Snajperisti u Sarajevu..

Post Reply
Eborg

#2901 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Eborg »

Vala jedino što je u ovom "dobro" je odbrana kuće. Kada svaka kuća bude imala jedno ovakvo registrovano čedo dvaput će se zapitati kroneri hoće li u neka doba čačkati oko auta.

Ali, kako to kod ljudi a pogotovo na Balkanu biva - vrlo brzo će doći i u pogrešne ruke.

Hajde ako je ovo legalno u Srbiji, ali zar je i u BiH? :? Mislim, kakva je razlika između PAP-ovke i običnog AK-47? Staviš veći okvir i deri. :-)
Repetitor

#2902 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Repetitor »

Ramzess Veliki wrote:
Nuken wrote:Jeste da pitanje nema veze sa sa temom,ali ovdje vjerovatno ima najviše kompetentinih osoba na forumu koji će znati odgvor :D

Da li se ova puška može legalno posjedovati? :D
http://www.zastava-arms.rs/sr/civilianp ... arabin-pap
PAP se prodaje kao lovačka puška ??? :shock:
Pu, j...ti dunjaluk! :twisted:
Ono malo divljači treba pobiti čim god stigneš ... bolesno. Sve za profit ... :roll:
Ne samo PAP nego i M-76(civilna oznaka M2010) cak i M-93 jedno vrijeme je bila u ponudi :-D
Valjda dok im je bila kriza pa daj prodaji sta god mozes.
PM72

#2903 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

Ja sam gledao PAP-ovke sa okvirima od automatske puške...

a PASP-ovi se ko od šale registruju kao lovara u manjem BH entitetu,doneseš ko fol papir o porijeklu :-) a to su radili kod je bila "amnestija" na naoružanje.Sad navodno više ne može. :wink:

Jedne prilike sam vidio skupinu lovaca (neka hajka bila) u blizini Sarajeva (u genocidnoj tvorevini).Života mi,k'o da su na liniju pošli.Uniformi nema kakvih nema,od onih klasičnih četničkih šara, onih M93 (Kukanjac) pa do vijetnamki i civilki.Ruksaci,kape,brlja a čizme od vojničkih do gumenih.

Prvo što mi je palo na pamet...kud vas 1992 ne vidjeh tako na hrpi. :thumbup: pa sam onda pomno pogledao svakog i zamišljao odakle je pucao po nama.Prosjek godina 50.

Dakle,pukli smo.Umjesto da se divim ukrašenim karabinima kod njih nekoliko...dok me ne prođe huja...

Ja stvarno ne mogu da shvatim kakav je to merak biti lovac.
_mufljuz_

#2904 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by _mufljuz_ »

nikakav merak ne bi im'o srca ubit bilo sta sekunde osim cetalja - to je posebna gamad.
Max Bunker

#2905 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Max Bunker »

Ramzess Veliki wrote:
Nuken wrote:Jeste da pitanje nema veze sa sa temom,ali ovdje vjerovatno ima najviše kompetentinih osoba na forumu koji će znati odgvor :D

Da li se ova puška može legalno posjedovati? :D
http://www.zastava-arms.rs/sr/civilianp ... arabin-pap
PAP se prodaje kao lovačka puška ??? :shock:
Pu, j...ti dunjaluk! :twisted:
Ono malo divljači treba pobiti čim god stigneš ... bolesno. Sve za profit ... :roll:
Podsjeti me na ovo :-D
Knoa

#2906 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Knoa »

Code: Select all

http://www.pik.ba/artikal/10771501/puska-lovacki-karabin-cz-m76/
agent_zero

#2907 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by agent_zero »

Knoa wrote:

Oriđiđi PASP...

Strašno da se ovo prodaje u "civilne" svrhe. Zakon = NULA.
Ramzess Veliki

#2908 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

Knoa wrote:

:shock:
Zapanjen sam ... i ne mogu da vjerujem ... :shock:
Istina nisam ljubitelj ove puške i kad bih birao uvijek bih za lov ili kolekcionarstvo izabrao dobar karabin a ne PASP.
Mjera ... :thumbup:
Image

Osim toga PASP ima halu od optike, ako ćemo realno. :novine:
felsh

#2909 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by felsh »

Odemo doza i ja zabacimo udicu i sve ispod kile i po vracamo nazad 8-) :shock: ,jbg treba biti insan.Ici na bambija sa m84 fakat ne razumijem
Bodkin

#2910 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Bodkin »

felsh wrote:Odemo doza i ja zabacimo udicu i sve ispod kile i po vracamo nazad 8-) :shock: ,jbg treba biti insan.Ici na bambija sa m84 fakat ne razumijem
:lol: :lol:
Ramzess Veliki

#2911 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

felsh wrote:Odemo doza i ja zabacimo udicu i sve ispod kile i po vracamo nazad 8-) :shock: ,jbg treba biti insan.Ici na bambija sa m84 fakat ne razumijem
A čime ćeš vepra ili međeda oboriti, sa 5,56 ??? :shock:
Ništa bez 8x64. :oops:

