BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
Teufik
#2901 Re: BIHnet primjedbe i komentari
netFlat 4 (bivsi 20 GB) paket je izgleda najgori.Pricao sam bar sa 20 ljudi koji imaju taj paket i svi se zale.
Download maximum 80 KB/s.
Stvarno su seronje ovi iz Telecoma.
- Skream
#2902 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Jaran mi ima taj paket fercera extra, lično sam mjerio brzinu, sve ok kod njega. Tuzla je u pitanju. Najgore smo prošli mi sa netflat6 a najviše para dajemo. Mamicu im!Teufik wrote:netFlat 4 (bivsi 20 GB) paket je izgleda najgori.Pricao sam bar sa 20 ljudi koji imaju taj paket i svi se zale.
Last edited by Skream on 10/03/2011 18:50, edited 2 times in total.
-
Teufik
#2903 Re: BIHnet primjedbe i komentari
To je lijepo cuti.I ja sam u Tuzli.Skream wrote:
Jaran mi ima taj paket fercera extra, li+--AQ0-no sam mjerio brzinu, sve ok kod njega. Tuzla je u pitanju.
Katastrofa stvarno.
Valja samo ujutro od 06-10h.Tri puta sam ih zvao.Samo pusta obecanja.
Evo upravo mjerio.Nemam rijeci.

- Skream
#2904 Re: BIHnet primjedbe i komentari
aUUUU ti ga pušiš brate! nemaš upaljen neki download ili torrent jel tako?
Ja gubim nadu da će se ovo srediti a mi u TZ nemamo drugog izbora ( ima kablovski, nebi džaba ) Jedino možemo smanjti pakete i sačuvati nešto para.
Ja gubim nadu da će se ovo srediti a mi u TZ nemamo drugog izbora ( ima kablovski, nebi džaba ) Jedino možemo smanjti pakete i sačuvati nešto para.
-
Teufik
#2905 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ma nista jaro.Kakav torrent!Skream wrote:aUUUU ti ga pu+AWE-i+AWE- brate! nema+AWE- upaljen neki download ili torrent jel tako?
Probao u dva-tri navrata.....15-20KB/s brzina i to je to!!!
Imam rapidshare premium i tu navucem 40-50 KB/s!!!!
Kazem ti,jedino mogu vikendom nesto skinuti ako se probudim rano (tad je ok) jer radim pa radnim danima nema sanse da sta downlodujem.
- Skream
#2906 Re: BIHnet primjedbe i komentari
ma ja, sad čojk treba ganjati kad može šta skinuti pffffTeufik wrote:Ma nista jaro.Kakav torrent!Skream wrote:aUUUU ti ga pu+AWE-i+AWE- brate! nema+AWE- upaljen neki download ili torrent jel tako?
Probao u dva-tri navrata.....15-20KB/s brzina i to je to!!!
Imam rapidshare premium i tu navucem 40-50 KB/s!!!!
Kazem ti,jedino mogu vikendom nesto skinuti ako se probudim rano (tad je ok) jer radim pa radnim danima nema sanse da sta downlodujem.
Ne znam brate ili smanji paket ili čekaj da se popravi, ja smanjujem definitivno. Pozzzz
- Ivo Lola
#2907 Re: BIHnet primjedbe i komentari
i ja sam u tz, flat4 paket, katastrofa
download je konstantan barem, ne prelazi 60 a ne ide ni ispod 50 KB/s
samo zovite i morace se angazovat, ja sam za sad na cekanju, zvali su me u utorak i rekli da ce poslat ekipu
a ja sam prije toga prijavio problem na 1422
download je konstantan barem, ne prelazi 60 a ne ide ni ispod 50 KB/s
samo zovite i morace se angazovat, ja sam za sad na cekanju, zvali su me u utorak i rekli da ce poslat ekipu
a ja sam prije toga prijavio problem na 1422
- Uglednik
#2908 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Nemoguce je pratit utakmicu preko sopcasta. Sjecka svaku sekundu...Brzina ocajna. (netFlat2)
- madFlava
#2909 Re: BIHnet primjedbe i komentari
ujutro je bila 1,7 Mbps 
a sad je :

a sad je :

