Windows 8
Moderator: Benq
-
comrade
#2901 Re: Windows 8
Linux se ne uci od instalacije, nego od scratcha http://www.linuxfromscratch.org/
- Troll_Happens
- far rider
#2903 Re: Windows 8
Ubuntu je grozan linux za ucenje kao i sve linux distribucije koje su pocele koristit systemd umjesto init, al ubuntu je posebno los. Isto i RPM bazirane distribucije su po mom misljenju grozota.. za ucenje i ovako i onako.Vijetnamac13 wrote: bas zbog toga zelim ponovo proci sve sa linuxom pocev od instalacije, cisto da naucim
gdebi je korisna informacija
Najjednostavniji linux za ucenje i shvatanje tog sistema je slackware.. bez sale bi svakom pocetniku koji ozbiljno zeli shvatit sistem preporucio slackware. U slackwaru nema ni jednog binarnog programa (sto se tice distribucije)! Cak i sistem za managment paketa su shell skriptovi. Skriptovi init sistema su super pregledni i puni komentara da se i svaki pocetnik moze snac.
Btw, za pocetak bi svakom zainteresavnom u linux preporucio ovo: http://boycottsystemd.org/
- Amazonka27
#2904 Re: Windows 8
Ovaj os i skype isto k'o da pokusavas rukavicu obuci na noge. Ima neke logike...ono 5 prstiju, sluzi za zastitu od hladnoce itd bla bla truc pljuc ali n-e-i-d-e. Prvo ga nisi mogao pinovati na status bar....e sad kad to moze...uopste ne vidis kada ti se neko javi ili odgovri. Kada me neko zove...dva mi se klinca neka pojave i zvoni sa svih strana...i cvokaju se. i hajde...novi os, pa novi skype, pa das vremena da se poprave....al oni prije izbacice novi OS nego sto su rijesili sranje oko skypa. Sto ukinuse onako dobar msn jebo te.
nov laptop mi izgleda ko kanta zbog smeca od skypa. Jel' iko uspjeo skontati foru da ovo normalno radi? Ne znam zasto im je smetala jedna korisna funkcionalnost a to je da ikonica promjeni boju u slucaju da imas novu poruku.
grrrrrh :smajlikojinogomnabijaskype:
nov laptop mi izgleda ko kanta zbog smeca od skypa. Jel' iko uspjeo skontati foru da ovo normalno radi? Ne znam zasto im je smetala jedna korisna funkcionalnost a to je da ikonica promjeni boju u slucaju da imas novu poruku.
- fatality
#2905 Re: AW: Windows 8
Koji skype ti koristis, potpunu instalaciju ili skype aplikaciju u windows 8 (jer win 8 dodje sa tom gluposcu)? Sjecam se kad sam tek uzeo win8, i chrome mi otvarao kao aplikaciju, htio sam pobudalitAmazonka27 wrote:Ovaj os i skype isto k'o da pokusavas rukavicu obuci na noge. Ima neke logike...ono 5 prstiju, sluzi za zastitu od hladnoce itd bla bla truc pljuc ali n-e-i-d-e. Prvo ga nisi mogao pinovati na status bar....e sad kad to moze...uopste ne vidis kada ti se neko javi ili odgovri. Kada me neko zove...dva mi se klinca neka pojave i zvoni sa svih strana...i cvokaju se. i hajde...novi os, pa novi skype, pa das vremena da se poprave....al oni prije izbacice novi OS nego sto su rijesili sranje oko skypa. Sto ukinuse onako dobar msn jebo te.