Istina, neki love i kolibrije ... ima ona sitna sačma, nosali je specijalci u ratu, punjenje za revolver, kad smo im rekli za šta je ta sitna sačma pobacali sve. :lol: :lol: :lol:
junior3

#2912 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by junior3 »

Ramzess Veliki wrote:
Knoa wrote:

:shock:
Zapanjen sam ... i ne mogu da vjerujem ... :shock:
Istina nisam ljubitelj ove puške i kad bih birao uvijek bih za lov ili kolekcionarstvo izabrao dobar karabin a ne PASP.
Mjera ... :thumbup:
Image

Osim toga PASP ima halu od optike, ako ćemo realno. :novine:
Ja sam nekad,2005,dobio PASP na dozvolu,dok je bila amnestija,samo smanjen okvir na 5 metaka.Ubrzo sam ga i prodao,nije za lova nikako,optika pravljena za ljudsku siluetu,a i potezak je.Uzeo fin karabin i lagano. :evil:
Repetitor

#2913 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Repetitor »

Ako ćemo realno,ja prvi imam karabine za ''zlu ne trebalo'' :D a lafo lovac sam :-D

Nema tih para za koje bih pucao na divljač,zbog možda par kilograma mesa.Pa ne bih grijeha da zaradim za 50-tak maraka.
Tako da ima masa ljudi koji razmisljaju kao ja.I kojima je merak uzeti dzukelu i pusku o rame i tutnjati negdje po planinama.

A ima ih naravno koji i ubijaju sve što im dođe pred nišan.I ta vrsta ljudi,malo mi je reći ali mi se gadi.
_mufljuz_

#2914 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by _mufljuz_ »

Repetitor wrote:Ako ćemo realno,ja prvi imam karabine za ''zlu ne trebalo'' :D a lafo lovac sam :-D

Nema tih para za koje bih pucao na divljač,zbog možda par kilograma mesa.Pa ne bih grijeha da zaradim za 50-tak maraka.
Tako da ima masa ljudi koji razmisljaju kao ja.I kojima je merak uzeti dzukelu i pusku o rame i tutnjati negdje po planinama.

A ima ih naravno koji i ubijaju sve što im dođe pred nišan.I ta vrsta ljudi,malo mi je reći ali mi se gadi.
merhametli bosnjak :oops: :mrgreen:
Ramzess Veliki

#2915 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

Repetitor wrote:Ako ćemo realno,ja prvi imam karabine za ''zlu ne trebalo'' :D a lafo lovac sam :-D

Nemam ja tih problema u planini ... ako naletim na čopor vukova ili međeda samo zapjevam, to se razbježi na sve strane a one jadne životinje koje su slabije na živcima uginu u teškim mukama. :sad:
agent_zero

#2916 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by agent_zero »

Hajde de, da ne pretvaramo ovu temu u onaj kanal "lov i ribolov" :D
agent_zero

#2917 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by agent_zero »

Šta kaže drug Dozer na ovo:

Image

Image

SIPA se ponovila :mrgreen:
Eborg

#2918 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Eborg »

Džaba će im struhnuti, ne rade oni ništa. :mrgreen:
insomnia78

#2919 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by insomnia78 »

Nece ba, ima DRNČ-a :D

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Ramzess Veliki

#2920 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

Image
Image
Image
Ramzess Veliki

#2921 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

Kalibar 338 mm Lapua Magnum ...
Image
Image
Ramzess Veliki

#2922 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

Dobra puška i kalibar, kao 7,9 sa pojačanim punjenjem, efektivni domet 1500 metara. Jako dobra puška i volio bih ju isprobati. :thumbup:
ranger

#2923 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by ranger »

jel im fakat trebalo novo oruzije? koliko se sjecam nosali su uglavnom zastavine puske i uzije... i sta sad sve to ne valja?!
Ramzess Veliki

#2924 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

ranger wrote:jel im fakat trebalo novo oruzije? koliko se sjecam nosali su uglavnom zastavine puske i uzije... i sta sad sve to ne valja?!
I ja se pitam ... ova puška nije nešto posebno, optika je klasika, Zrak je radio i bolje optike od ove, kalibar je kao i 7,9 mm. Ima istina sve dodatne igračkice - ergonomski držač, pokretnu obrazinu, rasklopivi kundak, oblogu za hlađenje cijevi (koji će im to vrag kod snajperske puške, pa nije mitraljez da se cijev usije) i nogaru ... izgleda interesantno i napucano.
Ali ovo smo mogli i sami da napravimo na osnovi Mauzerove cijevi.
Da su uzeli 12,7 mm razumio bih. U slučaju talačke krize 12,7 rješava stvar kroz zid, a kod ove moraš imati čistu metu.
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#2925 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Woody »

E, moj @Ramo,

Pa mora se i pokoji ministar "ugradit" ;-) Vidiš kakav je vakat doš'o - nema se hljeba a izbori idu. Jebi ga: provizijica tamo - provizijica 'vamo, i skupi se. Mrva po mrva - pogača - provizijica po provizijica - palača. Nemoj ba bit' smješan...
Post Reply