-
c0d14c
#2910 Re: BIHnet primjedbe i komentari
ama znatel vi uopste kako sta ide sa telekomom fino zovete 3 4 puta ujutro i onda ako nakon toga nema promjene trazite da vam ekipa dodje odma jer nema sanse ni minutu da budete pokradeni tim enormno malim brzinama, realno naplacuju vam kvalitetnu konekciju po papiru a u stvarnosti imate dial up konekciju i ko je tu lud, ako ni to sa ekipom ne upali pustite jedan dan i onda ponovo ujutro telefon u ruke i poslije 2 3 poziva se uputite u direkciju (tako sam ja uradio u sarajevu) i kazete da ste u direkciji i da ce te zvati sve dok ne skontate gdje zvoni da malo uzivo popricate i da vidite kako svi oni izrazi do ovog je do onog prestaju i ak nmg uradit nist iz direkcije eto ekipe sve prave odma a ev i dan danas i pored svih ovih situacija sa downloadom brzinom i svih gluposti meni se ni sekunde ni remeti konekcija 
- Skream
#2911 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ama brate, ljudi došli kući i ne znaju napraviti, kažu zagušenje i da se strpim hahahahac0d14c wrote:ama znatel vi uopste kako sta ide sa telekomom fino zovete 3 4 puta ujutro i onda ako nakon toga nema promjene trazite da vam ekipa dodje odma jer nema sanse ni minutu da budete pokradeni tim enormno malim brzinama, realno naplacuju vam kvalitetnu konekciju po papiru a u stvarnosti imate dial up konekciju i ko je tu lud, ako ni to sa ekipom ne upali pustite jedan dan i onda ponovo ujutro telefon u ruke i poslije 2 3 poziva se uputite u direkciju (tako sam ja uradio u sarajevu) i kazete da ste u direkciji i da ce te zvati sve dok ne skontate gdje zvoni da malo uzivo popricate i da vidite kako svi oni izrazi do ovog je do onog prestaju i ak nmg uradit nist iz direkcije eto ekipe sve prave odma a ev i dan danas i pored svih ovih situacija sa downloadom brzinom i svih gluposti meni se ni sekunde ni remeti konekcija
- ala7
#2912 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Mojatv Full adsl 2mbps/512kbps

Ko ima problem obavezno zvati podrsku.. proslo je 10 dana od uvodjenja flat-a.. za 10 dana mozes skenderiju "napraviti" a ne da se mazu oci korisnicima sa nekom optimizacijom sistema,servera,kapciteta itd..

Ko ima problem obavezno zvati podrsku.. proslo je 10 dana od uvodjenja flat-a.. za 10 dana mozes skenderiju "napraviti" a ne da se mazu oci korisnicima sa nekom optimizacijom sistema,servera,kapciteta itd..
- Quark_m
#2913 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Blago tebi jarane uzivaj, Meni citav dan brzina ne prelazi 80KB/sec jedino u sitnim satima dodje sebiala7 wrote:Mojatv Full adsl 2mbps/512kbps
- ala7
#2914 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ako je tako onda jeste bezobrazan potez.. sigurno zbog IPTV usluge je ok adsl konekcija.. u suprotnom mozda bi i meni stekala konekcija da nemam mojatv prikljucak..Quark_m wrote: Blago tebi jarane uzivaj, Meni citav dan brzina ne prelazi 80KB/sec jedino u sitnim satima dodje sebi. Ono sto sam ja primjetio je da svim korisnicima mojaTV odlicno fercera internet, dok jedino mi sa ovim bivsim G paketima muku mucimo. Ako oni i na ovaj nacin zele privuci sto vise potencijalnih korisnika svoje IPTV onda je to jako bezobrazan potez
Zaboravio sam napomenuti kod mene je flat2 paket.
spominjaalo se dosta na forumu oko adsl mode-a konfiguracije modema/rutera (adsl,adsl2,adsl2+) adsl2+ ima najvecu propusnost.. za ostalo ne znam nisam potkovan dovoljno znanjem ima strucnijih ljudi nek se jave.. pozdrav svima
- ala7
#2915 Re: MojaTv BH telecom
Hoce li brzo taj Sportklub i Sportklub+ sto je neko spominjao da ce biti uvrstani u programsku semu radi engleske Premier League, ili je samo lupanje u prazno.. 9/10 ocjena za mojatv trenutno..

Dobro e..

Dobro e..
-
torres_el_nino
#2916 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Evo i ja sam iz Tz, ali problema sa konekcijom zaista nisam imao. koristim ovaj flat2 paket.

- mr.torture
#2917 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Konacno! Prvi put u ovih 11 dana brzina koju ocekujem. Sada samo da ostane na ovom...