sa fontela
- Amazonka27
#2906 Re: AW: Windows 8
skype aplikacija u windowsu.... ne kontam... jel' se to bezze patim a ima rjesenje?fatality wrote:Koji skype ti koristis, potpunu instalaciju ili skype aplikaciju u windows 8 (jer win 8 dodje sa tom gluposcu)? Sjecam se kad sam tek uzeo win8, i chrome mi otvarao kao aplikaciju, htio sam pobudalitAmazonka27 wrote:Ovaj os i skype isto k'o da pokusavas rukavicu obuci na noge. Ima neke logike...ono 5 prstiju, sluzi za zastitu od hladnoce itd bla bla truc pljuc ali n-e-i-d-e. Prvo ga nisi mogao pinovati na status bar....e sad kad to moze...uopste ne vidis kada ti se neko javi ili odgovri. Kada me neko zove...dva mi se klinca neka pojave i zvoni sa svih strana...i cvokaju se. i hajde...novi os, pa novi skype, pa das vremena da se poprave....al oni prije izbacice novi OS nego sto su rijesili sranje oko skypa. Sto ukinuse onako dobar msn jebo te.
sa fontela
- Maharadza
#2907 Re: AW: Windows 8
Metro aplikaciju?! BRIŠI i ovo instaliraj: http://www.skype.com/en/download-skype/ ... -computer/Amazonka27 wrote:skype aplikacija u windowsu.... ne kontam... jel' se to bezze patim a ima rjesenje?fatality wrote:Koji skype ti koristis, potpunu instalaciju ili skype aplikaciju u windows 8 (jer win 8 dodje sa tom gluposcu)? Sjecam se kad sam tek uzeo win8, i chrome mi otvarao kao aplikaciju, htio sam pobudalitAmazonka27 wrote:Ovaj os i skype isto k'o da pokusavas rukavicu obuci na noge. Ima neke logike...ono 5 prstiju, sluzi za zastitu od hladnoce itd bla bla truc pljuc ali n-e-i-d-e. Prvo ga nisi mogao pinovati na status bar....e sad kad to moze...uopste ne vidis kada ti se neko javi ili odgovri. Kada me neko zove...dva mi se klinca neka pojave i zvoni sa svih strana...i cvokaju se. i hajde...novi os, pa novi skype, pa das vremena da se poprave....al oni prije izbacice novi OS nego sto su rijesili sranje oko skypa. Sto ukinuse onako dobar msn jebo te.
sa fontela
- typeOnegative
#2909 Re: Windows 8
Ma metro Skype app smece zesce, Viber isto.
Sent from my GT-I8262 using Tapatalk
- Qler
#2910 Re: Windows 8
Metro skype je dobar na win rt tabletu. Samo meni se cini da ga sami ja u BiH imam
Asus vivotab rt 
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 8020X using Tapatalk
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 8020X using Tapatalk
-
jasmin93
#2911 Re: Windows 8
Nisam znao gdje da pitam pa hajde ovdje

Zna li neko ime ovog fonta?

- Maharadza
#2912 Re: Windows 8
https://www.myfonts.com/WhatTheFont/jasmin93 wrote:Nisam znao gdje da pitam pa hajde ovdje![]()
- AstorH
#2914 Re: Windows 8
Nisi se trebo ni ukljucivat. Ovo ti je Vista prica br. 2. Sustav koji je podbacio.
Sent from my Linux using Manjaro
-
febo_acm
#2915 Re: Windows 8
Dobrodosaojalijas74 wrote:8.1. pridruzujem se klubu
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
- Quaresma
#2916 Re: Windows 8
gdje je podbacio?AstorH wrote:Nisi se trebo ni ukljucivat. Ovo ti je Vista prica br. 2. Sustav koji je podbacio.
- Maharadza
#2917 Re: Windows 8
Veze ti nemaš! Najlakše pljuvati neargumentovano!AstorH wrote:Nisi se trebo ni ukljucivat. Ovo ti je Vista prica br. 2. Sustav koji je podbacio.
-
febo_acm
#2918 Re: Windows 8
Ma on samo voli da kontrira... Jarane prodaj PC i kupi iPad i AstorH ce biti zadovoljan.
- typeOnegative
#2919 Re: Windows 8
Upravo tako, nit je Vista podbacila nit W8. Sigurno je "cuo" da ne valja od jarana koji se razumije.
- escobar__
#2920 Re: Windows 8
Ma ništa nije čuo, lik je obični hejter na kojeg ne treba obraćat preveliku pažnju.typeOnegative wrote:Upravo tako, nit je Vista podbacila nit W8. Sigurno je "cuo" da ne valja od jarana koji se razumije.
