IRAN
- mepac
#2901 Re: IRAN
evo jos jedan dokaz da se rat vodi samo protiv irana i muslimana...
Iran i Libija osudili "divljački obračun" britanske policije
Iranski predsjednik Mahmoud Ahmedinejad je u srijedu oštro osudio "divljački" obračun britanske policije s mladim demonstrantima, dok je režim libijskog vođe Moammera Gaddafija poručio da zbog nereda u Britaniji premijer David Cameron mora podnijeti ostavku jer je "izgubio sav legitimitet".
http://www.sarajevo-x.com/svijet/globus ... /110810094
a ovo isto kad se desi kod arapa odma uljece un.medjunarodna zajednica,amerikanci i odma pokolj prave a isto kad se desi u londonu prstom ne micu vec hladno okrenu glavu na drugu stranu i kako ovaj premijer kameron ispija kapucino dok se englezi kolju...
cisti dokaz dvolicnosti pa vi dalje kakite fol o demokratiji i ljudskim pravim a dokazuje se suprotno da za sviju ne vazi isti zakon izgleda nekoje covjek a neko necovjek
Iranski predsjednik Mahmoud Ahmedinejad je u srijedu oštro osudio "divljački" obračun britanske policije s mladim demonstrantima, dok je režim libijskog vođe Moammera Gaddafija poručio da zbog nereda u Britaniji premijer David Cameron mora podnijeti ostavku jer je "izgubio sav legitimitet".
a ovo isto kad se desi kod arapa odma uljece un.medjunarodna zajednica,amerikanci i odma pokolj prave a isto kad se desi u londonu prstom ne micu vec hladno okrenu glavu na drugu stranu i kako ovaj premijer kameron ispija kapucino dok se englezi kolju...
cisti dokaz dvolicnosti pa vi dalje kakite fol o demokratiji i ljudskim pravim a dokazuje se suprotno da za sviju ne vazi isti zakon izgleda nekoje covjek a neko necovjek
-
GOLFER
#2902 Re: IRAN
Mislim da je dvolicnost Bitanije i ostalih mocnika svijeta vrlo jasna bez ovih ''DOKAZA''...mepac wrote:evo jos jedan dokaz da se rat vodi samo protiv irana i muslimana...
Ovo i nisu nikakvi dokazi... Bezveze je jasnu istinu zamaglivat ovakvim bezveznim stvarima...
-
samo pitam
#2903 Re: IRAN
UN bi pod hitno trebao poslati u Britaniju svoje trupe i zaštiti civile od ovih brutalnih napada vlade i policije na nedužne građane..a vijeće sigurnosti bi moralo uvesti sankcije toj zločinačkoj britanskoj vladi i staviti ih u izolaciju bar jedno 30 godina ! ! ! da je u pitanju neke muslimanska zemlja ( pogotovo ako bi bio slučaj da je bogata naftom) do sada bi se sav je..ni NATO sručio na tu zemlju ubijajući sve redom i ne gledajući na civilne žrtve !mepac wrote:evo jos jedan dokaz da se rat vodi samo protiv irana i muslimana...
-
freedom within
#2904 Re: IRAN
Ne može se porediti ono što se dešava u arapskom svijetu i V. Britaniji. U arapskim državama se pobunio običan svijet, normalni građani kojima je dosta korupcije i nezaposlenosti, diktature i tiranije. U Velikoj Britaniji se ne radi o nikakvoj pobuni, već o neredima i kriminalu izazvanim od strane huligana ,bandi, kriminalaca, anarhista, i drugih socijalno "isključenih" i frustiranih grupa . Znači ovdje se radi o nekoliko stotina ili par hiljada ljudi(naspram stotina hiljada do nekoliko miliona ljudi u arapskom svijetu) od ukupne populacije, koji uništavaju privatnu imovinu drugih ljudi koji su tu imovinu zaradili teškim radom i mukom, i koji takođe potiču iz tih istih siromašnih naselja. Jeste li vidjeli kako su se umirili kad je poslato malo više policajaca, i kad su obični, normalni građani organizovali straže u svojim naseljima. Znači, u Britaniji se radi o divljanu običnih bandita, huligana i kriminalaca, a ne normalnih poštenih građana i to je velika razlika. I ovo nije prvi put da se ovako nešto dešava u Britaniji, bilo je sličnih ako ne i gorih stvari tokom 70-tih i 80-tih godina 20 vjeka.
