravo oduprijeti se trendu, kakav god on bio, u današnjem vremenu jedini spas. Pa bilo da govorimo o modi, stilu življenja, međuljudskim odnosima i sl. Očuvati tradiciju i ljudske vrijednosti danas je zaista veliki izazov i iskušenje. To najbolje dokazuje olako potezanje riječi poput "zatucan" ili "ograničen". Poslije ovoga stanite u ogledalo i to probajte sebi naglas izgovoriti, a onda se vratite ovdje i javite rezultat ;-)

Pozdrav.
VenomousV

#2911 Re: What to wear???

Post by VenomousV »

hocul? :-)

ma haj necu :D
wewa

#2912 Re: What to wear???

Post by wewa »

Nadinka wrote:
*mima* wrote:Ne znam zasto da neko ne pohvali vas rad.....vi se trudite i rezultati se vide.......ne ublehate po vazdan po forumu.......a vazda nesto korisno pronadjem.....i ovdje i na malim zenskim temama...... :thumbup:
Baš mi je drago što tako mislite stvarno, ja sam perfekcionista i uvijek mislim d anije dovoljno dobro i uvijek zelim da napravimo jos oblje, nadam se da cemo samo poboljsavati vremenom saj i da ce biti stvarno koristan

A evo i danasnje kombinacije za prijedlog: http://malezensketeme.com/post/8304

Nosite li vi sorceve preko zime? Ja ih bas volim, na debele strample ofkors :D
da ti pravo kazem, sorc nosim jedino po kuci i to ljeti :D
u biti, ja i nisam ciljna publika za modne i ine blogove jer mi se uglavnom ne svidja ono sto je u trendu, ili mi se svidja mali dio trenda, a drugo - ne volim izgledati kao vecina... moj se odnos s modom moze svesti na jednu recenicu: trendovi mi ogranicavaju izbor jer tesko nalazim stvari koje mi pasu :D
volim jednostavne, sportski-elegantne komade koji se lako kombinuju. Djevica sam i ne volim sarenilo, meni su dvije ili tri boje maksimum (i ovo mescini bijase proglaseno ogranicenim...). da mogu kako ulicom hodati u pidzami bez da izazivam javnu sablazan, da kako mogu na posao doci u pidzami i tenama - istog bih trena. ovako volim svoje tamne hlace/farmerice i majice/dzempere od prirodnih materijala.

sve to ne znaci da ne cijenim osebujne stilove kod drugih. mozda ce vam zvucati bezveze, obzirom da pricam o prijateljici, ali Mima je zenska koja ima famozan stil koji maksimalno odgovara njenoj licnosti, a nije odraz pukog pracenja trendova... :thumbup:
*mima*

#2913 Re: What to wear???

Post by *mima* »

oooooooooooooo................hvala wewo...... :kiss:
Nadinka

#2914 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

*mima* wrote:oooooooooooooo................hvala wewo...... :kiss:
Sad mi mima cekamo tvoju fotku za nas street style, hajde slaji :D
wewa

#2915 Re: What to wear???

Post by wewa »

♥ Julianna ♥ wrote:

Jednostavno rečeno Wewa, sukob generacije žena i generacije djevojčica, bilo bi zahtjevno zato citirati na ovoj temi.
Svakom svačije, ali molim da se svako kome se ne sviđaju kreature koje prije liče na čudovište iz Loch Nessa, nego na ljudska bića, ne proziva kao zatucan i ograničen. To je isto kao da ja kažem da je svaka od vas kojoj se sviđaju one natikače koje liče na peraja reptila, u najmanju ruku freak (puno gora riječ mi je na vrhu jagodica). Treba samo pogledati Nadinkine kombinacije, nikakav japanski ili sličan freakin' style tome ne može parirati.

A nek svaka od vas kaže, koja je putovala malo dalje, šta vam se više sviđa, vidjeti kreature na cesti po New Yorku, Tokiu, Londonu, Amsterdamu...ili lijepo obučene ljude po Parizu, Milanu, Bostonu, pa i na Ferhadiji, Gospodskoj ulici, travničkoj čaršiji...?