-
Najamnik
#2918 Re: MojaTv BH telecom
Pitanjce ako moze. PC mi je u drugom dijelu stana tj nije blizu tv-a pa me zanima ako uzmem moju tv da li bi morao vuci kabal za ADSL sa SBT-a do pc (eventualno ruter staviti tu) ili postoji mogucnost da tv gledam u dnevnoj preko sbt-a a da adsl imam u radnoj kroz telefonski izlaz ? Znaci imam telefonski izlaz i u dnevnoj i u radnoj pa bi mi pasalo da adsl uzmem u radnoj a tv u dnevnoj iz razlicitih telefonskih izlaza ili je tehnicki moguce samo iz jednog telefonskig izlaza?
- Bimbrlok
#2919 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Kod mene ok sve netflat6. Samo prvih par dana bilo problema i onda se sve ustabililo.
-
Mustafapasa
#2920 Re: MojaTv BH telecom
Kod mene je RUTEr na gornjem spratu u sobi gdje je prvi i glavni PC. Odatle na sprat ispod ide kabal do STB (spojeni su spratovi-ispod cilima
gdje je TV. A kabal za telefon vuce sa sprata ispod. Dakle, samo ti trebaju dovoljno dugi kablovi i umjece skrivanja istih...
- Tiger 033
#2921 Re: MojaTv BH telecom
http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M53d2da8586e.html
Izmjene specifičnih uslova za pružanje MojaTV paketa
Izmjene se odnose na dio dokumenta "Specifični uslovi za pružanje/korištenje multimedijalnih paketa usluga BH Telecoma", kao i na dokument Specifični uslovi za pružanje Asemblirane usluge BH Telecoma u dijelu „ Paket koji uključuje pripadajuću terminalnu opremu/uređaj uz postojeći priključak na Moja TV multimedijalni paket usluga".
Cijenjeni korisnici,
Obavještavamo Vas da je BH Telecom izmijenio dokument Specifični uslovi za pružanje Asemblirane usluge BH Telecoma u dijelu „Paket koji uključuje pripadajuću terminalnu opremu/uređaj uz postojeći priključak na Moja TV multimedijalni paket usluga (Prilog Cjenovnika 6.9. ), kao i to da su napravljene određene izmjene članova 2., 12. i 19. u dokumentu „Specifični uslovi za pružanje/korištenje multimedijalnih paketa usluga BH Telecoma d.d. Sarajevo“ (Prilog Cjenovnika 6.1.).
Multimedijalni MojaTV paketi po izmijenjenim uslovima pružat će se od 11.04.2011. godine.
Specifični uslovi za pružanje/korištenje multimedijalnih paketa usluga BH Telecoma.pdf
http://www.bhtelecom.ba/fileadmin/user_ ... ificni.pdf
Specifični uslovi za pružanje asemblirane usluge - multimedijalni paketi.pdf
Izmjene specifičnih uslova za pružanje MojaTV paketa
Izmjene se odnose na dio dokumenta "Specifični uslovi za pružanje/korištenje multimedijalnih paketa usluga BH Telecoma", kao i na dokument Specifični uslovi za pružanje Asemblirane usluge BH Telecoma u dijelu „ Paket koji uključuje pripadajuću terminalnu opremu/uređaj uz postojeći priključak na Moja TV multimedijalni paket usluga".
Cijenjeni korisnici,
Obavještavamo Vas da je BH Telecom izmijenio dokument Specifični uslovi za pružanje Asemblirane usluge BH Telecoma u dijelu „Paket koji uključuje pripadajuću terminalnu opremu/uređaj uz postojeći priključak na Moja TV multimedijalni paket usluga (Prilog Cjenovnika 6.9. ), kao i to da su napravljene određene izmjene članova 2., 12. i 19. u dokumentu „Specifični uslovi za pružanje/korištenje multimedijalnih paketa usluga BH Telecoma d.d. Sarajevo“ (Prilog Cjenovnika 6.1.).
Multimedijalni MojaTV paketi po izmijenjenim uslovima pružat će se od 11.04.2011. godine.
Specifični uslovi za pružanje/korištenje multimedijalnih paketa usluga BH Telecoma.pdf
Specifični uslovi za pružanje asemblirane usluge - multimedijalni paketi.pdf
- Quark_m
#2922 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Slika Govori vise od hiljadu rijeci. Flat2
- madFlava
#2923 Re: BIHnet primjedbe i komentari
do 12 sati ili do 2 bude normalna brzina nakon toga drasticno pada 
- Bimbrlok
#2924 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Kod mene stvarno nema nikakvih problema, evo u 17:30 odradjen testmadFlava wrote:do 12 sati ili do 2 bude normalna brzina nakon toga drasticno pada

- trimi68
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Stirjelac