-
febo_acm
#2921 Re: Windows 8
Vista je "jela" dosta resursa i bila realno najslabija od zadnja 4 izdanja. Windows 8 je svakako fenomenalan. Licenca je bila 39$ na pocetku sto je za svaku pohvalu.
- AstorH
#2922 Re: Windows 8
Nigdje nisam napisao da W8 ne valja ili da ga izjednacavam sa Vistom nego da je MS pokupio lovu pompoznom najavom i da ce ga se vrlo brzo odreci jer W8 nece biti dugo podrzan. Support ce mu biti kao i u Viste, vrlo kratak. Iz razloga zato sto su podbacili sa metroom i iz razloga zasto sto su najavili izmjene i prilagodbu starog stila sa W10 zbog primjedbi korisnika.
Zato se W8 nece "udomaciti" kod korisnika jer su ga vec oznacili kao prelazni OS. Zbog toga sam napisao da je podbacio, a vi odma na noz jer vucete neslaganja iz teme iPhone i jer ne volim android pa sada ovdje reflektirate bijes.Malo bezze al okee. Jel.
Sto se windowsa tice, osobno ja sam pobornik Linux distri, windows vise ne koristim, davno sam koristio XP, Vistu, W7 i mjesec dana W8 64bit. i sto se windowsa tice smatram da je najbolji (do sada) W7.
Sent from my Linux using Xubuntu
Zato se W8 nece "udomaciti" kod korisnika jer su ga vec oznacili kao prelazni OS. Zbog toga sam napisao da je podbacio, a vi odma na noz jer vucete neslaganja iz teme iPhone i jer ne volim android pa sada ovdje reflektirate bijes.Malo bezze al okee. Jel.
Sto se windowsa tice, osobno ja sam pobornik Linux distri, windows vise ne koristim, davno sam koristio XP, Vistu, W7 i mjesec dana W8 64bit. i sto se windowsa tice smatram da je najbolji (do sada) W7.
- AstorH
#2923 Re: Windows 8
Cim sam procitao to da Vista nije podbacila, sve mi je jasno koliko poznajes windows.typeOnegative wrote:Upravo tako, nit je Vista podbacila nit W8.
Sigurno.Evo i uspomena iza kreveta iz 2007.typeOnegative wrote:Sigurno je "cuo" da ne valja od jarana koji se razumije.

-
Darkstorm
#2924 Re: Windows 8
Vista definitivno jeste podbacila.Neki kao da su prespavali taj period... Za w8 se ipak necu sloziti, mislim da je, hajmo reci okej.
- AstorH
#2925 Re: Windows 8
Naravno da jeste. Nisu oni prespavali, nego je nisu koristili. Samo neko ko nije koristio Vistu i ko nije pratio tematiku o njoj moze reci da nije podbacila.
A za W8 se i ja slazem da nije podbacio u smislu rada OS-a, ima on glat rad, ali ce biti brzo izbacen iz repozitorija M$a i korisnici ce biti presaltani na W10. Neko sa manje troska neko sa vise. Nakon toga ubrzo ce ugasiti support i W8 ce biti upamcen samo kao prelazni OS.
To je taktika.
Jer tamo na W10 ima stari start, nema metroa, moze se iskljucit, ukljucit i sl.
Sve to mogu ispraviti sa jednim update-om na W8 u roku od keks. Al tu nije kljuc profitabilnosti.
A za W8 se i ja slazem da nije podbacio u smislu rada OS-a, ima on glat rad, ali ce biti brzo izbacen iz repozitorija M$a i korisnici ce biti presaltani na W10. Neko sa manje troska neko sa vise. Nakon toga ubrzo ce ugasiti support i W8 ce biti upamcen samo kao prelazni OS.
To je taktika.
Jer tamo na W10 ima stari start, nema metroa, moze se iskljucit, ukljucit i sl.
Sve to mogu ispraviti sa jednim update-om na W8 u roku od keks. Al tu nije kljuc profitabilnosti.