Budimo realni, sve je u dekadencij, tako i moda. Ne znači da je OKE pratiti trendove. Mislim da je upravo oduprijeti se trendu, kakav god on bio, u današnjem vremenu jedini spas. Pa bilo da govorimo o modi, stilu življenja, međuljudskim odnosima i sl. Očuvati tradiciju i ljudske vrijednosti danas je zaista veliki izazov i iskušenje. To najbolje dokazuje olako potezanje riječi poput "zatucan" ili "ograničen". Poslije ovoga stanite u ogledalo i to probajte sebi naglas izgovoriti, a onda se vratite ovdje i javite rezultat ;-)

Pozdrav.
Moguce je da je stvar u razlicitim generacijama... ne znam, ne sjecam se da li mi je i koliko moda bila bitna kao tinejdzerki i adolescentici. ok, bila su druga vremena, u modi je bilo nemati rupe od gelera na odjeci :-)

sto se tice "alternativnih" stilova, meni je to fora vidjeti dok god ne izaziva javnu sablazan. vise volim vidjeti darkerice s milion pirsinga nego skoro pa djevojcicu s istetoviranim sapicama na dojkama, jer je to "in". vise volim dreadove do guze nego najlon majicu na bretele koja se uscula u tramvaju. vise volim vidjeti curu bez grudnjaka nego push up u kojem dojke lice na ciste na stitnjaci... ili da sumiram: vise volim vidjeti pomno i svjesno odabranu razlicitost (ma koliko MENI LICNO bila nepojmljiva) nego pokusaj da se bude 'moderan' mozgu unatoc.

rijeci poput frikovi, zatucani, glupi, ograniceni - ne koristim jer ne bih voljela da se koriste za mene.
eto ti sad - ispadosmo ljigavi uvlakaci, a ja fakat tako mislim. nekad bas nije zgodno biti iskren :lol:
*mima*

#2916 Re: What to wear???

Post by *mima* »

Nadinka wrote:

pa da me kopiraju...... :lol:
otherside

#2917 Re: What to wear???

Post by otherside »

wewa wrote: ...vise volim vidjeti darkerice s milion pirsinga nego skoro pa djevojcicu s istetoviranim sapicama na dojkama, jer je to "in". vise volim dreadove do guze nego najlon majicu na bretele koja se uscula u tramvaju. vise volim vidjeti curu bez grudnjaka nego push up u kojem dojke lice na ciste na stitnjaci...
:lol: :lol: :lol:
svaka cast :thumbup:
meni je oduvijek percepcija mode i modernog bila interesantna. ako bi nekog od ovih " modernih" likusa uslikali na nekoj livadi, pored ovaca ili na traktoru, u stali :D sa svim sarenim komadima na sebi, niko ali bas niko, ne bi ustvrdio da je doticni likus moderan/na ali isti "trend" na ulici neke metropole ce biti ultra sega mega nesto :D
da dodam za tokio buduci da sam imala to zadovoljstvo da vidim street style. zene su obucene da padnete na zavrsetak ledja :D muskarci isto... ove curice, manga likovi i sl. su vrlo rijetko u full opremi, vise je stvar detalja.
vecina zenske populacije tezi visokoj modi, dizajnerskim kreacijama i vrlo dekoltiranim topovima :D
otherside

#2918 Re: What to wear???

Post by otherside »

*mima* wrote:
Nadinka wrote:

pa da me kopiraju...... :lol:
ja bih samo jos da po(H)valim mimu :D
zamzija

#2919 Re: What to wear???

Post by zamzija »

wewa wrote: ili da sumiram: vise volim vidjeti pomno i svjesno odabranu razlicitost (ma koliko MENI LICNO bila nepojmljiva) nego pokusaj da se bude 'moderan' mozgu unatoc.
Nemojte mi zamjeriti - čitam ovih zadnjih nekoliko strana i razmišljam ...