-
Ko to tamo peva
#2905 Re: IRAN
I u Libiji su se pobunili kriminalci,dajguzi,mafijasi,ubice i kvislinzi,koji imaju podrsku Americkih i NATO okupatora pa ih je vise nego mafijasa u Britaniji.freedom within wrote:Ne može se porediti ono što se dešava u arapskom svijetu i V. Britaniji. U arapskim državama se pobunio običan svijet, normalni građani kojima je dosta korupcije i nezaposlenosti, diktature i tiranije. U Velikoj Britaniji se ne radi o nikakvoj pobuni, već o neredima i kriminalu izazvanim od strane huligana ,bandi, kriminalaca, anarhista, i drugih socijalno "isključenih" i frustiranih grupa . Znači ovdje se radi o nekoliko stotina ili par hiljada ljudi(naspram stotina hiljada do nekoliko miliona ljudi u arapskom svijetu) od ukupne populacije, koji uništavaju privatnu imovinu drugih ljudi koji su tu imovinu zaradili teškim radom i mukom, i koji takođe potiču iz tih istih siromašnih naselja. Jeste li vidjeli kako su se umirili kad je poslato malo više policajaca, i kad su obični, normalni građani organizovali straže u svojim naseljima. Znači, u Britaniji se radi o divljanu običnih bandita, huligana i kriminalaca, a ne normalnih poštenih građana i to je velika razlika. I ovo nije prvi put da se ovako nešto dešava u Britaniji, bilo je sličnih ako ne i gorih stvari tokom 70-tih i 80-tih godina 20 vjeka.
- Spejs
#2906 Re: IRAN
http://www.sarajevo-x.com/svijet/clanak/110831128
Iskompleksirani .......... kepec u službi cionizma i imperijalizma prijeti oružjem.
Iskompleksirani .......... kepec u službi cionizma i imperijalizma prijeti oružjem.
-
MUNAFIK
#2907 Re: IRAN
Spejs wrote:http://www.sarajevo-x.com/svijet/clanak/110831128
Ako krenu na Iran u bilo kojem obliku onda nam se ne pise dobro... mislim svima nama obicnim ljudima koji zelimo normalan zivot...
Napad na Iran ce izazvati veliku krizu, jer Iran nije nekakva mala drzavica vez vojske i znanja. Iran ce siurno uzvratiti na vatr vatrom a to za nikog normalnog nije nista sto zeli da se desi...
-
SaPnA
#2908 Re: IRAN
kad spomenes sarkozija nemoj mislit samo francuska odma racunaj SAD,U.K, i citavu EU jer nesmije on sam a tako iran nebi izdrzao ni mjesec dana osim uz pomoc rusije ili kine a tad bi vec nastao belaj vecih razmjeraMUNAFIK wrote:Spejs wrote:http://www.sarajevo-x.com/svijet/clanak/110831128
Ako krenu na Iran u bilo kojem obliku onda nam se ne pise dobro... mislim svima nama obicnim ljudima koji zelimo normalan zivot...