Po mom mišljenju Moda je jedna vrsta umjetnosti - u okvirima granica koje su uslovljene kulturom, društvom, religijom ...

I ono što je wewa napisala - ono što je možda našem mozgu nepojmljivo, možda nekom drugom jeste - ono što je u našoj kulturi neprilično - u nekoj drugoj je sasvim normalno ... vrtimo se u krug :)

Mnogi će reći da postoje generalni društveni i kulturološki okviri za modu, vjerovatno da.
Društveni okviri se moraju poštovati iz čisto jednostavnog razloga da možemo funkcionirati u njemu i biti dio njega. Mi smo takvi po prirodi - i oni koji iskaču " po modnim okvirima" dio su društva ali nekog svog..."Modiramo" se zbog sebe ali i zbog drugih oko nas.

Ali osim umjetnosti, budimo realni to je i veliki BIZNIS. Diktiran od strane onih koji ga pokreću, i nameću nam neke postavke, a da toga mi i jesmo i nismo svjesni. I oni koji se oblače "pomaknuto " vjerujte mi ima i biznis za njih. Svako je dio ciljne grupe na osnovu koje se može zaraditi. :)

Trebamo samo iznijeti vlastito mišljenje i stajalište i pokušati uvažiti tuđu različitost i ne osuđivati - a to vrijedi i za obje strane
- i oni koji osuđuju "običnost i uniformiranost" opet je to osuđivanje - jer je po njima linija manjeg otpora, želja za pripadnošću masi, nedostatak kreativnosti itd isl...
- isto kao što neki osuđuju različitost i pomaknutost, iskakanje iz pomenutih okvira i granica - jer je zaboga drugačije, upada u oči, sukobljava se sa "pravilima lijepog" ...
:D
wewa

#2920 Re: What to wear???

Post by wewa »

zamzija wrote:
wewa wrote: ili da sumiram: vise volim vidjeti pomno i svjesno odabranu razlicitost (ma koliko MENI LICNO bila nepojmljiva) nego pokusaj da se bude 'moderan' mozgu unatoc.
Nemojte mi zamjeriti - čitam ovih zadnjih nekoliko strana i razmišljam ...

Po mom mišljenju Moda je jedna vrsta umjetnosti - u okvirima granica koje su uslovljene kulturom, društvom, religijom ...

I ono što je wewa napisala - ono što je možda našem mozgu nepojmljivo, možda nekom drugom jeste - ono što je u našoj kulturi neprilično - u nekoj drugoj je sasvim normalno ... vrtimo se u krug :)

Mnogi će reći da postoje generalni društveni i kulturološki okviri za modu, vjerovatno da.
Društveni okviri se moraju poštovati iz čisto jednostavnog razloga da možemo funkcionirati u njemu i biti dio njega. Mi smo takvi po prirodi - i oni koji iskaču " po modnim okvirima" dio su društva ali nekog svog..."Modiramo" se zbog sebe ali i zbog drugih oko nas.

Ali osim umjetnosti, budimo realni to je i veliki BIZNIS. Diktiran od strane onih koji ga pokreću, i nameću nam neke postavke, a da toga mi i jesmo i nismo svjesni. I oni koji se oblače "pomaknuto " vjerujte mi ima i biznis za njih. Svako je dio ciljne grupe na osnovu koje se može zaraditi. :)

Trebamo samo iznijeti vlastito mišljenje i stajalište i pokušati uvažiti tuđu različitost i ne osuđivati - a to vrijedi i za obje strane
- i oni koji osuđuju "običnost i uniformiranost" opet je to osuđivanje - jer je po njima linija manjeg otpora, želja za pripadnošću masi, nedostatak kreativnosti itd isl...
- isto kao što neki osuđuju različitost i pomaknutost, iskakanje iz pomenutih okvira i granica - jer je zaboga drugačije, upada u oči, sukobljava se sa "pravilima lijepog" ...

♥ Julianna ♥

#2921 Re: What to wear???

Post by ♥ Julianna ♥ »

Sad pričamo samo od dvije krajnosti: običnost i uniformiranost naspram različitosti i pomaknutosti. Al valjda sasvim očekivano kad je počelo svrstavanje u kategorije. Potpuno nepotrebno. Niko od nas nije isti, niti trebamo biti. Zato je bezveze osuđivati bilo čiji ukus i stil.
Nekad su bikini, mini suknja i hlače na ženi bile avangarda i kulturni šok. Da niej bilo smjelosti Coco Chanel i njenog specifičnog stila koji (ne tako davno) niko nijemogao razumjeti, gdje bi bili sad? Progres i inovacije su super, ali isto tako ne pod cijenu da umjetnost preraste u oku nepodnošiljivi kič.
wewa

#2922 Re: What to wear???

Post by wewa »

♥ Julianna ♥ wrote:Sad pričamo samo od dvije krajnosti: običnost i uniformiranost naspram različitosti i pomaknutosti. Al valjda sasvim očekivano kad je počelo svrstavanje u kategorije. Potpuno nepotrebno. Niko od nas nije isti, niti trebamo biti. Zato je bezveze osuđivati bilo čiji ukus i stil.
Nekad su bikini, mini suknja i hlače na ženi bile avangarda i kulturni šok. Da niej bilo smjelosti Coco Chanel i njenog specifičnog stila koji (ne tako davno) niko nijemogao razumjeti, gdje bi bili sad? Progres i inovacije su super, ali isto tako ne pod cijenu da umjetnost preraste u oku nepodnošiljivi kič.
eh, ali takvo nam je danasnje drustvo u cjelini - sve je u krajnostima. od ljudi koji imaju zlatne pipe u avionskoj hali, do somalijske djece koja umiru u rojevima jer majke nemaju ni za bajata hljeba.
ja kuzim tvoju poziciju - da bi bilo bolje teziti umjerenosti. i slazem se, ja sam uvijek za umjerenost. ali to je nas stav, a nismo svi isti. i onda imamo opciju osudjivanja ili ignorisanja. ja biram ovo drugo, dok god se ne desavaju scene i situacije opasne po moj zeludac, opisane u jednom od prethodnih postova :-D ali, za to ne dam ni da me se osudjuje, pa ni pausalno, u masi - i kao dijete sam se uvijek osjecala uvrijedjeno kad bi uciteljica naruzila razred zbog nestasluka, a ja ni luk jela, ni luk mirisala...
Last edited by wewa on 26/10/2011 12:38, edited 1 time in total.
Not My Idea

#2923 Re: What to wear???

Post by Not My Idea »

♥ Julianna ♥ wrote:Progres i inovacije su super, ali isto tako ne pod cijenu da umjetnost preraste u oku nepodnošiljivi kič.
nuff said!
em sto je vrijeme da se ova prica privede kraju, imamo opomenu
zamzija

#2924 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Juliana pogrešno si me shvatila - izrazila sam se o pomaknutosti tj različitosti / ili običnosti jer tako svako od nas tako definira ono po svojim mjerilima estetike.
A ono što je tvom oku kič, ne mora biti mom oku kič . I ono što je po tebi umjerenost ne mora biti po meni umjerenost... ( i bukvalno i generalno mislim na sve nas )
A kada govorimo o etiketiranju, svi smo u svojim odgovorima barem nešto etiketirali po "našem" mjerilu etiketiranja :)

zaista se vrtimo u krug, i ja i svi mi i slažem se da zatvorimo ovu raspravu

Last edited by zamzija on 26/10/2011 12:53, edited 1 time in total.
wewa

#2925 Re: What to wear???

Post by wewa »

nego, kad ce snizenja u lindexu? :D
zapikala sam jedne tamne boot cut farmerice, bar 2-3 dzempera, kosulju i podjekoju majicu :-)
Post Reply