Napad na Iran ce izazvati veliku krizu, jer Iran nije nekakva mala drzavica vez vojske i znanja. Iran ce siurno uzvratiti na vatr vatrom a to za nikog normalnog nije nista sto zeli da se desi...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2909 Re: IRAN
imperijalizam kao najviši stadij kapitalizma
sve fino piše u knjigama
generiranje kriza pokretanje ratova... ili si s nama ili protiv nas
sve fino piše u knjigama
-
MUNAFIK
#2910 Re: IRAN
Ma sta ti je, to su ti teorije zavjere, to ne postoji, laz i izmisljotina...Black swan wrote:imperijalizam kao najviši stadij kapitalizma
sve fino piše u knjigama
Ako se desi da se napadne Iran, paradoks ce biti sto ce Iran doslovno braniti slobodu i pravo na vlastiti izbor, za koju se formasi koji cak i podrzaju napad na Iran ''zalazu''...
Realno Iran je balvan u oku Izraela, ne vjerujem da USA ima i zelje da sad otvara i taj front, ali posto je Izrael gazda u americi svasta se moze ocekivati...
-
zonbirile
#2911 Re: IRAN
----------------------------------------------MUNAFIK wrote:Ma sta ti je, to su ti teorije zavjere, to ne postoji, laz i izmisljotina...Black swan wrote:imperijalizam kao najviši stadij kapitalizma
sve fino piše u knjigama
generiranje kriza pokretanje ratova... ili si s nama ili protiv nas![]()
![]()
![]()
Ako se desi da se napadne Iran, paradoks ce biti sto ce Iran doslovno braniti slobodu i pravo na vlastiti izbor, za koju se formasi koji cak i podrzaju napad na Iran ''zalazu''...
Realno Iran je balvan u oku Izraela, ne vjerujem da USA ima i zelje da sad otvara i taj front, ali posto je Izrael gazda u americi svasta se moze ocekivati...
pročitaj malo o priznatim i poznatim zavjerama Britanaca u Perziji,dr.Moqadišu,Šahu ,Homeiniju.Ništa nije spontano,to ne postoji.
-
The 51st State
#2912 Re: IRAN
nadam se da imaju makar "prljave" bombone, zlu ne trebalo.
-
Irvinovo stado
#2913 Re: IRAN
Pitanje dana...
- psydelija
#2914 Re: IRAN
mali kepec je i sam deo cionisticke org...
on je tu kao marioneta, nesto slicno sto je bler bio potrcko busu, ovaj je ispred medija pudlica od osame husein baraka... sve je isto, samo sto su iz taktickih (geopolit.) razloga fr izvrsila rokadu sa vb.
taj rat ako se bude vodio, nema sanse da amerika ne ucestvuje sa manje od 85% ljudstva i logistike, tj., bez amerike ne smeju ni probati, a i sa amerikom ce popusiti.
iran je vrlo, vrlo tvrd i neugodan orah, oni to znaju... no, mogucnost sramnog napada na suverenu drzavu je lako moguc.
on je tu kao marioneta, nesto slicno sto je bler bio potrcko busu, ovaj je ispred medija pudlica od osame husein baraka... sve je isto, samo sto su iz taktickih (geopolit.) razloga fr izvrsila rokadu sa vb.
taj rat ako se bude vodio, nema sanse da amerika ne ucestvuje sa manje od 85% ljudstva i logistike, tj., bez amerike ne smeju ni probati, a i sa amerikom ce popusiti.
iran je vrlo, vrlo tvrd i neugodan orah, oni to znaju... no, mogucnost sramnog napada na suverenu drzavu je lako moguc.
-
MUNAFIK
#2915 Re: IRAN
pa popsili su foru sa vjestackim neredima koje podmetnuse u Iranu... Naucili su da ipak velika vecina Iranaca postuje i voli svoju Islamsku repbliku, pa cak i onda kada se ne slazu sa aktuelnim predsjednikom... A u takvoj situaciji vrlo je tesko unistit zemlju iznutra podjelama, i raznoraznim fabrikacijama... Nadam se da ce se obican narod zapadnih zemalja (koji ce jedini i gubiti sinove u jednom takvom rat) trznuti iz hipnoze i jednostavno reci NE ratu!!!psydelija wrote:mali kepec je i sam deo cionisticke org...![]()
-
zonbirile
#2916 Re: IRAN
prvo će odraditi Siriju,poslije će Izrael zakuhati uz tercanje ostalih.
- jyqan
#2917 Re: IRAN
da dodam malo na temu
prije par godina upoznao lika iz irana, ovdje radi u sarajevu od rata. kaže da u ruralnim dijalovima zemlje maltene svaka kuća ima tablu hašiša, da se koristi regularno slično kao koka u kolumbiji
možda me slagao, ali eto to sam upamtio
prije par godina upoznao lika iz irana, ovdje radi u sarajevu od rata. kaže da u ruralnim dijalovima zemlje maltene svaka kuća ima tablu hašiša, da se koristi regularno slično kao koka u kolumbiji
-
zonbirile
#2918 Re: IRAN
--------------------------jyqan wrote:da dodam malo na temu
nije te slagao,samo napušen vojnik je mogao biti onako zavaljen u ratu sa Irakom.
-
mirhad
#2919 Re: IRAN
Pozdrav svima, vidim da je tema o mojoj zemlji, eto odmah onda znate odakle sam. dakle iako nisam predstavnik ove zemlje ali ipak mogu odgovoriti na pitanja, ukoliko ih ima 
-
MUNAFIK
#2920 Re: IRAN
Samo da vidim kako si inace ko covjekmirhad wrote:Pozdrav svima, vidim da je tema o mojoj zemlji, eto odmah onda znate odakle sam. dakle iako nisam predstavnik ove zemlje ali ipak mogu odgovoriti na pitanja, ukoliko ih ima
Za koje si ti tamo
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#2921 Re: IRAN
Pa je l' se javljas iz Irana il' iz Bosnemirhad wrote:Pozdrav svima, vidim da je tema o mojoj zemlji, eto odmah onda znate odakle sam. dakle iako nisam predstavnik ove zemlje ali ipak mogu odgovoriti na pitanja, ukoliko ih ima
Iranac si? Kako tako dobro pises Bosanski ??
I da,mogao bi nam napisati svoj neki kratak osvrt na trenutnu situaciju u Iranu,sto da ne
Pozdrav i tebi prijetelju
-
zonbirile
#2922 Re: IRAN
Iu sui Unikje,su Ariitca.
Ja sam sa Artika, ako ima ko šta da pita?
-
simpozijum delirijum
#2923 Re: IRAN
zonbirile wrote:Iu sui Unikje,su Ariitca.
-
mirhad
#2924 Re: IRAN
hehe, ja sam za istinu, eh sad šta je istina ili na kojoj je strani, možda ovdje nije baš mjesto za filozofiranjeMUNAFIK wrote:Samo da vidim kako si inace ko covjekmirhad wrote:Pozdrav svima, vidim da je tema o mojoj zemlji, eto odmah onda znate odakle sam. dakle iako nisam predstavnik ove zemlje ali ipak mogu odgovoriti na pitanja, ukoliko ih ima
Za koje si ti tamo![]()
![]()
![]()
-
mirhad
#2925 Re: IRAN
Javljam iz Teherana, prijestolice Irana. Iranac sam, zahvaljujem se na kompliment, ali vidjet ćeš dalje da moj bosanski nije tako dobar kako vam na početku se čini.-LIBERO- wrote:Pa je l' se javljas iz Irana il' iz Bosnemirhad wrote:Pozdrav svima, vidim da je tema o mojoj zemlji, eto odmah onda znate odakle sam. dakle iako nisam predstavnik ove zemlje ali ipak mogu odgovoriti na pitanja, ukoliko ih ima??
Iranac si? Kako tako dobro pises Bosanski ??![]()
I da,mogao bi nam napisati svoj neki kratak osvrt na trenutnu situaciju u Iranu,sto da ne![]()
Pozdrav i tebi prijetelju![]()